Aυτοπεποίθηση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by superboy13 View Post
    Θα διαφωνήσω ,εΓώ πιστεύω ότι μπορείς να τ αποκτήσεις και να μην το έχεις........

Πως δηλαδη ?

Banned
    Καλά δεν θα σου πω για το προφανές που είναι η κατάκτηση μιας ωραίας κοπέλας..Ούτε το να κοροϊδεύεις τους άλουσ, για να "ανέβεις"(εις βάρος άλλων).Ο'υτε μια σημαντική επιτυχία στ Δουλεία/σχολείο/εππαγκελματικά(που βέβεαια δεν είναι σίγουρο το ότι θα σ βοηθήσει στην αυτόπεποιθηση) .Δυστυχώς σχεδόν όλα τα προβλήματα στην αύτοπεποιθηση ξεκινάν από τους "επικριτικούς γονείς στην παιδική ηλικία", όπως τ πρέπει να πας γιατρός,δικηγόρος κ.α..αλλιώς δεν θα κάνεις,Μην καάνεις τ ένα τ άλλον ,δεν είναι σωστό,είναι λάθος δεν σ αφήνουν να ποrεύτεις με τα λάθη σ κ τις επιλογές σ κ.τ.λπ. Υπάρχουν και τ προβλήματα αυτόπεποιθησης που ξεκινούν αργότερα (μέση ηλικία,εφηβεία κ.τ.λ.π) μετά απο αποτυχία δουλείας ,μοναξία,αρρώστια,αποτυχία γάμου σχέσεων κ.λ.π.Και εγώ προσωπικά θα σ πω ότι ανα περιόδους υποφέρω απο έλειψη αύτοπεποιθησης (σκέφτομαι π.χ δεν μπορώ να δουλέψω,έχω μείνει πολύ πίσω στην σχολή,δεν μου περνάνε οι φοβίες, και λόγο ανδράνειας πολλές φορές κ.τ.λ.π)όταν όμως βάζω τ μυαλό μ να δουλέψει και να κάνει δημιουργικές και θετικές σκέψεις αρχίζει πάλι να επανέρχεται η αυτοπεποιθηση,Βέβεαια για να είναι μόνιμο θέλει πολύ δουλεία ,θέλει να μαθείς να σκέφτεσαι σωστά και να αλλάξεις τις ριζωμένες αντιλήψεις π έχεισ για τα πράγματα.Θα σου δώσω δύο παραδείγματα γνωστών μου

1ο παράδειγμα
    Ενας φίλος μ μέχρι τα 21 τ είχε τεράστιο πρόβλημα αυτοπεποιθησης στα τάρταρα ,ούτε αντιμιλούσε ποτέ αν τ έλεγε κάποιος κάτι. Ουσιαστικά ήταν σάκος τ μποξ στην παρέα μας,όλο τον πειράζαμε για την εμφάνισή τ από μικρός π ήτανε. Έμεινε και δύο χρονιές στην τάξη (είχε δυσλεξία και ντρεπόταν να τ πει μην τν επικρίνουμε όλοι μας,τ μάθαμε πριν ενάμιση χρόνο τ είπε).Ουσιαστικά δεν είχε μέλλον γιατί τον είχαμε αποθαρρύνει όλοι(απο γονείς ,μέχρι φίλοι κοπέλες κ.λ.τ).Ξαφνικά μετά από ένα καλοκαίρι δουλείας σ ένα νησί γυρίζει άλλος άνθρωπος,ένας άνθρωπος ο οποίος διεκδικούσε τα πάντα .Και ξαφνικά από εκεί που δεν μπορούσε να σταυρώσει κοπέλα ,σχεδόν κάθε φορά που βγαίναμε γνώριζε και άλλη.Τώρα μετά απο τρία χρόνια, πηρε Δίπλωμα αγγλικων,Σεμινάρια πολλά Sto Communication skills
    ΚΑΙ όμως δουλεύει σε μια εταιρία στις δημόσιες σχέσεις,πήρε δικό τ σπιτί,ωραίο αμάξι και γενικά τον βλέπεις και δεν μπορείς να πιστέψεις πως έχει τόσο θετική ενέργεια και αύρα....Όταν τον ρώτησα σχετικά με τις κοπέλες(γιατί πραγματικά μέσα σ δυόμιση χρόνια είχε γνωρίσει πάνω από 40 κοπέλες και πίστεψέ με δεν είναι υπερβολή) .Ξέρεις τη μου απάντησε?Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι η αποτυχία σημαίνει νέα προσπάθεια.

2ο παράδειγμα
    Ο θείος μ ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είχε πολύ αύτοπεποιθηση σε όλη του την ζωή ,Λόγω κακής δουλείας ,ενδιάμεσες ανεργίες,δυσλειτουργικό γάμο(είχε kai μεγάλες απαιτήσεις από την ζωή τ) τ κ.λ.π¨Επαθε έναν ατύχημα και του αφέρεσαν το ένα πόδι .Μετά τ ατύχημα και με το πλαστικό πόδι ,Δεν μιλιόταν τον έβλεπα δεν είχε καθόλου αύτοπεποιθηση ,πίστευε ότι ήταν άχρηστος, και λόγω παρελθόντος και λόγω ποδιού.Μ την βοήθεια ψυχολόγου βέβαια αυτός,άλλαξε την ζωή τ σταδιακά όχι μπαμ μέσα σ μερικά χρόνια .Τ πόδι του, τώρα μ λέει ότι είναι πλεονέκτημα (μπορεί σ ένα μήνα να μ τ αναφέρει συνέχεια και να αύτοσαρκάζεται)τα έβαλε κάτω και με την βοήθεια ψυχολόγου άλλαξε τις αντιλήψεις ,σχετικά με τ προβλημά τ .Τώρα τον βλέπω πιο χαρούμενο και θετικά σκεπτόμενο από ποτέ.......

Οπότε πιστεύω εννοείται ότι αλλάζει η αυτοπεποιθηση :)

Senior Member
    Δεν ξερω τι να πω !! οσον αφορα το 1ο παραδειγμα , το να γνωρισεις 40 κοπελες , δεν δειχνει αυτοπεποιθηση , δειχνει οτι προσπαθεις ναποδειξεις κατι . Εγω που ισχυριζομαι οτι εχω αυτοπεποιθηση , ειμαι και μεγαλος αντε ναχα 10 κοπελες στη ζωη μου , 10 αλλα καλες , αλλα δεν ειχα ναποδειξω τιποτα σε κανεναν . Το οτι δουλευει σε μια εταιρεια περιωπης , δεν δειχνει ντε και καλα οτι εχει αυτοπεποιθηση ,
    Το 2ο παραδειγμα δεν ειναι κλασσικη αντιπροσωπευτικη περιπτωση αυτοπεποιθησης , ειναι μια πολυ υγιης αντιδραση .
    Δεν ξερω , μπορει ναχεις δικιο , αλλα θα επιμεινω οτι η αυθεντικη αυτοπεποιθηση , ειναι κατι που η τοχεις η δεν τοχεις , η πρωτη παραγραφος σου με καλυπτει περισσοτερο . Ολα παιζονται στην ηλικια 0-7 χρονων , ποση αγαπη και αποδοχη εχεις δεχτει απο γονεις .
    Εγω που καθομαι και δεν δουλευω τα τελευταια 6 χρονια , δεν βλεπω καμμια μεταβολη στην αυτοπεποιθηση μου , οποια και ναναι αυτη .
    Να προσθεσω οτι η αυτοπεποιθηση συνεπαγεται οτι ταχεις καλα με τον εαυτο σου , βρισκεις ενδιαφερον σε αυτον . Το πως γινεται αυτο , θα σε γελασω !!
    Last edited by Macgyver; 20-03-2015 at 07:27.

Senior Member
    η καλυτερη αυτοπεποιθηση ειναι να γνωριζεις και να πιστευεις στην αξια που λεγεται ανθρωπος.

ετσι σεβεσαι την αξια της ζωης και γνωριζεις την αξια που εχει.

π.χ. αμα ασχοληθειτε λιγο με ιατρικες γνωσεις φυσιολογιας για το πως δουλευει ο οργανισμος μας θα αποκτησετε μια πολυ διαφορετικη ματια για το τι ειναι ο οργανισμος μας
    και ποσο αξιζει.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    η καλυτερη αυτοπεποιθηση ειναι να γνωριζεις και να πιστευεις στην αξια που λεγεται ανθρωπος.

ετσι σεβεσαι την αξια της ζωης και γνωριζεις την αξια που εχει.

π.χ. αμα ασχοληθειτε λιγο με ιατρικες γνωσεις φυσιολογιας για το πως δουλευει ο οργανισμος μας θα αποκτησετε μια πολυ διαφορετικη ματια για το τι ειναι ο οργανισμος μας
    και ποσο αξιζει.

Σωστος , maus , αλλα αυτα που γραφεις υπαγονται στην σφαιρα της φιλοσοφιας . Εδω ειμαστε πιο πρακτικοι !!!!!!!

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Δεν ξερω τι να πω !! οσον αφορα το 1ο παραδειγμα , το να γνωρισεις 40 κοπελες , δεν δειχνει αυτοπεποιθηση , δειχνει οτι προσπαθεις ναποδειξεις κατι . Εγω που ισχυριζομαι οτι εχω αυτοπεποιθηση , ειμαι και μεγαλος αντε ναχα 10 κοπελες στη ζωη μου , 10 αλλα καλες , αλλα δεν ειχα ναποδειξω τιποτα σε κανεναν . Το οτι δουλευει σε μια εταιρεια περιωπης , δεν δειχνει ντε και καλα οτι εχει αυτοπεποιθηση ,
    Το 2ο παραδειγμα δεν ειναι κλασσικη αντιπροσωπευτικη περιπτωση αυτοπεποιθησης , ειναι μια πολυ υγιης αντιδραση .
    Δεν ξερω , μπορει ναχεις δικιο , αλλα θα επιμεινω οτι η αυθεντικη αυτοπεποιθηση , ειναι κατι που η τοχεις η δεν τοχεις , η πρωτη παραγραφος σου με καλυπτει περισσοτερο . Ολα παιζονται στην ηλικια 0-7 χρονων , ποση αγαπη και αποδοχη εχεις δεχτει απο γονεις .
    Εγω που καθομαι και δεν δουλευω τα τελευταια 6 χρονια , δεν βλεπω καμμια μεταβολη στην αυτοπεποιθηση μου , οποια και ναναι αυτη .
    Να προσθεσω οτι η αυτοπεποιθηση συνεπαγεται οτι ταχεις καλα με τον εαυτο σου , βρισκεις ενδιαφερον σε αυτον . Το πως γινεται αυτο , θα σε γελασω !!
    με το 1ο ήθελα να σου δείξω για έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να μιλήσει στις κοπέλες ντρεπόταν , βέβαια όντως άμα δεν τον ξέρεις πριν και μετά δεν μπορείς να καταλάβεις,.....

MAG εσύ απλά έχεις γερά θεμέλια στην αύτοπεποιθησή σ.Δεν είναι έτσι όλοι οι άνθρωποι

Senior Member
    συμφωνω με τα παιδια..
    η ψυχωση σε ισοπεδωνει σε κανει μηδενικο σαν να μην εχεις ζωη
    ασε που με τα φαρμακα χοντραινεις οποτε ποια αυτοπεπιθιση.. σκατα

Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    συμφωνω με τα παιδια..
    η ψυχωση σε ισοπεδωνει σε κανει μηδενικο σαν να μην εχεις ζωη
    ασε που με τα φαρμακα χοντραινεις οποτε ποια αυτοπεπιθιση.. σκατα
    Συμφωνώ εσωτερική σήψη. Και να προσθέσω οτι οι ψυχίατροι πρέπει να συνεκτιμούν τα ωφέλη των φαρμάκων με τις παρενέργειες που φέρνουν. Για παράδειγμα, ο άντρας μου που παίρνει πολλά χρόνια φάρμακα για την κατάθλιψη του προκαλούν υπνηλία και νωθρότητα, συν οτι έχει πάρει 18 κιλά. Εξαιτίας της βαρεμάρας δεν έχει και διάθεση να πάει πουθενά. Έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι οτι η φαρμακευτική αγωγή δεν τον έχει βοηθήσει, απλά επιβαρύνει με χημικά το συκώτι του και τα νεφρά του. Έχουμε αλλάξει πολλές φορές φάρμακα αλλά είχαν χειρότερες παρενέργειες. Με ένα μάλιστα, ένιωθε (νόμιζε) οτι γίνονται εκρήξεις στον εγκέφαλό του.

Senior Member
    Γενικά θα συμφωνήσω με την/τον Breath..Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα σε ψυχίατρο και ήμουν χάλια λόγω κατάθλιψης με θεωρούσα καθυστερημένο και τελειωμένο.Η αυτοπεποίθησή μου είχε ανέβει σταδιακά με την θεραπεία και κάνοντας μικρά πράγματα.Έτσι ένιωθα πιο δημιουργικός και σιγά σιγά έβρισκα τον εαυτό μου.
    Τώρα με την ψύχωση παρατηρώ αλλαγές στην σκέψη και στην προσωπικότητα δηλαδή πτυχές βασικές στον άνθρωπο και σε αυτό το οποίο τον προσδιορίζει και έτσι δεν μπορώ να έχω αυτοπεποίθηση γιατί δεν μπορώ να με ορίσω δηλαδή να απαντήσω σε βασικές ερωτήσεις όπως,ποιος είμαι,σε τι είμαι καλός,ποιες οι γνώσεις μου,οι αξίες και οι πεποιθήσεις μου.Ελπίζω όμως με τον χρόνο να βελτιώνομαι και με προσπάθεια να κατακτώ και πάλι τις δεξιότητές μου,να βρίσκω τον εαυτό μου και να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση.
    Τα φάρμακα προσωπικά δεν μου έχουν δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες σ'αυτή τη δοσολογία συντήρησης που είμαι τώρα..κιλά τον τελευταίο καιρό έχω χάσει και είμαι στα κανονικά μου μιας κ δεν πήρα πάνω απο 5 κιλά.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by superboy13 View Post

MAG εσύ απλά έχεις γερά θεμέλια στην αύτοπεποιθησή σ.Δεν είναι έτσι όλοι οι άνθρωποι

Μπορει ναχεις δικιο superboy. Ασχετως , σε θεωρω καλοπροαιρετο παιδι !! εχω διαβασει αρκετα ποστ σου .

Page 2 of 2 FirstFirst 12