Μια ερώτηση περί θρησκείας για όποιον γνωρίζει... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Καλά κάνει η εκκλησία και λέει ότι είναι πολύ σοβαρό αμάρτημα. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ξανασκεφτεί και δεν έχουν αυτοκτονήσει για να μην χάσουν την ψυχή τους. η.

Καλα τωρα ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , σοβαρολογεις ? αμα καποιος εχει φτασει στο σημειο να παρει την ζωη του , θα σκεφτει την θρησκεια ?. Οποιος θελει να την ' κανει ' εχω δικο μου , μοντερνο παπα ( οντως ) που θα σε διαβασει . Αnybody ???

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου φιλη μου,ναι μετα απο το καλο που αποκομισα απο επισκεψη σε πνευματικο διαβαζω αρκετα εκκλησιαστικα κειμενα κ πιστευω μου κανουν πολυ καλο,η αυτοκτονια ειναι θανασιμο αμαρτημα ακριβως επειδη ειναι μη αναστρεψιμο δηλαδη δεν μπορεις να γυρισεις στην ζωη

Eισαι σιγουρη οτι δεν μπορεις να ξαναγυρισεις ? που το ξερεις ?

Senior Member
    Καλά κάνει η εκκλησία και λέει ότι είναι πολύ σοβαρό αμάρτημα. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ξανασκεφτεί και δεν έχουν αυτοκτονήσει για να μην χάσουν την ψυχή τους. Ακόμη και για την νεκρώσιμη ακολουθία που κάποιοι ιερείς δεν θέλουν να διαβάζουν στους αυτόχειρες, κι αυτό είναι κάτι που πολλούς τους σταματάει. Τί να έλεγε δηλαδή η εκκλησία; Οτι αν αυτοκτονήσεις γλιτώνεις από τα βάσανα; Σωρηδών θα πήγαιναν πολλοί να αυτοκτονήσουν για να γλιτώσουν από τα βάσανα και την ψυχολογική πιεση.
    Μωρέ ότι κάνει καλά κάνει και φυσικά δεν λέω ότι θα έπρεπε να υποστηρίζουν ότι αν αυτοκτονήσεις γλιτώνεις απ' τα βάσανα αλλά προσωπικά όσες φορές προσπάθησα ήμουν τόσο απελπισμένη που δεν ήταν ικανό να με εμποδίσει το να μην χάσω την ψυχή μου αν και το σκεφτόμουν όσο περίμενα και με πλήγωνε που ακόμα και στο θάνατο θα με αντιμετωπίσουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους...νομίζω πως δεν είναι σωστό να το κάνει αυτό η εκκλησία...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Καλησπερα σου φιλη μου,ναι μετα απο το καλο που αποκομισα απο επισκεψη σε πνευματικο διαβαζω αρκετα εκκλησιαστικα κειμενα κ πιστευω μου κανουν πολυ καλο,η αυτοκτονια ειναι θανασιμο αμαρτημα ακριβως επειδη ειναι μη αναστρεψιμο δηλαδη δεν μπορεις να γυρισεις στην ζωη να μετανιωσεις για ο,τι εκανες κ διεπραξες αμαρτημα σκοτωσες ανθρωπο τον εαυτο σου,ναι επιβαλλεται να πας σε ιερεα κ ολα θα σου πανε καλυτερα,αλλωστε τωρα ηρεμησες κ απο τους εφιαλτες ενα βημα την φορα κ θα καλυτερευσεις
    Όντως ευτυχώς που έχουν μειωθεί κι αυτοί και δεν με φρικάρουν...όταν τύχει και δω τώρα πια αναστατώνομαι αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει τόσο συχνά πια...
    Σ' ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, την έχω ανάγκη...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Καλα τωρα ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , σοβαρολογεις ? αμα καποιος εχει φτασει στο σημειο να παρει την ζωη του , θα σκεφτει την θρησκεια ?. Οποιος θελει να την ' κανει ' εχω δικο μου , μοντερνο παπα ( οντως ) που θα σε διαβασει . Αnybody ???
    Και βέβαια θα το σκεφτεί αν πιστεύει στη θρησκεία. Δεν θα ήθελε να "φύγει" και να πάει κάπου χειρότερα, δηλαδή στην κόλαση. Τον πατέρα μου πάντως αυτό τον σταμάτησε όταν μετά τον θάνατο της μητέρας μου ήθελε να πεθάνει κι αυτός. Έκανε μια απόπειρα παίρνοντας όλο το κουτί τα χάπια που κατεβάζουν το ζάχαρο αλλά τον προλάβαμε. Μετά εγώ σκέφτηκα και του είπα ότι θα πάει στην κόλαση αν πεθάνει από αυτοκτονία και επειδή πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή και πάει και στην εκκλησία φοβήθηκε και δεν το ξανάκανε.
    Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τη στιγμή που πήρε τα χάπια ήταν σε κατάσταση φόβου, πανικού και απελπισίας.

Senior Member
    Ευτυχως για τον μπαμπα σου Κασανδρα , αλλα αν και θεησκευομενος , δεν πιστευω ουτε στην κολαση , ουτε στον παραδεισο , αλλα πιστευω οτι υπαρχει αλλη ζωη , καλυτερη απ αυτην . Πιστευω οτι ειναι κατασκευασμα της εκκλησιας , για ν α χειραγωγουν τους πιστους .

Senior Member
    το θέμα της αυτοκτονίας είναι αρκετά σοβαρό και δέν έχει να κάνει τόσο με την πίστη σε ένα θέο κτλ
    χρείαζεται οποσδοίποτε ψυχιατρική βοήθεια και ψυχοθεραπευτική προσωπικά θα συνέστεινα όποιος θέλει να διαβάσει την πρωτογενή θεραπεία και μακάρι να μπορεί να κάνει το άλμα για ΑΜΕΡΙΚΗ γιατί η συγκεκριμένη θεραπεία γείνεται μονο εκεί.
    Οσον αφορά τα υπόλοιπα μακάβρια κάνεις ότι καλήτερο μπορείς σε αυτήν την ζωή αναζητώντας μέσα σου αυτόν τον εαυτό τον γνήσιο που λατρεύει τη ζωη την αναζητά και τη γευεται .
    δυστηχώς για να μπορέσεις να αρχίσεις να αισθάνεσαι και να μην βομβαρδίζεσαι απο τα αποτελεσματα του πονου που ειναι ολες αυτες οι σκεψεις χρειάζεται να αναβιώσεις μνήμες του παρελθόντος που δημιουργησαν αυτην την καταπιεση το βαρος την αναισθησια ...... www.primaltherapy.com διαβασε και ασχολήσου σοβαρα με τον εαυτό σου και όχι με τη εκκλησία η αγάπη να σ απασχολει

Senior Member
    Και βέβαια θα το σκεφτεί αν πιστεύει στη θρησκεία. Δεν θα ήθελε να "φύγει" και να πάει κάπου χειρότερα, δηλαδή στην κόλαση. Τον πατέρα μου πάντως αυτό τον σταμάτησε όταν μετά τον θάνατο της μητέρας μου ήθελε να πεθάνει κι αυτός. Έκανε μια απόπειρα παίρνοντας όλο το κουτί τα χάπια που κατεβάζουν το ζάχαρο αλλά τον προλάβαμε. Μετά εγώ σκέφτηκα και του είπα ότι θα πάει στην κόλαση αν πεθάνει από αυτοκτονία και επειδή πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή και πάει και στην εκκλησία φοβήθηκε και δεν το ξανάκανε.
    Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τη στιγμή που πήρε τα χάπια ήταν σε κατάσταση φόβου, πανικού και απελπισίας.
    Ακριβώς εκεί είναι το θέμα, ότι τη στιγμή που παίρνεις τα χάπια (εγώ πήρα χάπια που ρίχνουν την πίεση) είσαι σε τέτοια κατάσταση οπότε δεν μπορείς να σκεφτείς ακριβώς εκείνη τη στιγμή το τι θα συμβεί μετά...μια πιθανότητα να το σκεφτείς είναι όσο περιμένεις να ενεργήσουν και να ζητήσεις βοήθεια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Προσπαθώ αλλά μερικές φορές όταν νιώθω πολύ θλιμμένη όπως τώρα για παράδειγμα είναι δύσκολο...να φανταστείς νιώθω τόσο άσχημα που θέλω να φάω αλλά δεν μπορώ...

τι αισθανεσαι πως σου λειπει;; φιλους φιλες εχεις;; σου λειπουν οι κοινωνικες σχεσεις; αν δεν εχεις και αποκτουσες θα ησουν καλυτερα;; μιλας για τε προβληματα σου στους κοντινους σου ανθρωπους;;; σε καταλαβαινουν;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    τι αισθανεσαι πως σου λειπει;; φιλους φιλες εχεις;; σου λειπουν οι κοινωνικες σχεσεις; αν δεν εχεις και αποκτουσες θα ησουν καλυτερα;; μιλας για τε προβληματα σου στους κοντινους σου ανθρωπους;;; σε καταλαβαινουν;;
    Βασικά θα ακουστεί χαζό αλλά αισθάνομαι πως μου λείπει ιντερνετική παρέα μερικές φορές γιατί δεν έχω και πολύ διάθεση να βγαίνω κι επίσης αν κι έχω φίλες μόνο σε μία μιλάω για τα προβλήματα μου αλλά ακριβώς επειδή δεν βγαίνω συχνά θέλω να μιλάω με κάποιον κι όταν κάθομαι στον υπολογιστή, με κάνει να νιώθω λιγότερο μόνη κι είναι ένας από τους λόγους που μπαίνω στο φόρουμ...επίσης μιλάω και με τους γονείς μου αλλά όχι για τα πάντα, για όσα τους λέω πάντως με καταλαβαίνουν αρκετά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Όντως ευτυχώς που έχουν μειωθεί κι αυτοί και δεν με φρικάρουν...όταν τύχει και δω τώρα πια αναστατώνομαι αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει τόσο συχνά πια...
    Σ' ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, την έχω ανάγκη...
    Εισαι ηδη καλυτερα επειδη μιλαμε καιρο γιαυτο το διαπιστωνω εκανες αγωνα να ηρεμησεις απο τους εφιαλτες ομως δεν πρεπει να εισαι πολυ ανυπομονη ενα βημα την φορα κ τα καταφερνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eισαι σιγουρη οτι δεν μπορεις να ξαναγυρισεις ? που το ξερεις ?
    Απο την στιγμη που αυτοκτονεις κ πεθανεις πως να γυρισεις στην ζωη?εκτος αν εννοεις οτι η ψυχη σου ζει πραγμα που ισχυει

Senior Member
    Εισαι ηδη καλυτερα επειδη μιλαμε καιρο γιαυτο το διαπιστωνω εκανες αγωνα να ηρεμησεις απο τους εφιαλτες ομως δεν πρεπει να εισαι πολυ ανυπομονη ενα βημα την φορα κ τα καταφερνεις
    Προσπαθώ να μην είμαι...αν κι όποτε βλέπω εφιάλτες τουλάχιστον στην αρχή όταν ξυπνάω είμαι ταραγμένη όπως και σήμερα το πρωί που ξύπνησα αλλά μετά συνήλθα...θα ήθελα όμως να μην βλέπω καθόλου αλλά όπως λες θα προσπαθήσω να μην είμαι ανυπόμονη....

Senior Member
    Απο την στιγμη που αυτοκτονεις κ πεθανεις πως να γυρισεις στην ζωη?εκτος αν εννοεις οτι η ψυχη σου ζει πραγμα που ισχυει

Και που ξερεις τι μορφη . ας πουμε , παιρνεις , η τι ειδους ον γινεσαι , δλδ τι γινεσαι τελοςπαντων . Δεν πισευω στην ανυπαρξια

Page 3 of 3 FirstFirst 123