Results 16 to 23 of 23
-
01-12-2016, 02:11 #16
Γεια σας.
Πρωτο μου post εδω, γιατι πασχω και εγω απο νυχτερινη υπερφαγεια εδω και 10 χρονια. Στα κοιλα ειχα ξεφυγει ενα καιρο αλλα πριν λιγο καιρο, με διαιτα και γυμναστικη, επεστρεψα στα φυσιολογικα επιπεδα.
Το θεμα ειναι οτι βασανιζομουν και δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι το κανω αυτο .Δοκιμασα διαφορα διαιτιτικα τρικ (μαλλον ολα) .Μονο υδατανθρακες, μονο πρωτεινη,μονο σαλατες, διαιτα ολη τη μερα,υπορφαγεια ολη τη μερα (για να σκασω και να μην πεινασω το βραδυ), βιταμινες,γυμναστικες,ξεκο υραση ,κουραση κλπ .Ολα εκτος απο φαρμακα,υπνωτικα.Αυτο θα το αφηνα στους ειδικους. ΤΙΠΟΤΕ δεν πετυχε. Ολα αποτυχια.
Τελικα αφου αποδεχτηκα την ηττα μου (μονο 10 χρονια μου πηρε να το αποδεχτω -ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ) πηγα σε ψυχατρο ,οποιος με παρεπεμψε αρχικα σε ψυχολογο .
Εκει λοιπον τα παντα ξεκαθαρισαν και για οποιον το διαβασει στο μελλον ας ειναι μια ακομη ιδεα ,μηπως και σε σενα συμβαινει το ιδιο.
Το πορισμα ηταν Ψυχαναγκαστικη Διαταραχη (λογω ανχους και αλλων θεματων) . Δεν σηκωνομουν γιατι πεινουσα (αυτο το ειχα καταλαβει) απλα το μυαλο μου εκτονωνονταν υποσυνειδητα μεσα απο αυτον τον ψυχαναγκασμο . Εγω ομως συνειδητα, υπεφερα .Επρεπε ομως να το κανω για να ηρεμισω. Επρεπε να σηκωθω να φαω ως απαραιτητη διαδικασια για να κοιμηθω . Δεν το ειχα συνηδειτοποιησει .Οταν διαβασα για ΙΔΨ και για ατομα που αναγκαζονται να κανουν κατι χωρις να το απολαμβανουν,με πληρη επιγνωση του λαθους ,τοτε απορησα πως δεν το ειχα καταλαβει πιο νωρις. Ισως ειχα κολλησει και εγω στο οτι φταιει η διατροφη και η πεινα μου .
Το κακο με αυτη την μορφη ΙΔΨ , ειναι οτι εκδιλωνεται ως διαταραχη στον υπνο και οταν το αφηνεις πολυ καιρο ,εδραιωνεται πολυ περισσοτερο απο αλλου τυπου ψυχαναγκασμους, οποτε περνει περισσοτερο χρονο για να θεραπευτει .
Σε λιγο καιρο θα ξεκινησω και θεραπεια με φαρμακα ,οποτε θα σας πω τις εξελιξεις
Το εχει περασει αλλος αυτο ? τι θεραπεια πηρατε εσεις? Επειδη ειμαι νεος να δηλωσω οτι δεν προκειτε να παω να παρω το φαρμακο που να πειτε οτι πηρατε.Ειπαμε αυτο το αφησα στους ειδικους. Απλα να εχω μια εικονα.
ΑΑ! ευχαριστω για την αποδοχη και καλως σας βρηκα!
- 04-12-2016, 06:19 #17
εχω υπαρξει παθουσα στο θεμα αυτο κ το επαθα απο τοτε που εχασα καποιον που αγαπουσα που στην τελικη δεν αξιζε ο τυπος...πηρα κιλα κ τα χανα οχι ολα αλλα τα μισα απο αυτα π πηρα κανοντας εξαντλητικες διαιτες με αποτελεσμα να χω φτασει 20 κιλα παραπανω απο τι θα πρεπε να μαι για να μαι αδυνατη.
Οι φίλοι δεν βοηθαγαν καθολου..δεν λεω να σ λενε επ παχυνες αδυνατισες δεν ειναι ωραιο αλλα να βγαιναμε θελαν μετα τν καφε να φανε κανα γλυκακι τους ελεγα κανω διαιτα κ με λεγαν ελα μωρε σιγα δεν θα παθεις τιποτε να φας γλυκο
06-12-2016, 13:29 #18
Καλησπέρα, πρώτο μου ποστ επίσης... Έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την εφηβεία ίσως και νωρίτερα και είμαι 38.
Τελικά ξεκίνησες τη θεραπεία με τα φάρμακα?
Σε ρωτάω γιατί από πέρυσι ξεκίνησα και γω να κάνω κάποιες ενέργειες με ψυχολόγους κτλ γιατί το θέμα με τα κιλά είχε φτάσει σε τραγικά επίπεδα... Ξεκίνησα με ψυχολόγο και μόλις σταμάτησα να πηγαίνω στη ψυχολόγο ξεκίνησα διατροφή και έχασα πολλά κιλά. Από τη στιγμή που ξεκίνησα τη διατροφή σταμάτησα και τη νυχτερινή υπερφαγία αλλά όχι και τα ξυπνήματα, απλά ξυπνούσα πήγαινα στη κουζίνα έπινα ένα ποτήρι νερό και ξανακοιμόμουν. Ας πούμε ότι το έλεγχα... Να πώ εδώ ότι η διατροφή μου ήταν με πολύ λίγους υδατάνθρακες (επειδή είδα να αναφέρεται κάπου)
Πρός τα τέλη Σεπτεμβρίου αποφάσισα να ανεβάσω λίγο τον υδατάνθρακα και εκεί άρχισε πάλι η νυχτερινή υπερφαγία. Για να μη τα πολυλογώ όταν είδα οτι άρχισα πάλι τα ίδια αποφάσισα να πάω σε ψυχίατρο, η διάγνωση ήταν ΓΑΔ και μου έδωσε να παίρνω 3 Bespar των 10mg (πρωί-μεσημέρι-βράδυ) και ένα υπνωτικό (Stilnox) κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ... αποτέλεσμα? Να ξυπνάω πάλι...
Το υπνωτικό το μόνο που έκανε ήταν να καθυστερεί το πρώτο ξύπνημα κατά μια ώρα περίπου. Ξαναπήγα στον γιατρό και μου άλλαξε το υπνωτικό με μισό Remeron κάθε βράδυ... Είπε οτι ναι μεν είναι αντικαταθλιπτικό αλλά φέρνει υπνηλία. Είμαι στη τρίτη εβδομάδα που το παίρνω, ναι με κοιμήζει επι τόπου (δεν είχα και ποτέ θέμα να με παίρνει ο ύπνος άλλωστε, να μην ξυπνάω ήθελα) αλλά τα ξυπνήματα συνεχίζονται. Όπως και η υπερφαγία.
Θα με ενδιέφερε να μάθω αν τελικά σου έδωσε φάρμακα ποια είναι αυτά και αν έκαναν δουλειά βέβαια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
06-12-2016, 17:52 #19
Κοιτα οπως ειπα και πριν , ειναι ψυχολογικο θεμα που παει και καθετε σε δυο απο τις πιο βασικες λειτουργιες του σωματος μας .Το φαι και τον υπνο . Απο μονο του λοιπον ειναι μια εξαιρετικα εδραιωμενη ψυχοσωματικη κατασταση (αυτα μου τα λενε δεν τα λεω μονος) .
Ειναι λοιπον μια ενεργεια για να ηρεμησει ο εγκεφαλος απο κατι που τον στρεσαρει-πιεζει ή πληγωνει . Ειναι βαλβιδα ασφαλειας ,οπως ειναι και η καταθλιψη. Ακομη και με χρηση υπνωτικων δεν θα σταματησει το προβλημα. Ειναι σαν να βαζεις το δακτυλο σου πανω στη βαλβιδα ασφαλειας και να περιμενεις να δεις τι θα γινει .Μπορει να σου σκασει απο αλλου, σε αλλη "βαλβιδα ασφαλειας" . Μπορει ομως και να ηρεμισεις (αν και δε το πιστευω)...
Τα φαρμακα τα ζητησα εγω πιο πολυ γιατι αυτο το καιρο ειμαι μαλλον σε φαση παλιδρομισης (ετσι το καταλαβενω εγω) Δηλ αρχιζω να ερχομαι αντιμετωπος με το προβλημα και αντιδραω ψυχοσωματικα ως αμυνα. Ο ψυχολογος δεν ηταν πολυ θετικος σε αυτο αλλα τελικα ενεκα και αλλων θεματων (πραγματικα θεματα αδειων κλπ) δεχτηκε να τα ξεκινησω.
Αυτη τη στιγμη συμεριζομαι της αποψεις της allice miller . Αν θελεις διαβασε το βιβλιο της on line εδω : https://www.scribd.com/document/2505...E%91%CE%A3-pdf
Οταν θα εχω συνταγη θα ρωτησω και εγω αποψεις, αποτε θα την δεις
23-12-2016, 21:09 #20
Τελικα μου δοθηκε ladose 20mg , αρχικα για λιγο καιρο και πιθανοτατα οταν θα ηρεμησω στα ψυχικα, να παρω κατι ακομη για να εδρεωσουμε και παλι τον συνεχομενο υπνο .γενικα ειναι κατι δυσκολο να αντιμετωπιστει και θελει υπομονη
23-12-2016, 21:34 #21
Δηλαδη εσεις πεφτατε για υπνο, κοιμοσασταν, μετα στη μεση της νυχτας ξυπνουσατε για να φατε? και αν δεν τρωγατε δεν μπορουσατε να ξανακοιμηθειτε??
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
23-12-2016, 22:00 #22
ναι και ακομη συνεχιζεται φυσικα.
Συνηθως κανουμε 3 REM υπνους.Συνηθως δεν ξυπναμε αναμεσα σε αυτους .Αλλα ειναι το σημειο που κανεις ελαφρυ υπνο και εκει ειναι που ξυπναω.Πολυ κουραστικο ...
10-04-2017, 22:46 #23
Επανερχομαι για να ρωτησω...
Μετα απο 4 μηνες σε ladose η ψυχολογια βελτιωθηκε πολυ. Πιο θετικη αποψη για το σημερα , πιο μεγαλη απαθεια για το αβεβαιο αυριο και γενικα καλυτερη ψυχολογια.
Το προβλημα ομως με τον υπνο συνεχιζει κανονικα.
Ξεκινισα τα seroquel (ta pio mikra) αλλα μου εφερναν απιστευτη υπνηλια και τα σταματησα (παντα με συνενοηση)
Τωρα ειμαι εδω και 4 μερες σε μιτραζαπινη (15mg) (azapin , remeron) και εχοντας ξεπερασει την υπνηλια ,αντιμετωπηζω μονο την αυξηση του βαρους μου. Μεσα σε 4 μερες η κοιλια μου εχει φουσκωσει λες και θα σκασει.Νιωθω λες και εφαγα τον αγλεορα. Μιλαμε, δυσκολευομε να δεσω τα κορδονια μου! Πηρα 4 κιλα αλλα τα πηρα πολυ αποταμα και ολα στην κοιλια.Ειναι φυσιολογικο αυτο ;