Results 76 to 78 of 78
-
19-03-2015, 07:46 #76
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 7,376
Τουλάχιστον ανεξαρτητοποιήθηκες από τους γονεις σου, έχεις δικό σου σπίτι, εργάζεσαι, σου χρωστάνε άρα έχεις δουλειές κλπ. Αυτά ειναι θετικά στοιχεία στη ζωή σου.
Από φιλίες πως τα πας? Ρωτώ επειδή άτομα που είχαν πέσει θύματα απομόνωσης και αποκλεισμού κατά την παιδική (κι αυτό συνεχίζει και στη νεανική) τους ηλικία, το πρόβλημα εξελίσσεται στη συνεχεια ως συνειδητοποιημένη προσπάθεια αποδοχής από τους άλλους και απογοήτευσης όταν αντιλαμβάνεσαι ότι σε προσπερνουν ή δεν κατορθώνεις να τους κερδίσεις. Διαπιστωνουν ότι πολλές φορές σχετίζονται με ατομα τα οποια στην πραγματικοτητα δεν ειναι οι χαρακτηρες που θα θελαν να εχουν για παρεα κι απλα τους κανουν παρεα λόγω δυσκολίας να σχετιστούν με άλλους, έτσι για να μην καταλήξουν μόνοι.
Όντως, ο νους προσκολλάτε στις αρνητικές εμπειρίες κι αυτο δυστυχώς διοχετεύται στη συνέχεια της ζωης του πχ γινεται καχύποπτος και συγκρατημένος έναντι των άλλων. Αποτελεσμα ειναι να χανει ανθρωπους και ευκαιριες.γιάννης
- 19-03-2015, 13:02 #77
- Join Date
- Jun 2014
- Posts
- 694
Αυτά όλα που γράφεις ισχύουν.Φίλο που έχω γνωρίσει εκτός ίντερνετ είναι 1 και μοναδικός και αυτόν τον είχα γνωρίσει όταν υπηρετούσα.Μετά χάρη στο ίντερνετ και στην ενασχόλησή μου με τεχνολογία και gadgets έχω γνωρίσει κάποια άτομα όλα αυτά τα χρόνια που είναι σε άλλες πόλεις και συνήθως λέμε κανένα γεια μέσω mail καπου-καπου.Εχω συναντηθεί και με μερικούς απο αυτούς όλα αυτα τα χρόνια αλλά απο ότι κατάλαβα ουσιαστική φιλία δεν υπήρξε ή δε μπορούσα εγώ να επιτύχω κάτι τέτοιο.
Και από γνωστούς μέσω της δουλειάς έχω αρκετούς αλλά όχι φίλους.Ειναι μάλλον αυτό που έγραψες "στο τι σκέφτεστε" σήμερα http://www.e-psychology.gr/forum/sho...l=1#post530014 και συνήθως αυτοί οι γνωστοί έχουν τις ζωές τους,τις οικογένειές τους κτλ και όταν χρειάζονται κάποια χάρη πχ να τους παραγγείλω κάτι απο ebay,να τους βρω κανένα πρόγραμμα για κινητό ή pc,κανέναν χάρτη gps κτλ με θυμούνται.Και είτε εξυπηρετώ ηλεκτρονικά μέσω mail ή αν είναι κάποιος που δεν το κατέχει με κατέβασμα αρχείων,εγκαταστάσεις κτλ,βγαίνουμε για κανένα καφέ και τον εξυπηρετώ εκεί ή μπορεί να τύχει να πάω σπίτι τους εφόσον πρόκειται για κάτι που πρέπει να γίνει σε desktop pc.Αυτά...
και συνήθως δεν απορρίπτω ανθρώπους απο τη ζωή μου απλά νιώθω ότι δεν έχω κοινά μαζί τους που θα μπορούσα να μοιραστώ και να γίνουμε φίλοι.Μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη ζωή μου,μια φορά έτυχε να πω ότι σταματώ να μιλάω συνειδητά με κάποιο άτομο και αυτό έγινε πολύ πρόσφατα.Και σε αυτή την περίπτωση,προτίμησα την μοναξιά.Με τους άλλους που δε μιλάω είναι γιατί δε βρίσκω τι να πω.
20-03-2015, 07:35 #78
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 7,376
"Δε βρίσκω τι να πω" δεν σημαινει δεν έχω τι να πω, σημαινει δεν υπάρχει κοινό έδαφος για επικοινωνία ανάμεσα σε δυο ανθρωπους. Κι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να με θεωρούν κλειστό χαρακτήρα. Δεν σου έτυχε να θες να κερδίσεις τη φιλία συνομίλικων σου τους οποίους θεωρεις ευχαριστα και αξιόλογα άτομα, που ο χαρακτηρας τους σε ελκύει, αλλά να μην το κατορθώνεις και τελικά να γίνεσται απλά γνωστοί?
Το συμπέρασμα μου ειναι πως τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχεσεις που δημιουργούνται από παιδικής ηλικίας συνεχίζουν και στην υπόλοιπη ζωή του ατομου, απλά με κάποιες βελτιώσεις.γιάννης
Similar Threads
-
Ποσα κιλα πηρατε απο τα ψυχοχαπα και ποσο σας επηρεασε ψυχολογικα?
By the_downward_spiral in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 19Last Post: 10-02-2013, 18:38 -
Πως το Geodon επηρεασε το βαρος σας ?
By arthur85 in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 4Last Post: 15-12-2012, 23:34 -
ΗΠΑ: Σχεδόν το 20% γυναικών έχουν πέσει θύματα βιασμού
By νικος32 in forum ΚακοποίησηReplies: 6Last Post: 16-12-2011, 11:30 -
δημοσκοπηση: (αν εχετε περασει καταθλιψη) εχετε κανει ποτε αποπειρα?
By Lou! in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 97Last Post: 22-09-2011, 01:37 -
Να με προσεχεισ γιατι εχω πεσει χαμηλα...
By mary.a in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 11Last Post: 08-04-2011, 12:19
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση