Results 1 to 6 of 6
Thread: ακολουθησε τονειρο σου
-
23-03-2015, 22:08 #1
ακολουθησε τονειρο σου
Ειναι μια πολυ κοινη συμβουλη/ προτροπη , την διαβαζω πολυ συχνα και εδω μεσα . Αν συνεβαινε αυτο , ο κοσμος θα ηταν γεματος επιτυχημενους επαγγελματιες/επιστημονες καθε ειδους , γιατρους , μηχανικους , αρχιτεκτονες , μεγαλοστελεχη επιχειρησεων , επιχειρηματιες κτλ.κτλ. . Φυσικα , δεν θελει να γινει κανεις πχ. επιτυχημενος υδραυλικος . Αυτο προεκτεινεται παντου , πχ. στην ευρεση συντροφου , παντα ψαχνουμε τον καλυτερο . Η στην κοινωνικη αποδοχη και τροπο ζωης . Αυτο φυσικα δεν συμβαινει σχεδον ποτε . Μηπως πρεπει να σταματησουμε τα ονειρα , και να προσγειωθουμε στην μιζερη και θλιβερη συχνα πραματικοτητα , η να επιμεινουμε μεχρι τελους ?.
Διοτι την αλλη φορα που θα σας πει καποιος ' μην ανησυχης , ολα θα πανε καλα ', ζητηστε ακριβεις οδηγιες !!
- 23-03-2015, 22:12 #2
Οι συμβουλές σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιάνουν τόπο.. Δεν ειναι αποτελεσματικές. Κάποια πράγματα εχουν οπως εχουν και δεν αλλάζουν. Πρεπει να το δεχτούμε. Οπως διαφέρουμε στα χαρακτηριστικά, ετσι διαφέρουμε και σε ψυχολογικό καο γνωστικό επίπεδο. Ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου αν εισαι τυχερός και τα εχεις..... Τα καλλιεργείς, αλλα κανείς δεν μπορει να τα δημιουργήσει, οποτε τα λογια παρηγοριας ειναι ουτοπικά.
23-03-2015, 22:21 #3
to θεμα ξερεις πιο ειναι στα 14 του περιπου που ο καθενας θα σπουδασει ειναι δυσκολο να γνωριζει που πρεπει να παει αν δε του το υποδειξει καπιος εγω πχ για καλη μου τυχη ειχα ενα θειο που ηταν δασκαλος κ καταλαβε εγκαιρα που θα πρεπει να παω κ ετσι βρεθηκα στο καταληλο χωρο για μενα
24-03-2015, 00:09 #4
μα αυτο ακριβως ειναι η μαγεια της ζωης..
οχι τα ονειρα αυτα καθαυτα αλλα η προσπαθεια επιτευξης τους.
αν το χασουμε κι αυτο ειμαστε νεκροιAnd those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
24-03-2015, 02:19 #5
Καθενας να ζει συμφωνα με τον χαρακτηρα του δεν μετραει η επιτυχια σε θεματα που δεν μας εκφραζουν μετραει η ευτιχια
24-03-2015, 08:31 #6
- still searching for the right place.....
Συμφωνώ κ επαυξάνω στο θέμα της προσγείωσης κ του ρεαλισμού. Έχω όμως 1 άλλη απορία: όταν λέμε "όνειρα" τί ακριβώς εννοούμε......? Γιατί μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει τεράστια διάσταση στο βαθμό που κυνηγάνε τα όνειρά τους, ακολουθούν επιθετική πολιτική στην επίτευξη των στόχων τους προκαλώντας/δημιουργώντας κ αρπάζοντας τις ευκαιρίες κ στο βαθμό που "δουλεύουν" για να αποκτήσουν αλλά για να διατηρήσουν τα κεκτημένα.
Τί θέλω να πω....... χαζό πχ αλλά ΆΛΛΟ πράγμα να θέλω τον πρίγκηπα του παραμυθιού (σε εμφάνιση, ηλικία, οικονομικοκοινωνικό status, μορφωτικό επίπεδο κλπ κλπ u name it) κ να είμαι αραχτή όλη μέρα στον καναπέ μου σαβουρώνοντας πίτσες κ donuts κ παράλληλα να αποβλακώνομαι με μεσημεριανές εκπομπές κ σίριαλ κ fb, κ ΆΛΛΟ να προσέχω τον εαυτό μου, να φροντίζω να καλλιεργήσω 5 προσόντα που έχω, να είμαι κοινωνική κ να αξιοποιώ πάσης φύσεως ευκαιρίες, κ να προσπαθώ να κινούμαι σε χώρους που να μπορώ να γνωρίσω κάποιον τέτοιο (αναλόγως του τί θέλω φυσικά). Στην 1η περίπτωση λες απλά "αφού εσύ είσαι διατεθειμένη να δώσεις κ να προσπαθήσεις ως εκεί, προσγειώσου, κ συμβιβάσου με τα αντίστοιχα όσων προσφέρεις, δηλ. ή ρίξε κατακόρυφα τα stanard σου ή μείνε όλη σου τη ζωή να γυρνάς από δωμάτιο σε δωμάτιο", στη 2η περίπτωση λες "ναι, κυνήγα το (στα πλαίσια των ρεαλιστικών δυνατοτήτων σου πάντα) κ μπράβο σου για ό,τι καταφέρεις". Γιατί όνειρο για κάποιους σημαίνει "ονειρεύομαι στον ξύπνιο μου" κ για άλλους "θέλω κ υλοποιώ, ή έστω καταβάλλω την αντικειμενικά κ υποκειμενικά μέγιστη προσπάθεια να υλοποιήσω".