ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 70
    Member

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ

Καλησπερα!!
    Ειμαι νεο μελος..παρακολουθωντας λοιπον διαφορες συζητησεις ειπα να γραψω κ εγω το δικο μου προβλημα-ιστορια...
    Ειμαι περιπου 22 χρονων κ εχω σχεση εδω κ 6 χρονια μ ενα παιδι που καταγεται απο αλλου...Αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τον πατερα μου αλλα κ μ τον κοινωνικο μου περιγυρω...Στο αγορι μου (αρραβωνιαστικος μου πια) εχω βρει σχεδον ολα τα στοιχεια του πατερα μου..τον αγαπαω κ με αγαπαει κ ειμαστε τοσο καλα...θελουμε να παντρευτουμε κ να κανουμε παιδακι στα επομενα 2 χρονια το πολυ...ηδη αρραβωνιαστικαμε χωρις βεβαια να το ξερουν οι δικοι μου...πως θα μπορεσουν να τον αποδεχτουν οι δικοι ανθρωποι?πως δεν θα με κοιτανε με μισο ματι?εχετε υπαρξει σ'αυτη την κατασταση?τι θα διαλεγατε αντρα η οικογενεια?δυστυχως δεν μπορω να μιλησω σε κανεναν γιατι δεν γνωριζει κανενας για τν καταγωγη του εκτος απο τς γονεις κ τ αδερφια μου..τρεμω στην ιδεα να μεινω εγκυος γιατι ξερω πως δεν θα ειναι αποδεχτο παρολο που θελουμε να κανουμε οικογενεια δεν μπορουμε...κ επειδη δεν ντρεπομαι για τον αντρα μου εχει σημασια λοιπον που ειμαι εγω απο την Ελλαδα κ εκεινος απο τν Αλβανια?
    Τι θα κανατε στη δικη μου θεση,πως θα τα ανιτμετωπιζατε ολα αυτα?

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!

Banned
    Εγώ θα έλεγα Ντέμη μου ότι το πιο βασικό είναι να είσαι πλήρως ανεξάρτητη, να μπορείς να αυτοσυντηρείσαι χωρίς βοήθεια. Έχεις σπουδάσει κάτι, εργάζεσαι, μπορείς να ζήσεις μόνη σου (και ενδεχομένως να συντηρείς κι ένα παιδάκι)? Θέλω να πω πως το δίλημμα δεν είναι άντρας ή οικογένεια.... είναι πρώτα απ' όλα ο εαυτός σου.

Senior Member
    Καλησπερα σου φιλη μου παντα στις οικογενειες υπαρχουν προστριβες για τετοια θεματα,Εμενα κ το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια ειμαστε απο διαφορετικες πολεις κ πιθανοτατα σε λιγο καιρο θα εγκατασταθω στην πολη του αυτο προκαλει τρομερη ανησυχια κ γκρινια στους δικους μου ομως εννοειται δεν θα κατσω να κανω οτι μου πουν,Εννοειται κ επιλεγουμε αντρα κ μετα οι δικοι μας σε δευτερη μοιρα,ειναι το μελλον μας κ η ζωη μας,Εγω πιστευω οτι παντα οι γονεις βρισκουν κατι να γκρινιαζουν κ να φερνουν αντιρρηση ειτε αυτο λεγεται οτι το παιδι εγω θα παω να μενουμε σε αλλη πολη μακρυα τους ειτε το θεμα της καταγωγης στην δικη σας περιπτωση,Αλλωστε γνωριζω ανθρωπους απο Αλβανια που ειναι τελειοι οικογενειαρχες ας μην στεκομαστε στο θεμα της καταγωγης,Εφοσον αυτος ο ανθρωπος πανω απο ολα σου συμπεριφερεται καλα η αποψη των δικων σου περισσευει

Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Εγώ θα έλεγα Ντέμη μου ότι το πιο βασικό είναι να είσαι πλήρως ανεξάρτητη, να μπορείς να αυτοσυντηρείσαι χωρίς βοήθεια. Έχεις σπουδάσει κάτι, εργάζεσαι, μπορείς να ζήσεις μόνη σου (και ενδεχομένως να συντηρείς κι ένα παιδάκι)? Θέλω να πω πως το δίλημμα δεν είναι άντρας ή οικογένεια.... είναι πρώτα απ' όλα ο εαυτός σου.
    ναι εχουμε τελειωσει κ οι 2 τις σχολες κ εργαζομαστε!ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι κ συννηδητοποιημενοι για το τι θελουμε να κανουμε..το μονο προβλημα μας ειναι αυτο..κ δυστιχως μας εμποδιζει να παμε παρακατω ενα κανουμε τα παντα για να συνεχισουμε τα ονειρα μας παρολο π ειμαστε κ οι 2 νεοι (22 εγω 24 εκεινος)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ντεμη View Post
    ναι εχουμε τελειωσει κ οι 2 τις σχολες κ εργαζομαστε!ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι κ συννηδητοποιημενοι για το τι θελουμε να κανουμε..το μονο προβλημα μας ειναι αυτο..κ δυστιχως μας εμποδιζει να παμε παρακατω ενα κανουμε τα παντα για να συνεχισουμε τα ονειρα μας παρολο π ειμαστε κ οι 2 νεοι (22 εγω 24 εκεινος)
    Αυτο δεν ειναι προβλημα φιλη μου,γραψε τους συγγενεις σου κ προχωρα μαζι του!

Member
    Ειναι εξαιρετικος ανθρωπος κ η οικογενεια του επισης...εχεις δικιο ομως οταν σου λεει ο πατερας σου οτι αν κανεις μαζι του οικογενεια γ μενα τελος κ δεν θελω να ξερω τιποτα πια ουτε για σενα ουτε για το παιδι τι κανεις?
    Αρραβωνιαστικαμε μονοι μας με καποιους φιλους..στη χαρα μας δεν μπορουσα να εχω μαζι τους δικους μου ανθρωπους..κ ουτε κ μπορουν να το αποδεχτουν φαντασου οτι δεν το ξερει κανενας τρεμουν οι γονεις μου να μαθευτει απο που ειναι..ο πατερας μ δηλαδη γιατι η μαμα μου με στηριζει...

Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Αυτο δεν ειναι προβλημα φιλη μου,γραψε τους συγγενεις σου κ προχωρα μαζι του!
    οι συγγενεις μου δεν με απασχολουν ας πουν οτι θελουν!μονο για τον πατερα μ στεναχωριεμαι που αγαπαω τοσο....:(

Banned
    για να λες οτι σε εμποδιζει να πας παρακατω υποψιαζομαι οτι κατι αλλο συμβαινει...
    οταν ενα πραγμα το θες πραγματικα δε κολας σε κανενα εμποδιο...

την αλβανια ετυχε να την επισκευτω επιδη απλα απο κει περναγε ο δρομος που πηγενε στη κροατια σα χωρα μη φανταστεις οτι ειναι κατι χαλια μια κανονικη χωρα ειναι που δεν ειναι κ ασχημη σχετικα ομορφη ειναι το μονο ελλατωμα που εντωπισα ειναι οτι ο δρομος σε καπια σημεια ηταν γεματος λακουβες κ το λεοφορειο χορευε τσαρλεστον μεχρι να φυγουμε απο κει επιδη πηγαιναμε ταξιδι δε μας πειραξε κ πολυ αλλα εγω φανταζομαι τον εαυτο μου καθε μερα να περνα απο αυτο το δρομο. εκτος αν τον εφτιαξαν τωρα δε θα ξαναπερασω απο κει ετσι κ αλλιως...

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    για να λες οτι σε εμποδιζει να πας παρακατω υποψιαζομαι οτι κατι αλλο συμβαινει...
    οταν ενα πραγμα το θες πραγματικα δε κολας σε κανενα εμποδιο...

την αλβανια ετυχε να την επισκευτω επιδη απλα απο κει περναγε ο δρομος που πηγενε στη κροατια σα χωρα μη φανταστεις οτι ειναι κατι χαλια μια κανονικη χωρα ειναι που δεν ειναι κ ασχημη σχετικα ομορφη ειναι το μονο ελλατωμα που εντωπισα ειναι οτι ο δρομος σε καπια σημεια ηταν γεματος λακουβες κ το λεοφορειο χορευε τσαρλεστον μεχρι να φυγουμε απο κει επιδη πηγαιναμε ταξιδι δε μας πειραξε κ πολυ αλλα εγω φανταζομαι τον εαυτο μου καθε μερα να περνα απο αυτο το δρομο. εκτος αν τον εφτιαξαν τωρα δε θα ξαναπερασω απο κει ετσι κ αλλιως...
    δεν εχω παει ποτε στην Αλβανια γιατι κ εκεινος εχει να παει παρα πολλα χρονια..ζει εδω απο το 1999...
    κ ομως ειναι ο μονος λογος!κ αν δν υπηρχε το προβλημα αυτο θα ειχαμε ηδη προχωσησει κ αλλο...στα 19 μου με ειχαν διωξει κιολας απο το σπιτι κ απο εκει καταλαβα πως τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα για να φτασει ο πατερας μου σε τετοιο σημειο...μακαρι να μην υπηρχε αυτο το εμποδιο...

Senior Member
    Ειναι εξαιρετικος ανθρωπος κ η οικογενεια του επισης...εχεις δικιο ομως οταν σου λεει ο πατερας σου οτι αν κανεις μαζι του οικογενεια γ μενα τελος κ δεν θελω να ξερω τιποτα πια ουτε για σενα ουτε για το παιδι τι κανεις?
    Αρραβωνιαστικαμε μονοι μας με καποιους φιλους..στη χαρα μας δεν μπορουσα να εχω μαζι τους δικους μου ανθρωπους..κ ουτε κ μπορουν να το αποδεχτουν φαντασου οτι δεν το ξερει κανενας τρεμουν οι γονεις μου να μαθευτει απο που ειναι..ο πατερας μ δηλαδη γιατι η μαμα μου με στηριζει...
    Την οικογένεια και τους συγγενείς του παιδιού,τους έχεις γνωρίσει;

Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Την οικογένεια και τους συγγενείς του παιδιού,τους έχεις γνωρίσει;
    Κ βεβαια!!κ ολοι μου φεροντε με τον καλυτερο τροπο!ακομα κ τα μικρα ξαδερφακια του φτιαχνουν ζωφραφιες με το ονομα μου κ τς δινουν σε εκεινον να μου τις δωσει!δεν εχω κανενα παραπονο απο κανεναν τους!

Banned
    εγω παντως οσο ειμουν εκει δε παρατηρισα καπιους να ειναι εχθρικοι μαζι μας αν κ μια μερα κατσαμε κ αλλη μια οταν επιστρεψαμε.

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω παντως οσο ειμουν εκει δε παρατηρισα καπιους να ειναι εχθρικοι μαζι μας αν κ μια μερα κατσαμε κ αλλη μια οταν επιστρεψαμε.
    εγω οσους ξερω απο συγγενεις κ παρεες του ειναι μια χαρα ανθρωποι...βεβαια κ ο ιδιος λεει πως υπαρχουν κ αυτοι π καλα τους κανουν κ τους λενε "κακια φαρα"...
    τετιοι ομως υπαρχουν παντου απο οποια χωρα κ αν εχουν καταγωγη...γιατι στη λεξη Αλβανος οι πιο πολλοι παγωνουν????μιλανε ασχημα χωρις καν να ξερουν!κ το θεμα του ρατσισμου ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι κ προβλημα!

O άνθρωπος θεωρώ δε κρίνεται απο την καταγωγή του αλλά απο την συμπεριφορά του.Ο πατέρας σου θα πρέπει να αποδεχτεί την απόφασή σου.Και εννοείται πως δεν είναι ντροπή να είναι ο άλλος αλβανός.Ασχετο με το θέμα σου αλλά η οικογένειά μου έχει ένα κτήμα λίγα χλμ έξω απο επαρχιακή πόλη από όπου το 1993-1996 οι αλβανοί ερχόταν απο τα διάφορα μονοπάτια στην Ελλάδα.Πολλές φορές πέρασαν μέσα απο το κτήμα μας,ομάδες αλβανών και κανένας δε μας πείραξε ποτέ.Οι άνθρωποι ήταν απλά ταλαιπωρημένοι και μας ζητούσαν νερό και αν έχουμε κάτι να φάνε.Οτι είχαμε δίναμε και πάντοτε οι άνθρωποι αυτοί ήταν απόλυτα ευγενικοί μαζί μας και δε νιώθαμε ότι απειλούμαστε.Και πολλοί από αυτούς έχουν ενσωματωθεί μια χαρά στην τοπική κοινωνία.Kαι επίσης ο άνθρωπος που μου έμαθε τη δουλειά που έχω τώρα είναι αλβανός,πρώην συνάδελφος και πολύ καλός μου φίλος.

Banned
    εγω οσους ξερω απο συγγενεις κ παρεες του ειναι μια χαρα ανθρωποι...βεβαια κ ο ιδιος λεει πως υπαρχουν κ αυτοι π καλα τους κανουν κ τους λενε "κακια φαρα"...
    τετιοι ομως υπαρχουν παντου απο οποια χωρα κ αν εχουν καταγωγη...γιατι στη λεξη Αλβανος οι πιο πολλοι παγωνουν????μιλανε ασχημα χωρις καν να ξερουν!κ το θεμα του ρατσισμου ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι κ προβλημα!
    παντως στη κροατια δεν ηταν κ τοσο φιλικοι μαζι μας αλλα ουτε κ εχθρικοι στη γερμανια ηταν πολυ αρνητικοι μαζι μας. αν κ δε με πολυενδιεφερε εγω ηθελα απλα να ξεδωσω.

Page 1 of 5 123 ... LastLast