πιστευεται τλκ οτι η ψυχωση ειναι θεραπευσιμη εστω εν μερη? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    @εσωτερική_σήψη γιατί μύθος;Μιλάμε για 5 χρόνια χωρίς υποτροπές.Εσύ προσωπικά νομίζω έκανες 4 υποτροπές σε μια 7ετία.Είχες καταφέρει να φτάσεις 5 χρόνια χωρίς να υποτροπιάσεις και δεν έβλεπες βελτίωση;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    @σιριε ναι μεσα σε εφτα χρονια εκανα 5 υποτροπες απλα λεω οτι και καλα να εισαι υποτροπιαζεις.. και παλι αυξηση και παλι φαρμακα.. εμενα ποτε δε μου ειπαν για πεντε χρονια

Senior Member
    Καλά και εγώ αυτό για τα 5 χρόνια δεν το είχα ακούσει σαν ορόσημο.Αλλά διάβασα κάποιες μελέτες που λένε για βελτίωση στα 5 χρόνια χωρίς υποτροπές και στα 10 χρόνια πολλοί το ξεπερνάνε σε μεγάλο βαθμό.Αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις υποτροπές.Δεν νομίζω πως η υποτροπή είναι τόσο εύκολη αν προσέχεις με τα φάρμακα και τα επίπεδα στρες,τουλάχιστον το απεύχομαι.Εγώ πάντως υποτροπίασα μετά από 4 χρόνια γιατί δεν έπαιρνα σωστά τα φάρμακά μου και γιατί είχα πάει σε έναν γιατρό που στην ουσία χωρίς παρακολούθηση και ιστορικό επέμενε να μου μειώσει τα φάρμακα και στο τέλος να τα σταματήσω τελείως με αποτέλεσμα να υποτροπιάσω και να έχω το πρώτο μου γεμάτο επεισόδιο ψύχωσης πριν 2 χρόνια.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    @σιριε και γω εκανα πειραματα με τα φαρμακα αλλα γιατι δεν αντεχα τις παρενεργειες.. λες αυτο να με πηγε πισω?

Senior Member
    Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που υποτροπιάζει κάποιος πιστεύω ειδικά στην αρχή.Παράδειγμα το οτι δεν μπορει να μειώσει το άγχος του και οι συναισθηματικές συγκρούσεις ίσως είναι κάποιες από τις αιτίες.Ο κυριότερος πιστεύω είναι το σταμάτημα των φαρμάκων κ η μείωση της δόσης χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού.Αν δεν ήταν ο κύριος λόγος που υποτροπίαζες πιστεύω ήταν από τους σημαντικότερους γιατί από ότι είπες τα σταματούσες όταν ένιωθες καλά.Για να αποφευχθούν οι παρενέργειες πιστεύω πρέπει να έχει κάποιος τον γιατρό σύμμαχο στη μείωση της δόσης σε συντήρησης.Εμένα την ίδια μέρα που είχα πάει το καλοκαίρι του 13' και του μίλησα και παρατήρησε πως πλέον δεν έχω παραλήρημα μου κατέβασε τη δόση,ύστερα από 7 μήνες 25% και στους άλλους μήνες που ήρθαν άλλο ένα 25%.Τώρα δηλαδή είμαι με τη μισή δόση των φαρμάκων και από παρενέργειες θα έλεγα πως έχω μόνο στο σεξουαλικό κομματι και κάποια ψήγματα ακαθησιας αλλά όχι ικανό ώστε να είναι ενοχλητικό.

Senior Member
    Σφίξε δόντια εσωτερική και προσπάθησε να είσαι συνεπής με τα φάρμακα.Εγώ ήμουν αρκετά ανεύθυνος προηγουμένως.Τα έπαιρνα οπτ θυμόμουν.Τώρα έχω βάλει ακόμα κ ειδοποίηση στο κινητό για να μη ξεχνιέμαι και γενικά λίγες φορές έχω ξεχάσει.Το ζητούμενο είναι να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μη υποτροπιάσει.Πραγματικά δεν θέλω να ξαναζήσω αυτή την κόλαση και πιστεύω δεν έζησα τόσο δύσκολα όπως άλλοι αλλά και πάλι ήταν πολύ πολύ ζόρικα.

ψυχωση υποτροπη κριση ψυχιατρικοι οροι.
    παντως σε καθε περιπτωση το καταπραυντικο μεσο ειναι το φαρμακο και οποιος εχει διαισθηση το βρισκει πλην επιστημικοπομποσυνης ιατρων.
    Για τους υπολοιπους ζητω η ψυχιατρικη και η δοση οποια και αν ειναι αυτη.

Member
    ama spasei kati (psyxikos kosmos)oso kala kai na to kollhseis pali tha fenetai opote kata thn apopsh mou mono en merh ginesai kala oxi oloklhrotika

Page 2 of 2 FirstFirst 12