Results 31 to 44 of 44
-
16-03-2015, 04:31 #31
΄
Άλλο η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων για να γνωρίζεις όσο γίνεται καλύτερα αυτό που ζητάς από τη ζωή και τον εαυτό σου και άλλο αυτό που λες εσύ, Αλέξανδρε.
Τίποτα μα τίποτα στον κόσμο μας δεν είναι τέλειο, άγιο και η υγεία έχει πάντα μέσα την αρρώστια... Αλλωστε και το σύμπαν το οποίο μας φιλοξενεί, δημιουργήθηκε από ένα big bang, δηλαδή μια αλυσιδωτή μεγάλη έκρηξη ΄ή σύγκρουση.
Για να ανταλλάξουμε απόψεις για την ψυχοθεραπεία και τους θεραπευτές μας, άνοιξα αυτό το ποστ, μάλιστα έγραψα και τη δική μου εμπειρία. Να εντοπίσουμε τα υπέρ και τα κατά, τα στραβά και τα λάθη που τυχόν μας προβληματίζουν.
Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, έχει λογική, συναίσθημα, ένστικτο, υποσυνείδητο, άλλοτε είναι μοναχικός ή αναζητά την κοινωνικότητα, αν νιώθει δυστυχισμένος και υγιής να είναι αρρωσταίνει.
Εχουμε ανάγκη τους ψυχολόγους, αλλά και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους τσσρλατάνους του κλάδου που ασχολείται αυτό το θέμα.
Ούτε άγιοι είμαστε, ούτε παντογνώστες.
Εκτιμώ τις απόψεις σου, όμως δεν βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση και μάλλον ξέρω ήδη πια φράση μου θα απομονώσεις πλέον, σ΄αυτόν το διάλογο μας.
- 16-03-2015, 06:40 #32
εφοσον ξερεις πια φραση θα απομονωσω ενοεις σιγουρα αυτη
Εχουμε ανάγκη τους ψυχολόγους,
16-03-2015, 15:04 #33
Ανοιξα αυτό το θέμα, για ένα και μόνο λόγο.
Επιθυμώ να υπάρχει κάπου γραμμένο, ως περιστατικό και κατάθεση η περίπτωση του ψυχολόγου, κλινικού ψυχολόγου με σπουδές στο εξωτερικό.
Μία μητέρα νεαρής κόρης τον έβλεπε από τις εκπομπές του στην τηλεόραση και τον κάλεσε γιατί η κόρη της, μη μπορώντας ν' αντέξει το σοβαρό πρόβλημα υγείας, έπεσε σε βαριά κατάθλίψη και πήγαινε να πεθάνει σχεδόν από ασιτία.
Η κοπελα πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, κοντά στον προβληματικό γάμο των γονιών της, Κατόπιν είδε τους παιδικούς και νεανικούς της φίλους που σπούδαζαν, έφευγαν στο δεσμό, το γάμο κι αυτή να μην μπορεί να ακολουθήσει.
Ασχολούταν και με την πάθηση της κοπέλαςαπό θέση στο δημόσιο. . Ναι, μεν βοήθησε την κατάσταση με πολλούς τρόπους. όμως ο συγκεκριμένος θεραπευτής έφτασε στο σημείο να καθιερώσει πρωί βράδυ συνεδρια κάθε μέρα. Ως εμπιστος του σπιτιού , πήρε και το κλειδί του σπιτιού. Από ένα σημείο και μετά, έβριζε τη μητέρα, για να σέβονται όλοι τον επαγγελματισμό του. Κατάφερε να έχει μεγάλη επιρροή στην νεαρή "πελάτη". τη χτυπούσε λεκτικά πόσο ανίκανη γυναίκα ήταν και ότι κανένας άνδρας δεν θα ερχόταν κοντά της.
Μάλιστα στη λήξη της συνεδρίας, πάντα έπαιρνε τηλέφωνο η γυναίκα του θεραπευτή, ότι τον περιμένει. Αφησε την κοπέλα να πιστεύει, ότι αυτός μόνο δεχόταν τηλέφωνα από τους πελάτες του... φυσικά, ούτε λόγος να κάνει δεσμό η κοπέλα, αφού λειτουργούσε σαν Κατίνα της γειτονιάς.
Περιττό να προσθέσω ότι τους πήρε ότι λεφτά και οικονομίες είχσν και η κοπέλα τον φοβόταν πολύ.
Με την επιρροή του κατάφερε να απαλλαγεί η κοπέλα με δικές της προσπάθειες. αλλιώς, αν γινόταν καταγγελίσ, σίγουρα θα της φόρτωνε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Εκ των υστέρων μαθευτηκε πως ο άνθρωπος αυτος, είχε πολύ σοβαρα προβλήματα στο συζυγικό του βίο και όλη την οργή του την ξεσπούσε στην κοπέλα.
Για αυτό και θέλησα να κάνω αυτή τη συζήτηση
Πατέρας. αδέρφια δεν υπάρχουν, η οικογένεια είναι μονογονε'ι'κή. Σεξ σίγουρα δεν υπήρχε, όμως η νεαρή νιώθει βιασμένη και περνά ακόμη το σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Και πάλι σας ευχαριστώ.
16-03-2015, 16:02 #34
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
16-03-2015, 18:25 #35
εγω το βρισκω εντελως ματαιο να προσπαθει καπιος να αποδειξει οτι καπιος ειναι αν καπιος αξιζει αυτο καπια στιγμη θα φανει ακομα κ αν ισχυριζεται το αντιθετο η παρουσιαζεται ως το πιο ασχετο η ξεκαρφωτο που υπαρχει ο καθενας μπορει να παιζει κ απο ενα ρολο που ο ιδιος επιθυμει
αν ενα πραγμα ειναι γραμενο αυτο θα ειναι μονο στο μυαλο καπιου γιατι αυτο ο ιδιος το επιθυμει με το να του το δειχνεις κ να του το ξαναδειχνεις χωρις να ξερεις αν αυτο το επιθυμει ειναι σα να προσπαθεις να πιασεις μπεκατσες ενω αυτες δε θελουν.
πραγματικη επιροη εχουμε μονο σε αυτους που μας επιτρεπουν οι ιδιοι να εχουμε προσβαση στις σκεψεις τους επειδη συμφωνουν μαζι μας... μη προσπαθεις να δουλεψεις τον εαυτο σου οτι με τρικ κ τεχνασματα θα πεισεις καπιον να σε ακουσει αφου θα σε ακουσει μονο αν το επιθυμει ο ιδιος συμφωνα με οτι γραφει το δικο μου μυαλο
κ εγω θα επιθυμουσα να ειμαι ο μεγας αλεξανδρος κ να μου εχουν χτισει το ναυσωλειο της αμφιπολης αλλα αυτο δε μπορει να συμβει αν καπιος σκοπευει να σε ακουσει θα σε ακουσει ακομα κ αν δε βλεπει τιποτε αλλο γραμενο.
16-03-2015, 18:43 #36
κ για να σου πω ενα παραδειγμα πανω σε αυτο κ γω θα θελα να ειναι καπου γραμενη η φραση ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ το πιστευεις πραγματικα οτι ετσι θα επειθα κανενα να με ακουσει? ΜΟΝΟ οσοι σκοπευαν εξαρχην να μου ακουσουν θα το προσεχαν αυτοι οι υπολοιποι θα εκαναν σα να μην υπαρχει.
17-03-2015, 21:46 #37
Ωραίο θέμα!
Η ανάγκη να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους!
Η συνεργασία με τον κατάλληλο ειδικό σ' αυτή την αναζήτηση είναι και δώρο με διαχρονική αξία!...
Κι ενώ στην αρχή μπορεί να χρειάζεται η στοχευμένη/πρακτική γνώση για να ξεκινήσει το ταξίδι,
το σημαντικό είναι ότι μετά μπορείς να το απολαύσεις και μόνος σου με ανάλογα βιβλία,
αλλά κυρίως μέσα από την ποιοτική επικοινωνία με τους γύρω σου.
Ζούμε σε μια κοινωνία που ακόμα ανατρέφει/εκπαιδεύει χειραγωγικά για να μπορεί αργότερα να χειρίζεται και
να κατευθύνει το άτομο εκεί που θέλει... γι' αυτό κυρίως η γνώση των ορίων πιστεύω ότι είναι το καλό χαρτί,
που διαθέτει η "τέχνη" της ψυχολογίας, ώστε το άτομο να κατανοεί ότι, μόνο ξεκινώντας από μια υγιή σχέση
με το εγώ, μπορείς έτσι να έχεις υγιείς σχέσεις με τους γύρω του.
Υ.Γ. Εννοείται ότι κι οι ειδικοί έχουν ανασφάλειες ή κι ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
13-01-2016, 00:20 #38
Πολύ ωραίο θέμα! Θα μπορούσε κανείς να μου στείλει με προσωπικό μήνυμα στοιχεία φορέων από τους οποίους έμεινε ευχαριστημένος;
Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει και είμαι σε αναζήτηση.
21-01-2016, 17:48 #39
Ως σχετικά με τον ανήθικο - και ανεξέλεγκτο - τρόπο λειτουργίας των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, συνιστώ να διαβάσει κανείς τις αναρτήσεις μου με τίτλους ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ και ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Σε ότι αφορά την δικαιοσύνη στην Ελλάδα προτιμώ την ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ εάν χρειαστεί. Για τα υπόλοιπα, ας είχε μεριμνήσει ο νομοθέτης, δηλαδή το να έχουν κυρώσεις οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές, ποινικοποίηση των κακών πρακτικών κλπ.
21-01-2016, 20:03 #40
Ευτυχως οι εμπειριες μου απο ψυχολογο ειναι αρκετα καλες και γυρω στα 50 ευρω την φορα τωρα σταματησα και πηγαινω μονο στον ψυχιατρο μου η κριση βλεπετε
21-01-2016, 20:17 #41
Ευχάριστη εμπειρία, γιατί μου αρέσει το πρόσωπό της... :) Κατά τα άλλα, εγώ είμαι αδιόρθωτη!! :p
21-01-2016, 22:48 #42
21-01-2016, 22:53 #43
Δεν έχω κάνει πολλές συνεδρίες για να εμβαθύνω. :p Ωστόσο, μου αρέσει και σαν συμπεριφορά, απαντάει στα μηνύματά μου σε πιο προσωπικό ύφος, και γενικότερα έχω καλές εντυπώσεις εν συγκρίσει με πολλές περιπτώσεις που διαβάζω μέσα στο forum.
15-02-2016, 00:54 #44
Παραθέτω τους συνδέσμους εδώ:
1. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ, διαθέσιμο στην 1η σελίδα του ομώνυμου νήματος (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9D%CE%A9%CE%9D).
2. ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D).
3. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ 2, διαθέσιμο στην 14η σελίδα του νήματος ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9%CE%9D/page14).
Καλή ανάγνωση!