Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία της ψυχοθεραπείας σας ?? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω μεχρι στιγμης δεν εχω δει κανενα που να συνδιαζει τα παντα μεχρι στιγμης βλεπω η καπιος να κερδιζει προς την εμφανιση η προς το μυαλο ο μονος ανθρωπος που καποτε πιστευα οτι συνδιαζε τα παντα στο τελος τον επιασε μια κριση βλακειας κ αφησε ενα μακρυ μουσι κ ηταν ετοιμος για το πατριαρχειο ιεροσολυμων κ τελικα παραιτηθηκε απο τα παντα.

κανεις δε μπορει να τα παει καλα με τον εαυτο του 100% αφου απο καπου θα χανει κ απο καπου αλλου θα κερδιζει η ζωη ειναι σα το σκακι μαθαινεις πως να κερδιζεις χανοντας στρατιωτακια κατι τετιο συμβαινει κ στη πραγματικη ζωη καθε φορα που συναντας εμποδια χανεις εδαφος αυτα ειναι που σε μαθαινουν πως να τα προσπερνας κ αντι να σε σταματουν να πηδας απο πανω...

κ εγω επειδη ειμαι καλλιτεχνης απο κουνια θα στο πω με πολυ απλα λογια..

αν θελει καπιος να ειναι καλα το μοναδικο πραγμα που χρειαζετε δεν ειναι ολα αυτα τα κατεβατα αλλα απλα ανθρωπους που να ειναι τα πιστα του αντιγραφα που να του μιαζουν στα παντα αν αυτο συμβαινει ειναι ικανος για τα παντα να ζησει ακομα κ εχοντας ενα ματι η μισο μυαλο οπως ακριβως κ σε ανα καθρεφτη που οτι καθρεφτιζεται μεσα σε αυτον παιρνει δυναμη...

κανενας ανθρωπος δεν υπαρχει που να ειναι απολυτως καλα μεσα του εκτος αν θελει να παριστανει τον εξυπνο η τον δηθεν ανωτερο απο τους αλλους

ειναι αποδεδειγμενο οτι καπου θα χασεις κ καπου αλλου θα κερδισεις καπιου η δυναμη σου θα πιασει πατο κ καπου αλλου θα πιασει κορυφη.

πανω σε αυτο που σε λεω μπορω να σου πω κ ενα παραδειγμα ξερεις πως ανακαλυφθηκε η λαμπα? ανακαλυφθηκε απο καπιον που ειχε κλειστει στο εργαστηριο του κ εκανε πειραματα κ εκρηξεις. αυτο το βρισκεις ισσοροπιμενο? κ ομως με αυτο το τροπο ανακαλυφθηκε η λαμπα που ολοι τωρα χρησιμοποιουμε...

δεν υπαρχει ανθρωπος χωρις διαταραχες ουτε ανθρωπος που να εχει ενα ιδανικο σε ολα μυαλο μαζι με μια ιδανικη σε ολα εμφανιση αυτη η τελειοτητα ειναι απλα ενας μυθος.
    ΄
    Άλλο η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων για να γνωρίζεις όσο γίνεται καλύτερα αυτό που ζητάς από τη ζωή και τον εαυτό σου και άλλο αυτό που λες εσύ, Αλέξανδρε.

Τίποτα μα τίποτα στον κόσμο μας δεν είναι τέλειο, άγιο και η υγεία έχει πάντα μέσα την αρρώστια... Αλλωστε και το σύμπαν το οποίο μας φιλοξενεί, δημιουργήθηκε από ένα big bang, δηλαδή μια αλυσιδωτή μεγάλη έκρηξη ΄ή σύγκρουση.

Για να ανταλλάξουμε απόψεις για την ψυχοθεραπεία και τους θεραπευτές μας, άνοιξα αυτό το ποστ, μάλιστα έγραψα και τη δική μου εμπειρία. Να εντοπίσουμε τα υπέρ και τα κατά, τα στραβά και τα λάθη που τυχόν μας προβληματίζουν.

Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, έχει λογική, συναίσθημα, ένστικτο, υποσυνείδητο, άλλοτε είναι μοναχικός ή αναζητά την κοινωνικότητα, αν νιώθει δυστυχισμένος και υγιής να είναι αρρωσταίνει.

Εχουμε ανάγκη τους ψυχολόγους, αλλά και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους τσσρλατάνους του κλάδου που ασχολείται αυτό το θέμα.

Ούτε άγιοι είμαστε, ούτε παντογνώστες.

Εκτιμώ τις απόψεις σου, όμως δεν βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση και μάλλον ξέρω ήδη πια φράση μου θα απομονώσεις πλέον, σ΄αυτόν το διάλογο μας.

Banned
    εφοσον ξερεις πια φραση θα απομονωσω ενοεις σιγουρα αυτη
    Εχουμε ανάγκη τους ψυχολόγους,
    κ εγω ειμαι ενας απο τους ελαχιστους που μπορω να καταλαβω τι ενοεις με αυτο. ενοεις οτι κανεις δε μπορει να βγαλει ακρη με τον εαυτο του αν δε δει τον εαυτο του μεσα απο μια αλλη οπτικη γωνια.. αυτο ειναι σχετικα αληθεια αφου κ εγω τον εαυτο μου τον καταλαβα καλα οταν συναντησα παλιοτερα καπια που μου εμιαζε πολυ κ ενω την ακουγα συνεχεια κ τη συμβουλευα φαινετε να καταλαβα πολα πραγματα για μενα που πριν δεν ειχα καταλαβει ομως αυτο δεν ειναι η μονη επιλογη γιατι το να συναντησει καπιος τη κλονοποιηση του εαυτου του δε μπορει να συγκριθει με απολυτως τιποτα χωρις να λαβουμε υποψη το οτι εχει απιστευτο ενδιαφερον το ολο θεμα ετσι οπως το θετω αφου αν καπιος συναντουσε 10 κλονους του εαυτου του που ο καθενας ασχολουνταν κ με ενα διαφορετικο πραγμα πχ ο ενας ηταν υδραυλικος ο ενας ηταν κομπουτερας ο αλλος ηταν πιλοτος ο αλλος ηταν κηπουρος ο αλλος ηταν γιατρος ο αλλος ηταν ποιητης ο αλλος ηταν χημικος ο αλλος ηταν μαθηματικος θα μαθαινε τοσα πολα πραγματα για τον εαυτο του που δε θα μπορουσε ουτε καν να τα ειχε φανταστει πιο πριν.ηδη εγω τελευταια μπηκα σε μια οπτικη γωνια που δε θα μπορουσα να φανταστω πιο πριν αφου πολες φορες ειχα αναρωτιθει το πως θα ειμουν τωρα αν δεν ειχα ακολουθησει αυτο το δρομο που πηρα...

Ανοιξα αυτό το θέμα, για ένα και μόνο λόγο.
    Επιθυμώ να υπάρχει κάπου γραμμένο, ως περιστατικό και κατάθεση η περίπτωση του ψυχολόγου, κλινικού ψυχολόγου με σπουδές στο εξωτερικό.
    Μία μητέρα νεαρής κόρης τον έβλεπε από τις εκπομπές του στην τηλεόραση και τον κάλεσε γιατί η κόρη της, μη μπορώντας ν' αντέξει το σοβαρό πρόβλημα υγείας, έπεσε σε βαριά κατάθλίψη και πήγαινε να πεθάνει σχεδόν από ασιτία.
    Η κοπελα πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, κοντά στον προβληματικό γάμο των γονιών της, Κατόπιν είδε τους παιδικούς και νεανικούς της φίλους που σπούδαζαν, έφευγαν στο δεσμό, το γάμο κι αυτή να μην μπορεί να ακολουθήσει.
    Ασχολούταν και με την πάθηση της κοπέλαςαπό θέση στο δημόσιο. . Ναι, μεν βοήθησε την κατάσταση με πολλούς τρόπους. όμως ο συγκεκριμένος θεραπευτής έφτασε στο σημείο να καθιερώσει πρωί βράδυ συνεδρια κάθε μέρα. Ως εμπιστος του σπιτιού , πήρε και το κλειδί του σπιτιού. Από ένα σημείο και μετά, έβριζε τη μητέρα, για να σέβονται όλοι τον επαγγελματισμό του. Κατάφερε να έχει μεγάλη επιρροή στην νεαρή "πελάτη". τη χτυπούσε λεκτικά πόσο ανίκανη γυναίκα ήταν και ότι κανένας άνδρας δεν θα ερχόταν κοντά της.
    Μάλιστα στη λήξη της συνεδρίας, πάντα έπαιρνε τηλέφωνο η γυναίκα του θεραπευτή, ότι τον περιμένει. Αφησε την κοπέλα να πιστεύει, ότι αυτός μόνο δεχόταν τηλέφωνα από τους πελάτες του... φυσικά, ούτε λόγος να κάνει δεσμό η κοπέλα, αφού λειτουργούσε σαν Κατίνα της γειτονιάς.
    Περιττό να προσθέσω ότι τους πήρε ότι λεφτά και οικονομίες είχσν και η κοπέλα τον φοβόταν πολύ.
    Με την επιρροή του κατάφερε να απαλλαγεί η κοπέλα με δικές της προσπάθειες. αλλιώς, αν γινόταν καταγγελίσ, σίγουρα θα της φόρτωνε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
    Εκ των υστέρων μαθευτηκε πως ο άνθρωπος αυτος, είχε πολύ σοβαρα προβλήματα στο συζυγικό του βίο και όλη την οργή του την ξεσπούσε στην κοπέλα.
    Για αυτό και θέλησα να κάνω αυτή τη συζήτηση
    Πατέρας. αδέρφια δεν υπάρχουν, η οικογένεια είναι μονογονε'ι'κή. Σεξ σίγουρα δεν υπήρχε, όμως η νεαρή νιώθει βιασμένη και περνά ακόμη το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Και πάλι σας ευχαριστώ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Banned
    εγω το βρισκω εντελως ματαιο να προσπαθει καπιος να αποδειξει οτι καπιος ειναι αν καπιος αξιζει αυτο καπια στιγμη θα φανει ακομα κ αν ισχυριζεται το αντιθετο η παρουσιαζεται ως το πιο ασχετο η ξεκαρφωτο που υπαρχει ο καθενας μπορει να παιζει κ απο ενα ρολο που ο ιδιος επιθυμει

αν ενα πραγμα ειναι γραμενο αυτο θα ειναι μονο στο μυαλο καπιου γιατι αυτο ο ιδιος το επιθυμει με το να του το δειχνεις κ να του το ξαναδειχνεις χωρις να ξερεις αν αυτο το επιθυμει ειναι σα να προσπαθεις να πιασεις μπεκατσες ενω αυτες δε θελουν.
    πραγματικη επιροη εχουμε μονο σε αυτους που μας επιτρεπουν οι ιδιοι να εχουμε προσβαση στις σκεψεις τους επειδη συμφωνουν μαζι μας... μη προσπαθεις να δουλεψεις τον εαυτο σου οτι με τρικ κ τεχνασματα θα πεισεις καπιον να σε ακουσει αφου θα σε ακουσει μονο αν το επιθυμει ο ιδιος συμφωνα με οτι γραφει το δικο μου μυαλο
    κ εγω θα επιθυμουσα να ειμαι ο μεγας αλεξανδρος κ να μου εχουν χτισει το ναυσωλειο της αμφιπολης αλλα αυτο δε μπορει να συμβει αν καπιος σκοπευει να σε ακουσει θα σε ακουσει ακομα κ αν δε βλεπει τιποτε αλλο γραμενο.

Banned
    κ για να σου πω ενα παραδειγμα πανω σε αυτο κ γω θα θελα να ειναι καπου γραμενη η φραση ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ το πιστευεις πραγματικα οτι ετσι θα επειθα κανενα να με ακουσει? ΜΟΝΟ οσοι σκοπευαν εξαρχην να μου ακουσουν θα το προσεχαν αυτοι οι υπολοιποι θα εκαναν σα να μην υπαρχει.

Senior Member
    Ωραίο θέμα!
    Η ανάγκη να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους!

Η συνεργασία με τον κατάλληλο ειδικό σ' αυτή την αναζήτηση είναι και δώρο με διαχρονική αξία!...
    Κι ενώ στην αρχή μπορεί να χρειάζεται η στοχευμένη/πρακτική γνώση για να ξεκινήσει το ταξίδι,
    το σημαντικό είναι ότι μετά μπορείς να το απολαύσεις και μόνος σου με ανάλογα βιβλία,
    αλλά κυρίως μέσα από την ποιοτική επικοινωνία με τους γύρω σου.

Ζούμε σε μια κοινωνία που ακόμα ανατρέφει/εκπαιδεύει χειραγωγικά για να μπορεί αργότερα να χειρίζεται και
    να κατευθύνει το άτομο εκεί που θέλει... γι' αυτό κυρίως η γνώση των ορίων πιστεύω ότι είναι το καλό χαρτί,
    που διαθέτει η "τέχνη" της ψυχολογίας, ώστε το άτομο να κατανοεί ότι, μόνο ξεκινώντας από μια υγιή σχέση
    με το εγώ, μπορείς έτσι να έχεις υγιείς σχέσεις με τους γύρω του.

Υ.Γ. Εννοείται ότι κι οι ειδικοί έχουν ανασφάλειες ή κι ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση...
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Πολύ ωραίο θέμα! Θα μπορούσε κανείς να μου στείλει με προσωπικό μήνυμα στοιχεία φορέων από τους οποίους έμεινε ευχαριστημένος;
    Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει και είμαι σε αναζήτηση.

Banned
    Ως σχετικά με τον ανήθικο - και ανεξέλεγκτο - τρόπο λειτουργίας των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, συνιστώ να διαβάσει κανείς τις αναρτήσεις μου με τίτλους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ και ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Σε ότι αφορά την δικαιοσύνη στην Ελλάδα προτιμώ την ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ εάν χρειαστεί. Για τα υπόλοιπα, ας είχε μεριμνήσει ο νομοθέτης, δηλαδή το να έχουν κυρώσεις οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές, ποινικοποίηση των κακών πρακτικών κλπ.

Senior Member
    Ευτυχως οι εμπειριες μου απο ψυχολογο ειναι αρκετα καλες και γυρω στα 50 ευρω την φορα τωρα σταματησα και πηγαινω μονο στον ψυχιατρο μου η κριση βλεπετε

Senior Member
    Ευχάριστη εμπειρία, γιατί μου αρέσει το πρόσωπό της... :) Κατά τα άλλα, εγώ είμαι αδιόρθωτη!! :p

Banned
    Quote Originally Posted by Gallowdance View Post
    Ευχάριστη εμπειρία, γιατί μου αρέσει το πρόσωπό της... :) Κατά τα άλλα, εγώ είμαι αδιόρθωτη!! :p
    Φοβερό κριτήριο ικανότητας και ήθους αυτό Gallowdance (χορός της αγχώνης). Μόνο που η συζήτηση αφορά πιο ουσιαστικά θέματα σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας/εργασίας τους.

Senior Member
    Δεν έχω κάνει πολλές συνεδρίες για να εμβαθύνω. :p Ωστόσο, μου αρέσει και σαν συμπεριφορά, απαντάει στα μηνύματά μου σε πιο προσωπικό ύφος, και γενικότερα έχω καλές εντυπώσεις εν συγκρίσει με πολλές περιπτώσεις που διαβάζω μέσα στο forum.

Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Ως σχετικά με τον ανήθικο - και ανεξέλεγκτο - τρόπο λειτουργίας των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, συνιστώ να διαβάσει κανείς τις αναρτήσεις μου με τίτλους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ και ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Σε ότι αφορά την δικαιοσύνη στην Ελλάδα προτιμώ την ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ εάν χρειαστεί. Για τα υπόλοιπα, ας είχε μεριμνήσει ο νομοθέτης, δηλαδή το να έχουν κυρώσεις οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές, ποινικοποίηση των κακών πρακτικών κλπ.
    Παραθέτω τους συνδέσμους εδώ:

1. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ, διαθέσιμο στην 1η σελίδα του ομώνυμου νήματος (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9D%CE%A9%CE%9D).
    2. ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D).
    3. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ 2, διαθέσιμο στην 14η σελίδα του νήματος ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9%CE%9D/page14).

Καλή ανάγνωση!

Page 3 of 3 FirstFirst 123