Ολη μου η ζωή είναι σκατά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Junior Member

Ολη μου η ζωή είναι σκατά

Γεια σας. Λέγομαι Κώστας και ήρθε η ώρα να βγάλω όσα έχω μέσα μου. Έιμαι 20 χρόνων και έχω προβλήματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ποτέ και σε κανέναν.

Καταρχήν είμαι *******. Το ξέρω από 1η Γυμνασίου και δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κανέναν για αυτό. Κάποιος ο όποιος με βλέπει, θεωρεί ότι είμαι straight. Γενικά δεν μου αρέσει η θηλυπρέπεια, γιατί θεωρώ ότι ξεφτιλίζεσαι. Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς μου -ιδιαίτερα ο πατέρας μου- θεωρούν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια, ότι ο ομοφυλόφιλος έχει πρόβλημα υγείας, ότι έχει μέσα του την κακιά την "πούστικη" και αλλά πολλά. Αυτό με έχει κάνει να σιχαίνομαι τον εαυτό μου, να είμαι μονίμως μέσα στο σπίτι και να κλαίω σχεδόν κάθε βράδυ. Οι δικοί μου δεν ξέρουν κάτι και νομίζουν ότι έχω κοπελα. Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στην ζωή μου, ούτε είχα κάποια σεξουαλική επαφή. Είμαι από ένα πολύ μικρό χωριό της Κρήτης, που τα πάντα μαθαίνονται και συζητούνται. Δεν θέλω να εκτεθώ, ούτε να εκθέσω τους γονείς μου.

Το 2ο μου πρόβλημα είναι ότι από τότε που πήγα στο Πανεπιστήμιο, συνειδητοποίησα το πόσο μόνος είμαι. Επειδή έχω μονίμως τον φόβο μήπως και καταλάβει κάποιος ότι είμαι *******, δεν έχω κάνει ουσιαστικές παρέες στην πόλη που σπουδάζω. Και με τους "κολλητούς" μου, δεν έχω ουσιαστική φιλία, γιατί δεν ξέρουν ποιος ακριβώς είμαι και τι θέλω από την ζωή μου.

Δεν έχω κάποιον να μοιραστώ τα προβλήματά μου. Είναι πολύ μεγάλο βάρος να βλέπεις έξω ζευγαράκια, να ξέρεις ότι θα περάσεις μια ζωή μόνος σου γιατί φοβάσαι να μιλήσεις ανοιχτά για τον εαυτό σου και να έχεις και τους γονείς σου να σου λένε κάθε λίγο και λιγάκι: "Πότε θα μας φέρεις την κοπελα σου να την γνωρίσουμε;".

Βλέπω άλλους που είναι ευτυχισμένοι, που μπορεί να μην έχουν λεφτά ή πολλές ανέσεις, αλλά έχουν τους φίλους τους και τους συντρόφους τους και περνάνε καλά και σκεφτομαι: Εγώ γιατί να μην μπορώ να είμαι χαρούμενος;

Έχω καταντήσει να λέω μονίμως ψέμματα. Στην αρχη ξεκίνησαν από φόβο, αλλά μετα έγιναν συνήθεια. Δεν μου αρέσει αυτό, δεν νοιώθω καλά με τον εαυτό μου.

Και η ψυχολογία μου είναι μονίμως σκατά. Γυρνάω σπίτι και πολλές φορές θέλω να κλάψω, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Τις λίγες φορές που βγαίνω, γίνομαι τύφλα στο μεθύσι και με μαζεύουν από τους δρόμους. Δεν έχω όρεξη να διαβάσω, δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Όλη μέρα είμαι κλεισμένος μέσα.

Θέλω να τελειώσει αυτή η κατάσταση, δεν την μπορώ. Προσπαθώ μονίμως να βρω κάποια λύση στο πρόβλημά μου, άλλα δυστυχώς δεν υπάρχει. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να αυτοκτονήσω, αλλά είμαι πολύ δειλός για να κάνω κάτι τέτοιο. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.

Συγνωμη αν σας κούρασα, αλλά έπρεπε να τα βγάλω όλα αυτά κάποια στιγμή από μέσα μου. Με τρώνε εδώ και παρα πολλά χρόνια.

Senior Member
    Μια λυση θα τανε να φυγεις απ το χωριο. Να σε ρωτησω κατι αλλο ομως, τελικα πιστευεις οτι ομοφυλοφιλος γινεσαι ή γεννιεσαι? Εσυ τι θυμασαι απ τον εαυτο σου?

Junior Member
    Προσωπικά πιστεύω ότι ισχύουν και τα 2. Θεωρώ ότι ομοφυλόφιλος είναι και αυτός που το ξέρει από τότε που θυμάται τον εαυτό του αλλά και αυτός που στα 50 του αρχίζει να πηγαίνει με ομοφιλοφυλους, αλλά αποκαλεί τον εαυτό του straight και "μερακλή".
    Εγώ πάντως έτσι γεννήθηκα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου αρέσουν οι άντρες.
    Το ότι θα φύγω από το χωριό είναι το μόνο σίγουρο. Οι δικοί μου πάντα όμως θα περιμένουν να παντρευτώ, να κάνω οικογένεια και παιδια, κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ.

Senior Member
    Αμα φγεις απ το χωριο μετα το τι θα κανεις που θα σε πιεζουνε να βρεις κοπελα λυνεται. Αλλο να εισαι μακρια κ αλλο να εισαι εκει μεσα στα ποδια τους. Οι γονεις σου θελουνε το καλο σου, πρεπει να το καταλαβεις αυτο, δε στα λενε απο αλλο λογο. Ουτε ειναι τοσο απλο να το δεχτει καποιος ετσι ευκολα. Πιστευω οτι αμα πας να μεινεις αλλου πχ αθηνα που δε σε ξερει κανενας θα εισαι καλυτερα κ μετα τι θα λες στους γονεις λυνεται.

Junior Member
    Μένω ήδη αρκετά μακριά από τους δικούς μου, εκτός Κρήτης. Αλλά ακόμη πιέζομαι. Όταν ανοίγουν αυτό το θέμα, κολλάω, τα χάνω και τους λέω άλλο ένα ψεμμα
    Την έχω βαρεθεί αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς

Senior Member
    πρωτον το να αυτοαποκαλεισαι πουστ.ς δεν νομιζω οτι σου κανει καλο. αυτη η λεξη, βασικα βρισια, ειναι ακρως αρνητικη και δεν αξιζει στον εαυτο σου κατι τετοιο..

το οτι υπαρχει ρατσισμος απεναντι στην ομοφιλοφιλια δεν σημαινει οτι πρεπει να τον ασπαζομαστε κιολας...
    εμμ να φυγεις απο το χωριο σου οπως λεει και το κερασι δεν ειναι παιζει?
    σε τοσο μικρη κοινωνια πολυ δυσκολα θα τα βγαλεις περα..
    στις μεγαλεις πολεις υπαρχει μεγαλυτερη ανεκτικοτητα..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Δηλ τι τους λες?

Junior Member
    Τους έχω πει ότι έκανα κάτι με μια κοπέλα αλλά δεν ήταν σοβαρό και δεν κράτησε πολύ ή ότι ήθελα μια κοπέλα που είχε σχέση και περίμενα να χωρίσει, και όταν της μίλησα μετά από πολύ καιρο μου είπε ότι με βλέπει σαν φίλο.

Banned
    Καταρχην μην αυτοαποκαλεισαι ετσι..ξεφτιλιζεις τον εαυτο σου αδικα.. Δεν χρειαζονται αυτοι οι τιτλοι..
    Ειπες οτι μενεις μακρια απο τους γονεις σου , ωραια λοιπον... Λεγε ψεμματα ! Πες οτι δεν κανω σχεσεις και απλα περναω καλα!
    Τωρα οσο αφορα το αγχος σου , πολλοι στρειτ ανδρες δεν θελουν να κανουν οικογενεια , ουτε και γαμους .. Δεν σημαινει οτι ειναι ομοφυλοφιλοι! Αρχισε να δηλωνεις και εσυ ετσι μεγαλωνοντας! Τα απαραιτητα ψεμματα , εκτος αν γουσταρεις στο μελλον να τους το κοινοποιησεις αυτο που νιωθεις.
    Το θεμα σου δεν θα πρεπει να ειναι ολες αυτες οι σκεψεις , πρεπει να ξεκινησεις απο την αποδοχη του εαυτου σου.. Οταν αποδεχτεις τον σεξουαλικο προσανατολισμο σου και τις επιθυμιες σου και θα ζεις και συναμα θα λυνεις αυτους τους προβληματισμους σου και θα δεις που δεν θα ειναι τοσο βουνο..Γιατι θα αγαπας εσενα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    πρωτον το να αυτοαποκαλεισαι πουστ.ς δεν νομιζω οτι σου κανει καλο. αυτη η λεξη, βασικα βρισια, ειναι ακρως αρνητικη και δεν αξιζει στον εαυτο σου κατι τετοιο..

το οτι υπαρχει ρατσισμος απεναντι στην ομοφιλοφιλια δεν σημαινει οτι πρεπει να τον ασπαζομαστε κιολας...
    εμμ να φυγεις απο το χωριο σου οπως λεει και το κερασι δεν ειναι παιζει?
    σε τοσο μικρη κοινωνια πολυ δυσκολα θα τα βγαλεις περα..
    στις μεγαλεις πολεις υπαρχει μεγαλυτερη ανεκτικοτητα..
    Δεν με πειράζει η λέξη *******, δεν θα αισθανόμουν καλυτερα αν με αποκαλούσα gay. Το ίδιο πράγμα σημαίνουν και οι 2 λέξεις.
    Και σε μεγάλη πόλη που είμαι πάλι τα πράγματα είναι σκατά. Προσπαθώ συνεχώς να κρύψω τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, περπατάω και ντρέπομαι να κοιτάξω τους άλλους στα μάτια, προσέχω πολύ το πως μιλάω σε άλλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαι μόνος μου. Ναι μεν έχω παρέα, Αλλά δεν έχω φίλους που μπορώ να τους μιλήσω ανοιχτά για εμένα

Κώστα, γιατί ζεις με την εμμονή ότι είσαι ομοφυλόφιλος ενώ δεν έχεις καν σεξουαλική εμπειρία; Και πώς το ξέρεις σίγουρα ότι είσαι ομοφυλόφιλος, μήπως είσαι μόνο κατά φαντασίαν; Εγώ καταλαβαίνω ότι οι γονείς και το περιβάλλον σου σε έχουν πιέσει να αποδείξεις κατά κάποιο τρόπο τον ανδρισμό σου κι έτσι αναγκάστηκες να τους πεις ψέμματα ότι έχεις κοπέλα. Κατανοητό, καλά έκανες για να τους ξεφορτωθείς. Αν σου ξανακολλήσουν να την φέρεις να τη γνωρίσουν πες τους ότι χωρίσατε.
    Προτείνω να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου το τί είσαι ή τι δεν είσαι σεξουαλικώς και να χαρείς απλώς τη φοιτητική σου ζωή κάνοντας φιλίες και με αγόρια και με κορίτσια. Θα μπορούσες να βγαίνεις με μια παρέα από κάμποσα άτομα, να περνάς όμορφα χωρίς να νιώθεις ότι πιέζεσαι να αποκαλύψεις κάτι για τον εαυτό σου σε άλλους.
    Κι επίσης, είσαι μόλις 20 χρονών, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, γιατί τόση απογοήτευση; Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα, είναι δύσκολο να βρει ο καθένας μας έναν πραγματικό φίλο ή μια πραγματική σχέση.
    Μην πέφτεις κι εσύ στην παγίδα αυτής της καταραμένης Αρχής της Σύγκρισης, "οι άλλοι έχουν φίλους και συντρόφους, εγώ όχι",
    "οι άλλοι έχουν παντρευτεί, εγώ όχι", "οι άλλοι έχουν βρει δουλειά, εγώ όχι", "οι άλλοι έχουν αυτό ή εκείνο, εγώ όχι".
    (Κανείς μας όμως δεν λέει όταν βλέπουμε άλλους και π.χ. αρρωσταίνουν:"Ο ένας στους επτά στην ηλικία μου έχει καρκίνο, εγώ όχι!")
    Εσύ είσαι μοναδικός και ανεπανάληπτος (όπως κι ο καθένας μας), δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να είσαι σύμφωνα με τα πρότυπα που θέλουν οι άλλοι. Προσπάθησε να σεβαστείς καταρχάς την προσωπικότητά σου, να ηρεμήσεις και να καταλάβεις τί πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου για να είσαι χαρούμενος.

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Καταρχην μην αυτοαποκαλεισαι ετσι..ξεφτιλιζεις τον εαυτο σου αδικα.. Δεν χρειαζονται αυτοι οι τιτλοι..
    Ειπες οτι μενεις μακρια απο τους γονεις σου , ωραια λοιπον... Λεγε ψεμματα ! Πες οτι δεν κανω σχεσεις και απλα περναω καλα!
    Τωρα οσο αφορα το αγχος σου , πολλοι στρειτ ανδρες δεν θελουν να κανουν οικογενεια , ουτε και γαμους .. Δεν σημαινει οτι ειναι ομοφυλοφιλοι! Αρχισε να δηλωνεις και εσυ ετσι μεγαλωνοντας! Τα απαραιτητα ψεμματα , εκτος αν γουσταρεις στο μελλον να τους το κοινοποιησεις αυτο που νιωθεις.
    Το θεμα σου δεν θα πρεπει να ειναι ολες αυτες οι σκεψεις , πρεπει να ξεκινησεις απο την αποδοχη του εαυτου σου.. Οταν αποδεχτεις τον σεξουαλικο προσανατολισμο σου και τις επιθυμιες σου και θα ζεις και συναμα θα λυνεις αυτους τους προβληματισμους σου και θα δεις που δεν θα ειναι τοσο βουνο..Γιατι θα αγαπας εσενα.
    Πίστεψέ με, το θέλουν πραγματικά να κάνω παιδια και να μην μείνω μπακούρι. Εδώ μια ξαδέρφη μου τους είπε ότι δεν γουστάρει να κάνει γάμο και παιδια και άρχισαν να της λένε παπαριές, όπως το ότι ο γάμος είναι ιερό πράγμα και τι θα κάνει στην ζωή της χωρίς παιδια και ότι αυτός είναι ο σκοπός μας και και και... Μόνο που δεν την έδειραν εκείνο το βράδυ

Senior Member
    γιατι δεν ψανχεις παιδια που ειναι ομοφιλοφιλα? σε γκει μπαρ ας πουμε?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    Quote Originally Posted by thevillager View Post
    Πίστεψέ με, το θέλουν πραγματικά να κάνω παιδια και να μην μείνω μπακούρι. Εδώ μια ξαδέρφη μου τους είπε ότι δεν γουστάρει να κάνει γάμο και παιδια και άρχισαν να της λένε παπαριές, όπως το ότι ο γάμος είναι ιερό πράγμα και τι θα κάνει στην ζωή της χωρίς παιδια και ότι αυτός είναι ο σκοπός μας και και και... Μόνο που δεν την έδειραν εκείνο το βράδυ
    Ενταξει τωρα.. οι περισσοτεροι αυτης της γενιας ετσι σκεφτονται τι να κανουμε τωρα!Θα τα ακολουθησουμε ολα? Και τι θα πει μπακουρι?? Μην ακουω τετοια..
    Σου ξαναλεω ξεκινα να αποδεχεσαι αυτο που σου συμβαινει που απο οτι μας δινεις να καταλαβουμε σου συμβαινει απο πολυ νεαρη ηλικια..Θα δεις οτι μεγαλωνοντας θα το κουμανταρεις αλλιως.
    Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τον ιδιο σκοπο στη γη.. Και οταν σεβεσαι τον εαυτο σου , τους γυρω σου και τις επιλογες σου δεν χωρανε ταμπελες. Καλη τυχη.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Κώστα, γιατί ζεις με την εμμονή ότι είσαι ομοφυλόφιλος ενώ δεν έχεις καν σεξουαλική εμπειρία; Και πώς το ξέρεις σίγουρα ότι είσαι ομοφυλόφιλος, μήπως είσαι μόνο κατά φαντασίαν; Εγώ καταλαβαίνω ότι οι γονείς και το περιβάλλον σου σε έχουν πιέσει να αποδείξεις κατά κάποιο τρόπο τον ανδρισμό σου κι έτσι αναγκάστηκες να τους πεις ψέμματα ότι έχεις κοπέλα. Κατανοητό, καλά έκανες για να τους ξεφορτωθείς. Αν σου ξανακολλήσουν να την φέρεις να τη γνωρίσουν πες τους ότι χωρίσατε.
    Προτείνω να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου το τί είσαι ή τι δεν είσαι σεξουαλικώς και να χαρείς απλώς τη φοιτητική σου ζωή κάνοντας φιλίες και με αγόρια και με κορίτσια. Θα μπορούσες να βγαίνεις με μια παρέα από κάμποσα άτομα, να περνάς όμορφα χωρίς να νιώθεις ότι πιέζεσαι να αποκαλύψεις κάτι για τον εαυτό σου σε άλλους.
    Κι επίσης, είσαι μόλις 20 χρονών, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, γιατί τόση απογοήτευση; Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα, είναι δύσκολο να βρει ο καθένας μας έναν πραγματικό φίλο ή μια πραγματική σχέση.
    Μην πέφτεις κι εσύ στην παγίδα αυτής της καταραμένης Αρχής της Σύγκρισης, "οι άλλοι έχουν φίλους και συντρόφους, εγώ όχι",
    "οι άλλοι έχουν παντρευτεί, εγώ όχι", "οι άλλοι έχουν βρει δουλειά, εγώ όχι", "οι άλλοι έχουν αυτό ή εκείνο, εγώ όχι".
    (Κανείς μας όμως δεν λέει όταν βλέπουμε άλλους και π.χ. αρρωσταίνουν:"Ο ένας στους επτά στην ηλικία μου έχει καρκίνο, εγώ όχι!")
    Εσύ είσαι μοναδικός και ανεπανάληπτος (όπως κι ο καθένας μας), δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να είσαι σύμφωνα με τα πρότυπα που θέλουν οι άλλοι. Προσπάθησε να σεβαστείς καταρχάς την προσωπικότητά σου, να ηρεμήσεις και να καταλάβεις τί πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου για να είσαι χαρούμενος.
    Το ότι είμαι ομοφυλόφιλος το ξέρω. Περπατάω στον δρόμο και δεν κοιτάω καν τις κοπέλες. Δεν με ενδιαφέρουν. Αυτός είναι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός παρόλο που δεν μου αρέσει

Έχω μια ααρκετά μεγάλη παρέα, αλλά δεν αισθάνομαι δεμένος μαζί τους. Δικό μου φταίξιμο είναι, το ξέρω. Πολλές φορές δεν έχω όρεξη να βγω μαζί τους. Με παίρνουν τηλέφωνο και βρίσκω μια χαζή δικαιολογία για να τους αποφύγω.
    Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να ήμουν ένας κανονικός φοιτητής, χωρίς να έχω αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν διαστήματα που είμαι καλύτερα, αλλά μετά αρχίζουν να ρωτάνε οι δικοί μου η ο κολλητός μου και ξαναγίνομαι σκατά

Page 1 of 3 123 LastLast