Results 1 to 15 of 34
-
04-03-2015, 21:43 #1
Υπερβολική αδερφικκή αγάπη ή παράνοια???
Καλησπέρα. Πέτυχα αυτό το forum ψάχνωντας για το θέμα για το οποίο σας ζητώ την γνώμη και τη βοήθεια σας.
Με το αγόρι μου έιμαστε μαζί εδ'ω και τέσσερα χρόνια και αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Σκεφτόμαστε μάλιστα σε λίγο καιρό να αρραβωνιαστούμε.
Εκείνο το οποίο με απασχολεί και έχει υπάρξει ουκ ολίγες φόρες , αιτία τσακωμών είναι η σχέση με την αδερφή του.
Η αδερφή του ήταν παντρεμένη σε ένα γάμο που δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος.Πλέον είναι χωρισμένη με ένα παιδάκι και ζεί στο πατρικό της , οπου μένει και το αγόρι μου με τους γονείς του.
Απο την αρχή της σχέσης μας παρατήρησα κάποια πράγματα τα οποία δεν μου φαινόντουσαν λογικά. Το πρώτο πράγμα ΄΄ηταν οι συγκρίσεις στις οποίες το αγόρι μου υπέβαλε εμένα. Με σύγκρινε διαρκώς με την αδερφή του. Τότε δεν το παρατηρούσα ιδιάιτερα. Σιγά σιγά άρχισαν όμως να γίνονται ΄πράγματα τα οποία με ενοχλούσαν .
Η αδερφή του , επειδή αακριβώς βίωνε έναν δυστιχισμένο γάμο οι γονείς της της είχαν ιδιαίτερη αδυναμία , και ιδιαίτερα ο πατέρας της κια το αγόρι μου.
Το αγόρι μου είναι ιδιαίτερα ευαισθητο και με τη μητερα του εχει ιδιαιτερη σχεση , χωρις να υπονοοω οτι ειναι αυτο που αποκαλουμε μαμακιας.
Αυτο που εχω εκλαβει εγω σε σχεση με την αδερφη του ειναι οτι τη θαυμαζει , και η αληθεια ειναι οτι εν βρισκω και το λογο γιατι αντικειμενικα δεν εχει καταγφερει και κατι ιδιαιτερο στη ζωη της . Επισης επηρεαζεται απο αυτα ποου λεει εκεινη. Μπορει να συζηταμε κατι , να εχει καποια αποψη , και να εχω εγω μια αντιθετη . και μολις εκφρασει η αδεφη του τη γνωμη της , να αρχιζει να το σκεφτεται - εχει συμβει... Παρελειψα να αναφερω οτι και οι δυο ειναι κοντα στα 30.
Ειναι ιδιαιτερα υποκειμενικος οταν μιλαει για πραγματα που την αφορουν . Δηλαδη δεν φταιει ποτε και για τι[ποτα. Εχει τυχει να μιλαμε για ενα θεμα και να κρινει καποια ατομα αρνητικα για καπιες πραξεις τους, και μολις λεω " και η αδερφη σου το εκανε αυτο " να λεει " ναι αλλα....."
Επισης, το αγορι μου μου μιλαει για τα παντα. Μου εχει εμπιστευτει πραγματα για τοιυς γονεις του , που πραγματικα δεν λεγοντα , και ομως οταν ερχεται η συζητηση στη αδερφη του και σε καποια πραγματα που κανει , με τα οποια το ξερω οτι διαφωνει απολυτα, αρνειται να τα συζητησει , και της δινει δικιο και τα δικαιολογει. Ακομα και να τον βρισει εκεινος θα της μιλησει ηρεμα και γλυκα. Νιωθω σαν να μη μπορω να την κρινω αρνητικα, οχι κακοπροαιρετα, ενω μπορω να το κανω μεολους τους υπολοιπους. Δεν ξερω εαν ολα αυτα ειναι μη φυσιολογικα η εαν τελικα εγω ειμαι η παρανοικη που ισως και να ζηλευω . Ισως επειδη στην οικογενεια μου δεν ειμαστε ιδιαιτερα δεικτικοι ( εχω και εγω ενα μικρο αδερφο ) και δεν λεμε ευκολα σ αγαπω ισως γι αυτο να μ φενεται περιεργο ολο αυτο.. Αλλα δε ξερω,.. ο τροπος που τη κοιταει .. ειναι σαν να εχει μια μορφη ερωτα μαζι της.. δεν ισχυριζομαι ουτε οτι θελω να τους χωρισω ουτε να τους βαλω να τσακωθουνε, απλως θελβ να ειναι αντικειμενικος, να μου εκφραζεται, ειναι σαν να θελει να κρατησει αυτο το κομματι μονο για τον εαυτο του και να μη θελει να το μοιτραστει μαζι, ενω το κανει με τα ΠΑΝΤΑ, και το ιδιο και εγω και εμενα αυτο με ενοχλει. Ξεχασα να πω, οτι με την αδερφη του δεν εχω κανενα προβλημα,. αντιθετα οι σχεσεις μας θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν τελειες, αλλα νιωθω και τυψεις, νιωθω οτι τη κοροιδευω οταν μιλαμε για διαφορα θεματα, και γω πριν λιγο για παραδειγμα τσακωνομουν με το αγορι μου για εκεινη. Είναι σαν να μη θελω να βρισκεται καθολου μαζι της. Εχει αρχισει να με εκνευριζει αυτο.. Δε ξερω πως αλλιως και τι αλλο να πω για να καταλαβετε.. το αγαπαω το αγορι μου και πραγματικα θελω να φτιαξει η κατασταστη, Θα εκτιμησω οποιαδηποτε βοηθεια..
- 04-03-2015, 21:53 #2
Καλησπερα. Ειναι γεγονος οτι γενικα υπαρχει ενα ιδιοτυπο δεσιμο αναμεσα στα αδερφια οταν ειναι διαφορετικου φυλου και γενικα εχω παρατηρησει οτι η αδερφη κατα κανονα δεν συμπαθει την κοπελα του αγοριου αδερφου της. Την βλεπει ανταγωνιστικα θα ελεγα, οχι μονο σε επιπεδο γυναικειας ζηλειας που ειναι ο κανονας αλλα και για την προσοχη του αδερφου. Το ιδιο και το αγορι βλεπει προστατευτικα και εξιδανικευμενα την αδερφη του. Αυτη την εξιδανικευση που μοιαζει και με ερωτισμο την εχω παρατηρησει πολυαριθμες φορες. Εσυ με την ιδια την αδερφη του φιλου σου πως τα πας; πως τα πατε εσεις;
05-03-2015, 00:51 #3
Καλησπέρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη τόσο άμεση απάντηση.. Τη σχέση μου με την αδερφή του θα τη χαρακτήριζα αρκετά καλή. Δηλαδή μιλάμε για.διάφορα θέματα. Για.προσωπικά της. Έχουμε βγει για καφέ ψώνια, σινεμά. Βέβαια υπάρχουν πράγματα που κάνει με τα οποία δεν συμφωνώ αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τον φίλο μου. βέβαια δεν ανέφερα ότι και ο πρώην άντρας της είχε θέματα με τη σχέση τους την αδερφικη. Και αυτό μου το έχει πει και η ίδια. " ο άντρας μου δεν έχει καμία δουλειά να αναφέρεται στον.αδερφό μου, δεν τον ξέρει,εγώ έχω μεγαλώσει μαζί του " δικά της λόγια. δε ξέρω πως θα πρέπει να το.διαχειριστω όλο αυτό..
05-03-2015, 02:45 #4
Nαι, επομενως απ οτι καταλαβα δεν βλεπεις αυτο τον ανταγωνισμο ή να σε αντιπαθει, φανερα ειτε κρυφα. Με σενα δεν υπαρχει προβλημα.
05-03-2015, 12:54 #5
νομιζω, οτι ο μονος ανησυχητικος φοβος ειναι το να συμβαινει κατι διεστραμενο αναμεσα τους.
αν τα πραγματα ειναι απλα αυτο που δειχνουν, δηλαδη δυο αδερφια με μεγαλη αδυναμια του ενος προς το αλλο, τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα.
στο πρωτο σηκωνω τα χερια και απευχομαι να συμβαινει. ουτε ψυλλος στον κορφο σου.
θα μιλησω μονο για το δευτερο.
υπαρχουν τετοιες αδερφικες σχεσεις και κυριως του αντιθετου φυλου, οπως του δικου σου δηλαδη.
το ΠΟΛΥ καλο ειναι οτι η κοπελα ειναι οκ, την συμπαθεις, κανετε παρεα, δεν σε εχθρευεται κλπ.
το κακο ειναι αυτη η κρυψινοια που περιεγραψες και η διαθεση να κρατησει αυτο το κομματι μακρια αποεσενα ενω σου εκμυστηρευεται ολα τα αλλα.
η λυση ειναι ΜΙΑ και πολυ ευκολη, εφοσον η κοπελα ειναι συμπαθητικη και συνεργασιμη.
ασχετως της επιθυμιας σου να ειναι αντικειμενικος και του οτι δεν της βρισκει ποτε κανενα ψεγαδι, ο καθενας ξερει οτι τελειοι ανθρωποι δεν υπαρχουν πουθενα και σαφως ουτε κι εκεινη ειναι. δοκιμασε λοιπον να μην εισαι ουτε εσυ αντικειμενικη μαζι της.
δες την με τα δικα του ματια . μιλα μονο για τα θετικα της, τονιζε τα και ΥΠΕΡΤΟΝΙΖΕ τα. οχι σαν να κοροιδευεις φυσικα. μιλαω για πραγματικα θετικα στοιχεια.
δοκιμασε να καλυπτεις και να δικαιολογεις κιε συ τα στραβα της με καθε ευκαιρια και με καθε τροπο, η αν δεν μπορεις, απλα μην μιλας και μην επικρινεις ποτε μα ποτε.
μπορει οταν νοιωσει ασφαλης οτι μιλαει με καποιον που μοιραζεται την ιδια αποδοχη για την αδερφη του να σε εμπιστευθει και να αρχισει να μιλαει αντικειμενικα για εκεινην. μπορει να εκπλαγεις μαλιστα αν τον δεις, εκει που εσυ δικαιολογεις καποια προφανη μαλακια της, εκεινος να διαφοροποιηθει και να πει οτι βρισκει καποιο λαθος... οσο ειναι σε αμυνα, δεν θα το κανει ποτε. προεχει η υπερασπιση της σε ολα και προς ολους. ναι και προς εσενα.
ακομα κι αν δεν το κανει, δεν θα σας χωριζει πλεον τιποτε;)
αυτα, οσο τα πραγματα ειναι υγιη, πιστευω θα δουλεψουν τελεια,.
αν παιζει κανενα θριλερ απο πισω, ουτε στον εχθρο μου...:confused:
05-03-2015, 13:39 #6
Βασικα τα αδερφια αυτα ποσο συχνα βλεπονται απο κοντα;
05-03-2015, 13:54 #7
Ε,όχι δεν μου περνάει ούτε καν από το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλος εκτός από αυτή την αδυναμία, θα ήταν αρρωστημένο κάτι άλλο.... Μπορώ να κάνω αυτό, να μην αναφέρομαι στα αρνητικά της απλά φοβάμαι κατά πόσο αυτό θα λειτουργήσει τώρα, διότι έχουνε γίνει πάρα πολλοί τσακωμόι σχετικά με αυτό το θέμα, και θα μπορούσε να την δει καχυποπτα την όλη συμπεριφορά μου. Τα δύο αδέρφια μένουν στο πατρικό τους επόμενως βλέπονται κάθε μέρα.
05-03-2015, 14:08 #8
Με την τελευταια απαντηση σου με βαζεις σε σκεψεις γιατι θα σου ελεγα οτι ενταξει σ ενοχλει που ο φιλος σου τα βλεπει ολα τελεια στην αδερφη του, αλλα αν δεν επηρεαζει αυτο τη σχεση σας, γιατι να γινεται θεμα; Τωρα που λες οτι γινονται τσακωμοι γι αυτο, μου κανει εντυπωση.
05-03-2015, 14:20 #9
Γίνονται γιατί για να καταλάβεις να φέρω ένα απλό παραδειγμα. Όταν μένεις άνεργος και χωρίΣ να έχεις κάποια άνεση οικονομική το να δίνεις 200 ευρώ για να πάρει η αδερφή σου κινητό,επειδή κάποια στιγμή πάνω στη πλάκα της είπες ότι αν εκείνη μαζέψει τα υπόλοιπα θα της βάλεις τα μισά, ε εμένα αυτό με βγάζει εκτός εαυτού. όταν έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου και συζητάω μαζί σου για κάποια άτομα από τα οποία περίμενα ν ήταν παρόντες και δεν ήταν και εσύ συμφωνείς μαζί μου ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν, και να αναφέρω ότι κ η αδερφή σου ήταν μέσα σ αυτά, εκεί να.μου το αλλάζεις και να μου λες ναι αλλά...
05-03-2015, 14:27 #10
Γίνονται γιατί για να καταλάβεις να φέρω ένα απλό παραδειγμα. Όταν μένεις άνεργος και χωρίΣ να έχεις κάποια άνεση οικονομική το να δίνεις 200 ευρώ για να πάρει η αδερφή σου κινητό,επειδή κάποια στιγμή πάνω στη πλάκα της είπες ότι αν εκείνη μαζέψει τα υπόλοιπα θα της βάλεις τα μισά, ε εμένα αυτό με βγάζει εκτός εαυτού. όταν έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου και συζητάω μαζί σου για κάποια άτομα από τα οποία περίμενα ν ήταν παρόντες και δεν ήταν και εσύ συμφωνείς μαζί μου ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν, και να αναφέρω ότι κ η αδερφή σου ήταν μέσα σ αυτά, εκεί να.μου το αλλάζεις και να μου λες ναι αλλά... Η για παράδειγμα ήμασταν σε ένα ταξίδι εξωτερικού κάποια στιγμή, και τον παίρνει τηλέφωνο αλλά δεν ήταν και πολύ καλό το σήμα οπότε ΚόΚόπηκε η κλήση. Αναστατωθηκε, το σκεφτόταν τι να ήθελε, δηλαδή ήταν για μένα υπερβολικό. Οκ σε πήρε ξέρεις ότι δεν ήθελε κάτι σημαντικό, δεν έπαθε κάτι, συνεχίζουμε τώρα. Όλα αυτά λοιπόν και άλλα πολλά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα άσχημο μεταξύ μας ως προς εκείνη. πλέον ότι και να γίνεται το παίρνω στραβά
05-03-2015, 14:30 #11
θα το κανεις σταδιακα.
αρχικα θα κοψεις μαχαιρι τις φασαριες και τις επικρισεις.
θα εχετε ησυχια ετσι.
μετα απο αρκετο διαστημα, οταν αυτο παγιωθει, θα αρχισεις να την υπερασπιζεσαι, να την παινευεις.
εφοσον η κοπελα ειναι καλη και το προβλημα ειναι η σταση του και μονο, αυτο που σου λεω θα βοηθησει κι εσενα να χαλαρωσεις και την σχεση σου μαζι της.
γιατι εχεις αρχισει να την εχθρευεσαι, μονο επειδη την αγαπαει τοσο ο αδερφος της...
05-03-2015, 14:34 #12
05-03-2015, 14:38 #13
Αυτό ότι έχω αρχίσει να την εχθρευομαι ισχύει όντως.. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να τη βλέπω και να λέω, αντε μωρέ με την ηλιθια, και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω και ελπίζω να βγει σε καλό, γιατί όλη αυτή η κατάσταση με έχει στεναχώρησει πάρα πολύ. Και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να φθείρει και τη σχέση μας και τα αισθήματα εκείνου προς εμένα..
05-03-2015, 14:41 #14
05-03-2015, 14:41 #15
Θα τα έδινε, αυτό δεν.μπορώ να το αρνηθώ.. Μάλιστα το έχει κάνει.. Έχει δώσει και παραπάνω. Δεν θα το δεχόμουν για το λόγο ότι γενικότερα είμαι κατά σε τέτοιου είδους σπατάλες.