Εχετε πεσει θυμα μπουλινγκ?Αν ναι πως σας επηρεασε/πως το αντιμετωπισατε? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 78
    Banned
    να σου πω δε θα μου εκανε εντυπωση αν κουβαλαγες μαζι σου κανενα αξεσουαρ του μπρους λι η εκανες συλλογη απο φορμες καρατε απο σενα ολα θα τα περιμενα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    να σου πω δε θα μου εκανε εντυπωση αν κουβαλαγες μαζι σου κανενα αξεσουαρ του μπρους λι η εκανες συλλογη απο φορμες καρατε απο σενα ολα θα τα περιμενα...

χα χα , οχι Αλεξ , στιβο εκανα τοτε , ακοντισμο , αλλα οπλο φλομπερ ( με φυσιγγγια μικρα ) ειχα απο τα 13 μου , και απο τα 15 , ειχα καραμπινα ( ημουν κυνηγος ) .
    Συλλογη γραμματοσημων εκανα . Δεν υπηρχε λογος τοτε να κουβαλας πολεμοφοδια !!

Παντως τα ανηψια μου , επειδη τα ρωτησα , πανε σε ακριβο σχολειο , αναφερουν κρουσματα μπουλιιν , και οποτε τα απειλουσαν ελεγαν , θα φωναξω τον θειο μου ( με ξεραν στο σχολειο , γιατι πηγαινα στις επιδειξεις )

Banned
    ε απο οτι βλεπεις καλα το καταλαβα εγω σκεφτομουν μηπως ειχες πανω σου αστερακια νιτζα για αυτο το ελεγα...

Banned
    τεσπα πλακα κανω...

Senior Member
    Τι να τα κανω Αλεξ , τα αστερια νιντζα , αφου δεν με πειραζε κανεις !! παντως ειχα ενα συμμαθητη , ο πατερας του χημικος , και αγοραζα χημικα για να φτιξω καμμια στρακαστρουκα , και μετα απο χρονια , που ειχα αλλαξει σχολειο , διαβασα οτι εφτιαξε νιτρογλυκερινη , εξερραγη , και εχασε το χερι του απο τον καρπο . Ειχα τασεις απο μικρος με τα πραματα που καναν μπαμ !!!! το Πασχα τοτε ξεσαλωνα !!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Βρέθηκε το παλικαρακι νεκρό δυστυχώς.. Στεναχωρηθηκα παρα πολύ , να πω την αλήθεια διατηρουσα μια ελπίδα οτι ηταν ζωντανος
    Δεν ξέρουν αν είναι αυτοκτονία ή δολοφονία αυτό φαντάζομαι θα λυθεί με μια ιατροδικαστική εξέταση , όπως και να έχει να πληρώσουν οι αληταραδες είτε ως ηθικοί αυτουργοί μιας αυτοκτονίας ειτε ως δολοφόνοι !!!
    Καλό ταξίδι στο παλικάρι.
    Πολύ κρίμα...
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσον αφορά στο ότι ακόμα κι αν δεν τον σκότωσαν ευθύνονται για την πιθανή αυτοκτονία του...

Όσον αφορά εμένα είχα αντιμετωπίσει περιστατικά bullying κυρίως στο δημοτικό, θυμήθηκα συγκεκριμένα ένα πριν αφότου άκουσα για το θάνατο του παιδιού κι όποτε το σκέφτομαι αναστατώνομαι, καλά το είχα θαμμένο άντε να το ξαναθάψω γρήγορα, δεν θέλω να το θυμάμαι...εκείνη τη φορά είχα απευθυνθεί στον δάσκαλο μου γιατί είχα φοβηθεί πολύ τώρα όσον αφορά το πως με επηρέασε σαν χαρακτήρα με έκανε δύσπιστη απέναντι στους ανθρώπους και κάπως δειλή...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    Όντως παλαιότερα στα σχολεία δεν υπήρχε bullying...... πχ πήγα σχολείο από το διάστημα 1989-2001, αλλά επειδή πήγα σε αμερικάνικο σχολείο, είχα δει ακραία φαινόμενα bullying, ακραία τουλ. για τα τότε ελληνικά δεδομένα, όπου τότε το bullying ήταν ακόμα "στα σπάργανα".

Δεν ξέρω, για μένα το bullying ξεκινάει ως έλλειψη ανατροφής από την οικογένεια. Ο νεοέλληνας, ή αλλιώς Ελληνάρας, δε θεωρεί ότι χρειάζεται να διδάξει στα παιδιά του τον σεβασμό. Κ αυτό μας χαρακτηρίζει κ ως κοινωνία, κ τα αποτελέσματα είναι παντού ορατά: ο νεοέλληνας θεωρεί ότι έχει μόνο δικαιώματα κ απαιτήσεις, αλλά ποτέ υποχρεώσεις. Το παιδί δε μαθαίνει να σέβεται ούτε τους συμμαθητές του, ούτε το δάσκαλο, ούτε το σχολείο, ούτε τίποτα. Κ αν τυχόν βρεθεί κανένας "κακός εκπαιδευτικός, που δεν θα έπρεπε να έχει κανονικά άδεια να διδάσκει" κ βάλει το βλαστάρι του στη θέση του, όταν το έχει κάνει την τάξη μπ......λο, τότε 1ος ο γονιός θα τρέξει να υπερασπιστεί τον μικρό ταραξία κ να απειλήσει τον καθηγητή με καταγγελίες κλπ κλπ. Οπότε λογικό από 1 σημείο κ ύστερα, οι εκπαιδευτικοί, ακόμα κ αν αντιλαμβάνονται κρούσματα bullying να κάνουν τις πάπιες, πού να τα βάζουν τώρα με τους γονείς, να βρεθούν κατηγορούμενοι κ να χάσουνε κ τη θέση τους από πάνω.......?

Το κατά πόσο διδάσκουμε το σεβασμό στη χώρα μας στα παιδιά μας είναι εμφανές ανά πάσα ώρα κ στιγμή. Ποιός θα δώσει το "καλό παράδειγμα" σεβασμού (του διπλανού, των αρχών, των νόμων, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας συνολικά κλπ κλπ) στο παιδί.....? Ο Ελληνάρας πατέρας, όπου 1ος θα πετάξει τη γόπα κ το αλουμινόχαρτο στην άμμο της παραλίας, κ αν κάνει κανείς παράπονα για τα παιδιά του, που έχουν ξεσηκώσει 1 ολόκληρη παραλία με τις φωνές κ τις τσιρίδες τους, πετάνε άμμο κ χαλίκια, θα απαντήσει "Ε, κ τί θες δηλ.....? Παιδιά είναι, να μην παίξουν....?". Μπορεί το πχ να φαίνεται κάπως άσχετο, όμως δυστυχώς κάποια πράγματα πάνε αλυσίδα...... αν ως παιδάκι δεν σε έχουνε μάθει να μην διασκεδάζεις εις βάρος των άλλων, ποιός θα εμποδίσει στο σχολείο να νοιώσεις δυνατός εις βάρος κάποιου πιο ήσυχου συμμαθητή σου, κ ποιός αργότερα δεν θα σου επιτρέψει να γίνεις τραμπούκος κ να εκτονωθείς εις βάρος ξένης περιουσίας κ άλλων ανθρώπων........? Απλά κάποιοι (αρκετοί ομολογουμένως) δεν έχουν μάθει τα παιδιά τους να σέβονται, εκ πεποιθήσεως (άμα είναι κ οι ίδιοι τομάρια) ή απλά από αδιαφορία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariposa7 View Post
    όταν το έχει κάνει την τάξη μπ......λο, τότε 1ος ο γονιός θα τρέξει να υπερασπιστεί τον μικρό ταραξία κ να απειλήσει τον καθηγητή με καταγγελίες κλπ κλπ. Οπότε λογικό από 1 σημείο κ ύστερα, οι εκπαιδευτικοί, ακόμα κ αν αντιλαμβάνονται κρούσματα bullying να κάνουν τις πάπιες, πού να τα βάζουν τώρα με τους γονείς, να βρεθούν κατηγορούμενοι κ να χάσουνε κ τη θέση τους από πάνω.......?
    ία.

Σωστο , μαριποζα , αυτο τοχει αντιμετωπισει πολλακις ο κολλητος εκπαιδευτικος , και οντως εχει βρει τον μπελα του απο τους γονεις του κανακαρη , η και απο το ιδιο το σχολειο , οποτε πλεον κανει την παπια.
    Aυτο που εχει αλλαξει απο τοτε που πηγαινα σχολειο δεκαετια 70 , ειναι οτι οι καθηγητες ειχαν την εξουσια , ετσι και εκανες κατι , η σε πιαναν απο την φαβοριτα , η ετρωγες αποβολη για πλακα . Τωρα τα παιδια εχουν απεριοριστη εξουσια , και προφανως δεν μπορουν να την διαχειριστουν , καλυτερα να επεστρεφε η εξουσια στους καθηγητες .
    Για μενα ειναι στα πλαισια οτι τα παντα ειναι υπο διαλυση και παρακμη . Μια ατελειωτη κατηφορα .
    Δεν ειναι πολιτισμος αυτος , παρακμη ειναι .
    Δλδ επειδη εχουμε η/υ κατι καναμε ? εκπολιτιστικαμε ? αντιθετως , καναμε βηματα προς την λαθος κατευθυνση . Να την βρασω την τεχνολογια , ζημια ειναι .

Senior Member
    Παλιότερα Mucgyver οι καθηγητές ήταν πιο αυστηροί κι εκείνοι ήταν αυτοί που ασκούσαν το bullying στα παιδιά πιστεύω. Εγώ βέβαια ξεκίνησα 10ετία του 90 το σχολείο. Στην δίκη σου τάξη μπορεί να ήταν όλα ίσα τα παιδιά να μην υπήρχε κάποιο διαφορετικό. Η μητέρα μου ας πούμε που ξεκίνησε το σχολείο την 10ετία του 70 υπήρχαν κάποιοι που την κορόιδευαν γιατί ήταν υιοθετημένη αλλά είχε παρέες. Επίσης πιστεύω ότι τα παιδιά που οι γονείς τους ανήκουν σε κάποια ανώτερη κοινωνική τάξη η έχουν καλές δουλειές δεν τα ενοχλεί κανείς

Quote Originally Posted by stefamw View Post
    Μιας και ειμαι ησυχο ατομο, υπηρξα θυμα απο το δημοτικο εως το γυμνασιο. Μου κατεστρεψαν τη ζωη. 23 τωρα και εχω πλεον σοβαρη κοινωνικη φοβια και αποφευκτικη διαταραχη. Η οποιαδηποτε επαφη ή σχολιο με ανθρωπους με τρομαζει.
    Επρεπε να παω στρατο και για να παρω αναβολη ετρεμα ολοκληρος μπροστα στο ιατρο, ουσιαστικα η αναβολη και καποια μερα η απαλλαγη ειναι προυποθεση ζωης για μενα. Δεν θα μπορουσα να τυχει να ξαναπερασω το ιδιο.
    Έκανες κάποια ψυχοθεραπεία? Αν όχι, τότε πρέπει!! οπωσδήποτε! Όσο είσαι νέος!
    Η κοινωνική φοβία που σε φόρτωσαν σε στερεί από το να αξιοποιήσεις τα ταλέντα και τις δυνατότητες σου. Δεν τα έχεις καν ανακαλύψει επειδή η φοβία δεν σε αφηνει. Αποφεύγεις να ασχοληθείς με κάτι επειδή θεωρεις τον εαυτό σου ανίκανο και φοβασαι ότι θα βρεθεις εκτεθειμένος στα μάτια των άλλων. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει. Φαντάζομαι λίγα έχεις πετύχει μέχρι τώρα στη ζωη σου ενώ θα μπορουσες να εχεις πολύ καλές σπουδές, μια ωραια σχέση, χόμπις και καλούς φίλους. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Το πρόβλημα που σε φορτωσαν σε μετετρεψε σε αδρανή, σε παθητικό άτομο.
    Κάνε αυτό που σου λέω. Σε κάποιο καλό ψυχολόγο. Για αρχή! Κι όσο εισαι νέος!
    γιάννης

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    κανεις δε μπορει να σου καταστρεψει τη ζωη χωρις εσυ αυτο να το αποδεχτεις το μονο που μπορει απλα να κανει ειναι να σου κοψει τη φορα για λιγο μη ψαχνεις δικαιολογιες εγω πχ που περασα χειροτερα απο ολους στο σχολειο κανεις δε καταφερε να με φτασει σε αυτο το σημειο που περιγραφεις

για αυτον που θα προσπαθησει τιποτα δεν ειναι αδυνατο
    μεγας αλεξανδρος

εγω ειχα καταληξει μεχρι κ στο νοσοκομειο επειδη μερικα @@παιδα ηταν γεματα κομπλεξ κ επρεπε να βγαλουν τα αποθημενα τους καπου για τις φαπες που τους εριχναν οι γονεις τους κ ομως αναλυοντας τις συμπεριφορες των αλλων ετσι οχι μονο γινεσαι πιο δυνατος αλλα βγαζεις κ στη φορα τις πραγματικες προθεσεις τους ετσι βλεπεις τα πραγματα πιο ξεκαθαρα.

αρα ασε τις δικαιολογιες με κατεστρεψαν οι αλλοι κλπκλπ οσο εχεις μυαλο τιποτα δεν εχει χαθει
    Η ιδιοσυγκρασία του καθενός μας δεν ειναι ακριβώς η ίδια. Υπάρχουν παιδιά θύματα μπούλιγκ που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και άλλα που ο χαρακτήρας τους τα εχει εφοδιάσει με ψυχικό σθένος ή/και αναισθησία. Ετσι, από τις ίδιες συμπεριοφορες καποιου αλήτη, οι συνεπειες στη ψυχολογία δεν ειναι ακριβώς οι ίδιες σε δυο διαφορετικα ως χαρακτηρες ατομα. Μην τσουβαλιάζουμε!
    γιάννης

Banned
    Ο Αλέξανδρος ώρες ώρες μου θυμίζει σούπερ ήρωα.. Τίποτα δεν τον κατατροπώνει τίποτα δεν τον σταματά :-)

Θα συμφωνήσω μαζί σου
    Και εγώ έχω δεχτεί bullying στο σχολείο απο το δημοτικό μέχρι το λύκειο.Αλλά και βία στο σπίτι επειδή ήμουν αριστερόχειρας και έπρεπε με το ζόρι να γίνω δεξιόχειρας.Και κάτι ακόμη που με στοιχειώνει συνεχώς αλλά δε μπορώ να αναφερθώ.Λίγο στο γυμνάσιο ηρέμησα αλλά στο λύκειο η κατάσταση ήταν χειρότερη.Τίποτε δεν έχω ξεπεράσει εντελώς και δε νομίζω ότι θα μπορέσω ποτέ να ξεπεράσω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εγω εχω μια απορια , γιατι επι εποχης μου 75-79 , δεν υπηρχε ιχνος απ αυτα που περιγραφετε , και πηγαινα σε φτηνο σχολειο . Τι αλλαξε ?
    χα χα , οχι Αλεξ , στιβο εκανα τοτε , ακοντισμο , αλλα οπλο φλομπερ ( με φυσιγγγια μικρα ) ειχα απο τα 13 μου , και απο τα 15 , ειχα καραμπινα ( ημουν κυνηγος ) .
    Συλλογη γραμματοσημων εκανα . Δεν υπηρχε λογος τοτε να κουβαλας πολεμοφοδια !!

Παντως τα ανηψια μου , επειδη τα ρωτησα , πανε σε ακριβο σχολειο , αναφερουν κρουσματα μπουλιιν , και οποτε τα απειλουσαν ελεγαν , θα φωναξω τον θειο μου ( με ξεραν στο σχολειο , γιατι πηγαινα στις επιδειξεις )
    Τι να τα κανω Αλεξ , τα αστερια νιντζα , αφου δεν με πειραζε κανεις !! παντως ειχα ενα συμμαθητη , ο πατερας του χημικος , και αγοραζα χημικα για να φτιξω καμμια στρακαστρουκα , και μετα απο χρονια , που ειχα αλλαξει σχολειο , διαβασα οτι εφτιαξε νιτρογλυκερινη , εξερραγη , και εχασε το χερι του απο τον καρπο . Ειχα τασεις απο μικρος με τα πραματα που καναν μπαμ !!!! το Πασχα τοτε ξεσαλωνα !!!
    αχαχαχαχαχαχαχαχαχααα!
    ρε συ μαγκ...
    μου θυμισες ενα επεισοδιο του the big bang theory σχετικο με το μπουλιγκ.
    συζητουσε η γνωστη παρεα των φιλων για τις εμπειριες τους απο το μπουλιγκ που δεχτηκαν στα εφηβικα τους χρονια, καθως ηταν ολοι νερντς και οχι και τοσο τρεντι και ειχαν δεχτει ολοι ανεξαιρετως, μπουλιγκ.
    εκτος απο την πενι, που ειναι η ομορφη της παρεας και στα εφηβικα χρονια ο τυπος της κουφιοκεφαλης αλλα ομορφουλας, μπιμπο.
    τους παρακολουθουσε λοιπον να συζητανε και παραξενευοταν γιατι δεν θυμοταν να ισχυε τετοιο φαινομενο "στα χρονια της", στο δικο της σχολειο.
    μεχρι που απο την συζητηση συνειδητοποιησε οτι ενας απο τους μπουληδες του σχολειου της ηταν η ιδια κι αυτο που ως τοτε θεωρουσε "καλοπροαιρετα, φιλικα πειραγματα για να γελανε", ηταν στην πραγματικοτητα , μπουλιγκ....

σε ολα τα χρονια υπηρχε μπουλιγκ μαγκ. ισως στην ελλαδα παλιοτερα να ηταν φραστικο και τωρα να βγαινουν μαχαιρια, παντα μα παντα η διαφορετικοτητα μεταξυ των παιδιων , απο καποιους περιθωριοποιειται και κυνηγιεται...

Senior Member
    εγω θεωρω οτι σε τετοιες περιπτωσεις φταινε πρωτα οι γονεις που ανεθρεψαν το παιδι τους και το εκαναν αδυνατο στις επιθεσεις των αλλων.
    η ευθυνη τους ειναι βεβαια ηθικη και δεν υπαρχει κανεις μηχανισμος για να τους καταλογισει τετοια, αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτοι εχουν ενα μεγαλο μεριδιο.τα παιδια ειναι παντα δημιουργημα των γονειων τους

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast