Διχασμένη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Giwtou92
    Guest

Διχασμένη

Γεια σας, ειμαι 23 χρόνων και εχω πρόβλημα με αγχωτικες διαταραχές και κρίσεις πανικού απο τα 16 περίπου, που όλες σχετίζονται με τον θάνατο κυρίως μην πάθει κάποιος δικός μου άνθρωπος κάτι ( έχασα τον πατέρα μου οταν ήμουν 12 χρόνων). Εχω κάνει αρκετές θεραπείες και έχουν μειωθεί σημαντικά οι κρίσεις πανικού όπως και το υπερβολικό άγχος. Αλλά δυσκολεύομαι να φύγω απο το σπιτι μήπως και πάθει τίποτα η μητέρα μου. Η αδερφή μου είναι παντρεμένη στην Αμερική και περιμένει το δεύτερο παιδάκι της. Έχει όμως προβλήματα στην εγκυμοσύνη της και μου ζήτησε να πάω να την βοηθήσω για κάποιους μήνες. Μόνο που το είπε με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας. Και ενώ θέλω παρααα πολυ να την βοηθήσω φοβάμαι κυρίως μην με πιάσει κρίση πανικού οταν θα ειμαι εκεί και δεν μπορώ να γυρίσω. Ξέρω όμως πως αν δεν πάω θα εχω τρελές τύψεις γιατί την αγαπάω πολυ. Τα εχω χαμένα....

Senior Member
    Πρώτα απ' όλα ηρέμησε και μην σκέφτεσαι το "πρέπει". Αυτο σε αγχώνει πιο πολύ. Όσο σκέφτεσαι έτσι τόσο θα έχεις την εντύπωση ότι ειναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Έχεις πάει ποτέ Αμερική πριν; Σε ποιο μέρος θα ταξιδέψεις;
    real eyes realise real lies

Giwtou92
    Guest
    Ναι πριν δυο χρόνια είχαμε παει για την βάφτιση της ανιψιας μου

Banned
    δε νομιζω να θες να πας να τη βοηθησεις γιατι αν ηθελες να πας οντως δε θα μιλαγες καν για οτιδηποτε αλλο.

Banned
    Εγω παντως μονο που σκεφτηκα το ταξιδι με το αεροπλανο πηγα να την παθω μια ψιλη!

Senior Member
    Οκ άρα δεν ειναι πρώτη φορά που θα κανεις το ταξίδι . Θα θυμάσαι ότι το αεροπλάνο ειναι μεγάλο και ότι μέχρι να δεις ένα έργο, να φας, να κοιμηθείς έφτασες. Το σίγουρο ειναι ότι κάποιες στιγμές θα αγχωθείς αλλά με την βοήθεια φαρμάκου το ξεπερνας . Είχα παρόμοιο πρόβλημα. Κυρίως για το πως θα μείνω κλεισμένος στο αεροπλάνο 12+ ώρες. Λίγο το ξαναξ λίγο το ότι ήθελα πολύ να δω κάποια που αγαπούσα με έκανε να τα καταφέρω. Έπαθα κάποιες κρίσεις πανικού και στο αεροπλάνο αλλά και στην Αμερική. Θα το έκανα άλλες εκατό φορές τώρα που το σκέφτομαι. Θα γίνεις πολύ πιο δυνατή μετά απο αυτήν την εμπειρία. Και για την μαμά μην στεναχωριέσαι μια χαρά θα είναι . Χαρούμενη και ήσυχη που βοηθάς την έγκυο αδερφη σου.

Banned
    δεν ειναι ετσι αν εχεις ορεξη να κανεις κατι μπαινεις κ σε διαστημοπλοιο αν δε σε εμπνεει το ολο σκινηκο σου φαινεται βουνο το ολο θεμα..ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας

για παραδειγμα εγω που ηθελα να παω εκει που πηγα πηρα αεροπλανο πανευκολα εκτος αυτου ειμουν στο κοσμο μου κ σκεφτομουν οτι ειμουν σε λεοφορειο οταν ειχα μπει μεσα

μετα αφου συνηθισα κοιταζα κ απο το τζαμι σαν σαιτα πηγενε...

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    δεν ειναι ετσι αν εχεις ορεξη να κανεις κατι μπαινεις κ σε διαστημοπλοιο αν δε σε εμπνεει το ολο σκινηκο σου φαινεται βουνο το ολο θεμα..ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας

για παραδειγμα εγω που ηθελα να παω εκει που πηγα πηρα αεροπλανο πανευκολα εκτος αυτου ειμουν στο κοσμο μου κ σκεφτομουν οτι ειμουν σε λεοφορειο οταν ειχα μπει μεσα

μετα αφου συνηθισα κοιταζα κ απο το τζαμι σαν σαιτα πηγενε...
    Ναι αυτο ειναι το ονειρο μου..Να κοιταζω απο το τζαμι στα 30 χιλ ποδια!! Ποσο υπεροχο!!

Giwtou92
    Guest
    Και εγω αυτό σκέφτομαι οτι αυτό θα με κάνει να ξεκόλλησω και ίσως να το ξεπεράσω. Δεν είναι οτι δεν θέλω να πάω. θέλω να πάω αφού σχεδιάζουμε να μετακομισουμε μόνιμα εκεί για είμαι δίπλα στην αδερφή. Πραγματικά πάντα ήθελα να φύγω απο την Ελλάδα. Απλά είναι η πρώτη φορά που θα βγω απο την "ζώνη ασφαλείας" μου χωρίς να εχω εναλλακτική σε περίπτωση που με πιάσει κρίση.

Banned
    εμενα παντως αυτο δε θα με εμπνεε κ τοσο πολυ να κατσω σε ενα αεροπλανο 15 ωρες για να παω να βοηθησω καπιον

στις μπαχαμες μπορει να πηγαινα αν εβρισκα λεφτα για το ταξιδι αν κ δε νομιζω να εβρισκα τοσα πολα

αλλα αν θες ενα πραγμα κριση δε σε πιανει για κανενα λογο μονο οταν το θες.

Senior Member
    Κοιτα κρίση θα σε πιάσει σίγουρα. Απλά να είσαι προετοιμασμένη. Όσο πιο προετοιμασμένη τόσο πιο ελαφρά θα περάσει. Υπάρχουν τόσα πολλά που θα σου τραβανε την προσοχή να ξεχαστείς. Αν φτασεις,μετά και νοσοκομεία και γιατρούς έχει αλλά και ανθρώπους να μιλήσεις. Εγώ την πρώτη φορά είχα κάνει συνολικα 30 ώρες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια μόνος. Και δεν είχα και την αδερφη μου εκεί... Πραγματικά μπορείς... Εγώ ετοιμάζομαι να ξανακάνω το ταξίδι σε έξι μήνες. Αν μπορούσα θα πήγαινα τώρα,στο ίδιο αεροπλάνο με εσένα να αρχίζαμε να τσιριζουμε μαζί να μας βγάλουν στις ειδήσεις.

Banned
    Κοιτα κρίση θα σε πιάσει σίγουρα. Απλά να είσαι προετοιμασμένη. Όσο πιο προετοιμασμένη τόσο πιο ελαφρά θα περάσει.
    τελειος ακυρο

Senior Member
    Οριστε; Αλέξανδρος_77;

Banned
    εγω παντως αν ειμουν σε αυτο το αεροπλανο κ τσιριζες θα ειχα παρει ενα cdπλειερ ειχα καλοδιωθει για να μη σε ακουω για να μην επειρεαστω..

δε ξερω αν εγινα κατανοητος αλλα

επαναλαμβανω

οταν ενα πραγμα το θες πραγματικα κριση δε σε πιανει για κανενα λογο.

1+1=2.

Senior Member
    Καλησπερα σου φιλη μου,κατανοω σε ποια φαση βρισκεσαι κ εγω πανικοβαλλομαι μην παθουν κατι οι δικοι μου,προτεινω να τολμησεις ομως για να βοηθησεις την αδερφη σου θα σου κανει κ σενα καλο πιστευω κ θα αποσπασεις το μυαλο σου απο την φοβια σου εγω παρα το στρες μου κανω το καλυτερο για τους δικους μου κ μετα νιωθω οτι εκανα αυτο που πρεπει κ ειμαι ικανοποιημενη,τωρα για το θεμα του θανατου για μενα το τρομερο δεν ειναι ο θανατος το τρομερο ειναι να μην ζησεις την ζωη που θελεις αυτο να παλεψεις για σενα θεσε στοχους κ κανε τους πραγματικοτητα,ειναι ανθρωποι με πολυ σοβαρα προβληματα που νιωθουν οτι πεθαινουν καθε μερα,παρε μια φαρμακευτικη αγωγη καταλληλη για σενα κ κανε ο,τι μπορεις για την αδερφη σου η κινητοποιηση θα σου κανει καλο

Page 1 of 3 123 LastLast