Ψυχολογία vs Θρησκεία - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 57 of 57
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    με ξεσκεπασες.... ειμαστε σταυροκουνιαδια.
    Ε άι στο διάολο! Εμείς δεύτερα ξαδέρφια! Από την πλευρά της μητέρας!
    Και το' λεγα ότι θα βγούμε συγγενείς!
    Δε μου λες, με Unicef καμία σχέση;

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Είχα ακούσει έναν ιερέα να λέει ότι όσοι πάνε στην εκκλησία και είναι καλοί χριστιανοί δεν χρειάζονται ψυχολόγο και ψυχίατρο γιατί ψυχολόγοι και ψυχίατροι είναι οι ίδιοι οι ιερείς και ότι αυτοί προσφέρουνε ψυχοθεραπεία στους χριστιανούς.
    Πράγματι, όπως αυτός!
    https://www.youtube.com/watch?v=ntWEQPmH8Xs

Quote Originally Posted by OuraniaK View Post
    Διαβάζεις αυτά που γράφεις; Οι καρδιοπάθειες και όλα τα σχετικά που ανέφερες ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, κάνεις εξετάσεις και σου βγάζει το πόρισμα, δεν σε μπουκώνει με χάπια και βλέπουμε αν θα γίνεις καλά, και όπως ανέφερες χρόνια νοσήματα που δεν νοσηλεύονται, όχι που δεν αποδείχθηκαν πως όντως υπάρχουν. Η Ψυχιατρική ακόμα είναι σε εξέλιξη, δεν μπορείς να την συγκρίνεις με τους άλλους κλάδους της Ιατρικής. Τα χάπια που παίρνουν οι καρδιοπαθείς σε σχέση με αυτά που παίρνουν οι Ψυχασθενείς δεν έχουν καμία σχέση ως προς την αποτελεσματικότητα.

Ουρανία τα φάρμακα τα συνταγογραφούν οι γιατροί επειδή φέρνουν και καταστολή...αν ο άλλος είναι βίαιος απο το να αρχίσει να σπαει και να δέρνει όταν τον πιάνει μανία καλά είναι και τα ψυχοφάρμακα(ας είναι σαν ζόμπι με τα φάρμακα απτό να μου σπάσει το αμάξι ή να μείνω ορφανός)
    . Εν πάση περιπτώσει κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να τα πάρεις με το ζόρι, αλλά τα στατιστικά δεδομένα δειχνούν ότι το 80% των ψυχασθενών υποτροπιάζει όταν σταματάει τα φάρμακα. Έχω βαρεθεί σε όλα τα threads να βλέπω σχόλια του τύπου μας χαπακώνουν και τα χάπια δεν κάνουν τίποτα. Αν θες κόψτα...
    Last edited by NeurobiologicallyImpaired; 21-03-2015 at 18:58.

Senior Member
    Μπα , εγω συμφωνω με την Ουρανια , η αποτελεσματικοτητα των ψυχοφαρμακων , που κακως λεγονται ετσι , στον εγκεφαλο δρουν , δεν εχει καμμια σχεση με την αποτελεσματικοτητα τψν φαρμακων για τα αλλα οργανα , για τον απλο λογο , οτι ο εγκεφαλος ειναι ενα ανεξερευνητο οργανο , μονο το 30% ξερουμε τι ακριβως κανει , για τιο υπολοιπο , κανουμε εικασιες . Δισεκατομμυρια νευρωνες , συναψεις , νευροδιαβιβαστες , ορμονες , νευρα , ολα απο κει κατευθυνονται , αλλα εμεις βλεπουμε ενα κομματι λιπους ( λιπος ειναι ο εγκεφαλος ) ,με αυλακωσεις , και μετα αρχιζουμε τις υποθεσεις . Ενω την καρδια , το συκωτι , τα βλεπεις , τα τεμαχιζεις , ξερεις τι κανει το καθενα .
    Τωρα , αν καποιος γινεται τοσο βιαιος , που τον πιανει αμοκ , φωναζεις τους τυπους με τις ασπρες στολες και την αποχη , και τον μπουζουριαζεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μπα , εγω συμφωνω με την Ουρανια , η αποτελεσματικοτητα των ψυχοφαρμακων , που κακως λεγονται ετσι , στον εγκεφαλο δρουν , δεν εχει καμμια σχεση με την αποτελεσματικοτητα τψν φαρμακων για τα αλλα οργανα , για τον απλο λογο , οτι ο εγκεφαλος ειναι ενα ανεξερευνητο οργανο , μονο το 30% ξερουμε τι ακριβως κανει , για τιο υπολοιπο , κανουμε εικασιες . Δισεκατομμυρια νευρωνες , συναψεις , νευροδιαβιβαστες , ορμονες , νευρα , ολα απο κει κατευθυνονται , αλλα εμεις βλεπουμε ενα κομματι λιπους ( λιπος ειναι ο εγκεφαλος ) ,με αυλακωσεις , και μετα αρχιζουμε τις υποθεσεις . Ενω την καρδια , το συκωτι , τα βλεπεις , τα τεμαχιζεις , ξερεις τι κανει το καθενα .
    Τωρα , αν καποιος γινεται τοσο βιαιος , που τον πιανει αμοκ , φωναζεις τους τυπους με τις ασπρες στολες και την αποχη , και τον μπουζουριαζεις
    e nai re psile ston egefalo peirazeis mia malakitsa kai pernaei pantou eno sta alla organa de ginetai ayto einai asimvata metaksi tous
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    e nai re psile ston egefalo peirazeis mia malakitsa kai pernaei pantou eno sta alla organa de ginetai ayto einai asimvata metaksi tous

Αν καταλαβα καλα , συμφωνεις οτι με τον εγκεφαλο σου δεν παιζεις , δεν τον σκαλιζεις , γιατι αν κατι δεν ξερεις πως λειτουργει , αστο στην ησυχια του .

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Πράγματι, όπως αυτός!
    https://www.youtube.com/watch?v=ntWEQPmH8Xs
    οταν καποιοι νευρωτικοι ζουν στο μεσαιωνα και ψαχνουν τον αντιχριστο στα κουκλακια και δεξια και αριστερα καποιοι δουλευουν πραγματικα με τη ριζα του πονου και σωζουν και ζωες προσφερουν συνειδητοτητα
    https://www.youtube.com/watch?v=nQLzUzOaSLo

Senior Member
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    οταν καποιοι νευρωτικοι ζουν στο μεσαιωνα και ψαχνουν τον αντιχριστο στα κουκλακια και δεξια και αριστερα καποιοι δουλευουν πραγματικα με τη ριζα του πονου και σωζουν και ζωες προσφερουν συνειδητοτητα
    https://www.youtube.com/watch?v=nQLzUzOaSLo

Aγαπητε primal , διαβασα το κειμενακι στα γαλλικα του βιντεο , ΟΚ , υπαρχει και αυτη η προσεγγιση . Μεταξυ ομως της μεθοδου της αναδρομης/ψυχοθεραπειας και του αντιχριστου και βουντου , υπαρχει και η υγιης πιστη , αυτη που εχω εγω , δεν μενδιαφερει να προσηλυτισω κανεναν , ο καθεις πορευεται κατα το δοκουν , και δεν ειναι ωραιο να χλευαζεις την πιστη του οιοδηποτε . Η πιστη ειναι δυναμη , οπως και η προσευχη , κινητοποιεις τεραστιες δυναμεις που βρισκονται σε λανθανουσα κατασταση στο μυαλο σου . Δεν επισης ειναι ωραιο να καταδικαζεις/ κριτικαρεις οποιους δεν συμφωνουν με σενα και τους ομοιους σου . Φιλικα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aγαπητε primal , διαβασα το κειμενακι στα γαλλικα του βιντεο , ΟΚ , υπαρχει και αυτη η προσεγγιση . Μεταξυ ομως της μεθοδου της αναδρομης/ψυχοθεραπειας και του αντιχριστου και βουντου , υπαρχει και η υγιης πιστη , αυτη που εχω εγω , δεν μενδιαφερει να προσηλυτισω κανεναν , ο καθεις πορευεται κατα το δοκουν , και δεν ειναι ωραιο να χλευαζεις την πιστη του οιοδηποτε . Η πιστη ειναι δυναμη , οπως και η προσευχη , κινητοποιεις τεραστιες δυναμεις που βρισκονται σε λανθανουσα κατασταση στο μυαλο σου . Δεν επισης ειναι ωραιο να καταδικαζεις/ κριτικαρεις οποιους δεν συμφωνουν με σενα και τους ομοιους σου . Φιλικα .
    οι νευρωσεις ειναι νευρωσεις και μιλαμε για ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ....ναι υπαρχει η πιστη και μπορεις να πιστευεις οτιδηποτε το λες..... υγιεις πιστη η οποια πρεπειομως (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ)να προελθει απο ενα υγιει εγκεφαλο φανταζομε ....σε εναν νευρωτικο πως να μιλησουμε για υγιει πιστη ?????( ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΩΣ ΑΜΥΝΕΣ) η αναζητηση δεν ειναι προσηλυτισμος και καποιοι μπορει να ενδιαφερθουν να δουν μεσα απο τη σκεψη αυτη να δρασουν ενδεχομενως να ελευθερωθουν αποτι τωρα τους βαρενει τους κρατα δεσμιους του πονου κτλ
    Μην ξεχνας οτι την πιστη αυτη που εσυ μου λες οτι χλευαζω...... με προσηλυτισμο και ανευ αποδειξεων την εγκαθυδρησαν καποιοι και βλεπουμε τα αποτελεσματα της ... και οταν απαντας σε παρακαλω μη γραφεις αυτα ΤΑ περι ...ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .....για εμενα ειναι υπουλος προσηλυτισμος και αυτο ..... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Senior Member
    Quote Originally Posted by primal71 View Post
    οι νευρωσεις ειναι νευρωσεις και μιλαμε για ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ....ναι υπαρχει η πιστη και μπορεις να πιστευεις οτιδηποτε το λες..... υγιεις πιστη η οποια πρεπειομως (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ)να προελθει απο ενα υγιει εγκεφαλο φανταζομε ....σε εναν νευρωτικο πως να μιλησουμε για υγιει πιστη ?????( ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΩΣ ΑΜΥΝΕΣ) η αναζητηση δεν ειναι προσηλυτισμος και καποιοι μπορει να ενδιαφερθουν να δουν μεσα απο τη σκεψη αυτη να δρασουν ενδεχομενως να ελευθερωθουν αποτι τωρα τους βαρενει τους κρατα δεσμιους του πονου κτλ
    Μην ξεχνας οτι την πιστη αυτη που εσυ μου λες οτι χλευαζω...... με προσηλυτισμο και ανευ αποδειξεων την εγκαθυδρησαν καποιοι και βλεπουμε τα αποτελεσματα της ... και οταν απαντας σε παρακαλω μη γραφεις αυτα ΤΑ περι ...ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .....για εμενα ειναι υπουλος προσηλυτισμος και αυτο ..... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

E , καλα ρε primal , γιατι χτυπιεσαι ετσι ? κεφαλαια απο δω , κεφαλαια απο κει , τοπιασα το νοημα , αποδοκιμαζεις την πιστη . Αντε στην ψυχοθεραπεια εσυ , εγω λεω να ξαναγυρισω στον Μεσαιωνα και στις παραισθησεις μου .
    Τον προσηλυτισμο που βλεπεις ? ειχα μια σκασιλα για το ποιος πιστευει και ποιος οχι .

Με αυτα που γραφεις , αστροπελεκι θα στειλει ο Θεος στην κεφαλα σου !

Member
    Έχοντας περάσει μία πολύ δύσκολη ψυχολογική φάση στην ζωή μου ,υπήρξα θύμα "ναρκισσιστικού " ατόμου ,μπορώ να μιλήσω εμπειρικά και βιωματικά και όχι υποθετικά .Το εσωτερικό πρόβλημα που μου δημιούργησε αυτή η σχέση ,όπως την έλεγα κάποτε "τοξική " είχε γίνει "ασήκωτο ,πήγαινα να τρελλαθώ και με ευχαρίστηση με οδηγούσε αυτό το άτομο εκεί ,στην τρέλα ,στην καταστροφή ,στην παράνοια .Με ρωτούσε χαρακτηριστικά "δεν πιστεύω να σε πείραξε ; " για να επιβεβαιώσει ότι με "σκότωνε " σταδιακά ,με σκότωνε πνευματικά .Προσπάθησα μέσω πνευματικής αφύπνισης ,μέσω ψυχολογίας ,μέσω φιλοσοφίας να γιατρευτώ . Διάβαζα ,μίλαγα με φίλους μοιραζόμουν το πρόβλημα ,έβγαζα βόλτες τον σκύλο μου .πάλευα να γίνω καλά ,αλλά σαν να με άφηνε για μιά μέρα ,με ξεγελούσε ότι γινόμουν καλά και επέστρεφε δυνατότερο .
    Μια ημέρα όταν ήμουν στα όρια μου ,ένοιωθα ότι δεν αντέχω ,άλλο ,με παράταγε και έτρεχα από πίσω της ,παρακαλώντας για επανένωση ,ερχόταν πίσω για να με διαλύσει ολοκληρωτικά και να με εγκαταλείψει .Πιστέψτε με όμως τώρα ευχαριστώ τον ΘΕΟ ήταν η θεία πρόνοια του ,για να με μάθει να αγαπάω πραγματικά ,δεν αγαπούσα ,εξαρτιόμουν από ένα "είδωλο " που από πίσω του είχε ένα " δαιμόνιο " .Άρχισα να διαβάζω ένα βιβλίο του Αγίου Παίσιου και την Αγία Γραφή ,κατάλαβα ότι πάλευα μόνος μου κάτι πάνω από μένα ,στον "πνευματικό " κόσμο .Κατάλαβα ότι η ανθρώπινη ψυχή ,είναι πνεύμα και κατοικητήριο και ανάλογα με τις επιλογές μας ,θα έχουμε τον Χριστό ή ξεκάθαρα τον διάβολο να μας καθοδηγεί .Ο Χριστός θέλει το καλό μας ,μας αγαπά ανιδιοτελώς ,ενώ ο διάβολος με τα δαιμόνια θέλει την καταστροφή μας ,μας μισεί .Κάνει τα πάντα στον "πνευματικό " κόσμο να μας αποκρύψει ότι υπάρχει ,έχει "εφεύρει " την ψυχολογία και παραπλανά τον άνθρωπο ,ενώ ο Χριστός εκβάλλει δαιμόνια σε όλη την Αγία γραφή ,η ψυχολογία δεν αναφέρει πουθενά "πονηρά " πνεύματα ,όλα τα δικαιολογεί με περίεργους και μπερδεμένους τρόπους ,σεξουαλικότητα κλπ .Θέλει να μας βγάλει από την Εκκλησία ,να μην πλησιάσουμε εκεί που θα σωθούμε αλλά και θα προφυλαχθούμε πνευματικά .Αγαπητοί ,αυτή την στιγμή που σας γράφω ,με την βοήθεια του Θεού και ενός πνευματικού Πατέρα ,με υπακοή (δύσκολα στην αρχή ) και ταπείνωση , αγαπώ αυτή την γυναίκα πραγματικά ,θέλω να είναι καλά ,δεν με πειράζει που είμαστε χώρια ,αν θέλει ο Θεός και όταν θέλει για το καλό και τον δύο μας ,θα μας φέρει πολύ εύκολα πάλι μαζί ,λειτουργεί με θαυμαστούς τρόπους (τους διακρίνω πλέον στην ζωή μου ) όλα για το καλό μας είναι ,εμείς δεν το καταλαβαίνουμε ,γιατί δεν προγνωρίζουμε το μέλλον .Αυτή που με βασάνισε ,δεν γνωρίζει γιατί ,και αυτή βασανίζεται χειρότερα πλέον ,επειδή δεν μπορεί να μου κάνει κακό ,είναι θυμωμένη μαζί μου ,εύχομαι να στραφεί προς τον Θεό και έχει ο Θεός για αυτήν αγάπη ,το σχέδιο του για όλους και τον καθένα μας τρέχει αυτή την στιγμή ,το παραμικρό είναι σχεδιασμένο .Εκεί βρίσκεται η σωτηρία μας και ο τελικός μας προορισμός ,στην ανιδιοτελή αγάπη του ΘΕΟΥ στην αγκαλιά του .Πρώτα όμως θα αγαπήσετε τον πιο κοντινό σας άνθρωπο ,όποιος και να είναι αυτός ,είναι αυτός που σας έφερε ο Θεός για να μάθετε να αγαπάτε .Δεν υπάρχει τύχη αλλά θεία πρόνοια στον δρόμο προς την ΑΓΑΠΗ ,και όσοι είμαστε εγωιστές ,αυτός ο δρόμος έχει πόνο ..
    Πιστέψτε στον Θεό ,διαβάστε την Αγία γραφή ,δεν είναι ένα απλό βιβλίο ,είναι ο "λόγος του Θεού " ,είναι το εγχειρίδιο καλής λειτουργίας του καθενός μας ..Ο Ιησούς σαν λέξη παράγεται από την λέξη "ίαση " Θεραπευτής .Είναι ο λόγος και υιός του Θεού που έγινε υιός του ανθρώπου ,για να μας διδάξει όχι απλά την αγάπη ,αλλά πως θα την "κερδίσουμε " και το λέει απλά "Βασιλεία των ουρανών " , ο Θεός δεν περιγράφεται με λόγια ,μπορείς μόνο να τον αισθανθείς και επειδή "Θεός αγάπη εστίν " λέει το Ευαγγέλιο ,αγάπα τον πλησίον σου και αγάπησες και τον Θεό ...Να είσαστε καλά και ότι σας συμβαίνει είναι για να μάθετε να αγαπάτε ...

Banned
    μεχρι τωρα οσοι εκαναν σχεση με καποια που της εμιαζε λενε οτι λαλησαν

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234