Η δύναμη της συγχώρεσης.Συγνώμη......... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Μπορει το ενα ή το αλλο.. Μπορω να συγχωρω χωρίς να ξεχνω
    Συγχωρώ γιατι καταννοω, συναισθάνομαι....
    Δεν συγχωρώ τα παντα κ δεν μπορω a priori να ξέρω τί μπορω να συγχωρήσω κ τί οχι
    Αν δεν συγχωρώ κάτι, δεν μπορώ ή δεν θέλω, βλέπω (αν θέλω) πώς και γιατι δεν μπορω να συγχωρησω κ προχωρώ.Μπορει να θυμώνω, να στεναχωριεμαι κ μπορει καποτε να μπορέσω να συγχωρήσω, να το ξεπερασω, να καταλαβω.

Senior Member
    Το λογικό είναι ότι την πρώτη φορά μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον εκτός αν είσαι απίστευτα εγωιστής. Όλοι από τα λάθη μας μαθαίνουμε, κι ο άλλος κατά πάσα πιθανότητα έμαθε από το λάθος του και δε θα προσπαθήσει να μας ξαναπληγώσει. Επιπλέον για να σε πληγώσει κάποιος ίσως του έχεις δώσει κάποια αφορμή.
    Κι επίσης μερικοί λέτε ότι από τη στιγμή που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Ίσως πιο σωστό είναι ότι από τη στιγμή που βγήκε η συγνώμη βγήκαν στην επιφάνεια τα άτομα που πρέπει να αποφεύγεις αν δε θέλεις να πληγωθείς. Εννοώ αυτούς τους εγωιστές που δεν ζητάνε ποτέ συγνώμη*, για να αποφύγουμε παρερμηνείες.
    Δε χρειάζεται να είμαστε τόσο σκληροί για να επιβιώσουμε, και είναι πολύ πιθανό ότι οι περισσότεροι που φέρονται έτσι είναι άτομα σαν εμάς και καταλήγουν να συζητάνε για τα συναισθήματά τους μυστικά σε κάποιο forum...

edit
    *και δε συγχωρούν

Senior Member
    Originally posted by Flamenco
    Κι επίσης μερικοί λέτε ότι από τη στιγμή που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Αντί για τη λέξη φιλότιμο που έχει και μιά έννοια ηθικής υποχρέωσης, προτιμώ τη λέξη ενσυναίσθηση που είναι μια εσωτερική διεργασία με αντικείμενο τον απέναντι.

Banned
    Originally posted by Reina

Μόνο τότε θα σκεφτώ να συγχωρέσω μπας και μπορέσουν και δικαιολογήσουν τα δεσμά τους.

Κανεις δεν αλυσοδεθηκε γιατι δεν το ηθελε,
    η αλλιως για να κατσει καποιος στους ωμους σου, πρεπει να σκυψεις λιγο για να σε φτασει.

:cool:

Senior Member
    ...σωστό krino. Τα παιδιά δεν είναι ψηλά όμως..

Μετά, βεβαίως.
    Τινάζω οτι έχω στους ώμους.

Banned
    νομιζα οτι μιλαγαμε για ενηλικους,
    αν μιλαμε για πιο μικρες ηλικιες φυσικα αλλαζει.

Υγ.... προσοχη στο τιναγμα, περναει κοσμος.

Senior Member
    ..για να ενηλικιωθείς, περνάς και από την παιδική ηλικία (απ\'όσο θυμάμαι,ε?)
    Διαφωνείς οτι σε καθορίζει λοιπόν?
    Γιατί εγώ εννοώ οτι κουβαλάς οτι σου δίνουν να κρατάς. Κάποια στιγμή, αν είσαι και λίγο αντιδραστικός, πετάς το φορτίο αν δεν σου κάνει.

Αλλά αν συνεχίζουν να προσπαθούν να σε πείσουν οτι το λάθος είναι δικό σου και τους αφήνεις, τότε εκείνοι είναι δέσμιοι κι εσύ ακόμα παιδί, ανεξαρτήτως βιολογικής ενηλικίωσης.

Υγ...να φοράς το κράνος σου;)

Banned
    οχι δεν διαφωνησα, φανηκε κατι αλλο???

ΥΓ... παντα και αν οχι κρανος το σκουφι μου σιγουρα.
    :cool:

Senior Member
    Originally posted by krino
    δεν τα μπορω ρε παιδια αυτα τα εξαγνιστηρια.....
    αυτοι που με αγαπουν δεν θα ηθελαν ποτε να τους ζητησω συγγνωμη, θα θελανε σιγουρα ομως να ειμαι αυτο που ξερουν και οχι κατι αλλο που δεν μου αντιστοιχει.

Ειμαι της αποψη οτι απο τοτε που βγηκε η συγγνωμη, χαθηκε το φιλοτιμο.
    Οταν πληγωνω καποιον (που μπορει να το κανω) η συγγνωμη δεν εχει κανενα νοημα.
    Ειμαι κατα της καθαρσης της ψυχης αλλα υπερ της αυτοκριτικης και του οτι γινομαι καλυτερος.

Δεν εχω να ζητησω απο κανενα συγγνωμη και δεν θελω να μου την αποδοσει επισης κανεις.
    Ζητω την ανηλεη κριτικη των γυρω μου και αυτο εμενα μου αρκει και απιτω να αρκει και απο τους αλλους.
    Συγγνωμες και εξομολογητηρια να πανε να κανουν οσοι θελουν στο αγιο ορος και αμα θελει ο θεος τους ας τους συγχωρεσει.
    Ενδιαφέρουσα άποψη..Αυτοαθώωση έλεγε ο πρώην δόκτωρ.Άμα την αισθάνεσαι ας την πεις..Αν όχι ακόμα και ο άλλος να έχει αντικειμενικά δίκιο δεν λέει κάτι.........Νομίζω πάντως πως στις περισσότερες περιπτώσεις ξέρουμε που πράξαμε λάθος...Αλλά δεν πράξαμε σε όλα όπως ούτε σε όλα ήμασταν σωστοί........
    ..Επίσης ακόμα και αν ο άλλος δεν σε συγχωρέσει μια συγνώμη εκ μέρους σου θα τον αγγίξει και θα του αποδώσει δικαιοσύνη και την εντύπωση ότι δεν είσαι μια πέτρα και μισός αλλά έχεις ενσυναίσθηση των πράξεών σου......

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    ..Επίσης ακόμα και αν ο άλλος δεν σε συγχωρέσει μια συγνώμη εκ μέρους σου θα τον αγγίξει και θα του αποδώσει δικαιοσύνη και την εντύπωση ότι δεν είσαι μια πέτρα και μισός αλλά έχεις ενσυναίσθηση των πράξεών σου......
    Ναι, αυτή ακριβώς είναι η δύναμη και η αξία της συγνώμης
    been good, been bad. WILL GO ON

Banned
    Originally posted by Kassi

Αυτοαθώωση έλεγε ο πρώην δόκτωρ.
    φουτσες πες του ντοκτορ....
    δεν υπαρχει καμια αθωωση καμια ενοχη.
    Δεν υπαρχουν καλες και κακες πραξεις.
    Υπαρχουν συμπεριφορες που ταιριαζουν η οχι με την ηθικη μας οπως υπαρχει την στιγμη εκεινη.

Τα υπολοιπα ειναι συστημα ενοχων που δημιουργησε κυριως το παπαδαριο.

ΥΓ........ προσωπικα οποιος δεν με συγχωρεσει για κατι που εκανα, τον εχω χεσμενο και ληγει εκει.
    Οι συγνωμες ειναι για να υποβιβαζουν τους ανθρωπους.

Senior Member
    Originally posted by krino
    ......
    ΥΓ........ προσωπικα οποιος δεν με συγχωρεσει για κατι που εκανα, τον εχω χεσμενο και ληγει εκει.
    Οι συγνωμες ειναι για να υποβιβαζουν τους ανθρωπους.
    Γίνεται να υπάρξει συγχώρεση χωρίς να υπάρξει συγνώμη?
    Γίνεται να συγχωρέσεις δηλαδή κάποιον ο οποίος δεν μπορεί καν να πεί ότι έσφαλε?
    been good, been bad. WILL GO ON

Page 2 of 2 FirstFirst 12