Μετά το πτυχίο τι?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Μετά το πτυχίο τι?

Χαίρεται! Βρήκα το site σας από το in.gr και γράφτηκα αμέσως! Είμαι η Θάλεια, φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο όχι για πολύ!
    Δίνω το τελευταίο μου μάθημα, παραδίδω πτυχιακή και γίνομαι και γώ πτυχιούχος Ψυχολόγος!:D

Η ερώτηση μου είναι, μετά τη σχολή τι γίνεται?:(

Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν? ʼξίζει τίποτα το πτυχίο μας? Είναι απαραίτητο το μεταπτυχιακό? Στο Ελλάντα, υπάρχει κάτι? Έξω? Πρέπει να πάρω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Από που? Γενικά καταλαβαίνετε ότι δεν ξέρω τίποτα! Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμη!

Ευχαριστώ προκαταβολικά, Θάλεια!

Administrator
    Thaleia,
    καλώς ήλθες στο www.e-psychology.gr... και καλό πτυχίο!

Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος -αν θυμάμαι σωστά- την βγάζεις σε κάποια νομαρχία. Δεν απατείται τίποτα περισσότερο από ένα πτυχίο σαν αυτό που σε λίγο θα έχεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τυπική διαδικασία που θα σου πάρει λίγο χρόνο και τίποτα άλλο.

Ένα μεταπτυχιακό, πάντοτε είναι χρήσιμο. Καταρχάς θα σου δώσει εφόδια για αργότερα, κατά την άσκηση του επαγγέλματος και κατά δεύτερον θα σου δώσει... μόρια, αν ενδιαφέρεσαι για μια θέση στο δημόσιο.

Εάν δεν έχεις κουραστεί από το διάβασμα και τα θρανία, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τρέχουν αρκετά προγράμματα.
    Από κει και πέρα, εάν έχεις πρόθεση να ασχοληθείς με την κλινική ψυχολογία και τη ψυχοθεραπεία (κάτι που καλώς ή κακώς κάνουν οι 8 στους 10 ψυχολόγοι) τότε είναι απόλυτα αναγκαίο να εκπαιδευτείς σε μια θεραπευτική προσέγγιση. Αυτό, θα σου δώσει σημαντικά εφόδια για την άσκηση του επαγγέλματος και θα σε θωρακίσει απέναντι στα \"προβλήματα\" και τους κινδύνους της δουλειάς. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υποστηρικτικό πλαίσιο.

Διάλεξε ποια προσέγγιση ταιριάζει σε σένα, στη προσωπικότητα σου, στη κοσμοθεωρία σου και βρες ένα κατάλληλο πρόγραμμα.
    Μη με ρωτήσεις, δε θα σου προτείνω προσέγγιση γιατί εδώ δε θα έχω ίχνος αντικειμενικότητας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
    dodoni (Νίκος)
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Junior Member
    Originally posted by dodoni

Από κει και πέρα, εάν έχεις πρόθεση να ασχοληθείς με την κλινική ψυχολογία και τη ψυχοθεραπεία (κάτι που καλώς ή κακώς κάνουν οι 8 στους 10 ψυχολόγοι) τότε είναι απόλυτα αναγκαίο να εκπαιδευτείς σε μια θεραπευτική προσέγγιση. Αυτό, θα σου δώσει σημαντικά εφόδια για την άσκηση του επαγγέλματος και θα σε θωρακίσει απέναντι στα \"προβλήματα\" και τους κινδύνους της δουλειάς. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υποστηρικτικό πλαίσιο.
    Αγαπητέ Νίκο, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!

Τι εννοείς με τον όρο θεραπευτική προσέγγιση? Ένα μεταπτυχιακό στην κλινική ίσως, σαν αυτό του Αριστοτέλειου, ή πρακτική εργασία κοντά σε κάποιον?