Results 16 to 30 of 39
-
22-02-2015, 17:58 #16
- still searching for the right place.....
Η συμβουλή περιέχει κ την έννοια της "πίεσης". Σε συμβουλεύω να κάνεις κάτι........ αυτό το "να" μπορεί κάποιους ανθρώπους να τους απωθήσει. Άλλο να πω "κάνει κρύο, γιαυτό ντύσου να μην αρρωστήσεις" κ αυτό ο άλλος να το εκλάβει ως πίεση (δεν είναι παράλογο) κ άλλο να πω ως άποψη (ε, αυτό νοιώθω, τί να κάνουμε....?) πως "κάνει κρύο", κ επειδή ο άλλος δεν θέλει να φοράει πχ χειμωνιάτικα ρούχα να τα βάλει μαζί μου πως τον πιέζω...... εγώ μια διαπίστωση έκανα, δεν είπα ποτέ στον άλλο τί να κάνει. Επίσης άλλο η συμβουλή που συνοδεύεται πάλι από το "να......" κ άλλο η κατάθεση ιδεών, εναλλακτικών κλπ κλπ τύπου "μήπως...........", "υπάρχει λες περίπτωση...........". Αν κάποιος ενοχλείται κ από αυτά, τότε μάλλον βρίσκεται σε σύγχυση ή πολλά πράγματα να έχουν μπερδευτεί στο μυαλό του.....
Επίσης να προσθέσω πως το πότε κάτι είναι ζήτημα ζωής κ θανάτου, δεν το αντιλαμβάνεται κάποιος πάντα, όταν ο ίδιος εμπλέκεται σε αυτό, αυτό ίσως να το βλέπουν πιο καθαρά οι άλλοι που βρίσκονται στην απ'έξω κ είναι πιο αντικειμενικοί. Έχεις δει ποτέ τύφλα μεθυσμένο να πηγαίνει να οδηγήσει κ να αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα του εγχειρήματος.......? Έχεις δει ποτέ ηρωϊνομανή να παραδέχεται ότι παίζει με το θάνατο......? Όλοι θα σου πουν πως το έχουν υπό έλεγχο......
- 22-02-2015, 18:11 #17
Mα αυτο ειπα , αν βλεπεις οτι ο φιλος σου διατρεχει κινδυνο θανατου , πρεπει να πεις την γνωμη σου , δεν ειπα κατι διαφορετικο . Τωρα το ποιος ειναι σε συγχυση , εγω μια ζωη δεν ηθελα να μου λεει ο αλλος την γνωμη του , εκτος αν την ζητουσα , αρα παντα ημουν σε κατασταση συγχυσης ? ελα τωρα .
23-02-2015, 03:09 #18
Αγγελε φιλε μου δυσκολο ερωτημα βαζεις...
Ειναι θεμα εμπειριας κ ενστικτου,αυτο θα ελεγα.:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
23-02-2015, 06:43 #19
ωραιο θεμα!υπαρχουν ανθρωποι που ψυχολογουν τους αλλους απο την πρωτη στιγμη.τουλαχιστον ετσι λενε.ισως υπαρχουν ανθρωποι με το χαρισμα αυτο.και αν δε το εχεις μπορεις να το αποκτησεις?καλλιεργειται?ε χει να κανει με το ενστικτο την εμπειρια?
23-02-2015, 11:37 #20
Εγω πιστευω οτι ειναι ενα χαρισμα που η τοχεις η δεν τοχεις . Αν το εχεις , καλλιεργειται . Πες το αν θες ενστικτο , εγω το λεω χαρισμα . Σιγουρα η εμπειρια παιζει ρολο . Να ψυχολογησεις καποιον απο τηνπρωτη ματια , το βλεπω δυσκολο , αλλα συντομως του εχεις βγαλει ενα προφιλ . Υπαρχουν ανθρωποι που δυσκολευονται να ψυχολογησουν τον οιονδηποτε . Ειναι σαν την ευφυια , η την εχεις η οχι .
23-02-2015, 22:19 #21
Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να ψυχολογήσω τον άλλον.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση και αρκετά μεγάλη εμπειρία, κάπου αυτά τα δύο μπλέκονται, αλλά η αίσθηση που μου δημιουργεί ο άλλος τα πρώτα δευτερόλεπτα που συνταντιόμαστε, έχω παρατηρήσει εκ των υστέρων, ακόμη και μετά από χρόνια ότι ήταν η πιο σωστή.
Ακόμη και όταν πολλές φορές δεν έδωσα σημασία αρχικά, τελικά μετά από αρκετό καιρό γνωριμίας κατέληξα στο ότι αρχικά συμπεράσματα ήταν τα ορθότερα.
Πλέον, εμπιστεύομαι απόλυτα αυτές τις πρώτες εντυπώσεις και δεν το έχω μετανιώσει.
Όμως, αυτό συμβαίνει και σε άλλους που έχω συζητήσει, πιθανόν με όλους μας, απλά δεν δίνουμε την απαιτούμενη σημασία.
Έτσι κι αλλιώς πιστεύω, ότι θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό που νιώθουμε και έχουμε μέσα μας το εκπέμπουμε, όσο κι αν νομίζουμε ότι μπορούμε να το κρύψουμε.
Και ένας ευαίσθητος δέκτης, το λαμβάνει αμέσως.
23-02-2015, 22:28 #22
Η εμπειρία σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος μεγαλώνοντας.
Φτάνει να έχει ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και την ψυχολογία τους.
Η διαίσθηση πάλι υπάρχει σε όλους μας, αλλά μεγαλώνοντας μαθαίνουμε να μην την εμπιστευόμαστε όσο θα έπρεπε.
Αν κάποιος καταφέρει να διατηρήσει ή να επαναφέρει τα επίπεδα της διαίσθησής του σε αυτά με τα οποία γεννήθηκε, τότε έχει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του.
24-02-2015, 08:37 #23
Last edited by Macgyver; 24-02-2015 at 09:06.
24-02-2015, 13:18 #24
δεν θελει συγκεκριμενο χρονο, θελει ομως συνθηκες για να καταλαβεις με σιγουρια καποιον. και πολυ καιρο να τον γνωριζεις, αν δεν προκυψουν "κρισεις " η δοκιμασιες στην σχεση, δεν μπορεις να τον ξερεις.
εχει δικιο βεβαια σε αυτο που λεει η μαριον για την πρωτη εντυπωση, αλλα εγω δεν εχω πεισθει ακομα να αφεθω σε αυτην. συνηθως επιβεβαιωνεται, παντως.
ΟΜΩΣ
μιας και μιλαμε στο ιντερνετ, να διαχωρισω την περιπτωση τετοιας γνωριμιας. θεωρω οτι για καποιον λογο, αυτου του ειδους η "γνωριμια" κρυβει παααρα πολλα απο αυτα που ειμαστε εκπαιδευμενοι να αναγνωριζουμε στις "πραγματικες " γνωριμιες.
δεν ειναι τυχαιο δε, οτι υπαρχουν ανθρωποι που ζουν μονο μεσα στο ιντερνετ, κανουν "γνωριμιες" μονο εκει, οχι για λογους απομονωσης, αλλα γιατι στο ιντερνετ καταφερνουν να ξεγελουν πιο ευκολα,( καποιους και για καποιο διαστημα , ποτε ομως ολους και για παντα) . οταν στον πραγματικο τους περιγυρο, οσοι τους γνωριζουν, τους αποφευγουν (οχι τυχαια) ;)
υπαρχει ενα τεστ αξεπεραστο, για ολων των ειδων τις γνωριμιες. οπως βλεπεις να φερεται ο αλλος στους υπολοιπους φιλους του, ετσι θα φερθει και σε σενα, δεν θα εισαι η εξαιρεση. αν ειναι ανηθικος, θα ειναι και με σενα.
ειναι απατεωνας? μυθομανης? προδοτης στους φιλους του? αλλα θεωρεις οτι ειναι ενα απελπισμενο και μοναχικο πλασμα που θελει στοργη και προδερμ για να γινει ανθρωπος? ΛΑΘΟΣ. ετσι θα φερθει και σε ενα με πρωτη ευκαιρια. ΜΑΚΡΙΑ.
25-02-2015, 12:37 #25
Να σου πω , ρεμεντυ , ουτε κι εγω επαφιεμαι στην πρωτη εντυπωση . Αφηνω ομως την αλλην , να ξεδιπλωσει τον χαρακτηρα της χωρις παρεμβασεις , ωστε να εχω καθαρη εικονα , και καποια στιγμη , εχω , αλλα παντα πιστευω οτι ιδιως εσεις οι γυναικες , εχετε περισσοτερες μυστικες πλευρες απο μας .
Σιγουρα δεν μπορεις να ξεγελας τους παντες για παντα , εκτος αν θελεις να παραμυθιαζεσαι . Πιστευω οτι οντως υπαρχουν νεα παιδια που ζουν στο ιντρνετ , οχι απο δολο , αλλα ετσι μεγαλωνει η νεα γενια .
Οσο για το τεστακι , νομιζω οτι στους μεγαλυτερους , εμενα ας πουμε , ειναι αυτονοητο .
27-02-2015, 18:22 #26
Ρε συ μακ, αποφάσισε επιτέλους! Γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις; Έχω μεγάλη αγωνία!
Η αλήθεια είναι ότι το να έχεις οπτική επαφή με τον άλλο δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες από ότι ένα γραπτό, που μπορεί να είναι copy paste.
Όμως, ναι, πολλά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά που γράφει κάποιος, όχι μόνο από το περιεχόμενο, αλλά και από τον τρόπο που γράφει.
Πάρα πολλά! Και η αλήθεια είναι, ότι ο υποκριτής, όσο και να θέλει να κρυφτεί δεν μπορεί. Και ο ψεύτης, όσο και να προσέξει, θα πέσει σε αντιφάσεις.
Έχει τύχει αρκετές φορές μέσα στο φόρουμ, να καταλάβω πολύ νωρίς ότι κάποιος υποκρίνεται, παριστάνοντας κάτι άλλο από αυτό που είναι και τελικά υπό πίεση να αποκαλυφτεί ότι πουλούσε παραμύθι.
Θυμάμαι για παράδειγμα έντονα, πριν αρκετά χρόνια, κάποιον που εμφανίστηκε σαν ψυχολόγος, ήρεμος και με κατανόηση, έδινε μάλιστα και συμβουλές (copy paste κατά τη γνώμη μου) και αφού στριμώχτηκε έχασε την ψυχραιμία του κι άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες αποκαλύφτηκε ότι μόνο ψυχολόγος δεν ήταν! Ή ψυχασθενής ή παιδάκι που έπαιζε ήταν (τίποτα δεν αποκλείει να ήταν και τα δύο). Το ζήτημά ήταν, ότι μέχρι να φανεί τι είναι, κάποια μέλη τον εμπιστευόταν, νομίζοντας ότι είναι γνώστης.
Φυσικά, μετά εξαφανίστηκε (με το συγκεκριμένο προφίλ τουλάχιστον!)
Βεβαίως, δεν μιλάω για περιπτώσεις που κάνουν μπαμ, όπως διπλά προφίλ στα οποία συχνά-πυκνά αναφέρομαι.
Να είσαι σίγουρος, ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αποχωρούν, επιστρέφουν με διάφορα άλλα προφίλ.
Εμείς κι εμείς είμαστε τελικά!Last edited by marian_m; 27-02-2015 at 19:17.
27-02-2015, 19:01 #27
Mαριον , θα δωσω τελος στην αγωνια σου , ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ !! ειναι αληθεια οτι πλεον ψιλογνωριζωμαστε πλεον , ευπροσδεκτα ειναι τα νεα μελη , να αποκτησει και λιγο ενδιαφερον το πραμα . Εμεις καναμε τον κυκλο μας . Μου κανει εντυπωση αυτο περι επιστροφης παλαιων μελων με νεα νικς , για να το λες ομως ..................αυτο παντως με τα διπλοπροφιλα , δεν μπορω να το χωνεψω , τι ειδους ανθρωποι διατηρουν δυο προφιλ , τι ειδους διαστροφη ειναι αυτη . Τελοσπαντων . Χαιρετισμους ! mac-vag !!!
27-02-2015, 19:27 #28
Αυτό είναι σίγουρο.
Κάποιος που κουτσομπολεύει, θάβει τους φίλους του όταν δεν είναι μπροστά, έχει μονίμως προβλήματα με τους ανθρώπους και την κοινωνία, γκρινιάζει και κλαίγεται συνεχώς και πάντα φταίνε οι άλλοι, έχουμε μεγάλες ψευδαισθήσεις αν περιμένουμε να μεταμορφωθεί σε καλοπροαίρετο φίλο.
Προσωπικά, αποφεύγω πλέον αμέσως άτομα που με το καλημέρα σου παρουσιάζουν το δράμα της ζωής τους, επιζητώντας τον οίκτο σου (στην πορεία ίσως και άλλα πράγματα) και είμαι πολύ επιφυλακτική με γυναίκες που δηλώνουν ότι δεν έχουν φίλες, γιατί οι γυναίκες είναι ανταγνωιστικές.
Αντιθέτως, πολύ εύκολα κολλάω με ανθρώπους που δείχνουν να αγαπάνε τη ζωή και τους ανθρώπους, να έχουν καλούς φίλους και να διασκεδάζουν και να γελάνε με την καρδιά τους.
27-02-2015, 19:31 #29
27-02-2015, 19:37 #30
αστα να πανε...
να μην ξεχασω και το προφιλ "πληγωμενη μανολια', με μονιμη κλαψα οτι ολες οι γνωριμιες πανε κατα διαολου και δεν εκτιμουν την καλωσυνη και τα χαρισματα της,και φοβουνται να αφεθουν στην επιθυμια τους για να μην ευτυχησουν, μεχρι να αποκαλυφθει τι ειχαν τραβηξει ολοι για να γλυτωσουν απο ενα ανεπιθυμητο κυνηγητο και οι γυναικες τους, το ιδιο....
μαγκ, οταν περνας φασεις χιουμορισμου, σε φανταζομαι με μαλλι ραστα να κανεις μπαφους :p