Η μεγαλυτερη ευλογια εναι .............
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Η μεγαλυτερη ευλογια εναι .............

Ναι , συμφορορουμιτες μου , ο Σοφοκλης καποτε ειχε πει οτι , ' ισως η μεγαλυτερη ευλογια ειναι να μην εχεις γεννηθει ποτε ' ( δεν κυκλοφορει και πολυ αυτη η ρηση ) , ερμηνευεστε το κατα το δοκουν , αλλα η δικη μου ερμηνεια , του ποταποτατου μπροστα στο Σοφοκλη , ειναι οτι η ζωη ειναι απο σκληρη εως παρα πολυ σκληρη ( γεγονος ) , και η ζωη ειναι μια συνεχης μαχη , τιποτα δεν χαριζεται , τιποτα δν δινεται δωρεαν , ειτε υλικο , ειτε μη , δεν ειναι για λιποψυχους , για κλαψιαρηδες , μηπως ( δικη μου σκεψη ) ειναι ενα ειδς καθαρτηριου ? διοτι αγνωσται οι βουλες του Κυριου .
    Εσεις πως το ερμηνευετε ? ( δεδομενου οτι οΣοφοκλης δεν ητο ηλιθιος , για να μεινει στην ιστορια!!! ) .

Senior Member
    Αν και δεν βρήκα κάπου αυτή τη ρήση δεν συμφωνώ μαζί του.Η ζωή είναι δώρο και ευλογία αλλά δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και δίκαιη και κάποιοι άνθρωποι βασανίζονται πολύ περισσοτερο από κάποιους άλλους.Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που κάποιος ίσως πει μακάρι να μη με είχαν γεννήσει αλλά πιστεύω πως η ζωή είναι κάτι ανεπανάληπτο.Η ανυπαρξία για μένα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ευλογία.Η ζωή αλλά και ο θάνατος όμως μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ευλογία.Πιστεύω πως ένας άνθρωπος όπως έχει δικαίωμα στη ζωή θα έπρεπε να είχε δικαίωμα κ στον θάνατο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Καλησπερα σου μελος η μεγαλυτερη ευλογια ειναι να ζει ο καθενας συμφωνα με τον χαρακτηρα του αρκει μην βλαπτει τους αλλους διαφορετικα γεμιζει με απωθημενα κ ψυχολογικα ειναι πολυ ψυχοφθορο να κανεις πραγματα με το ζορι κ αλλοι να κανουν αυτα που θελεις εσυ κ να παρατηρεις την ζωη των αλλων

Senior Member
    ..... Η ελευθερια
    But on some summer nights, it could feel like paradise. Paradise lost.

Banned
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου μελος η μεγαλυτερη ευλογια ειναι να ζει ο καθενας συμφωνα με τον χαρακτηρα του αρκει μην βλαπτει τους αλλους διαφορετικα γεμιζει με απωθημενα κ ψυχολογικα ειναι πολυ ψυχοφθορο να κανεις πραγματα με το ζορι κ αλλοι να κανουν αυτα που θελεις εσυ κ να παρατηρεις την ζωη των αλλων
    σωστο κ αυτο

Εγώ πιστεύω πως όλα σχεδόν είναι θέμα τύχης. Τα πάντα σχεδόν καθορίζονται από την τύχη. Ο άνθρωπος δεν επιλέγει τον τόπο, την οικογένεια και το χρόνο που θα γεννηθεί, ούτε τα γονίδιά του και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία και την καθοριστικότερη στη ζωή του.. Το αν μπορεί η όχι να αλλάξει τη ζωή του είναι κι αυτό θέμα τύχης γιατί εξαρτάται από την παιδεία, τις ικανότητες και τις ευκαιρίες που μπορεί να του έχουν προσφερθεί ή όχι. Εγώ πάντως, προσωπικά, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ζωή μου θα προτιμούσα να μην είχα γεννηθεί ποτέ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Εγώ πιστεύω πως όλα σχεδόν είναι θέμα τύχης. Τα πάντα σχεδόν καθορίζονται από την τύχη. Ο άνθρωπος δεν επιλέγει τον τόπο, την οικογένεια και το χρόνο που θα γεννηθεί, ούτε τα γονίδιά του και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία και την καθοριστικότερη στη ζωή του.. Το αν μπορεί η όχι να αλλάξει τη ζωή του είναι κι αυτό θέμα τύχης γιατί εξαρτάται από την παιδεία, τις ικανότητες και τις ευκαιρίες που μπορεί να του έχουν προσφερθεί ή όχι. Εγώ πάντως, προσωπικά, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ζωή μου θα προτιμούσα να μην είχα γεννηθεί ποτέ.
    Συμφωνώ με την προσέγγιση αρκετά,αλλά θα σου έλεγα και συγχώρεσέ με αν δείχνω ότι δεν συμπάσχω μαζί σου,μιας και γεννήθηκες είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις για την ευτυχία σου...στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.... και εγώ το έχω πει πολλές φορές αυτό που είπες εσύ στο τέλος,αλλά μιας και συνέβη απλά το προσπαθώ....γιατί είναι μάταιο για κάποιον να ζει αν δεν νιώθει ευχαριστημένος αν όχι ευτυχισμένος!

Senior Member
    Ειναι το χρημα.

Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Θα συμφωνήσω μαζί σου.Ετσι πιστεύω και εγώ ότι τα περισσότερα πράγματα ειναι προκαθορισμένα.Δηλαδή αν γεννηθείς από φτωχούς γονείς,δύσκολα έχεις ευκαιρίες για να γίνεις κάτι σημαντικό στη ζωή σου.Ομως πέρα απο αυτό μπορείς να προσπαθήσεις για μια αξιοπρεπή ζωή και όσο είσαι πάνω στον πλανήτη,μπορείς να βρεις κάποια πράγματα με τα οποία θα νιώσεις προσωρινή ευτυχία.Γιατι προσωπικά έχω καταλάβει ότι η ζωή αξίζει για τις λίγες στιγμές που μπορεί κάποιος να νιώσει ευτυχισμένος.Να νιώσει αυτό το μαγικό συναίσθημα της απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας έστω και για μερικά δευτερόλεπτα.Γιαυτά λοιπόν τα λίγα δευτερόλεπτα θεωρώ προσωπικά ότι είναι ευλογία που ζω και ότι έκανα μεγάλο λάθος που επίσης ευχήθηκα σε κάποιες δύσκολες στιγμές της ζωής μου να μην έχω γεννηθεί ποτέ.
    Και επίσης έχω καταλάβει ότι όσο λιγότερο σκεφτόμαστε τα όσα μας απασχολούν,τόσο πιο χαρούμενοι θα είμαστε

Senior Member
    Κατ'αρχάς , το ότι το είπε ο Σοφοκλής δε σημαίνει πως πρέπει να είναι σωστό ή να έχει κάποια λογική...
    Πολλοί σπουδαίοι έχουν πει μπούρδες και έγιναν διάσημες φέροντας την υπογραφή τους, και πολλά σοφά και σωστά λόγια έχουν πει οι γιαγιάδες μας από το χωριό και τις θυμόμαστε μόνο εμείς επειδή λέγονται κυρά Κούλα και όχι κάπως αλλιώς...
    Θεωρώ ότι το να εύχεσαι να μην είχες γεννηθεί ποτέ είναι η μεγαλύτερη αμαρτία και όχι ευλογία,που οφείλεται είτε στην άγνοια περί του πόσο όμορφη είναι η ζωή, είτε στην απόλυτη αχαριστία. Αξίζει να τη ζεις για τις μικρές και σύντομες στιγμές χαράς της κάθε μέρας. Είναι ένας συνεχής αγώνας, και αυτή είναι η ομορφιά της. Αν όλα μας έρχονταν όπως τα θέλαμε και δεν κοπιάζαμε για τίποτα, εκεί θα ήταν που δε θα είχε απολύτως κανένα νόημα. Αν είχαμε όλοι υγεία, λεφτά, αδελφικούς φίλους και το άλλο μας μισό, θα σαπίζαμε μέσα στο ρουτίνιασμα της ρουτίνας, και θα πεθαίναμε πολύ πριν το καταλάβουμε. Η ήττα, είναι όταν ο κοινωνικός θάνατος προηγείται του βιολογικού, όχι όταν παλεύουμε για τη ζωή που θέλουμε, και πετυχαίνουμε το 50% των στόχων. Όποιος καταφέρνει να εκτιμήσει την πραγματική ουσία και αξία της ζωής, είναι πραγματικά ευτυχισμένος, και γελάει με τους σοφιστικισμούς ενός αρχαίου Έλληνα που καθήμενος κάτω από μια ιτιά πέταξε μια ατάκα για να τραβήξει περισσότερα βλέμματα μαθητών από όσα τραβούσε ο φιλόσοφος της διπλανής ιτιάς!

Diana1982, και βέβαια προσπαθώ, γιατί όταν δεν προσπαθώ τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο, οπότε έχω καταλάβει πώς δεν έχω άλλη επιλογή. Και όχι! Ούτε ευτυχισμένη είμαι, ούτε ευχαριστημένη αλλά δεν νιώθω ότι είναι μάταιο που ζω. Πηγαίνω και βοηθάω εθελοντικά όπου βρω και όπου μπορώ και αυτό με δικαιώνει κάπως και με κάνει να ξεχνιέμαι. Απλά, γενικά πιστεύω πώς ο άνθρωπος είναι τραγική ύπαρξη. Απ´ όσα έχω δει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Οι ευτυχισμένοι είναι ελάχιστοι και πρέπει να ξέρεις μέχρι και το τέλος της ζωής τους για να πεις αν ήταν ευτυχισμένοι ή όχι. Όπως λέει και ο Kozchr, μόνο στιγμές είναι η ευτυχία, δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Η δυστυχία όμως...

Senior Member
    Δεν ξερω αν τα ειπε ο Σοφοκλης αυτα , αλλα εχω βαρεθει πλεον να βλεπω σοφες κουβεντες στο FB και σε αλλα μεσα με πραγματα που ειπαν ή που υποτιθεται οτι ειπαν διαφοροι σπουδαιοι ανθρωποι. Η ζωη πολλες φορες ειναι σκληρη και ισως δεν υπαρχει κανενας ανθρωπος πανω στον πλανητη που να μην εχει αγανακτησει καποια στιγμη. Φυσικα αν παρεις την προταση που ειπε εν ωρα αγανακτησης καποιος σπουδαιος ανθρωπος ... καταληγεις που?

Επισης πιστευω οτι ολα ειναι ζητημα αργων βηματων και σκληρης δουλειας οταν θες να αλλαξεις κατι. Δεν ειναι ευκολο να αλλαξεις με μια φραση , μια φραση μπορει να εμπεριεχει πολυ πονο και πολυ προσπαθεια , αλλα δεν μπορει να επιφερει αλλαγη στον αλλον που την διαβαζει ουσιαστικα , δεν αλλαζουμε τοσο ευκολα σαν ανθρωποι. Φυσικα μαλλον η αναγκη για αλλαγη ισως ειναι εμφυτη στον ανθρωπο , δεν θελουμε την στασιμοτητα. Ουτε καν ξερω ποια θα ηταν η ουτοπια για μενα και εαν την ειχα πιθανον να δυσανασχετουσα με αυτην , καπως ετσι.

Μια γρηγορη και καλη λυση παντως ειναι ενα εκατομυριο ευρω , να φυγει το βαρος της επιβιωσης απο πανω μας και να ανοιξουν μερικες πορτες:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Οσον αφορα την ευτυχια και την δυστυχια , πρεπει να εχεις και τις δυο οψεις του νομισματος. Δεν υπαρχει ευτυχια χωρις δυστυχια και το αναποδο. Ειχα διαβασει ενα επιστημονικο αρθρο πολυ παλια για να βρω το λινκ τωρα (βαριεμαι κιολας) , που περιεγραφε τις καταστασεις αυτες σαν ελατηριο που συσπειρωνει και μετα απελευθερωνεται , και μετα ξανασυσπειρωνει. Σιγουρα δεν ειναι για ολους το ιδιο , σε μερικους φερετε πιο σκληρα η ζωη , αλλα το ελατηριο ειναι εκει:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Το οτι ανηρτησα ενα τετοιο θεμα , δεν σημαινει οτι ειμαι συμφωνος . Βεβαια πρεπει να παραδεχτω , τουλαχιστον οσον αφορα την καταθλιψη , ολοι εμεις που ταλαιπωρουμεθα απο αυτη την ασθενεια , σε στιγμες αδυναμιας , εχουμε ευχηθει να μην ειχαμε γεννηθει ποτε ( εγω τοχω ευχηθει πολλακις ) , ανθρωπινο ειναι . Το λαθος ειναι να μην ειμαστε μονιμως στην κατασταση αυτη . Δεν θεωρω οτι ειναι μια μπαρουφα που πεταξε καποιος επειδη ετσι τουρθε .( Kokkinoskoyfitsa ) , αν και κατα τα αλλα , συμφωνω . Ειναι ενα παγκοσμιο ερωτημα ( ακομη και ο Σαιξπηρ στον Αμλετ , ειπε το περιφημο ' να ζη κανεις η να μη ζει , ιδου η απορια ' , στον μονολογο του ) . Δεν πιστευω επισης οτι η ζωη ειναι θεμα τυχης ( ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ) πολυ μοιρολατρικο , , αντε ισως ενα 20% ειναι τυχη , το υπολοιπο ειναι οι επιλογες μας και ο χαρακτηρας μας , αιτια και αποτελεσμα , συμφωνω με diana82 ( μερικως ) ,
    συμφωνω μερικως με kozchr , στην αρχη το πας σα την Κασσανδρα , εκει το χαλας , αλλα απο την μεση και μετα το επαναφερεις; στις σωστες του διαστασεις , συμφωνω με τον παντα λογικο και τετραγωνο Κηπ , αν και το β ποστ σου , δεν το καταλαβαινω , ο κερασης μαλλον εχει διαθεση για πλακιτσα , καλο γι αυτον , μυσπ ( ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΜΕΛΟΣ !!! ) εισα ελαφρωωωως εκτος θεματος , αν και ειναι σωστο αυτο που γραφεις , serios , στην αρχη καλα το πας , μετα σε χανω .
    Εν ολιγοις με αντιπρωσωπευει πιο πολυ η αποψη της kokkinoskoyfitsas ( αν δεν απαξιωνες μορφες που εχουν μεινειστην ιστορια ) και την dianas ( μερικως ), με kozchr ( απο την μεση και μετα ) και το Α ποστ του Κηπ , τελευταια κανεις πλακιτσες , χαιρομαι για σενα ( το 1 εκατομ. ) .
    HOWTODREAM , τι σημαινει ελευθερια , γιατι εγω πιστευω οτι ποτε δεν ειμαστε πραματικα ελευθεροι , ειμαστε ?

Αυτα απο εμενα , σωστα η λαθος , κακως βεβαια σας κρινω , για χαρη του αρθρου το κανω , ποιος ειμαι εγω που θα σας κρινω ?????

Για μενα η ζωη ειναι μια περιπετεια , ειναι κατι σαν την Ιθακη , δεν μετραει ο προορισμος , αλλα το ταξιδι , και οπως σωστα λεει ο Καβαφης , δεν θα συναντησεις δαιμονας και λαιστρυγονας , αν δεν τους κουβαλας ηδη στο μυαλο σου . Οποτε προσοχη στις σκεψεις μας , οτι πολυσκεφτομαστε , τεινει να γινει πραματικοτης , και αμα κοιτας για πολυ την αβυσσο , στο τελος αρχιζει να σε κοιταει και αυτη .
    Και οπως ολες οι περιπετειες , εχουν τα απροοπτα τους , ετσι και η ζωη , απο κει που ολα πανε καλα , ερχονται τα πανω κατω ( και τα κατω πανω ) .
    Καλο μας ταξιδι , οσο μας εχει μεινει , το μελλον προβλεπεται συναρπαστικο ( το πιστευω ) !! και ο Θεος μαζι μας .
    Last edited by Macgyver; 13-03-2015 at 06:27.

Banned
    Δεν ξερω αν τα ειπε ο Σοφοκλης αυτα , αλλα εχω βαρεθει πλεον να βλεπω σοφες κουβεντες στο FB και σε αλλα μεσα με πραγματα που ειπαν ή που υποτιθεται οτι ειπαν διαφοροι σπουδαιοι ανθρωποι
    το μυστικο δε βρισκεται στις σοφες κουβεντες αλλα το οτι την αληθεια θα βρεθουν πολοι φιλοσοφοι να την υπερασπιστουν απο το 1800 μεχρι τον επομενο αιωνα ενω οτι δεν ισχυει θα βρεθει μονο ενας να το πει. αρα ειναι απολυτως σιγουρο οτι οτι ισχυει κ αντιπροσωπευει την αληθεια εχει διαχρονικη αξια που οτι κ αν γινει αυτη θα φανει βρεξει χιονισει.
    ενω οτι ειναι επιφανειακο ρηχο κ αβασιμο οτι κ αν γινει καπια μερα ολοι θα το καταλαβουν αργα η γρηγορα.αρα ο τροχος παντα γυριζει προς τη διαχρονικη αληθεια :)

Page 1 of 2 12 LastLast