ΙΔΨ-αποπροσωποποίηση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 56
    Member
    7 χρόνια σχέση πως το κατάφερες να το κρύψεις;; Εμένα ο δικός μους σχεδόν απτην αρχή ήξερε γτ με έβλεπε που δν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ και δν γινόταν να μν του το πω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Brrr View Post
    Ευχαριστώ πολυ μυσπ και για τις συμβουλές σου και για το άρθρο το οποίο βοηθάει πολυ καθώς ειναι αισιόδοξο και περνάει ενα μήνυμα ελπιδας οτι μπορείς να απαλλαγείς απο όλες αυτές τις σκέψεις αν εχεις υπομονή και θεληση! Εσυ πως το διαχειρίζεσαι;
    Καλησπερα σου μελος,ειμαι ικανοποιημενη που σου αρεσει το αρθρο ομολογουμενως εχω περασει πολλα κ καταθλιψη κ κακοποιηση κ διαφορα τα οποια καταφερνω να διαχειριζομαι σε μεγαλο βαθμο κ με επιμονη κ κουραγιο επομενως με ολα αυτα το θεμα της ιδψ το παραμερισα με αποτελεσμα να μην κανω κατι ιδιαιτερο για αυτο,Κατανοεις οτι συγκριτικα με τα αλλα μου προβληματα δεν ειναι το ιδιο σοβαρο συνεπως κ δεν προλαβα να ασχοληθω ιδιαιτερα,συνεπως ειναι ενα θεμα που υφισταται κ στο παρον μιας κ δεν εχω κανει προοδο,κανω κ εμμονες σκεψεις κ τελετουργιες κ απο ολα,Κρινωντας ομως απο την καταθλιψη που αντιμετωπισα πολυ καλα θεωρω οτι με τον αναλογο κοπο καταφερνεις πραγματα δηλαδη με την αναλογη κινητοποιηση,τωρα ετσι κ ρωτας τι εκανα για την καταθλιψη κανω τα παντα κ βολτες με δικους μου κ επισκεψη στον πνευματικο εκκλησια κ ειδικο πηγαινω κ φαρμακευτικη αγωγη παιρνω κ δουλειες σπιτιου κανω οντας ανεργη μια εστω σχετικη κινητοποιηση ειναι αναγκαια

Senior Member
    Τελικα ειμαστε πολλοι χαχα!Αστα να πανε κι εγω εχω ocd κι εμενα με πιανει αποπρωσοποιηση μερικες φορες,δεν νομιζω να υπαρχει φοβος να μεινει μονιμο.Κι εμενα μου ξανακολησε η εμμονη που ειχα πριν 1,5 χρονο,ο φοβος μην παθω ψυχωση.

Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου μελος,ειμαι ικανοποιημενη που σου αρεσει το αρθρο ομολογουμενως εχω περασει πολλα κ καταθλιψη κ κακοποιηση κ διαφορα τα οποια καταφερνω να διαχειριζομαι σε μεγαλο βαθμο κ με επιμονη κ κουραγιο επομενως με ολα αυτα το θεμα της ιδψ το παραμερισα με αποτελεσμα να μην κανω κατι ιδιαιτερο για αυτο,Κατανοεις οτι συγκριτικα με τα αλλα μου προβληματα δεν ειναι το ιδιο σοβαρο συνεπως κ δεν προλαβα να ασχοληθω ιδιαιτερα,συνεπως ειναι ενα θεμα που υφισταται κ στο παρον μιας κ δεν εχω κανει προοδο,κανω κ εμμονες σκεψεις κ τελετουργιες κ απο ολα,Κρινωντας ομως απο την καταθλιψη που αντιμετωπισα πολυ καλα θεωρω οτι με τον αναλογο κοπο καταφερνεις πραγματα δηλαδη με την αναλογη κινητοποιηση,τωρα ετσι κ ρωτας τι εκανα για την καταθλιψη κανω τα παντα κ βολτες με δικους μου κ επισκεψη στον πνευματικο εκκλησια κ ειδικο πηγαινω κ φαρμακευτικη αγωγη παιρνω κ δουλειες σπιτιου κανω οντας ανεργη μια εστω σχετικη κινητοποιηση ειναι αναγκαια
    Μπράβο σου μυσπ που τα καταφερνεις και δν χανεις το κουραγιο σου! Ό,τι αντιμετωπίζεις στη ζωη θελει κινητοποιηση.. Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη και εύχομαι το ίδιο και σε σένα.. Μην το βάζεις κάτω!

Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Τελικα ειμαστε πολλοι χαχα!Αστα να πανε κι εγω εχω ocd κι εμενα με πιανει αποπρωσοποιηση μερικες φορες,δεν νομιζω να υπαρχει φοβος να μεινει μονιμο.Κι εμενα μου ξανακολησε η εμμονη που ειχα πριν 1,5 χρονο,ο φοβος μην παθω ψυχωση.
    Καλησπέρα Anakin, κατι που με βοηθησε οταν ειχα τον φοβο ψυχωσης και σχιζοφρενειας ηταν να σκεφτω οτι αφου το φοβαμαι σημαινει οτι δν το έχω γτ αυτοι που το εχουν νομιζουν οτι ειναι φυσιολογικοι.. Την πρωτη φορα πως την ξεπερασες αυτην την εμμονη;

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...89%CF%83%CE%B7
    Καλησπερα brrr, ειμαι κ γω συμπασχουσα ισως με λιγο διαφορετικα συμπτωματα αλλα η ουσια ειναι ιδια καθως κ ο τροπος με τον οποιο ολο μου το αγχος εξελιχθηκε σε αποπροσωποποιηση.
    Σημερα μετα απο 8 περιπου μηνες μπορω να πω οτι ειμαι καλυτερα,με την βοηθεια των φαρμακων αλλα βασικα με το οτι βρηκα κι αλλους ανθρωπους που πασχουν απο αυτο κ δε νιωθω τοσο μονη!
    Ειναι στο μυαλο του καθενα πως μπορει με το καιρο να το απομυθοποιησει ολο αυτο και να επιστρεψει στην πραγματικοτητα,δλδ να γυρισει στις γνωριμες αισθησεις που εχει η πραγματικοτητα, να εισαι αισιοδοξη κ θα δεις που ολα θα πανε καλα!

Member
    Quote Originally Posted by tg1 View Post
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...89%CF%83%CE%B7
    Καλησπερα brrr, ειμαι κ γω συμπασχουσα ισως με λιγο διαφορετικα συμπτωματα αλλα η ουσια ειναι ιδια καθως κ ο τροπος με τον οποιο ολο μου το αγχος εξελιχθηκε σε αποπροσωποποιηση.
    Σημερα μετα απο 8 περιπου μηνες μπορω να πω οτι ειμαι καλυτερα,με την βοηθεια των φαρμακων αλλα βασικα με το οτι βρηκα κι αλλους ανθρωπους που πασχουν απο αυτο κ δε νιωθω τοσο μονη!
    Ειναι στο μυαλο του καθενα πως μπορει με το καιρο να το απομυθοποιησει ολο αυτο και να επιστρεψει στην πραγματικοτητα,δλδ να γυρισει στις γνωριμες αισθησεις που εχει η πραγματικοτητα, να εισαι αισιοδοξη κ θα δεις που ολα θα πανε καλα!
    Καλησπερα tg1, έχεις δίκιο η αισιοδοξία ειναι πολύ σημαντικό πράγμα!! αυτές τις μέρες έχω πονοκέφαλο και πόνους στα χέρια που με ταλαιπωρουν που δν νομίζω να ειναι ψυχοσωματικα καθώς έχω πρόβλημα με ιγμορίτιδα και για τα χέρια πιστευω οφειλεται στην υπερβολικη χρηση υπολογιστη.. Κανονικα δν πρέπει να αγχώνομαι αλλα καθε φορα που με πιάνουν πέφτω πολύ ψυχολογικά και έχω αμφιβολίες μηπως κρύβουν κατι πιο σοβαρο και αυτο ειναι πολυ ψυχοφθόρο!! Πάλι πρέπει να τρέχω στους ιατρους και είμαι μόνο 24! δλδ όλη μου τη ζωη αυτο θα γίνεται;; Ξέρω οτι δεν αποσκοπει πουθενα το να φοβασαι οτι θα παθεις κατι σοβαρο αλλα με αυτα που ακουω γυρω μου πχ για γνωστους που παθαινουν καρκινο κτλπ δν μπορω να μν στεναχωριεμαι και να φοβαμαι!!

Senior Member
    Καταλαβαινω την αγωνια σου..κ γω ετσι ημουνα, και επειδη ειχα φτασει σε σημειο να παθαινω κρισεις πανικου επειδη φοβομουν μη παθω κατι σοβαρο κ πεθανω,τοτε μου χτυπησε την πορτα η αποπροσωποποιηση,κατι που με εκανε να αφησω στην ακρη αυτο τον φοβο μου και να με κυριευσει ενα αλλο ειδος φοβου..παντως η λυση στο θεμα σου πιστευω πως ειναι να αναθεωρησεις τις αποψεις σου για την ζωη και τον θανατο.

Senior Member
    Μπράβο σου μυσπ που τα καταφερνεις και δν χανεις το κουραγιο σου! Ό,τι αντιμετωπίζεις στη ζωη θελει κινητοποιηση.. Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη και εύχομαι το ίδιο και σε σένα.. Μην το βάζεις κάτω!
    Καλα να εισαι μπρρρ με τοσα που αντιμετωπισα βεβαια παραμερισα το θεμα της ιδψ κ τωρα δεν βρηκα πρεοστοπαρων το κουραγιο να ασχοληθω οταν καλυτερευσουν ορισμενα πραγματα στην ζωη μου τοτε μαλλον ναι εσυ εισαι λιγο καλυτερα?σε βοηθαει το φορουμ?καλο κουραγιο κ σενα!

Senior Member
    Καλησπέρα Anakin, κατι που με βοηθησε οταν ειχα τον φοβο ψυχωσης και σχιζοφρενειας ηταν να σκεφτω οτι αφου το φοβαμαι σημαινει οτι δν το έχω γτ αυτοι που το εχουν νομιζουν οτι ειναι φυσιολογικοι.. Την πρωτη φορα πως την ξεπερασες αυτην την εμμονη;
    Σκεφτηκα οτι αφου αναρωτιεμαι για κατι τετοιο δεν εχω φοβο με ειχε καθησηχασει τοτε το οτι αυτος που εχει ιψδ εχει λιγοτερες πιθανοτητες να τρελαθει απο καποιον που δεν εχει τιποτα και πως οι νευρωσεις ειναι οι ασπιδα των ψυχωσεων δλδ σε προστατευουν απο κατι τετοιο τωρα ομως αυτος ο φοβος ειναι πιο περιπλοκος ισως επειδη εδωσα πολυ σημασια

Member
    Quote Originally Posted by tg1 View Post
    Καταλαβαινω την αγωνια σου..κ γω ετσι ημουνα, και επειδη ειχα φτασει σε σημειο να παθαινω κρισεις πανικου επειδη φοβομουν μη παθω κατι σοβαρο κ πεθανω,τοτε μου χτυπησε την πορτα η αποπροσωποποιηση,κατι που με εκανε να αφησω στην ακρη αυτο τον φοβο μου και να με κυριευσει ενα αλλο ειδος φοβου..παντως η λυση στο θεμα σου πιστευω πως ειναι να αναθεωρησεις τις αποψεις σου για την ζωη και τον θανατο.
    Εμένα οι φόβοι μου μήπως έχω καποια σοβαρη αρρώστια με τον φόβο καιπανικο της αποπροσωποποιησης εναλάσσονται και τροφοδοτουν ο ένας τον άλλο κατα κάποιο τροπο.. Όταν λες να αναθεωρήσω τι εννοείς; Η υιοθετηση ποιας φιλοσοφίας για τη ζωή και το θάνατο θα μου έκανε καλό πιστεύεις;

Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλα να εισαι μπρρρ με τοσα που αντιμετωπισα βεβαια παραμερισα το θεμα της ιδψ κ τωρα δεν βρηκα πρεοστοπαρων το κουραγιο να ασχοληθω οταν καλυτερευσουν ορισμενα πραγματα στην ζωη μου τοτε μαλλον ναι εσυ εισαι λιγο καλυτερα?σε βοηθαει το φορουμ?καλο κουραγιο κ σενα!
    Με βοηθάει πολύ το γεγονός να συνειδητοποιώ οτι δν είμαι μόνη και μου προσφέρει καποια ανακούφιση.. Άλλα στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνω οτι όσες συμβολουες και να πάρω απτους άλλους μονο εγω μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου.. Αφου έγω είμαι αυτη που το προκάλεσα όλο αυτο με το να κολάω σε σκεψεις και εμμόνες εγώ ειμαι αυτη που θα με ξεκολλήσει.. αντε να δουμε ποτε θα το καταφέρω!!

Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Σκεφτηκα οτι αφου αναρωτιεμαι για κατι τετοιο δεν εχω φοβο με ειχε καθησηχασει τοτε το οτι αυτος που εχει ιψδ εχει λιγοτερες πιθανοτητες να τρελαθει απο καποιον που δεν εχει τιποτα και πως οι νευρωσεις ειναι οι ασπιδα των ψυχωσεων δλδ σε προστατευουν απο κατι τετοιο τωρα ομως αυτος ο φοβος ειναι πιο περιπλοκος ισως επειδη εδωσα πολυ σημασια
    εκτός απο αυτο, έχεις κάποιο αλλο φόβο/ εμμονή;;

Senior Member
    εκτός απο αυτο, έχεις κάποιο αλλο φόβο/ εμμονή;;
    Ναι εχω και αλλες εμμονες αλλα περισσοτερο τον φοβο μην παθω ψυχωση

Member
    Anakin, εγω ενα εχω καταλάβει παντως οτι οποιαδηποτε εμμονή φόβο και να έχουμε είναι δημιούργημα της φαντασίας μας και δν αποσκοπεί πουθενα να την διαιωνίζουμε!! πρέπει να συμβιβαστουμε με την έννοια της αμφιβολίας γτ είμαστε άνθρωποι και μπορουμε να πάθουμε τα πάντα!! όσο ειμαστε εδω λοιπον και ειμαστε υγιεις σωματικα και ψυχικα δν χρειαζεται δινουμε σημασια στους φοβους μας ουτε να τς πολεμαμε συνεχεια απλα να τς αφησουμε να υπαρχουνε χωρις να ασχολουμαστε σοβαρα με ότι κατεβασει ο νους μας!!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast