Results 46 to 54 of 54
Thread: ψυχολογία ή φιλοσοφία?
-
21-11-2007, 19:50 #46
Οσο είναι στο δημοτικό τα παιδιά νομίζουν οτι τα μαθηματικά είναι οι πράξεις με τους αριθμούς, οταν βρεθούν στο λύκειο θεωρούν οτι δεν πανε παραπάνω και δεν εχουν ιδέα τι μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο ...................
Αυτα τα παιδιά που τους αρέσουν τα μαθηματικά στο δημοτικό , θα τους αρέσουν τα μαθηματικά στο λύκειο ?
Αυτοι που λένε οτι με ενδιαφέρει η φιλοσοφία , σε ποια φιλοσοφία αναφέρονται ? (και εννοώ σε πόσο επιδερμική προσέγγιση αναφέρονται)
- 21-11-2007, 19:50 #47
Ε ναι συμφωνω λες οτι δεν γνωριζουμε στην ουσια τιποτα...αλλα μερικοι μπορει να το παιζουν εμπειρογνωμονες.
Το πιο ακραιο που εχω ακουσει απο καποιον ειναι \"Γιατι να διαβασω τις φιλοσοφιες των μεγαλων του ειδους,ο καθενας εχει τη δικια του φιλοσοφια...ποιος μου λεει εμενα οτι η δικια του φιλοσοφια ειναι καλυτερη απο τη δικια μου?\"
Τι απαντας σε αυτο?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-11-2007, 20:25 #48
εγω εχω δικο μου ρευμα αλλα δεν το εχω κατοχυρωσει ακομα.
Μισο να κλεισω το παραθυρο μην με πουντιασει κιολας....
21-11-2007, 20:29 #49
Να απαντησω...διαβαζεις για αυτοβελτιωση...να ακουσεις και τους αλλους...δεν θα αλλαξεις την φιλοσοφια σου θα την προσαρμοσεις...θα σκεφτεις καλυτερα...μπορει και να ανοιξει και καποιο \"παραθυρο\" στο μυαλο σου.
Βεβαια αν δεν τα εχεις αναγκη ολα αυτα ισως και να εχεις πιασει μια τελειοτητα:)
Και εγω εχω ενα ρευμα κατσε να το στειλω προς το κρινο πριν κλεiσει το παραθυρο:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-11-2007, 20:36 #50
Οτι στην φιλοσοφία δεν έχει σημασία ακριβώς το αποτέλεσμα(η φιλοσοφική θεώρηση), αλλα η διαδικασία .
Πρέπει με τρόπους όμοιους με τα μαθηματικά , να φτιάξεις ολοκληρο οικοδόμημα .
Πόσοι το κάνουν αυτό και δεν βιάζονται να πουν οτι τους κατέβει πρώτο στο κεφάλι ?
21-11-2007, 20:39 #51
Ηταν ενα \"επιπεδο\" που ζουσε στις δυο διαστασεις και ηρθε σε επαφη με μια σφαιρα που το σηκωσε ψηλα και ειδε και την τριτη διασταση.Εξερευνησε λιγο τους κοσμους και ηρθε σε επαφη με διαφορους πολιτισμους οπως αυτο μιας ευθειας γραμμης ( οι κατοικοι ζουσαν σε μια ευθεια).
Το πολυ γελιο ομως ηταν οταν συναντησε την τελεια.
Της μιλαγε και της ελεγε δεν εισαι παρα μια τελεια και δεν ξερεις τιποτα και αυτη ελεγε \"ειναι τοσο τελεια η υπαρξη μου που νομιζω οτι μιλαει καποιος και θετω σε δοκιμασιες τον εαυτο μου\",\"ειμαι το τελειο δημιουργημα\" κλπ.
Απο ενα βιβλιο ε.φ ενος θεολογου..πολυ καλο....βασικα βαριεμαι να γραψω πολλα αλλα εδωσα νομιζω την κεντρικη ιδεα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
21-11-2007, 20:40 #52
Στο προηγούμενο ερώτημα απάντησα keep
21-11-2007, 20:41 #53
και νόμιζα οτι είναι δικό σου ...............
καλό ! :P
23-11-2007, 22:55 #54
Originally posted by Sofia
ισως επειδη δεν ειναι \"εύπεπτη\"
Π.χ. ένας Νίτσε,ένας Σωκράτης ή ένας Επίκουρος είναι αρκετά \"βατοί\" *και* εύπεπτοι,δίχως αυτό βέβαια να είναι αρνητικό.
Η γραφή κι ο τρόπος σκέψης τους είναι απλούστερη,όχι απλοϊκή.
Τώρα αν πάμε στους Σαρτρ,Χάϊντεγκερ,Ηράκλειτο κλπ κολυμπάμε σε πολύ πιο δύσβατα νερά..
Θεωρείται,και θα το ασπαστώ εν μέρει,πως ο επιτηδευμένα ή μη δύσκολος και δυσνόητος φιλόσοφος είναι \"κακός\" φιλόσοφος.
Από αυτό τον άγραφο \"κανόνα\" ας μου επιτραπεί να εξαιρέσω τον Ηράκλειτο,η γραφή και οι ιδέες του οποίου είναι σκέτη φωτιά
(και έχει χαθεί πάρα πολύ από το έργο του γμτ.. :( )..
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια