Κρίσεις Πανικού/Αγχώδη Διαταραχή: θα ήθελα τη βοήθειά σας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 61
    Junior Member
    επίσης σκέφτομαι να μιλήσω σε κάποιον ειδικό να δω μήπως μπορέσει να με βοηθήσει με αυτό το θέμα. Ίσως να μη φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω περάσει αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και έχω κουραστεί. Αλλά δεν ξέρω για ποιο θέμα να μιλήσω.. Για το πώς με έχει επηρεάσει όλο αυτό και τι πρέπει να κάνω; Θα καταλήξω να βγάζω τα απωθημένα αυτής της σχέσης σε συνάρτηση με αυτόν τον ίδιο που δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

Banned
    αυτο το αποφασισα να μη του μιλαω δε μου πολυαρεσε να σου πω την αληθεια μου δινεις την εντυπωση οτι δεν εχεις κ πολυ ορεξη να ασχοληθεις με το θεμα η δε σου αρεσει η ψυχολογια γενικοτερα η ακολουθεις μια στρατηγικη..
    τωρα σχετικα με τους αντρες κ τα γραματοσημα ετσι οπως το λες αυτο μιαζει σα να το λες για καπιον που τον γνωρισες μολις χτες κ θες απλα να πειραματιστεις μαζι του. λες μεν οτι δεν ειναι ατομο των δεσμευσεων αλλα ετσι οπως τα λες πιστευω οτι εσυ δεν εισαι ατομο των δεσμευσεων.

Junior Member
    Ίσα ίσα εδώ και ένα εξάμηνο και παραπάνω ασχολούμαι με το θέμα και προσπαθώ να βρω λύσεις να τον βοηθήσω.. Απλά θεώρησα σωστό να τον αφήσω λίγο στην ησυχία του, καθώς μου το ζήτησε και ο ίδιος. Αυτό με τους άντρες και τα γραμματόσημα μου το είπε μια φίλη μου, και το εφάρμοσα, αλλά τελικά αποδείχτηκε λάθος συμβουλή και το σταμάτησα. Και σε καμία περίπτωση δε θέλω να πειραματιστώ μαζί του.. Και τέλος, αυτή είναι η δεύτερή μου σχέση και ίσως κι εγώ να μην είμαι των δεσμεύσεων στην τελική.. Ποιος ξέρει; :)

Senior Member
    ναι θα ηταν καλο να δει εναν ειδικο...κακο παντως οχι! αλλα κ παλι δεν καταλαβα γτ χωρισατε αλλα παρολα αυτα σε θεωρει κολλητη του...
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    αυτο το να τον αφησω στην ησυχια του ειναι καθαρη στρατηγικη παντως.. μαλον θα σου αρεσει το σκακι φανταζομαι...

Junior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    ναι θα ηταν καλο να δει εναν ειδικο...κακο παντως οχι! αλλα κ παλι δεν καταλαβα γτ χωρισατε αλλα παρολα αυτα σε θεωρει κολλητη του...
    Ίσως επειδή δεν ανοίχτηκε τόσο πολύ σε φίλους του, και όταν ανοίχτηκε δεν το συζήτησαν περαιτέρω το θέμα.. Και βρέθηκα εγώ που κάθισα και άκουσα τι είχε να μου πει και τον συμβούλεψα και ήμουν δίπλα του.. Συν του ότι τον έκανα να ξεχνιέται με διάφορες ασχολίες που κάναμε όταν είχε διάθεση. Γι αυτό μάλλον

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    αυτο το να τον αφησω στην ησυχια του ειναι καθαρη στρατηγικη παντως.. μαλον θα σου αρεσει το σκακι φανταζομαι...
    Και τι προτείνεις να κάνω; Να τον παίρνω συνεχώς τηλέφωνο, ενώ μου κατέστησε σαφές ότι θέλει να μείνει μόνος του; Πιο πιθανόν είναι να πιεστεί και να απομακρυνθεί έτσι και δεν το θέλω. Σκάκι δε έχω να παίξω χρόοονια :P
    Last edited by Saerwen; 05-04-2015 at 02:25.

Banned
    α καταλαβα δηλαδη ο ενας θελει να εινει μονος του κ ο αλλος συμφωνει..
    ετσι ομως ειναι σα να λες αντε να τελειωνουμε με τα ψυχολογικα σου για να αραξω κ λιγο... μαλον σ αρεσουν οι αποσπασματικες ενασχολησεις γενικοτερα μαλον βαριεσαι τις πολες αναλυσεις ετσι καταλαβα τουλαχιστον........

Junior Member
    Ακόμα κι αν έχουμε χωρίσει πλέον, εννοείται πως θέλω να είμαι δίπλα του, γιατί νοιάζομαι γι αυτόν. Και από τη στιγμή που θέλει χρόνο για να βρει τον εαυτό του, όπως είπε, δεν μπορώ να κάνω κάτι, γιατί θα νιώσει πιεσμένος. Αν έχεις να μου προτείνεις να κάνω κάτι πάνω σε αυτό, είμαι όλη αυτιά

Banned
    για να προτεινω κατι κατ αρχην θα πρεπει να μαι σιγουρος οτι γνωριζω καλα τη κατασταση μεχρι στιγμης μαλον βλεπω οτι ,μετρατε κ οι δυο πολυ τις κουβεντες σας κ αυτο δε βοηθαει κ τοσο αφου ειχα περασει κ εγω απο αυτο το πανικ σεναριο κ οσο πιο μονος εμενα τοσο χειροτερα γινομουν αρα ο ενας να λεει οτι θελει να μεινει μονος κ ο αλλος να συμφωνει ειναι σα να κυλισε ο τζεντζερης κ βρικε το καπακι ενα τετιο πραγμα.
    βασικα οσο μετραει τις κουβεντες του δε νομιζω να βρει τον εαυτο του αντιθετο θα τον χασει χειροτερα για να βρει τον εαυτο του πρεπει να μιλα πολυ.

Junior Member
    δες, ότι μετράμε τις κουβέντες μας, το κάνουμε, και ομολογώ πως εγώ το κάνω περισσότερο, γιατί ξέρω ότι αν του πω ορισμένες αλήθειες σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα το πάρει πάρα πολύ στραβά. Το δοκίμασα και στο παρελθόν και μόνο που δε με έβρισε. (του πρότεινα να δει έναν ψυχολόγο και μου είπε ότι όλοι και κυρίως η οικογένειά του τού λένε ότι είναι καλά και ότι δεν έχει ανάγκη από τίποτα, αρκεί να μην τα σκέφτεται, κι ότι τον έβαζα να διαλέξει ανάμεσα σε έναν ψυχολόγο και την οικογένειά του, πράγμα που δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση)

η μεγάλη του αδερφή που είναι νευρολόγος του έκανε τη διάγνωση για αγχώδη διαταραχή, και του είπε πως δε χρειάζεται ψυχολόγο και θα είναι καλά, αρκεί να μιλάει γι αυτά που τον απασχολούν. (σημείωση: δε θέλει να πάει σε ψυχολόγο γιατί σκέφτεται τα οικονομικά και δε θέλει να του χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, καθώς κατά κάποιο τρόπο τη θεωρεί απαραίτητη.)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Saerwen View Post
    επίσης σκέφτομαι να μιλήσω σε κάποιον ειδικό να δω μήπως μπορέσει να με βοηθήσει με αυτό το θέμα. Ίσως να μη φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω περάσει αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και έχω κουραστεί. Αλλά δεν ξέρω για ποιο θέμα να μιλήσω.. Για το πώς με έχει επηρεάσει όλο αυτό και τι πρέπει να κάνω; Θα καταλήξω να βγάζω τα απωθημένα αυτής της σχέσης σε συνάρτηση με αυτόν τον ίδιο που δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.
    Πιστεύω πως αυτή η ιδέα είναι πολύ σωστή να πας σε κάποιον αφού το σκέφτηκες, γιάτι όλα όσα περνάμε το μύλό και η ψυχή τα μαζεύουν και όσο δυνατοί και αν νομίζουμε πως είμαστε κάποια στιγμή λυγίζουμε. γιατί άραγε αυτόι που δε λογαριάζουν κανέναν πάρα μόνο την πάρτη τους είναι πάντα καλά? Κοίτα απλά να πας σε κάποιον καλό αν γνωρίζει κάποιος γνωστός σου, στην ουσία ένας καλός και σωστός ψυχολόγος χρειάζεται σε όλους μας από μικρά παιδιά να μας μαθαίνει πως να διαχειριζόμαστε τα δύσκολα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Saerwen View Post
    δες, ότι μετράμε τις κουβέντες μας, το κάνουμε, και ομολογώ πως εγώ το κάνω περισσότερο, γιατί ξέρω ότι αν του πω ορισμένες αλήθειες σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα το πάρει πάρα πολύ στραβά. Το δοκίμασα και στο παρελθόν και μόνο που δε με έβρισε. (του πρότεινα να δει έναν ψυχολόγο και μου είπε ότι όλοι και κυρίως η οικογένειά του τού λένε ότι είναι καλά και ότι δεν έχει ανάγκη από τίποτα, αρκεί να μην τα σκέφτεται, κι ότι τον έβαζα να διαλέξει ανάμεσα σε έναν ψυχολόγο και την οικογένειά του, πράγμα που δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση)

η μεγάλη του αδερφή που είναι νευρολόγος του έκανε τη διάγνωση για αγχώδη διαταραχή, και του είπε πως δε χρειάζεται ψυχολόγο και θα είναι καλά, αρκεί να μιλάει γι αυτά που τον απασχολούν. (σημείωση: δε θέλει να πάει σε ψυχολόγο γιατί σκέφτεται τα οικονομικά και δε θέλει να του χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή, καθώς κατά κάποιο τρόπο τη θεωρεί απαραίτητη.)
    Έχω να προσθέσω εδώ πως οι ψυχολόγοι δε γράφουν φάρμακα μόνο οι ψυχίατροι.. καλύτερα όμως μην τον πιέζεις αυτό που περνάει είναι δύσκολο απλά για να κάνει μια αρχή προς το καλύτερο πρέπει να αποδεχτεί ορισμένα πράγματα από μόνος του, μπορείς αν θέλεις να του προτείνεις να κάνετε μαζί απο το youtube yoga for beginners ισως με τον καιρό χαλαρώσει ιδίως οι αργές κινήσεις με τις αναπνοές λένε πως βοηθούν. εσύ μη στεναχωριέσαι για πότε τα αποθηκεύει το μυαλό ούτε κτλβνσ

Junior Member
    σκέφτομαι το διαλογισμό να σου πω την αλήθεια.. λένε πως βοηθάει. τώρα για τον ψυχολόγο που είπες, το έχω ψάξει αρκετά το τελευταίο διάστημα και είμαι αρκετά ενημερωμένη για φάρμακα κλπ.. απλά περιμένω να δω πως θα είμαι κι εγώ μετά από κάποιο διάστημα, καθώς είναι ακόμα νωπό όλο αυτό. θα ήθελα να μιλήσω πάντως γι αυτόν σε κάποιον ψυχολόγο και να βοηθηθώ πάνω στο πως μπορώ να τον βοηθήσω και πως να το αντιμετωπίσω όλο αυτό. βρήκαμε μια λύση η αλήθεια είναι, του έδωσα ένα mp4 μου που δε το χρειαζόμουν για να ακούει μουσική, γιατί είχε καιρό να ακούσει από μόνος του.. μόνο αν έβγαινε έξω σε κανένα μαγαζί κλπ.

Quote Originally Posted by dcat View Post
    [...] καλύτερα όμως μην τον πιέζεις αυτό που περνάει είναι δύσκολο απλά για να κάνει μια αρχή προς το καλύτερο πρέπει να αποδεχτεί ορισμένα πράγματα από μόνος του [...].
    γι αυτό το λόγο αποφάσισα να του δώσω λίγο το χώρο και το χρόνο του για να βρει και τον εαυτό του όπως μου ζήτησε :)

Senior Member
    Μπράβο έκανες πάρα πολύ καλά! Δώσε χρόνο και στον εαυτό σου λοιπόν και κάνε πράγματα που σου αρέσουν, π.χ. ταινίες, σείρες, ψώνια, σχέδιο ότι σου αρέσει και για ψυχολόγο μη είσαι διστακτική εγώ τη στενομυαλιασή μου πληρώνω τώρα, αν και στη συνέχεια νιώσεις ότι κάτι σε βασανιζεί ξανά να πας 1-2φορές δε χρειάζεται παπάνω αν δεν έχεις παρουσιάσει κάτι, στην ουσία σου κάνουν μάθημα πως να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και να ελέγχουμε το μυαλό μας στο αγχος στεναχώρια κλπ. δεν έχει καμία σχεση με αυτά που μας λένε οι γύρω μας, αρκεί βέβαια να είναι καλός-ή.

Junior Member
    υπάρχει και η απόσταση κιόλας και δεν με επηρεάζει πολύ όλο αυτό καθώς δε βλεπόμαστε κλπ. αυτό κάνω, βγαίνω για καφέ, ψώνια, βλέπω σειρές.. αν δω αργότερα ότι με παίρνει ξανά από κάτω, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά :) έχω ακούσει για έναν καλό ψυχολόγο στο νοσοκομείο της πόλης όπου σπουδάζω, μετά τις διακοπές του Πάσχα βλέπουμε..

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast