ποια η γνωμη σας για........ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Banned
    KW εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες, ειναι γεγονος το οτι "δεν εργαζομαι" σηκωνει πολλες μα πολλες ερμηνειες κ εχει κ πολλες προεκτασεις. Αλλα εχω την εντυπωση, μπορει να κανω κ λαθος, οτι ο θεματοθετης εννοει αυτους που εχουν γεννηθει στο χρυσο θρονο, τα εχουν βρει ολα ετοιμα, κ "ξυνονται" η απλα εχουν βαλει τα οσα κληρονομησαν σε λειτουργια "αυτοματου πιλοτου", πραττοντας μονο τα λιαν απαραιτητα για τη διατηρηση τους. Νομιζω πως ο θεματοθετης οφειλει να αποσαφηνισει ποιους εννοει.

Κατα τ'αλλα kozchr ειπες μεγαλη αληθεια....... αν δεν προσπαθησεις κ αν δεν αναλαβεις ευθυνες κ επαναπαυεσαι στην οικονομικη σου ασφαλεια κ σε ενα περιβαλλον προστατευμενο, που σου εχει ολα τα προβληματα λυμενα, τοτε δεν θα ωριμασεις ποτε. Κ ανωριμοτητα=ανοησια=καταστ ροφη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    KW εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες, ειναι γεγονος το οτι "δεν εργαζομαι" σηκωνει πολλες μα πολλες ερμηνειες κ εχει κ πολλες προεκτασεις. Αλλα εχω την εντυπωση, μπορει να κανω κ λαθος, οτι ο θεματοθετης εννοει αυτους που εχουν γεννηθει στο χρυσο θρονο, τα εχουν βρει ολα ετοιμα, κ "ξυνονται" η απλα εχουν βαλει τα οσα κληρονομησαν σε λειτουργια "αυτοματου πιλοτου", πραττοντας μονο τα λιαν απαραιτητα για τη διατηρηση τους. Νομιζω πως ο θεματοθετης οφειλει να αποσαφηνισει ποιους εννοει.

.

Αγαπητη μαριποζα , αυτους ακριβως εννοω , που γεννηθηκαν μεσα στα χρηματα , και οπως παραστατικα λες , ξυνονται εχοντας τα παντα στον αυτοματο , που και παλι αν δεν μαθεις απο νεος πως βγαινει 1 ευρω , πιθανον να τα φας ολα ( τα ετοιμα ) στην πορεια . Εχω μπολικα παραδειγματα .
    Δεν αναφερομαι στην τωρινη κριση , που να θες και να κανεις κατι , δεν μπορεις . Αναφερομαι γενικως . Και επειδη καπου διαβασα οτι αν ειχα χρηματα , σαν γονεας θα προσεφερα τα παντα στα παιδια μου , θελω να τον πληροφορησω οτι αυτος ειναι ο ιδανικος τροπος να καταστρεψεις ενα παιδι .
    Πιστευω οτι οι δυσκολιες που θα συναντησει ενας νεος στη προσπαθεια του να δημιουργησει , θα σφυρηλατησει τον χαρακτηρα του , πραμα το οποιο δεν μπορει να επιτευχθει αλλιως , παρα μονο με την αντιμετωπιση δυσκολιων .
    Ο ανθρωπος εχει γεννηθει να δημιουργει , εστω κατι μικρο φυσικα , και αν δεν το κανει παραβιαζει την φυση του , με απροβλεπτες οχι καλες ψυχολογικες συνεπειες .
    Επικροτω τους Αμερικανους , που οσα χρηματα και ναχουν ( σε σχετικο πλαισιο ) , ' διωχνουν ' στην ουσια το παιδι απο το σπιτι στα 18-20 , για να βρει την τυχη του .
    Υπαρχει μια ρηση ' εως 7 χρονων ( τοτε που δημιουργειται ο χαρακτηρας και η αυτοεκτιμηση ) φερσου στο παιδι σου σαν βασιλιας , απο 7 - 18 , φερσου του σαν ζητιανος ( για να μην γινει κακομαθημενο ) , και απο 18 και ανω ,αστο να βρει την τυχη του ' .
    Εμεις πιστευω ως λαος , παρακανακευουμε τα παιδια μας , με καταστροφικες μετεπειτα συνεπειες .

Senior Member
    ειμαι πιο κοντα στην απαντηση του νονονο.
    και περα απο τις ενασχολησεις και τις αγαθοεργιες, υπαρχουν και οι σπουδες.
    ξερω πολλους που η οικονομικη ενδεια τους εριξε στο μεροκαματο και δεν καταφεραν τπτ στην ζωη τους, περα απο μια στερημενη επιβιωση και αλλους που λογω της οικονομικης ανεσης των γονιων πηγαν στα καλυτερα σχολεια και εκαναν λαμπρες σπουδες και 'απεδωσαν" κοινωνικα- οικονομικα κλπ σε προχωρημενη ηλικια.
    μηδενα προ του τελους τετοιους απολογισμους. δεν ξερεις τι μπορει να προσφερει καποιος.

Senior Member
    Νομίζω ότι αυτό το "τι έχει ο άλλος" είναι αντιπαραγωγικό αν όχι δικαιολογία.Αν μέτρο σύγκρισης είναι αυτός που ο πατέρας του πέτυχε και ο γιος δεν έχει βιοποριστικό πρόβλημα τοτε δεν έχουμε και πολύ υψηλά στάνταρς...Θα έλεγα ότι άμα θέλουμε να προοδέψουμε θα έπρεπε να κοιτάμε τι έκανε ο μπαμπάς του πλουσιόπαιδου.Με αυτόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου.Αλλιώς είναι σαν την παροιμία "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" να μην έχει κανεις.Καλώς η κακώς το θέμα με τα λεφτά και την δουλειά είναι υποκειμενικό.Υπάρχουν πλούσιοι που δουλεύουν και φτωχοί που κάθονται και τούμπαλιν.Το να είσαι παραγωγικός δεν έχει να κάνει με τα λεφτά.Ο παππούς μου είναι 90 χρονων.Ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 και πηγαίνει στο γραφείο τις μητέρας μου,το ανοίγει και μέχρι τις 2 βγάζει καμια φωτοτυπία,βάζει χαρτιά στην θέση τους.Δεν το κάνει για τα λεφτά ούτε υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.Έχει μια καλή σύνταξη και τα έχει πάει καλά στην ζωή του.Αυτός ο άνθρωπος είτε είχε γεννηθεί φτωχός είτε πλούσιος και λεφτά θα είχε και στις 6 πάλι θα σηκωνόταν να κάνει κάτι.
    real eyes realise real lies

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εμεις πιστευω ως λαος , παρακανακευουμε τα παιδια μας , με καταστροφικες μετεπειτα συνεπειες .
    Θελοντας και μη πανε αυτα τωρα.
    Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες που θελουν να δουλεψουν,δεν ειναι βολεμενοι και δε βρισκουν.
    Για αυτον που τα χει ετοιμα και καθεται,ε..μαγκια του αλλα και στα @@ μας.

Junior Member
    Ο ανθρωπος εχει γεννηθει να δημιουργει , εστω κατι μικρο φυσικα , και αν δεν το κανει παραβιαζει την φυση του , με απροβλεπτες οχι καλες ψυχολογικες συνεπειες .
    Δεν ξέρω για αυτό, ίσως σε παρακινεί η προσωπική σου φιλοσοφία/θρησκεία να το πιστεύεις. Σεβαστό, αλλά ταυτόχρονα νομίζω επιβάλλει ένα μεγάλο υπαρξιακό φορτίο σε αυτόν που είναι ευχαριστημένος με μια μη-δημιουργική δουλειά και προτιμάει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του διασκεδάζοντας ή μεγαλώνοντας τα παιδιά του ή οτιδήποτε άλλο παρά να "δημιουργεί". Για παράδειγμα, ένας αστυνομικός, στρατιωτικός/αγρότης/δάσκαλος/χασάπης/οπωροπώλης/περιπτεράς/ξεναγός/οδοκαθαριστής/αθλητής και χίλια δυο άλλα επαγγέλματα δεν "δημιουργούν" κάτι αλλά παρ'όλα αυτά προσφέρουν σημαντικά πράγματα στην κοινωνία. Δεν βλέπω πως αυτοί ο άνθρωποι "παραβιάζουν την φύση τους" ή έχουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα.

Ίσως βέβαια έχεις κάτι εντελώς διαφορετικό στο νου με την λέξη "δημιουργία". Αυτό για μένα σημαίνει το να κάνεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, για παράδειγμα ένα καινούριο έργο λογισμικού, ένα σχέδιο για να υπερασπιστείς έναν πελάτη σου ως δικηγόρος, ένα έργο τέχνης, ένα μηχανολογικό σχέδιο και πολλά άλλα. Όχι δηλαδή να αναμασάς παλια γνώση.

Επικροτω τους Αμερικανους , που οσα χρηματα και ναχουν ( σε σχετικο πλαισιο ) , ' διωχνουν ' στην ουσια το παιδι απο το σπιτι στα 18-20 , για να βρει την τυχη του .
    Υπαρχει μια ρηση ' εως 7 χρονων ( τοτε που δημιουργειται ο χαρακτηρας και η αυτοεκτιμηση ) φερσου στο παιδι σου σαν βασιλιας , απο 7 - 18 , φερσου του σαν ζητιανος ( για να μην γινει κακομαθημενο ) , και απο 18 και ανω ,αστο να βρει την τυχη του ' .
    Εγώ από την άλλη θεωρώ ότι αυτό είναι από τα χειρότερα έθιμά τους. Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι γενικά οδηγεί σε μια πολύ πιο παραγωγική κοινωνία (το κίνητρο να αποφύγεις να κοιμάσαι μέσα σε ένα χαρτόκουτο κάτω από μια γέφυρα σε κάνει αρκετά παραγωγικό). Κατά τα άλλα φθείρει τις οικογεννειακές σχέσεις, οδηγεί σε ατομικισμό και γενικά ευννοεί τις υψηλές τάξεις της κοινωνίας, οι οποίες δεν το κάνουν στα δικά τους παιδιά και αντίθετα τα βάζουν να σπουδάζουν. Τα πλουσιόπαιδα λοιπόν που σπούδαζαν από τα 18 έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πλούσια. Από την άλλη τα παιδιά που πρέπει να δουλέψουν από τα 18 ψήνοντας μπιφτέκια, χάνουν την ευκαιρία στην εκπαίδευση που θα μπορούσε να τα κάνει πλούσια. Οπότε οι υψηλές τάξεις της κοινωνίας διαιωνίζονται. Ένας από τους (πάρα πολλούς) λόγους που έχει μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στην Αμερική και έχει μεγαλώσει η κοινωνική ανισότητα.

Αν αυτό είναι το τίμημα για μια πιο παραγωγική κοινωνία, εγώ προσωπικά δε θα το πλήρωνα. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό, κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει πρόβλημα με αυτά (και στην Αμερική όντως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει). Αυτό πάντως είναι ενδιαφέρον ζήτημα προς συζήτηση για το πως θα θέλαμε να λειτουργεί η δική μας κοινωνία.

Junior Member
    Quote Originally Posted by white View Post
    Νομίζω ότι αυτό το "τι έχει ο άλλος" είναι αντιπαραγωγικό αν όχι δικαιολογία.Αν μέτρο σύγκρισης είναι αυτός που ο πατέρας του πέτυχε και ο γιος δεν έχει βιοποριστικό πρόβλημα τοτε δεν έχουμε και πολύ υψηλά στάνταρς...Θα έλεγα ότι άμα θέλουμε να προοδέψουμε θα έπρεπε να κοιτάμε τι έκανε ο μπαμπάς του πλουσιόπαιδου.Με αυτόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου.Αλλιώς είναι σαν την παροιμία "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" να μην έχει κανεις.Καλώς η κακώς το θέμα με τα λεφτά και την δουλειά είναι υποκειμενικό.Υπάρχουν πλούσιοι που δουλεύουν και φτωχοί που κάθονται και τούμπαλιν.Το να είσαι παραγωγικός δεν έχει να κάνει με τα λεφτά.Ο παππούς μου είναι 90 χρονων.Ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 και πηγαίνει στο γραφείο τις μητέρας μου,το ανοίγει και μέχρι τις 2 βγάζει καμια φωτοτυπία,βάζει χαρτιά στην θέση τους.Δεν το κάνει για τα λεφτά ούτε υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.Έχει μια καλή σύνταξη και τα έχει πάει καλά στην ζωή του.Αυτός ο άνθρωπος είτε είχε γεννηθεί φτωχός είτε πλούσιος και λεφτά θα είχε και στις 6 πάλι θα σηκωνόταν να κάνει κάτι.
    Ο παππούς σου τα σπάει! Θα γούσταρα να έχω και γω την όρεξή του στα 90!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by nonono View Post
    Δεν ξέρω για αυτό, ίσως σε παρακινεί η προσωπική σου φιλοσοφία/θρησκεία να το πιστεύεις. Σεβαστό, αλλά ταυτόχρονα νομίζω επιβάλλει ένα μεγάλο υπαρξιακό φορτίο σε αυτόν που είναι ευχαριστημένος με μια μη-δημιουργική δουλειά και προτιμάει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του διασκεδάζοντας ή μεγαλώνοντας τα παιδιά του ή οτιδήποτε άλλο παρά να "δημιουργεί". Για παράδειγμα, ένας αστυνομικός, στρατιωτικός/αγρότης/δάσκαλος/χασάπης/οπωροπώλης/περιπτεράς/ξεναγός/οδοκαθαριστής/αθλητής και χίλια δυο άλλα επαγγέλματα δεν "δημιουργούν" κάτι αλλά παρ'όλα αυτά προσφέρουν σημαντικά πράγματα στην κοινωνία. Δεν βλέπω πως αυτοί ο άνθρωποι "παραβιάζουν την φύση τους" ή έχουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα.

Ίσως βέβαια έχεις κάτι εντελώς διαφορετικό στο νου με την λέξη "δημιουργία"..

nonono , για μενα ακομη και αυτοι οι ανθρωποι παραγουν κατι , παραγουν υπηρεσιες , παραγουν εργο . Το ποιντ μου ειναι να μην μενεις απραγος , αυτο δημιουργει ψυχολογικα προβληματα . Δεν ειναι αναγκη να εισαι η Μαρια Κιουρι , η ο Φλεμινγκ , γιαα να θεωρηθει οτι περαγεις κατι .

Senior Member
    Quote Originally Posted by white View Post
    Το να είσαι παραγωγικός δεν έχει να κάνει με τα λεφτά.Ο παππούς μου είναι 90 χρονων.Ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 και πηγαίνει στο γραφείο τις μητέρας μου,το ανοίγει και μέχρι τις 2 βγάζει καμια φωτοτυπία,βάζει χαρτιά στην θέση τους.Δεν το κάνει για τα λεφτά ούτε υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.Έχει μια καλή σύνταξη και τα έχει πάει καλά στην ζωή του.Αυτός ο άνθρωπος είτε είχε γεννηθεί φτωχός είτε πλούσιος και λεφτά θα είχε και στις 6 πάλι θα σηκωνόταν να κάνει κάτι.

Aγαπητε white , φυσικα συμφωνω οτι το να εισαι παραγωγικος δεν εχει να κανει καλα και ντε με λεφτα . Τον δε παππου σου τον βρισκω μια χαρα . Δεν θεωρω οτι υπολειπεται του πατερα μου , που παλεψε απο νεος , για να βγαλει 5 δεκαρες , και τα καταφερε μια χαρα , και με το παραπανω . Και αυτος τωρα πηγαινει στο γραφειο , στα 89 του , ασχολειται με τον υπολογιστη του , δλδ στην ουσια δεν κανει τιποτα , αλλα οτι εκανε , εκανε , και μπραβο του . Αλλα ποτε του δεν τεμπελιασε . Φιλικα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Θελοντας και μη πανε αυτα τωρα.
    Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες που θελουν να δουλεψουν,δεν ειναι βολεμενοι και δε βρισκουν.
    Για αυτον που τα χει ετοιμα και καθεται,ε..μαγκια του αλλα και στα @@ μας.

Αλαφροισκιωτε , εδω ειναι η διαφορα μας , δεν θεωρω μαγκα αυτον που τα εχει ετοιμα και καθεται ( εξαιρειται η εποχη κρισης ) . Τον θεωρω παρασιτο .

Senior Member

Εγώ από την άλλη θεωρώ ότι αυτό είναι από τα χειρότερα έθιμά τους. Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι γενικά οδηγεί σε μια πολύ πιο παραγωγική κοινωνία (το κίνητρο να αποφύγεις να κοιμάσαι μέσα σε ένα χαρτόκουτο κάτω από μια γέφυρα σε κάνει αρκετά παραγωγικό). Κατά τα άλλα φθείρει τις οικογεννειακές σχέσεις, οδηγεί σε ατομικισμό και γενικά ευννοεί τις υψηλές τάξεις της κοινωνίας, οι οποίες δεν το κάνουν στα δικά τους παιδιά και αντίθετα τα βάζουν να σπουδάζουν. Τα πλουσιόπαιδα λοιπόν που σπούδαζαν από τα 18 έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πλούσια. Από την άλλη τα παιδιά που πρέπει να δουλέψουν από τα 18 ψήνοντας μπιφτέκια, χάνουν την ευκαιρία στην εκπαίδευση που θα μπορούσε να τα κάνει πλούσια. Οπότε οι υψηλές τάξεις της κοινωνίας διαιωνίζονται. Ένας από τους (πάρα πολλούς) λόγους που έχει μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στην Αμερική και έχει μεγαλώσει η κοινωνική ανισότητα.

.

Δυστυχως , νονονο , η κοινωνικη ανισοτητα παντα υπηρχε , και εχει ενταθει , και πλεον , οσο ικανος και να εισαι , ας εχεις και χρηματα , με την παγκοσμιοποιηση , η ιδιωτικη πρωτοβουλια πεθαινει σιγα σιγα , ολοι στο μελλον θα ειμαστε υπαλληλοι ( υποτελεις ) απροσωπων εταιριων . Την δεκαετια του 80 ( 1988 ), που αρχισα να δουλευω , δανειστηκα ενα σεβαστο ποσον απ τον πατερα μου , εφτιαξα την επιχειρηση μου , απο αυτες που χρειαζονται καμποσα χρηματα , και ολα καλα . Σημερα δεν θα μπορουσα να το κανω αυτο , διοτι χρειαζομαι τα 5πλα χρηματα , για να ανταγωνιστω τις πολυεθνικες ,( που τοτε δεν υπηρχαν ) , πραμα πρακτικα αδυνατον .
    Μουχει μεινει μια φραση του Οργουελ , ' φανταζομαι το μελλον του ανθρωπου , ενα κεφαλι που να το παταει μια μποτα ΣΥΝΕΧΩΣ ' .

Αλαφροισκιωτε , εδω ειναι η διαφορα μας , δεν θεωρω μαγκα αυτον που τα εχει ετοιμα και καθεται ( εξαιρειται η εποχη κρισης ) . Τον θεωρω παρασιτο .
    Κοιταξε απο τη στιγμη που για τους περισσοτερους η δουλεια ειναι θεμα επιβιωσης,και δευτερευοντως αναγκη για δημιουργικοτητα,ή οτιδηποτε αλλο,ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις αυτον που δουλευει γιατι θελει,και αυτον που το κανει γιατι πρεπει.

Επισης,αλλο να εργαζεσαι γενικα,και αλλο να εργαζεσαι σε μια συγκεκριμενη δουλεια,με συγκεκριμενους ορους,ωραριου,παραγωγικοτη τας,αμοιβης κλπ.

Οταν ειναι τοσο ζουγκλα η αγορα,δεν αδικω οσους θελουν και μπορουν να την αποφευγουν.

Senior Member
    Aλαφ , δεν αναφερομαι στην τωρινη κριση , το καταλαβαινω και το διευκρινησα . Τωρα ειναι ο σωζων εαυτον σωθητω . Για να επανελθω στο θεμα μου , αναφερομαι σε ανθρωπους , που εχουν λεφτα απο τους γονεις τους , και προτιμουν τα αραλικι , τεμπελικι , οπως θες πεστο , ενω θα μπορουσαν να κανουν κατι και οι ιδιοι , εκτος αν ειναι τελειως ανικανοι ( η μονη δικαιολογια ) . Η γνωμη μου αυτη απηχει μια προσωπικη αποψη , και οχι αξιωμα .

Senior Member
    Τους θεωρώ τεμπέληδες κ άχρηστους. Ο σωστός άνθρωπος πρέπει να εργάζεται αν είναι στο χέρι του έστω και αν έχει άνεση χρημάτων.

Banned

Ίσως βέβαια έχεις κάτι εντελώς διαφορετικό στο νου με την λέξη "δημιουργία". Αυτό για μένα σημαίνει το να κάνεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, για παράδειγμα ένα καινούριο έργο λογισμικού, ένα σχέδιο για να υπερασπιστείς έναν πελάτη σου ως δικηγόρος, ένα έργο τέχνης, ένα μηχανολογικό σχέδιο και πολλά άλλα. Όχι δηλαδή να αναμασάς παλια γνώση.

Αν αυτό είναι το τίμημα για μια πιο παραγωγική κοινωνία, εγώ προσωπικά δε θα το πλήρωνα. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό, κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει πρόβλημα με αυτά (και στην Αμερική όντως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει). Αυτό πάντως είναι ενδιαφέρον ζήτημα προς συζήτηση για το πως θα θέλαμε να λειτουργεί η δική μας κοινωνία.
    Νοnono όταν λέμε "δημιουργικότητα" εννοούμε παραγωγικότητα κ συμβολή στη λειτουργία της οικονομίας κ της κοινωνίας γενικότερα, δεν εννοούμε απαραίτητα επιστημονική ανακάλυψη ή τεχνολογική καινοτομία. Όλοι οι άνθρωποι που ανέφερες βεβαίως κ είναι δημιουργικοί.

Τώρα τα όσα λες για την αμερικάνικη κοινωνία σόρυ, αλλά δεν ισχύουν. Δεν πάω ντε κ σώνει να τους υπερασπιστώ σε όλα τους, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ως προς τα εξής:
    1. Ο λόγος για τον οποίο έχουν πάει τόσο μπροστά είναι γιατί ως κοινωνία κ νοοτροπία λειτουργούν βάσει της προαγωγής της αριστείας κ όχι της ισοπέδωσης όπως γίνεται στην Ελλάδα. Δηλ. στα αμερικάνικα πανεπιστήμια τα δίδακτρα είναι από ακριβά έως πανάκριβα για τους έχοντες (αμερικανούς κ ξένους), αλλά ακριβώς μέρος αυτών των διδάκτρων "επενδύεται" σε ένα ευρύ σύστημα υποτροφιών, για παιδιά που αξίζουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν. Με 2 λόγια δεν υπάρχει περίπτωση να σου κόβει, να έχεις διάθεση να διαβάσεις, να μάθεις, να εργαστείς κ να προοδεύσεις κ να μη βρεθεί πανεπιστήμιο να κάνει δεκτή την αίτηση υποτροφίας σου. Κ μάλιστα, αν είσαι κ λίγο...... "περίπτωση" από άποψη ευφυϊας, σε πληροφορώ ότι παίζει κ 2 κ 3 πανεπιστήμια να σφαχτούν για τα μάτια σου κ μόνο, κ να σε διεκδικούν να φοιτήσεις σε αυτά.

2. Το να διώχνουν το παιδί από το σπίτι στα 18, δεν είναι πρακτική μόνο των αμερικάνων, αλλά κ των βορειοευρωπαίων. Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στο ότι στη Β. Ευρώπη υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος πολύ υποστηρικτικό κ οργανωμένο, το οποίο αναπληρώνει το κενό των στενών οικογενειακών δεσμών που συνατώνται στη Ν. Ευρώπη. Δηλ. έχουν προβλεφθεί φοιτητικά επιδόματα, εστίες (όχι σαν τις δικές μας), το κράτος πρόνοιας είναι πολύ ανεπτυγμένο, κλπ κλπ, ενώ στην Αμερική καμία σχέση, ένα υποτυπώδες helthcare istitutions reform είπε να κάνει ο Obama κ τον φάγανε ζωντανό τον άνθρωπο.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast