Results 16 to 26 of 26
Thread: ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ.....
-
16-02-2015, 19:30 #16
Απο φτωχη οικογενεια δεν ειναι ουτε αυτος ουτε εγω. Μια χαρα τα βγαζουν περα. Κ εγω απο την μερια μου εχω την δουλεια μου και ενα σπιτι να μενω χωρις ενοικια. Η οικογενεια μου εχει ακινητα που θα καταληξουν σε εμενα και στον αδερφο μου. Αλλα τι σημασια εχει αυτο? Οι φτωχοθ δεν παντρευονται? Εκεινη του λεει συνεχεια οτι θα πρεπει να παντρευτει στα 30 του και οχι πιο νωρις. Και δεν λεω οτι εχει αδικο. Αλλα εδω μιλαμε για σχεση. Για συγκατοικηση. Οχι γαμο ακομα....
- 16-02-2015, 19:32 #17
16-02-2015, 19:58 #18
Σίγουρα μην το αφήσεις όπου πάει πάρε τις αποφάσεις σου άμεσα και ξεκαθάρισε την θέση σου ή γάμος ή τίποτα αλλά τώρα όχι του χρόνου. Έτσι ώστε να μην χάνεις το χρόνο σου που είναι και πολύτιμος.
17-02-2015, 01:54 #19
Λοιπόν empty bottle.... το κλειδί στην όλη ιστορία είναι η δική σας στάση σε όλο αυτό (και περισσότερο του φίλου σου).
Κάντε συστηματική προσπάθεια να αποφύγετε τις ενοχές, τις φοβίες και μη δίνετε δικαιολογίες. Και συνεχίστε απρόσκοπτα την πορεία που θα επιλέξετε.
Πρώτα απ' όλα, υπάρχουν αρκετοί γονείς που καταπιέζουν όλα τους τα παιδιά και αρκετοί που δεν παρεμβαίνουν (τουλάχιστον με τον ακραίο τρόπο που περιγράφεις), ακόμα και στο μοναχογιό.
Και δυστυχώς αυτό γίνεται σε κάθε ηλικία, αν δεν τεθούν εξαρχής τα όρια. Μπορώ να σου πω για 45ρηδες που ακούν τις οδηγίες της μαμάς και χαραμίζουν τη ζωή τους με ενοχές κι εξαρτήσεις. Μπορώ όμως και να σου πω για ανθρώπους που αγνόησαν πλήρως τους γονείς και η ιστορία τους είχε ευτυχή κατάληξη. Έχω πρόσφατο παράδειγμα ζεύγους γύρω στα 35, που για δέκα χρόνια οι γονείς του ήταν απίστευτα προσβλητικοί κι απαξιωτικοί προς την κοπέλα. Τελικά παντρεύτηκαν λόγω εγκυμοσύνης κρυφά απ' όλους και το ανακοίνωσαν λίγο πριν γεννηθεί το παιδί. Σε πληροφορώ ότι τα ξινισμένα μούτρα των γονέων μετατράπηκαν σε πλατιά χαμόγελα - ίσως όχι τόσο αυθεντικά κι εγκάρδια :P ... πάντως το πήραν απόφαση κανονικότατα.
Θα πρότεινα λοιπόν να συζητήσετε ξανά και ξανά με τον φίλο σου και να προχωρήσετε στο δρόμο που σας εκφράζει, αν βέβαια μπορείτε ψυχολογικά και πρακτικά να τον υποστηρίξετε. Αν όμως δεις πως επηρεάζεται υπερβολικά, βασανίζεται και υπαναχωρεί, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.
Α, κι όσο για το γεγονός ότι η μαμά του είχε παρόμοια εμπειρία με τα πεθερικά της... αυτό είναι πολύ συνηθισμένο: Οι άνθρωποι δείχνουν ιδιαίτερη σκληρότητα σε όσους τους μοιάζουν, γιατί δεν μπορούν να συγχωρήσουν τον δικό τους αδύναμο εαυτό ή τον δικό τους αδύναμο σύντροφο. Έτσι ταυτίζονται με τον 'κακό' της ιστορίας, μήπως και νιώσουν λίγο πιο δυνατοί.
17-02-2015, 12:59 #20
το "γιατι", το απαντησες μονη σου στην αρχη της ιστοριας.
δεν τους "γεμισες το ματι" λογω του οικογενειακου ιστορικου σου και θεωρησαν οτι εισαι κακη επιλογη γα τον μοναχογιο τους.
το θεμα σου ειναι ΑΥΤΟΣ τι κανει, πως σου φερεται και τι σκοπους εχει.
αν εχει σκοπο να παντρευτει, του αρεσει ο γαμος και εχει τετοια ονειρα για τον εαυτο του, αλλα το αποκλειει μαζι σου, ειναι πολυ υποτιμητικο για σενα και πολυ δυσοιωνο βεβαια , μιας και εχεις στο μυαλο σου κι εσυ τον γαμο.
σε αυτην την περιπτωση, αδικα χανεις τον χρονο σου. κανε ενα ξεκαθαρισμα μαζι του σε μερα που ειστε σε πολυ καλη φαση και παρε τις αποφασεις σου.
αν ομως δεν τον ενδιαφερει ο γαμος γενικοτερα, αλλα τον ενδιαφερει να ειστε μαζι με καθε κοστος και νοιωθεις κι εσυ ετσι, συνεχισε μαζι του κι οπου σας βγαλει. :)
17-02-2015, 13:01 #21
19-02-2015, 10:11 #22
Έτσι κάνουν πολλές μανάδες με τους γιούς, τους χωρίζουν από τη γυναίκα που αγάπησαν και μετά όταν περνάνε τα χρόνια και μένουν ανύπαντροι κλαίγονται ότι δεν βρέθηκε καμιά καλή κοπέλα γι αυτούς. Στα 47 μου χρόνια το έχω δει το έργο πολλές φορές από γνωστούς και συγγενείς.
21-02-2015, 11:16 #23
Κοπελα μου θελω να σου υπογραμμισω το λογο που γινονται ολα αυτα και απορω πως δε τον εντοπισε κανενας απ τους συνδικτυους παραπανω. Οι αντιδρασεις των γονιων του και ειδικα της πεθερας ειναι πολυ φυσιολογικες, διοτι θελουν να αποφυγουν να μεινει στο μερος σου ο γιος τους αν προχωρησετε παραπανω. Εφοσον οι ιδιοι μενουνε πολυ μακρια, αν εσεις παντρευτειτε ας πουμε θα βλεποσαστε μια στο τοσο. Αυτο ειναι κατι πολυ φυσιολογικο, μη το καταδικαζεις. Δεν ειναι καλο πραγμα ο γονιος να βλεπει το παιδι του μια στο τοσο. Ποσο μαλλον που δεν εχουν κ αλλο παιδι.
Μην κοιτας εσυ που εισαι στο μερος σου και εχεις τη μαμα σου διπλα και να τη βλεπεις κ να σε βοηθαει αν χρειαστει. Δεν ειναι λοιπον οτι ειναι μαμακιας ο φιλος σου απλα προσπαθει να βρει τη χρυση τομη. Σκεψου και τον εαυτο σου μελλοντικα, πως θα σου φαινοταν να μεγαλωνες ενα μοναχογιο και καποια στιγμη να πηγαινει στην αλλη ακρη. Ποιος θα τους κοιταξει αυτους στα γεραματα? Ειναι νορμαλ να βλεπονται μια στο τοσο με το γιο τους? Αυτο ειναι το θεμα λοιπον κ οχι τα υπολοιπα.
11-09-2019, 23:08 #24
εγω ολιγον μεγαλυτερος σου εχω μπλεξει με μια κοπελα δω κ ενα χρονο κοντα, μεγαλυτερη μου 8 χρονια, σωστο κοριτσι σωστος ανθρωπος, διπλα μου σε ολα βραχος. το μεγαλυτερο λαθος που κανα οχι οτι δε θα το καταλαβαιναν ηταν να πω μανα βρηκα κοριτσι. η δευτερη της κουβεντα ποσο χρονω ειναι, της κανω 32... τι ηθιελα και το λεγα. ποσοοοοοοοοοοο μου κανει? τοσο της κανω. απο τοτε ξεκινησε ο αρμαγεδωνας. εως σημερα δε μ εχουν αφησει σε χλωρο κλαρι μανα κ αδελφη καθως ο πατερας μου δε ζει. εγω στην αρχη τα τρωγα, καταπινα καταπινα δεχομουνα δε μιλαγα, δεν ηξερα να πω μανα οχι σε οτι και να μου λεγε. και θα μεγαλωσει και θα κανει και θα ρανει και ειναι π....α και ιστοριες τετοιες, και να χω και την αδελφη μου να τη τσιγκλάει περισσοτερο. ρε δω ρε εκει, πουθενα τα φτιαξαμε 1/10/18. σε λιγους μηνες συμπληρωνουμε οπως ειπα ενα χρονο μπαμ. εμαθε ο ενας τον αλλον, ειχαμε και εμεις σκηνικα με χωρισμους αλλα καταλαβαμε οτι χωρις τον εναν ο αλλος δεν κανει κ ολα τα σχετικα. τα βρισκουμε παντου. η μανα μου ειναι και χειριστικη το χω επιβεβαιωσει, δεν εβγαινα ποτε απ το σπιτι και τωρα που αλλαξα χουγια και αερα πριν κανα 4 χρονια ξεπορτιζοντας αυτο ηταν το κερασι στη τουρταααααα. ενα θα σου πω και βαλτο καλα στο μυαλο σου γιατι μαμακιας σορρυ που θα στο πω δεν ημουνα ποτε, οσο και να λεει η μανα για τη δικια μου, ποτε δε την αφησα μοναχη της τη κοπελα μου, παντα διπλα της, και να βαρανε τα τηλεφωνα απ το σπιτι και γω να καθομαι να πινω καφε μαζι της και με τη παρεα γενικως. επισης και μενα μου πανε οτι αν παντρευτω δε θα ρθουν στο γαμο, και αν με ρωτανε για τη μανα να λεω οτι πεθανε. τα λογια της μανας μου αυτα προς εμενα. της κανω μην ερχεστε ετσι φλου και ψιλοχαζογελωντας και ηρεμα. και απειλες οτι θα με τζασουν απ το σπιτι και ιστοριες για αγριους, αλλο που δε θελω γω. δοξα το θεο εχω φιλαρακια να με φιλοξενησουνε. τα χω εξηγησει ομορφα το τι ρολο βαραει το κοριτσι, ασχημα, ηρεμα, ωραια δε χαμπαριαζουν. ποσες φορες καθοτανε η μανα στη κουζινα με το τσιγαρο κι εκλαιγε απ τα νευρα της.. και γω τι να κανω? να πω ωχ μανα εχεις δικιο... στο βρακι σου θα κατσω? και με εγκεφαλικα ιστοριες μου χει αραδιασει ενω ημουν εξω, και να συμμετεχει και η αδελφη μου. αυτα εχει η ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. μανα μανα οπως της εχω πει την αγαπω την εκτιμω, μεχρι εκει ομως. και ας τσιναει οσο θελει, απο τα λογια δε προκειται να παθει τιποτα, και δεν ειμαι και ο μονος που τα περναει! αλλα ξαναλεω καλυτερα χωρις χερι χωρις ποδι, παρα μαμοθρεφτος και μανουλα μου να τρεξω να μαι παντα στο βρακι σου! η αδελφη μου δυστυχως ακολουθει τα βηματα της και ειναι μαμοθρεφτη. και τελος κλεινω ολο το σοι να μου ρθει, και ο θεος ο ιδιος ακομα, οτι αγαπαω το υποστηριζω.
11-09-2019, 23:14 #25
με μενα δε προκειται να γινει, αρχιζουν και κουραζονται. αλλα οσο και να λενε, και τα ξερει και η δικια μου, τα γραφει ολα στο γνωστο σημειο οπως και γω... και με απειλες δωσε μου το τηλεφωνο να τη παρω, και θα πιασω τη μανα της να της πω τι δουλεια εχει αυτη με σενα. καντο της κανω, και δε ξερω ποτε θα τα ξαναπουμε. ο αγιος ειδικα αν λεγεται μανα θελει πολλες φοβερες, αν δε πιανουν οι φοβερες περναμε στις πραξεις μετα. εξου και η φραση 'μακρυα κι αγαπημενοι'. εγω σ αυτη τη παγιδα οπως εχουν πεσει πολλοι οπως τ αναφερεις αλλωστε, ΔΕΝ! και το ξαναλεω ο θεος ο ιδιος να κατεβει, ΔΕΝ!
17-09-2019, 19:02 #26
Τοξικό περιβάλλον, δεν σου κάνει. Κι εγώ είμαι μοναχοπαίδι αλλά ποτέ μαμάκιας, και οι γονείς μου πάντα με είχαν ελεύθερο. Πάντως ήμουν με κοπέλα η οποία ήταν μαμάκιας και στον δεύτερο χρόνο της σχέσης μας χώρισα, γιατί δεν άντεχα άλλο το κόλλημα που είχε με την μάνα της.
Άνθρωπος μαμάκιας δεν θα δεθεί συναισθηματικά ποτέ μαζί σου. Θα είναι πάντα δεμένος με την μάνα του. Οπότε δεν αξίζει, άστον. Έχεις χρόνια μπροστά σου για οικογένεια, νέα είσαι, θα βρεις την τύχη σου!
Μην συνεχίσεις αυτή την τοξικότητα!