ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Καλησπερα σας.
    Ειναι η πρωτη φορα που δημοσιευω στο φορουμ και θα ηθελα απλα τη γνωμη σας σχετικα με ενα ζητημα που με απασχολει ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο. Ειμαι σε σχεση εδω και 1μιση χρονο με εναν ανθρωπο 12 χρονια μεγαλυτερο μου (ειμαι 26). Μου εχει εκδηλωσει οτι εχει σοβαρο σκοπο για τη σχεση μας και βρισκομαστε σε σταδιο πριν την επισημη συγκατοικηση ουσιαστικα. Εντουτοις μια μερα ανακαλυψα καθαρα τυχαια καποια σημειωματα του σχετικα με μια σχεση λιγων μηνων που ειχε πριν απο εμενα και εκδηλωνε σε αυτα πολυ εντονα και τρυφερα συναισθηματα, τοσο που δεν πιστευα ποτε οτι θα μπορουσε ο ιδιος να εκδηλωσει. Γενικα ειναι ενας εξαιρετικος ανθρωπος, που μου δειχνει με πραξεις οτι με αγαπαει πραγματικα. Εντουτοις εκτος απο την αρχη, δεν μου εχει εκδηλωσει απο τοτε ποτε ανοιχτα το πως νιωθει για εμενα, γιατι πιστευει οτι οι συναισθηματισμοι ειναι περιττοι οταν υπαρχει ουσια σε μια σχεση (κατα τη γνωμη του) Εγω παλι νιωθω τρομερη ανασφαλεια σε αυτο το θεμα. Απο την αλλη εγραφε για την πρωην του οτι την αγαπαει βαθια και χιλια δυο πραγματα που δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕ να λεει ο ιδιος ξανα, απο την μια σε εμενα δεν εκδηλωνεται...και στο συρταρι του εχει κρατημενα 2 πραγματα της πρωην του (τα οποια υποστηριζει οτι ηταν παλια της αδερφης του, προφανως για να μην με πληγωσει, αλλα οταν μιλαμε για τιραντα σουτιεν, δεν το πιστευεις νομιζω και ευκολα...)

Ειλικρινα χρειαζομαι μια γνωμη...

Ολοι μου λενε οτι ολα ειναι καλα και να μη φοβαμαι τιποτα, γιατι ουσιαστικα ειμαι (χωρις να θελω να περιαυτολογησω) μια κοπελα που δεν της υστερει αντικειμενικα σε κατι...Ομως...γιατι να εχω τετοια ανασφαλεια; Στην προηγουμενη μακροχρονια μου σχεση ημουν ενταξει απο καθε αποψη οσον αφορα συναισθηματικη καλυψη και απο τις δυο πλευρες (ηταν συνομηλικος). Δεν ξερω πως να χειριστω τα πραγματα γιατι αν ειναι οντως να ζησω μια ζωη μαζι του δεν ξερω αν θα αντεξω σε αυτο το κλιμα χωρις ιχνος συναισθηματικης εκφρασης...Ειμαι γενικα συναισθηματικη και πολυ δοτικη σαν ανθρωπος, με τις πραξεις του το καταλαβαινω οτι με αγαπαει,

Αλλα...

Εστω μια φορα... εχω αδικο που του ζηταω να μου πει εστω μια φορα πως νιωθει; Και ας μην μου το ξαναπει ποτε ξανα, πραγματικα...

Συνηθως το αποφευγει ευγενικα οποτε τον εχω ρωτησει, και ειτε μου αλλαζει θεμα ειτε μου λεει οτι αυτα ειναι περιττα... να σημειωσω οτι ειμαι η μοναδικη μακροχρονια σχεση του, γενικα συνηθιζε να ασχολειται περιστασιακα με γυναικες και ηταν κατα του γαμου και ο ιδιος μου λεει οτι αυτο θα επρεπε να με κανει να νιωθω πιο σιγουρη και καθολου ανασφαλης για εμας τους δυο, ειδικα απο τη στιγμη που μιλαμε για γαμο. Γενικα δεν μου εχει δωσει ποτε δικαιωμα, εκτος απο τα πραγματα που βρηκα στο συρταρι του οπως προανεφερα.

Φοβαμαι πολυ μηπως δεν εχει ξεπερασει την πρωην του... Την οποια χαρακτηριζε ως την μοναδικη κατασταση ''τρελης καψουρας'' στη ζωη του. Φανταστειτε ποσο πολυ μπορει να τον αγαπω για να ακουω ψυχραιμη κατι τετοιο, χωρις να καταρρεω...

Πως να χειριστω την ολη κατασταση; Τι μου προτεινετε;

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

Senior Member
    Οταν τον γνωρισες εσυ, ποσο καιρο ειχε χωρισει με την πρωην;

Junior Member
    Ειχε χωρισει περιπου 2 χρονια πριν με γνωρισει...

Senior Member
    Για ποιο λογο ειχανε χωρισει, γνωριζεις?

Junior Member
    Δεν εχουμε συζητησει ιδιαιτερα γι'αυτο...Αλλα απο οτι εχω καταλαβει μαλλον αυτη αρνηθηκε να συνεχισει σε κατι πιο ''δεμενο'' μαζι του, περα απο διαστημα 5 μηνων που ηταν μαζι. Ο ιδιος μου εχει αναφερει οτι για οποια γυναικα εχει συναντησει στη ζωη του, δεν του περασε ποτε ουτε η ιδεα να την παντρευτει, ουτε καν για αυτη. Απλα με προβληματιζουν ιδιαιτερα τα 2 σημεια που ανεφερα δλδ 1. τα σημειωματα του και 2. τα (αν και αποθηκευμενα) πραγματα της.

Senior Member
    Δεν καταλαβα τι σου λεει για τα πραγματα στα συρταρια. Οτι ειναι αποκλειστικα της αδερφης του ή οτι τα ειχε η αδερφη και μετα η πρωην του; Εσυ που το ξερεις οτι οντως δεν ειναι της αδερφης του;

Junior Member
    Μου εχει πει οτι ειναι της αδερφης του. Επειδη μενει μακρια η γυναικα και τον επισκεπτεται καποιες φορες το χρονο. Γενικα στην αρχη το πιστεψα, απλα ποσο πιστευτο μπορει να ειναι ενα βραχιολι, μια τιραντα σουτιεν και παντοφλες (αρκετα νεανικα, σε σχεση με την ηλικια της αδερφης του); Και ειδικα στη μερια του κρεβατιου οπου κοιμαμαι μαζι του καθε βραδυ; Να σημειωσω επισης οτι εκτος εμενα και της συγκεκριμενης πρωην, δεν εχει επιτρεψει να κοιμηθει αλλη κοπελα μαζι του, το θεωρει κατι πολυ σημαντικο κατα την αποψη του.

Senior Member
    Nα σου πω την αληθεια δεν ειμαι υπερ να κραταμε αντικειμενα των πρωην γιατι μπορει να μην εχουν οικονομικη αξια αλλα εχουν συναισθηματικη αξια και λειτουργουν ως αγκυρες, ξαναθυμιζουν δηλαδη το παρελθον γιατι ειναι συνδεδεμενα με προσωπα κ καταστασεις. Πιστευω οτι αν εχεις ξεπερασει καποιο ατομο δε σε νοιαζει να πεταξεις πραγματα του-παλι υπογραμμιζω που να μην εχουν μεγαλη οικονομικη αξια. Εγω θα σου προτεινα να κανεις το τεστ, εαν εχεις το θαρρος να επικοινωνησεις με την αδερφη του για επαληθευση ή να του πεις να τα στειεις πακετο ή να τα παρεις εσυ. Αν δεις οτι αντιδραει ειναι κακο σημαδι. Μπορει ομως να ναι οντως της αδερφης του και να τον εχεις παρεξηγησει τον ανθρωπο.

Banned
    εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πως εσυ ξερεις σε πιον αναφερεται αυτο που εγραψε κ για πιον μιλα αυτος μπορει να το εγραψε για σενα κ να το παιζει οτι το εγραψε για αυτη κ αυτος να σκεφτεται αλλα προσωπα οταν το διαβαζει.
    δε νομιζω οτι θα βρεις τι ακριβως συμβαινει μπορει να σε δουλευει κανονικα κ αυτα τα πραγματα να τα αγορασε ο ιδιος κ να τα βαλε εκει επιτηδες...

Banned
    Γεια σου Εύη... Εγώ θα έλεγα να ξεχάσεις το πιθανό κόλλημα με κάποια πρώην και να εστιάσεις στο πώς εσύ νιώθεις μέσα στη σχέση. Ερωτικά, συναισθηματικά, επικοινωνιακά, νιώθεις ότι περνάς όμορφα, ότι ρέει αβίαστα η σχέση? Αν όπως λες νιώθεις πως ο τρόπος που (δεν) εκφράζει τα όποια συναισθήματα του σε ενοχλεί, σε βαραίνει, σε κάνει ν' αναρωτιέσαι πώς θα το αντέξεις αργότερα.... τότε ίσως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προχωρήσετε σε άλλες δεσμεύσεις.

Νομίζω πως ένας άνθρωπος στα 38 κουβαλά συνήθως πολύ περισσότερα πράγματα από έναν άνθρωπο στα 26. Για εσένα είναι αναμφίβολα σημαντικό και κολακευτικό που δείχνει να σε ξεχωρίζει και να σκέφτεται μέχρι γάμο, για εμένα όμως έχει σημασία και η διαδικασία μέσα από την οποία καταλήγουν δυο άνθρωποι στο ίδιο σημείο. Δηλαδή μπορεί εσύ να σκέφτεσαι τον γάμο ρομαντικά, σα μια φυσιολογική εξέλιξη μιας σχέσης αγάπης. Ενώ μπορεί ο φίλος σου να ψάχνει το γάμο σαν καταφύγιο, για να ξεπεράσει και ξεχάσει μια δυνατή απογοήτευση ή και να αποφύγει μια επόμενη.
    Ίσως έχει αποφασίσει να αποφεύγει να εκδηλώσει τα συναισθήματα του ή / και έχει αποφασίσει να επιλέγει γυναίκες που δεν του δημιουργούν έντονα συναισθήματα.
    Όπως και να έχει, πάρε χρόνο και ξεκαθάρισε τα σκοτεινά σημεία με βάση περισσότερο τη λογική αν μπορείς.

Senior Member
    πιστευει οτι τα συναισθηματα ειναι περιττα, οταν υπαρχουν αυτα που ο ιδιος θεωρει "ουσιωδη", ή η εκφραση τους? ειναι πολυ διαφορετικο το ενα απο το αλλο.

το να του ΖΗΤΑΣ να εκφρασει συναισθηματα ειναι απολυτως αχρηστο, σημασια εχει να το κανει μονος του. το να το ΘΕΛΕΙΣ ομως, ειναι απολυτα δικαιολογημενο.

αν την πρωην του την αναφερει ως την μεγαλη του καψουρα και η σχεση τελειωσε παρα την θεληση του και συγχρονως εχεις την αισθηση οτι εκλογικευει μαζι σου, χωρις ιδιαιτερο συναισθημα, ή αν (ακομα χειροτερα) παραδεχεται οτι λειπει το συναισθημα , εμενα μου φαινεται πολυ ανησυχητικο..
    πιθανον να ειναι το μεγαλο του απωθημενο η πρωην και να αποφασισε να παει παρακατω χωρις να την εχει ξεπερασει, και βεβαια δεν δικαιολογειται καμια τιραντα απο σουτιεν στο κομοδινο....