Results 1 to 15 of 19
-
17-03-2015, 11:46 #1
Αν σε κτυπησει καποιος στο ενα μαγουλο.......
συνεχιζω , στρεψε και το αλλο . Γιατι τα ειπε αυτα ο Ιησους ? αλλωστε στον ναο λατρειας του Πατρος του τα εκανε λιμπα , χωρις να σηκωσει χερι σε ανθρωπο βεβαια , αν του επιτιθετο καποιος εκεινη την στιγμη ( δεν ειναι οτι καλυτερο να σου διαλυουν το εμπορευμα σου ) , τι θα εκανε αρραγε ? . Αυτη η προτροπη του τι νοημα ειχε ? αν αφησουμε καποιον ασυδοτο σε παρομοια περιπτωση , το πιθανοτεριο ειναι οτι θα μας ξυλοφορτωσει !! οποτε ποια εφαρμογη της εντολης του ?
εννοειται οτι μιλαει για συγχωρεση , αλλα συνηθως οι ανεκτικοι και ηπιοι χαρακτηρες συχνα συγχεονται με την αδυναμια . Λοιπον , τι κανουμε ? ε ?
- 17-03-2015, 11:50 #2
θα αναλυουμε εδαφια της καινης διαθηκης, τωρα?
17-03-2015, 12:23 #3
17-03-2015, 12:33 #4
17-03-2015, 18:09 #5
προσωπικα,
αν με πληγωσει καλος φιλος τοτε μπορω να συγχωρεσω. ολοι μας κανουμε λαθη κι ολοι μας αξιζουμε οχι μια δευτερη αλλα ισως και τριτη και τεταρτη ευκαιρια..
εξαλλου οταν γνωριζεις χρονια τον αλλο και τυχει μια ασχημη στιγμη αξιζει τον κοπο να συγχωρεσεις.
αλλα αν αυτος που σε πληγωσει δεν ειναι προσωπο μεσα στην καρδια σου, απλως γνωστος ή μελος παρεας - που δεν θεωρειται φιλος φιλος- τοτε να παει να γ!μηθει.. δεν αξιζει καν τον κοπο..
οσο για την εκδικηση.. χμμ.. εξαρταται ποσο μεγαλη ειναι η πουστια.. καποια πραγματα συγχωρουνται, καποια πραγματα οχι.
ολοι μας ειμαστε εκφυσεως εγωιστες κι οταν το εγω μας πληγωνεται θελουμε να αποκαταστησουμε την πληγη.
ανθρωποι που ειναι ακρως εκδικιτικοι για μενα ειναι και επικινδυνοι.
ανθρωποι παλι που δεν ειναι καθολου, εχουν πιστευω εγω προβλημα με την αυτοεκτιμηση τους.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
17-03-2015, 19:26 #6
Εμένα τώρα με τόση νάρκωση που έχω, θα τα δεχομουν άφοβα τα χαστουκια!
Τεσπα νομίζω είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει την καινή διαθήκη.
17-03-2015, 19:32 #7
- still searching for the right place.....
Η συγχώρεση είναι 1 έννοια με διαφορετική ερμηνεία κ περιεχόμενο για τον καθένα. Για άλλους προϋποθέτει τη μεταμέλεια κ μετάνοια αυτού που συγχωρείται, για άλλους πάλι όχι, είναι σαν να το κάνουν για την εσωτερική τους γαλήνη.
Από εκεί κ πέρα νομίζω κ η ίδια η συγχώρεση κ το άλλο της άκρο, η εκδίκηση, αποκτούν κ πάλι διαφορετική σημασία αναλόγως τον άνθρωπο, προς τον οποίο κατευθύνονται, κ τις περιστάσεις υπό τις οποίες λαμβάνουν χώρα. Δηλ. υπάρχουν άνθρωποι που άμα σου ρίξουν 1 χαστούκι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις τους κάνεις είναι να τους στείλεις με πολλαπλά κατάγματα στο νοσοκομείο, υπάρχουν κάποιοι που, άμα ρίξουν το χαστούκι, το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι ο άλλος απλά να φύγει με μια περιφρόνηση κ αηδία στο βλέμμα, κ υπάρχουν κ αυτοί για τους οποίους η χειρότερη εκδίκηση είναι η συγχώρεση κ/ή η αδιαφορία κ απάθεια. Νομίζω οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ξεχωριστοί για να μπαίνουν σε καλούπια.
Πάντως ναι, η ευγένεια κ η ανεκτικότητα στην πράξη συγχέονται με την αδυναμία κ τη θυματοποίηση. Βέβαια κάποια στιγμή η παρεξήγηση λύνεται με 1 μεγάλο "μπαμ", όπου γίνεται ο διαχωρισμός του ποιός είναι γεννημένο θύμα κ ποιός είναι καλών προθέσεων, ποιός εκμεταλλεύεται κ ποιός όντως σέβεται αυτόν που του προσφέρει βοήθεια.
17-03-2015, 21:42 #8
Αναρωτιέμαι αν όσα έχουν γραφτεί... τα έχει πει πράγματι ο Χριστός όπως ακριβώς γράφτηκαν ή μάλλον
κάποια γράφτηκαν έτσι ώστε τελικά να μπορεί να χειραγωγηθεί η μάζα.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
18-03-2015, 02:36 #9
Αγαπητη ρεμεντυ , εμφανως η ρηση του Κυριου ειναι παραβολικη , κατ εμε προκειται περι αντιποινων , ετσι πιστευω , μην κανω τον ξερολα . Κανεις δεν μπορει να σου κανει κακο , αν δεν θυματοποιηθεις ο ιδιος-α . Αν πραγματι σου κανει κακο , αγαπητη μου , μαλλον εχεις επιτρεψει στον εαυτο σου , να μπλεξει με τον λαθος ανθρωπο , οποτε η τραβας ενα χ σε αυτον τον ανθρωπο , η συνεχιζεις ( δεν αναφερομαι σε σενα ) και συνεχιζεις να υφιστασαι τις συνεπειες , με οτι αυτο συνεπαγεται .
Υπαρχει μια USA ρηση , every second a sucker is born , so does a suckee .Last edited by Macgyver; 18-03-2015 at 03:00.
18-03-2015, 02:52 #10
Αγαπητη μαριποζα , που ειναι και περασμενη η ωρα ! τοχεις πιασει σωστα το θεμα , παντα κατ εμε . Κραταω το ' οι ανθρωποι ειναι υπερβολικα ξεχωριστοι για να μπαινουν σε καλουπια ' . Σωστο . Αν και τα αντιποινα ειναι μια μεγαλη ιστορια . Αυτος που ανταποδιδει ειναι ο θυτης η το ex-θυμα , που δεν μπορεσε να αντιληφθει το παιχνιδι που παιζεται εις βαρος του , και η μονη λυση ειναι τα αντιποινα . Λιγο πολυ , ολοι εχουμε γινει θυματα η θυτες , σε αυτη την ζωη , και κατ εμε παντα , ειμαστε υπευθυνοι για το αν τρωμε χαστουκια , και δεν το καταλαβαινουμε .
18-03-2015, 03:11 #11
18-03-2015, 03:15 #12
Αγαπητη Μαρκελα , ουδεις το γνωριζει αυτο , παντως , που λει μια ιταλικη ρηση , si non vero , e ben trovato . Νομιζω οτι πλεον ειστε ολοι τοσο μορφωμενοι που δε χρειαζονται μεταφρασεις . Αν δεν τοπε ο Ιησους , ειναι ενα σωστο ευρημα , το οποιο ισχυει για ολη την Καινη Διαθηκη , περιεχει αληθειες , εφαρμοσιμες στον ιδιωτικο και δημοσιο βιο μας , αν μπορεσουμε και καταλαβουμε το πραγματικο νοημα των παραβολων , και μπορεσουμε και το εφαρμοσουμε στην ζωη μας , η ζωη θα ητο πολυ πιο ανθρωπινη , πραμα δυσκολο .
Μακαρι ολοι να πορευομαστταν βασει της Κ . Διαθηκης , αλλα ο κοσμος εχει τοσο διαστρεβλωθει , που αυτο ειναι ανεφικτο , και αν γυρισεις το ενα μαγουλο , πολλοι θα προθυμοποιηθουν να σε χαστουκισουν και στο αλλο !!! Αγγελος .
18-03-2015, 07:04 #13
Mahatma Gandhi
Gandhism designates the ideas and principles Gandhi promoted. Of central importance is nonviolent resistance. A Gandhian can mean either an individual who follows, or a specific philosophy which is attributed to, Gandhism.[71] M. M. Sankhdher argues that Gandhism is not a systematic position in metaphysics or in political philosophy. Rather, it is a political creed, an economic doctrine, a religious outlook, a moral precept, and especially, a humanitarian world view. It is an effort not to systematise wisdom but to transform society and is based on an undying faith in the goodness of human nature.[146] However Gandhi himself did not approve of the notion of "Gandhism", as he explained in 1936:There is no such thing as "Gandhism", and I do not want to leave any sect after me. I do not claim to have originated any new principle or doctrine. I have simply tried in my own way to apply the eternal truths to our daily life and problems...The opinions I have formed and the conclusions I have arrived at are not final. I may change them tomorrow. I have nothing new to teach the world. Truth and nonviolence are as old as the hills.[147]
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-03-2015, 16:23 #14
οπως το ειχες εκφρασει, δηλαδη "αν καποιος σε χαστουκισει στα νευρα του", εμοιαζε να μιλας για φυσικη βια, οχι περι αντιδρασεων γενικοτερα, γιαυτο στο ρωτησα.
μπα, δεν πολυσυμφωνω μαζι σου μαγκ.
φυσικα και μπορει καποιος να σου φερθει σκαρτα χωρις να φταις.
αν δηλαδη ο αλλος/η ειναι λαμογιο, συκοφαντης, κακοηθης, πατσαβουρα, και σου παρουσιαζεται λεγοντας ψεματα, τελειως διαφορετικος/η παριστανοντας την κακομοιρουλα , το μονιμο θυμα και κλωτσοσκουφι των ερωτικων παρτενερ (μα ΟΛΩΝ ανεξαιρετως!), και την καλη φιλη με τα συνεχομενα προβληματα απορριψης απο το αλλο φυλο, και εσυ καλοπροαιρετα κανεις παρεα μαζι του και προσπαθεις να συμπαρασταθεις, φταις εσυ που του εδωσες το δικαιωμα να μπει στην ζωη σου?
ΟΧΙ. θα φταις, αν γνωρισεις αυτες τις πλευρες και τον αφησεις να παραμεινει.
το να ειναι ο αλλος κακοηθης και μυθομανης, δεν κανει εσενα ηλιθιο. κανει εκεινη/ον, πατσαβουρα...
στην φυσικη βια δεν εχω καμια ανεκτικοτητα. εκτος αν προκειται για κανεναν ανισορροπο που μπορει να επιτεθει στα καλα καθουμενα, στον δρομο , χωρις να τον ξερω. εκει απλα θα προστατευθω και θα απομακρυνθω.
αν προκειται για γνωστο, αποκλειεται να το ανεχθω. δεν εχει συμβει ποτε στην ζωη μου, ουτε να σηκωσω χερι, ουτε να μου σηκωσουν.
αν μιλας για ηθικη βλαβη και αντιποινα, εξαρταται απο την περιπτωση.
ειμαι πολυ επιεικης στην βλακεια και στο λαθος (που δεν επαναλαμβανεται), αλλα ειμαι καθετη στην κακοηθεια. καλυτερα να μην το επιχειρησει ο συκοφαντης και κακοηθης να με βλαψει.(και η πατσαβουρα).Last edited by Remedy; 18-03-2015 at 16:45.
18-03-2015, 16:36 #15