Εγκλεισμός σε μοναστήρι - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 122
    Senior Member
    Καλό είναι αυτό που λες Κασσάνδρα γιατί για το ότι μπορεί να θέλουν περιουσία το εχω διαβάσει ξανά και δεν μου αρέσει αυτό. Το θέμα είναι να είναι εκεί μέσα καλοί άνθρωποι κι όχι να προσπαθούν να βγάλουν το μάτι του άλλου. Δηλαδή ας υπάρχει πια και μια τρύπα ανοιχτή πουθενά

Senior Member
    Χα χα μνημόνιο πλάκα έχεις. Καλαμόρε μπαίνω από κινητό και δεν μπορώ να δω το βίντεο

Εστίασε στη σχέση σου με τον Θεό περισσότερο για να καταλάβεις αν πραγματικά θέλεις να γίνεις μοναχή. Το πώς είναι οι μοναχές σε χαρακτήρα, αυτό ποικίλει, όπως και στον έξω κόσμο. Βέβαια, εκεί υπάρχουν σαφέστατα όρια, δεν μπορείς να συμπεριφέρεται άσχημα. Και μπορείς και να αλλάξεις μοναστήρι αν κάτι σε ενοχλεί πολύ. Επίσης, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να φύγεις και μετά να ξαναγίνεις μοναχή, δεν υπάρχει καθαίρεση όπως στους Ιερείς. Ο μοναχισμός είναι τρόπος ζωής, δεν είναι ιεροσύνη. Και σίγουρα θα γνωριστείς με τις μοναχές, αφού μπορεί και να πηγαιοέρχεσαι για Καναδυό χρόνια εκεί. Οι μοναχές γενικά είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις άνθρωποι.

Banned
    Στο Αγιο Ορος που πηγα ειχε ομοφυλοφιλους υποκριτες αλκοολικους απατεωνες λαμογια ανεμπιστους χλευαστες και καλοσυνατους και αξιους ανθρωπους .Α ξεχασα και φασιστες.Μπορω να τα εξηγησω με παραδειγματα

Senior Member
    Δηλαδή όταν γίνεται κάποιος δόκιμος θα πηγαινοέρχεται;

Banned
    Και μοναχος αμα θες πηγαινοερχεσαι.

Senior Member
    Εννοώ σαν δόκιμος δεν μπορείς να μένεις εκεί συνέχεια όπως σαν κανονικός μοναχός;

Quote Originally Posted by nikiii View Post
    Θα το σκεφτώ είναι πολλά αυτα που σκέφτομαι. Εκεί δεν φέρονται αυτές καλά στις καινούριες;
    Επειδή οι μοναχές συνήθως δεν έχουν παιδιά (βέβαια είναι και κάποιες που έχουν χηρέψει με παιδιά ή έχουν χωρίσει, ή έχει γίνει και ο σύζυγός τους μοναχός κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους), όταν πάει καμιά καινούργια την καμαρώνουν και την έχουν σαν παιδάκι τους. Η αδελφή της φίλης μου έγινε στα 25 της μοναχή και στο μοναστήρι που είναι οι άλλες ήταν πάνω από 60 χρονών και εκεί βρήκε την θαλπωρή που δεν είχε βρει στη δική της οικογένεια. Όμως, δεν είναι σωστό να πας εκεί γι αυτό τον λόγο , αλλά επειδή θέλεις να αφιερώσεις τη ζωή σου στον Θεό. Έχει τύχει να πας σε κουρά μοναχής ή μοναχού; Πριν την τελετή της κουράς ψέλνεται η "Εξόδιος Ακολουθία". Ψέλνεται δηλαδή η κηδεία σου πρώτα,κι αυτό επειδή θεωρείσαι πλέον οτι πέθανες ως άνθρωπος στον κόσμο και παίρνεις μετά το "Αγγελικό Σχήμα" .

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Επειδή οι μοναχές συνήθως δεν έχουν παιδιά (βέβαια είναι και κάποιες που έχουν χηρέψει με παιδιά ή έχουν χωρίσει, ή έχει γίνει και ο σύζυγός τους μοναχός κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους), όταν πάει καμιά καινούργια την καμαρώνουν και την έχουν σαν παιδάκι τους. Η αδελφή της φίλης μου έγινε στα 25 της μοναχή και στο μοναστήρι που είναι οι άλλες ήταν πάνω από 60 χρονών και εκεί βρήκε την θαλπωρή που δεν είχε βρει στη δική της οικογένεια. Όμως, δεν είναι σωστό να πας εκεί γι αυτό τον λόγο , αλλά επειδή θέλεις να αφιερώσεις τη ζωή σου στον Θεό. Έχει τύχει να πας σε κουρά μοναχής ή μοναχού; Πριν την τελετή της κουράς ψέλνεται η "Εξόδιος Ακολουθία". Ψέλνεται δηλαδή η κηδεία σου πρώτα,κι αυτό επειδή θεωρείσαι πλέον οτι πέθανες ως άνθρωπος στον κόσμο και παίρνεις μετά το "Αγγελικό Σχήμα" .
    Τί ακούω Παναγία μου....................

Banned
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Τί ακούω Παναγία μου....................
    Τι ακους?? Οι δονητες ηχουν πιο καλα στα αυτια σου?? Αυτη ειναι η διαδικασια ! Αφηνεις τα εγκοσμια!

Ε, ναι, μπορείς να μείνεις. Αλλά λογικά θα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα γνωριμίας πρώτα με το χώρο και τους ανθρώπους. Λογικό δεν είναι; Εσύ θα πήγα ίνες όπου να ναι; Υπάρχουν πολλές διαφορές στα μοναστήρια ως προς το ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχουν μοναστήρια που έχουν συνέχεια αγροτικές ασχολίες, μποστάνια, ζώα. Άλλα που ασχολούνται με συγγραφικό έργα και μεταφράσεις (είναι πολλές φιλόλογοι μοναχές, μορφωμένες), σε άλλα ασχολούνται με αγιογραφήσεις και ψηφιδωτά, σε άλλα με τυροκομεία, οινοποιεία. Επίσης υπάρχουν διαφορές στις ηλικιακές ομάδες. Υπάρχουν μοναστήρια με πολλές νεαρές μοναχές, άλλα με μεγαλύτερες σε ηλικία, άλλα με πολλές μοναχές και άλλα με ελάχιστες, ως και μία μόνο. Τέλος, να σου πω πώς υπάρχουν διαφορές από μοναστήρι σε μοναστήρι στους κανόνες της νηστείας. Υπάρχουν μοναστήρια στα οποία δεν τρώνε ποτέ το κρέας (εκτός ιατρικών λόγων) και σε άλλα που τρώνε μερικές φορές το χρόνο. Σε κάποια μοναστήρια νηστεύουν πολύ αυστηρά και πολλές φορές το λάδι.

Επίσης, να σου πω οτι συνήθως, πας στο μοναστήρι για δύο χρόνια περίπου δοκιμαστικά και μετά γίνεται "τελετή ρασοφορίας" όπου γίνεσαι δόκιμη μοναχή και μετά περνάνε συνήθως κάμποσα χρόνια (εώς και αρκετά) για να γίνεις "μεγαλόσχημη", δηλαδή κανονική μοναχή, για να γίνει η κουρά. Η αδελφή της φίλης μου είναι τώρα 35 χρονών (πριν 10 χρόνια έγινε η τελετή ρασοφορίας) και η ηγουμένη της έχει αποφασίσει να μην γίνει η κανονική κουρά της μέχρι να περάσει τα 40-45, οπότε και θα είναι μία πλήρως κατασταλαγμένη απόφαση. Γιατί σκέφτηκε ότι μέχρι τότε μπορεί και να θελήσει να κάνει οικογένεια και δεν είναι και τόσο καλό να είσαι μεγαλόσχημη και να φύγεις.

Nikiii, δεν είμαστε στα χρόνια του Βυζαντίου όπου γινόσουν μοναχή στο άψε-σβήσε. Αυτό γίνεται ακόμη μόνο στα παλιοημερολογίτικα μοναστήρια όπου η κατάσταση είναι λίγο-πολύ ανεξέλεγκτη και όπου βλέπεις και στην τηλεόραση γονείς να ωρύονται πίσω από τα κάγκελα να ζητάνε τα παιδιά τους να γυρίσουν πίσω...

Banned
    Το βυζαντιο εκανε τα μοναστηρια και επεβαλε δια ροπαλου τον χριστιανισμο.Η εκκλησια (το γραφω με παιζα με λογο) ηταν ειναι και θα ειναι μια απατη.Διοτι οτι γινεται απο ανθρωπο ειναι απατη
    Last edited by kalamore; 17-03-2015 at 14:57.

Προσωπικά πιστεύω ότι η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για να πάρει κάποιος μια απόφαση.Και εσένα σε βλέπω να έχεις απογοητευτεί με την ζωή σου και όχι να κάνεις κάτι που το θες πραγματικά.Και εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος με πολλά πράγματα στη ζωή μου αλλά σε μοναστήρι δε θα πήγαινα.Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να βρεις μια δουλειά ώστε να ανεξαρτητοποιηθείς απο τους δικούς σου και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.
    Δηλαδή ποια θα είναι η διαφορά να βρεις μια δουλειά έξω απο το να κάνεις εκεί μέσα τις δουλειές για ένα πιάτο φαϊ και ένα κρεβάτι για ύπνο; Και στη τελική μπορεί στην δουλειά που θα κάνεις έξω,να βρεις φίλους,νέα σχέση και γενικά να αναθεωρήσεις και να θες να ζήσεις στα εγκώσμια με αισιοδοξία και χαρά.

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast