Results 16 to 30 of 45
Thread: Τσιγάρο
-
23-11-2007, 14:14 #16
Έκλεισα ραντεβού σε ψυχολόγο την τρίτη το πρωί.
Ελπίζω όταν μιλήσω να με βοηθήσεις και να χαλαρώσω και να μην αγχώνομαι τόσο συχνά!
Έκανα και λιστα να είμαι πιο προετοιμασμένη... απο 9 σημεία σε παρακαλώ..σε ότι έχω πρόβλημα :o ....θα του πω και για το τσιγάρο να δω τι θα πει για τους πόνους....
Θα φάω 2 ώρες εκεί...θα με βαρεθεί και ο άνθρωπος...
- 23-11-2007, 16:28 #17
Καλά έκανες που έκλεισες ραντεβού με ψυχολόγο. Φαίνεται ότι έχεις ανάγκη να μιλήσεις με έναν άνθρωπο προσωπικά για να σε βοηθήσει να αρχίσεις να ξεδιαλύνεις κάποια πράγματα.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να κουβεντιάζουμε με άλλους τις ανησυχίες μας, να μας λένε τις δικές τους εμπειρίες, να καταλαβαίνουμε ότι αυτά συμβαίνουν και σε άλλους, να ξεκαθαρίζουμε κάποια σημεία που εμείς τα έχουμε αντιληφθεί λανθασμένα.
Όταν είχα την πρώτη μου κρίση πανικού δεν ήξερα τι είναι και με τρόμαξε πάρα πολύ. Κι ενώ σαν όρο μπορεί να τον είχα ακούσει νόμιζα ότι εκείνη τη στιγμή νιώθεις απλά πανικό, καμία σχέση με αυτό που ένιωσα ή τουλάχιστον με τον όρο πανικό που έχω στο μυαλό μου.
Όταν η ξαδέλφη μου πέρασε πρόσφατα την πρώτη κρίση πανικού πιστεύω ότι τη βοήθησε αρκετά ότι είχε εμένα και τον αδελφό της να της μιλάμε τηλεφωνικά όλο το βράδυ και να της εξηγούμε, να την καθησυχάζουμε για αυτό που της συμβαίνει.
Παρ\'όλ\'αυτά ακόμα κι αν έχεις ανθρώπους δικούς σου να σου συμπαραστέκονται, να σε καταλαβαίνουν και να συζητάνε μαζί σου τα προβλήματά σου, πολλές φορές η άμεση σχέση που έχεις μαζί τους σε εμποδίζει να δεις τα πράγματα από απόσταση, να δώσεις την απαιτούμενη βάση σε αυτά που λένε, να ανοιχθείς αρκετά. Τότε ένας ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.
10-12-2007, 12:32 #18
Κα εγώ θέλω να κόψω τοτσιγάρο αλλά πως. Μου κάνει πολύ κακό αλλά μόνο σ\' αυτό βρίσκω παρηγοριά. Δεν είναι ότιόλαόσα καπνίζω τα θέλω από εθισμό. Καπνίζω πολλά από συνήθεια , από αμηχανία, από άγχος. Αλλά από την άλλη μουκάνει τόσο κακό. Στην αναπνοή, στο περπάτημα, πονοκεφάλους, στομάχι. Νιώθ ότι αν δεν κάπνιζα θα ήμουν 50 % καλύτερα. Αλλλά το ριμάδι να μην το άρχιζα ποτέ, τώρα δύσκολα κόβεται.
10-12-2007, 19:37 #19
ναι σκεψου τους γυρω σου που μπορει να πεθανουν επειδη καπνιζεις. 500-600 ατομα ακουσα πεθενουν στην ελλαδα απο παθητικο καπνισμα το χρονο, σκεψου αν ειναι φιλοι ή συγγενεις ή ακομα και αγνωστοι
17-12-2007, 16:03 #20
Το κάπνισμα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) προκαλεί εθισμό, θεωρείται χρόνια νόσος, αποτελεί την πρώτη και κύρια αναστρέψιμη αιτία θανάτου με δυνατότητα πρόληψης και παράλληλα θεωρείται ο μεγαλύτερος παράγοντας απορρόφησης οικονομικών πόρων του συνόλου των ασφαλιστικών συστημάτων. Περισσότερους από 450.000.000 ανθρώπους, στο διάστημα 2000-2005, έχει σκοτώσει το κάπνισμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, δηλ. 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, είναι καπνιστές. Στη λίστα των θυμάτων θα πρέπει να προστεθούν σε ετήσια βάση εκατοντάδες από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ποτέ δεν κάπνισαν αλλά πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.
αν δε το κοψεις φροντισε να το απολαμβανεις τουλαχιστον
18-12-2007, 19:50 #21
θα σου πω πως το εκοψε ενας φιλος μου, εγω δεν το εχω κανει αλλα αυτος το εκοψε μαχαιρι. Ειδε αφενος ολα τα ντοκυμαντερ που μπορουσε για καρκινοπαθεις απο τσιγαρο, τα χειροτερα. Εν συνεχεια διελυσε ενα τσιγαρο και εφαγε τον καπνο¨)Καπνιζε 16 χρονια, ουδεποτε το ξαναπιασε στα χερια του. Καλη τυχη, μιλα αν το κανεις και πιασει.
19-12-2007, 11:31 #22
Εγώ σκέφτομαι ότι θα παχύνω και έτσι δεν τον κόβω
διατροφή δεν χρειάζομαι άλλη γιατι τώρα την σταμάτησα μετά απο 5-6 μήνες
20-12-2007, 12:52 #23
αχ το τσιγαρο! Εγκεφαλικός και σωματικός εθισμός που στρογγυλοκάθεται με τις ευλογίες της ανάγκης μας να μεγαλώσουμε απότομα (έτσι ξεκινάμε όλοι) και γίνεται σκιά μας.
Eίμαι καπνίστρια και καθόλου δε μου αρέσει πια. Ελα που συνέδεσα τη χαρά, τη λύπη , τη διασκέδαση, τη παρέα, την ανία, την απογοήτευση, την έξαρση, την αυπνία, όλα όσα είναι ζωή μ αυτή την άθλια συνήθεια.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν είναι για όλους τους ανθρώπους εύκολο να το κόψουν αντιγράφοντας αυτό που έκανε ο γείτονας ή ο φίλος.
Πραγματικά πιστεύω ότι ο φανατικός καπνιστής χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια που μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσφέρει
17-02-2008, 11:20 #24
Τελικά ήταν πιο εύκολο απ\' ότι νόμιζα
Γιά όποιους και όποιες ενδιαφέρονται να γλυτώσουν μια και καλή από το βραχνά, το \"Easy Way to Stop Smoking\" του Allen Carr, εμένα μού\' κατσε καλά. Και μάλιστα εύκολα, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ήμουν πλέον σταθερός στα 2-3 πακέτα τη μέρα. Κι είχα και κάμποσες \"νίλες\" σε προηγούμενες προσπάθειες διακοπής.
Δυστυχώς δεν νομίζω πως υπάρχει μεταφρασμένο - και απαιτεί σχετική άνεση με τα αγγλικά (κάπου 100 σελίδες). Αν κάποιος/κάποια ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει το eBook με torrent. Η ας μου στείλει mail στο [email protected].
(Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να το συνάψω εδώ)
09-04-2008, 15:52 #25
Originally posted by kallia13
Ξέρετε κάποιους (απλούς) τρόπου για να σταματήσω το τσιγάρο με αργούς ρυθμούς? (εκτός απο γιατρούς)
Θα σου το πούλαγα το μυστικό, αλλά δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα!!! ;-)
Ένα θα σου πω: Με αυτά που διάβασα, χρειάζομαι τεράστια δύναμη θέλησης για να ξανακαπνίσω!!!
...και κάπνιζα πολύ για 26 χρόνια!!!
Πάμε όλοι μαζί στο www.skeftomai.gr να κατεβάσουμε το pdf και τα ξαναλέμε!
09-04-2008, 16:27 #26
Πράγματι...
... ο τύπος στο www.skeftomai.gr έχει κάνει μια πολύ καλή προσαρμογή της γνωστής φιλοσοφίας του Allen Carr προς το ελληνικότερον. Το άσχημο είναι ότι παρουσιαζει την ιδέα σαν δική του. Και δυστυχώς προσφέρει τζάμπα μόνο το πρώτο μισό του βιβλίου. Μπας και το \'χει αγοράσει κανείς να κάνει το καλό και να το \"μοιραστεί\" μαζί μας?
Για ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το τσιγάρο είναι να απορεί κανείς πως παρόμοια ββλία δεν διανέμονται δωρεάν από κάποιο κοινωφελή φορέα. Αντί γι αυτό, το Υπουργείο Υγείας προτιμά να χρυσοπληρώνει διαφημιστές για καμπάνιες αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
10-04-2008, 10:54 #27
Δλδ να μην το διαβάσω? το εχω σε pdf
10-04-2008, 12:39 #28
Originally posted by kallia13
Δλδ να μην το διαβάσω? το εχω σε pdf
Εννοείται επίσης ότι θα το αγοράσω.. για να το κόψω επιτέλους :(
Φιλικά...
10-04-2008, 13:10 #29
Το έκανα πριντ να το διαβάσω σπίτι
Ειμαι περίεργη
Ελπίζω να βοηθήσει
10-04-2008, 17:58 #30
Μπας και το \'χει αγοράσει κανείς να κάνει το καλό και να το \"μοιραστεί\" μαζί μας?
Πες το κι έγινε!
:)
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....