Πως εσεις αντιλαμβανεστε την ψυχωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Πως εσεις αντιλαμβανεστε την ψυχωση

Εγω αντιλαμβανομαι την ψυχωση σαν εναν εκτροχιασμο της σκεψης. Δηλαδη οι εξυπνοι ανθρωποι που σκεφτονται πολυ και αντιλαμβανονται πραγματα ειναι ευκολο να παθουν ψυχωση λογω του οτι στροφαρουν πολυ.
    θα ηθελα να ακουσω γνωμες σχετικα με το πως αντιλαμβανεστε εσεις την ψυχωση περα απο αυτα που λενε οι γιατροι.

Senior Member
    αληθευει οντως οτι αυτοι που πασχουν απο ψυχωσικες παθησεις εχουν μεγαλη/ πλουισια φαντασια?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    ενδιαφερον θεμα. τελικη μου γνωματευση είναι σχιζοφρενεια.. και κατά την διαρκεια των επεισοδιων που ειχα αντιλαμβανομουν διαφορετικα τα πραγματα.. πλεον λεω ότι όλα ηταν αποκυημα της φαντασια μου.. αλλα μαλλον κοροιδευω τον ευατο μου γιατι αυτά που βιωσα καπου βαθεια μεσα μου πιστευω ακομα ότι ηταν αληθινα... και ότι καποιοι ανθρωποι.. με ειδικες ικανότητες και ανεπτυγμενη επιφυση μπορουν να αντιληφθουν πραγματα που δεν είναι φανερα στους περισσοτερους... κατι σαν την σπηλια του πλατωνα! τωρα αν η ευφυια σχετίζετε μα αυτό δεν ξερω. ο μεσος ορος IQ μου είναι στο 140 και όταν ειχα τα επεισοδια τον ειχα μετρησει σε quiz της μενσα στο 150+.

ΕΝΑ πιστευω ότι υπαρχουν πραγματα σε αυτό τον κοσμο που δεν είναι φανερα στους περισσοτερους. Τωρα περνω το abilify μου τον 30 που ασβεστωνει την επιφυση και όλα καλα ουτε ακουω ουτε βλεπω τιποτα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΨΥΧΩση εκτος απο πολυ κακο ντετε του χρονου(ψυχωτικο γεγονος) που ντετερμινιστικα φερνει και αλλα κακα την χαρακτηριζω λοιπον:το εξυπνο πουλι απο την μυτη πιανεται... ΥΓ εγω που εκανα το τεστ με βγηκε 118(χωρις χαρτι κ μολυβι)

Senior Member
    Δεν νομιζω να εχει η ασθενεια αυτη σχεση με την νοημοσυνη , αν ειχε θα την ειχαν βρει (υπαρχουν καποιες ερευνες , βαριεμαι να διαβασω). Εντωμεταξυ αν απαντησουμε σαν ατομικοτητες , το τι ισχυει σε μας δεν σημαινει φυσικα οτι ισχυει στη μεγαλυτερη μεριδα των πασχοντων απο σχιζοφρενεια. Επισης , δεν εχουμε δυο πορειες. Δηλαδη προσωπικα εγω δεν μπορω να γνωριζω πως θα ημουν αν δεν ειχα αρωστησει , μπορω να γνωριζω μονο το πως ειμαι τωρα ... ενταξει καλα ειμαι:) , αλλα πως θα ημουν αραγε αλλιως?
    Το πιο πιθανο καλυτερα .... δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια το υποθετικο ερωτημα.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι με μια προχειρη ερευνα , υψηλοτερη νοημοσυνη βοηθαει πολυ στην εξελιξη του ασθενη εφοσον αρωστησε ή και μειωνει το ρισκο για σχιζοφρενεια. Το θεμα ειναι οτι η υψηλη νοημοσυνη βοηθαει σε γενικες γραμμες σχεδον σε ολα στη σημερινη κοινωνια , οποτε δεν μας λεει και κατι τραγικο μαλλον ο "ποιητης" της ερευνας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με ευφυια.Και μένα τα τεστ που έκανα ακόμη κ όταν ήμουν στην αρχή της θεραπείας μου έβγαζαν IQ 115-120.Aπό τη στιγμή που δεν έχουν βρει οι επιστήμονες την αιτία το πως αντιλαμβανόμαστε την ψυχωση έχει να κάνει καθαρά με το βίωμα μας και τις συνέπειες που έχει στη ζωη μας.
    Έτσι για μένα είναι ότι πιο αποδιοργανωτικο,δύσκολα διαχειρίσιμο και κάτι που πλήττει όλο το φάσμα της ζωής σου και στην αρχη δεν ξέρεις απο που να πιαστείς.Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία κ νομίζω πως υπάρχει κ για μας ζωή που μπορεί να γίνει πολύ όμορφη.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    σε μενα ισχυει αυτο !! με τα φαρμακα βεβαια μειωνεται η φαντασια.

Quote Originally Posted by 66psy View Post
    αληθευει οντως οτι αυτοι που πασχουν απο ψυχωσικες παθησεις εχουν μεγαλη/ πλουισια φαντασια?
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    το μονο σιγουρο φιλε, αλλιως η ελιτ δε θα τα ειχε σημα κατατεθεν.

βασικα νομιζω οτι η ελιτ (οι γνωστοι μασ..) εχουν σαν θρησκεια την επιτευξη των εμπειριων παρομοιων της σχιζοφρενειας (βεβαια νομιζω οτι αυτοι το κανουν χωρις να αρρωστησουν, με ενθεογενη ναρκωτικα, κοκαϊνες ή δε ξερω εγω τι) και ο χριστιανισμος να γινουμε καλα απο αυτην και την ψυχικη υγεια.

βσσικα ο χριστιανισμος ειναι η παλαια ψυχιατρικη, πριν να εχουμε τις γνωσεις για τον εγκεφαλο και τις ουσιες που επηρεαζουν τον εγκεφαλο.

Quote Originally Posted by noumac View Post
    ενδιαφερον θεμα. τελικη μου γνωματευση είναι σχιζοφρενεια.. και κατά την διαρκεια των επεισοδιων που ειχα αντιλαμβανομουν διαφορετικα τα πραγματα.. πλεον λεω ότι όλα ηταν αποκυημα της φαντασια μου.. αλλα μαλλον κοροιδευω τον ευατο μου γιατι αυτά που βιωσα καπου βαθεια μεσα μου πιστευω ακομα ότι ηταν αληθινα... και ότι καποιοι ανθρωποι.. με ειδικες ικανότητες και ανεπτυγμενη επιφυση μπορουν να αντιληφθουν πραγματα που δεν είναι φανερα στους περισσοτερους... κατι σαν την σπηλια του πλατωνα! τωρα αν η ευφυια σχετίζετε μα αυτό δεν ξερω. ο μεσος ορος IQ μου είναι στο 140 και όταν ειχα τα επεισοδια τον ειχα μετρησει σε quiz της μενσα στο 150+.

ΕΝΑ πιστευω ότι υπαρχουν πραγματα σε αυτό τον κοσμο που δεν είναι φανερα στους περισσοτερους. Τωρα περνω το abilify μου τον 30 που ασβεστωνει την επιφυση και όλα καλα ουτε ακουω ουτε βλεπω τιποτα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Δυσκολα πραγματα ειναι αυτα φιλε μου, ειναι χρονια ασθενεια και οσο περναει ο καιρος φθειρεσαι ολο και πιο πολυ,μειωνονται οι αντοχες σου σωματικα και πνευματικα.

Σιγουρα ο πονος της αρρωστειας σε κανει πιο συμπονετικο και πιο ευσυνειδητο σε βαθμο περισσοτερο, απ οτι ησουν πριν νοσησεις.

Καλα δεν το συζητω τι τραβαμε κατα την διαρκεια ψυχωτικου επεισοδιου... αστο καλυτερα.

Αυτο παντως που χρειαζομαστε για να ειμαστε σταθεροι, ειναι να εχουμε ενα ασφαλες περιβαλλον, εστω λιγο πολυ να μπορουμε να νταλαβεριζομαστε με μια σχετικη ανεση...