Καλή πρόταση αλλά ακριβή....δίλημμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Καλή πρόταση αλλά ακριβή....δίλημμα

Το να γίνει δεκτός κανείς σε ένα πολύ αναγνωρισμένο εκπαιδευτικο πρόγραμα (εννοείται πως κι αλλοι προσφερουν το ίδιο πρόγραμμα αλλά με κάπως μικρότερη αναγώριση) σίγουρα ειναι μια επιτυχία. Σίγουρα όχι πολύ μεγάλη επιτυχία άμα τα δίδακτρα είναι ... κάπως τσουκτερά. Το κόστος ειναι ιδιαίτερα υψηλό σε σύγκριση με τα άλλα ίδιου τιτλου προγράμματα.
    Έκανα αίτηση στο πρόγραμμα λόγω του ότι προσφέρονταν και κάποιες υποτροφίες γι αυτό. Εννοείται πως βοηθάει στη δουλεία μου, αυτή ειναι βασικά η χρησιμότητα του σε μενα. Εγινα δεκτος στο πρόγραμμα, δεν μου εδωσαν όμως υποτροφία.
    Πριν πάω στη συνέντευξη είχα βάλει μια κόκκινη γραμμή, μέχρι τοσα θα αποδεκτώ, πάνω από το ποσό αυτό όχι. Δεν πήρα όμως ούτε μερική υποτροφία, για να είμαι συνεπώς εντός των δικών μου όρων. Πρεπει συντομα να τους απαντησω αν αποδεχομαι τη θεση. Σκέφτομαι να τους θεσω τον όρο μου ως προς το ποσό (που μαλλο δε θα γινει δεκτός επειδή κρατανε καποιο επίπεδο), επειδή στη ζωη μας πρέπει να προχωράμε με τους δικούς μας όρους. Η αλλη λύση είναι ή το παίρνεις όπως ειναι ή το παρατας. Θα θελα να ακουσω σκεψεις αγαπητοί συμφορουμήτες.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Το να γίνει δεκτός κανείς σε ένα πολύ αναγνωρισμένο εκπαιδευτικο πρόγραμα (εννοείται πως κι αλλοι προσφερουν το ίδιο πρόγραμμα αλλά με κάπως μικρότερη αναγώριση) σίγουρα ειναι μια επιτυχία. Σίγουρα όχι πολύ μεγάλη επιτυχία άμα τα δίδακτρα είναι ... κάπως τσουκτερά. Το κόστος ειναι ιδιαίτερα υψηλό σε σύγκριση με τα άλλα ίδιου τιτλου προγράμματα.
    Έκανα αίτηση στο πρόγραμμα λόγω του ότι προσφέρονταν και κάποιες υποτροφίες γι αυτό. Εννοείται πως βοηθάει στη δουλεία μου, αυτή ειναι βασικά η χρησιμότητα του σε μενα. Εγινα δεκτος στο πρόγραμμα, δεν μου εδωσαν όμως υποτροφία.
    Πριν πάω στη συνέντευξη είχα βάλει μια κόκκινη γραμμή, μέχρι τοσα θα αποδεκτώ, πάνω από το ποσό αυτό όχι. Δεν πήρα όμως ούτε μερική υποτροφία, για να είμαι συνεπώς εντός των δικών μου όρων. Πρεπει συντομα να τους απαντησω αν αποδεχομαι τη θεση. Σκέφτομαι να τους θεσω τον όρο μου ως προς το ποσό (που μαλλο δε θα γινει δεκτός επειδή κρατανε καποιο επίπεδο), επειδή στη ζωη μας πρέπει να προχωράμε με τους δικούς μας όρους. Η αλλη λύση είναι ή το παίρνεις όπως ειναι ή το παρατας. Θα θελα να ακουσω σκεψεις αγαπητοί συμφορουμήτες.
    Ιωάννη καλημέρα, μιλάμε για πρόγραμμα στο εξωτερικό η εσωτερικό;
    Το λέω αυτό γιατί αν είναι στο εξωτερικό και υπάρχει δυσκολία από πλευράς σου να διαθέσεις το πόσο των διδάκτρων υπάρχουν υπηρεσίες που σου δανειοδοτούν κατά κάποιο τρόπο τα δίδακτρα. Μιλάω πάντα για υπηρεσίες του ιδρύματος και όχι τράπεζες.

Μου έχει τύχει και εμένα αυτό

Στο εσωτερικό εννοείται!
    γιάννης

Senior Member
    καλημερα ιωαννη :)
    την συνολικη εικονα , την εχεις μονο εσυ.
    δεν ξερω αν αρκουν τα στοιχεια για να δωσουμε μια γνωμη που θα βοηθησει.

για παραδειγμα: του ορους σου τους βαζεις οταν εχεις μεσα πιεσης προς τον αλλον.
    αυτοι, εχουν οσους υποψηφιους θελουν που κανουν ουρα , η ψαχνουν υποψηφιους με δυσκολια???
    αν συμβαινει το πρωτο, μολις τους πεις οτι θελεις εκπτωση, θα πανε στον επομενο.
    αν δυσκολευονται, μπορει να το συζητησουν.

επειτα, το θεμα ειναι να βαλεις ΕΣΥ στην ζυγαρια τα θελω σου , οτι θα σου προσφερει αυτη η θεση και το κοστος.
    ειναι μια ανεκτιμητη θεση? τοτε αν εχεις τα λεφτα την πληρωνεις. αν δεν τα εχεις δεν μπορεις να κανεις τπτ ετσι κι αλλιως.
    ειναι μια θεση που και σε καποιο αλλο ιδρυμα εχει περιπου ιση αξια? τοτε ψαχνεις καλυτερα και τα αλλα ιδρυματα για μια πιο οικονομικη λυση.

καπως ετσι παει το σκεπτικο μου σε αυτες τις περιπτωσεις. τις ακριβεις πληροφοριες μονο εσυ μπορεις να τις επεξεργαστεις.
    καλη τυχη :)

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Στο εσωτερικό εννοείται!
    Τότε Ιωάννη εσύ θα πρέπει να δεις αν τα οικονομικά σου, σου επιτρέπουν να προχωρήσεις

Σκέφτομαι τέλος ότι την παιδεία την έχουν καταντήσει επικερδή επιχείρηση.
    Τελικά είναι στο οικονομικό που κολλάει το πρόβλημα.
    Ίσως και να ψάχνω για ενθάρρυνση για να το ξεκινήσω.
    γιάννης

Senior Member
    Ιoanni, το ποσό αυτό εσύ μπορείς να το διαθέσεις έστω και με στερήσεις ή μιλάμε για μια κατάσταση που δεν αλλάζει; Επίσης, λες πως αυτό το πρόγραμμα είναι το καλύτερο στο είδος του. Εσύ θα έχεις κάποιες απολαβές από αυτό; Πιστεύεις ότι αν το παρακολουθήσεις θα μπορέσεις να ζητήσεις μια αύξηση ή να βρεις στο μέλλον καλύτερη δουλειά; Επίσης αν παρακολουθήσεις το ίδιο πρόγραμμα από άλλο ίδρυμα πιστεύεις ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα;

Senior Member
    Καλησπερα σου Ιωαννη απο οσο ειδα στην δημοσιευση σου εργαζεσαι κ αυτο ειναι πολυ σημαντικο μεσα στην κριση,τωρα για το προγραμμα θα ελεγα αναλογα τα οικονομικα σου κ τι θα αποκομισεις απο αυτο ετσι κ δεν σου προσφερει κατι χειροπιαστο ειναι λιγο παρακινδυνευμενο να δωσεις χρηματα που θα σου λειψουν για να ικανοποιησεις αλλες βασικοτερες σου αναγκες κανε το λογαριασμο κ το κοιταζεις

Quote Originally Posted by melissa View Post
    Ιoanni, το ποσό αυτό εσύ μπορείς να το διαθέσεις έστω και με στερήσεις ΝΑΙή μιλάμε για μια κατάσταση που δεν αλλάζει; ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗΕπίσης, λες πως αυτό το πρόγραμμα είναι το καλύτερο στο είδος του.ΜΑΛΛΟ ΝΑΙ Εσύ θα έχεις κάποιες απολαβές από αυτό; ΟΧΙ (ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΣΘΟ)Πιστεύεις ότι αν το παρακολουθήσεις θα μπορέσεις να ζητήσεις μια αύξηση ή να βρεις στο μέλλον καλύτερη δουλειά; ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑΕπίσης αν παρακολουθήσεις το ίδιο πρόγραμμα από άλλο ίδρυμα πιστεύεις ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα;ΝΑΙ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ)
    Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου.
    Απλά μου περναει η σκέψη να πληρώσω το ποσό εγγραφής (ειναι μερικά εκατοσταρικα μονο...) ώστε να κρατήσω τη θέση.
    Στην αρχή σκεφτομουν ότι 6 - 7 μέρες το μήνα παρακολούθησης συν η μελετη θα μου τρωνε πολλή από τον ελεύθερο χρονο. Τωρα αυτό δεν με απασχολεί αλλά μόνο το ύψος των διδάκτρων!
    Το δίλημμα προφανώς έχει να κάνει με τα δίδακτρα.

Remedy, ειναι προγραμμα που υπαρχουν απαιτησεις για να γίνει κανεις δεκτός, μην νομίσεις όμως ότι σφάζονται για να μπουν.
    γιάννης

Senior Member
    Ιωάννη πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση ψάξε πάρα πολύ καλά τι έχεις να περιμένεις από αυτό το πρόγραμμα. Βρες απόφοιτους και δες που βρίσκονται σήμερα και τι έχουν κάνει. Επίσης πολύ σημαντικό μην μένεις στο τι παρουσιάζει το ίδιο το πρόγραμμα αλλά τι κάνουν οι απόφοιτοι που δεν προβάλλει. Πριν 2 χρόνια έκανα αίτηση σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά στον τομέα μου. Έγινα δεκτή χωρίς υποτροφία κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να πληρώσω ένα υπέρογκο ποσό. Από το πρόγραμμα προβάλανε ότι οι απόφοιτοί τους έχουν μετά πολλές δυνατότητες να κάνουν διδακτορικά σε Ευρώπη και Αμερική. Το θέμα είναι ότι το έψαξα πολύ καλά σε φόρουμ κλπ και τα άτομα που προωθούνταν είχαν κάνει το bachelor τους στο ίδιο πανεπιστήμιο. Επίσης αυτό που έκαναν ήταν ότι πρόσφεραν υποτροφία σε 10-15 καλούς φοιτητές από τους οποίους περίμεναν να προβληθεί το μεταπτυχιακό και οι άλλοι ήταν αβέβαιο τι κάνανε. Δηλαδή αυτοί οι 10-15 ήταν ήδη καλοί, δεν έγιναν από το μεταπτυχιακό. Άρα έχει σημασία τι κάνει ο μέσος φοιτητής που το τελειώνει και όχι ο πρώτος. Μπορείς να βρεις άτομα που να έχουν τελειώσει αυτό το πρόγραμμα; Όπως και άτομα από άλλα σχετικά προγράμματα; Επίσης σχετικά με το ποσό της εγγραφής μέχρι πότε πρέπει να το πληρώσεις; Πιθανόν να μπορείς να ζητήσεις παράταση στο χρόνο ώστε να το σκεφτείς καλύτερα, πιστεύω θα σου δώσουν.

Ευχαριστώ Μέλισσα.
    Για παρόμοιο με το δικό σου μεταπτυχιακό θα πρόκειται.
    Τελίκά δεν το έκανες?
    Απόφοιτοι του, τουλάχιστον οι πιο παλιοι που στους καιρους τους ηταν περισσότερες οι ευκαιρίες και λιγότερος ο ανταγωνισμός υποβοηθήθηκαν πάρα πολύ από το πρόγραμμα αυτό και τωρα ειναι σε καλές θέσεις. Και για τους νεους βεβαια θεωρειται πολύ καλό χαρτί.
    Το πρόβλημα είναι το υπερογκο ποσό διδάκτρων, όπως ακριβώς το περιέγραψες (παρά το ότι ειναι 20 λεπτα απ το σπιτι μου...).
    Ζητησα παραταση, επρεπε να απαντουσα deadline μέχρι τη δευτερα. Σημερα με πηραν τηλ και απλα τους αφησα ανοικτο το ενδεχομενο να το κανω. Το ποσο εγγραφής αν ειναι θα πρεπει να το καταβαλω εντος των ημερών, μερικές εκατονταδες ευρω δλδ... Που οδηγούμε δηλαδή? Όταν τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι? Οταν τη μια λεω μεσα μου και την αμεσως επομενη στιγμη όχι.
    γιάννης

Senior Member
    Ioanni, το μεταπτυχιακό που έκανα αίτηση εγώ ήταν στην Ισπανία όχι στην Ελλάδα. Τελικά όχι δεν το έκανα γιατί έβαλα κάτω και ζύγισα τα δεδομένα που είχα. Και κατέληξα ότι προτιμούσα να κάνω ένα λιγότερο προβεβλημένο μεταπτυχιακό από τη στιγμή που δεν ήμουν σίγουρη ότι θέλω να κάνω διδακτορικό. Επίσης ήθελα να είμαι σε μια χωρα που θα είχα πιθανότητα αργότερα να βρω δουλειά και η Ισπανία δεν ήταν ιδανική για κάτι τέτοιο. Αυτό σου προτείνω να κάνεις κι εσύ, να ζυγίσεις τα δεδομένα. Αλλά αν νιώθεις τόσο διχασμένος γιατί δεν περιμένεις ένα χρόνο; Μπορείς να το σκεφτείς και να κάνεις αίτηση του χρόνου. Παράλληλα να κάνεις αιτήσεις και σε άλλα μεταπτυχιακά και να δεις αν πχ απο εκεί μπορείς να πάρεις κάποια υποτροφία. Και γενικά να το ψάξεις περισσότερο.

Και τώρα, μέρες μετά...εστειλα επιτελους και ενώ η διλημματική κατασταση εξακολουθεί, το ποσό εγγραφής (μιλάμε για μερικές εκατοντάδες...) και την εγγραφή. Τουλάχιστον δεν δεσμευομαι να το ξεκινήσω άμεσα. Τους ειπα για μέχρι το Σεπτεμβρη να το ξεκινησω, οπότε βλέπουμε, για να καταβαλω άλλη δόση θα πρεπει να ξεκινησω μαθηματα.
    Κι όμως στο βάθος του νου ο Σεπτέμβρης λεει .... αν στο μεταξύ βρεις κατι καλύτερο ή αν αλλάξεις γνώμη μην το κανεις. Επειδή στην ουσια, όπως είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά!!
    γιάννης

Το δίλημμα παραμένει πάντα δίλημμα ακόμα και μετά την επιλογή και ολο ωθεί τη σκέψη στα αρνητικά της επιλογής.
    γιάννης