Results 1 to 8 of 8
Thread: solian κ κοινωνικη αποσυρση
-
23-03-2015, 21:36 #1
solian κ κοινωνικη αποσυρση
γεια σας ηθελα να σας μιλησω για το εμπειρια μου με το σολιαν, το παιρνω αρκετα χρονια τωρα, ειναι καλο φαρμακο κ μου εχει σβησει σχεδον εντελως τα θετικα συμπτωματα, το θεμα ειναι πως εχω πολλα αρνητικα, ειμαι κλεισμενος κ ταμπουρωμενος στο σπιτι μου βγαινω μονο αν υπαρχει αναγκη κ οχι με ιδιετερη ευχαριστηση θα ελεγα. νομιζω πως ολο αυτο το αντικοινωνικο προφιλ ειναι αποτελεσμα περισσοτερο του φαρμακου αυτου, στο παρελθον με αλλα φαρμακα ημουν πιο δραστηριος κ ορεξατος αλλα αναγκαστηκα να γυρισω στο σολιαν γτ ειναι το μονο που δεν μου προκαλει εντονες παρενεργειες (εκτος φυσικα απο αυτα που προανεφερα), θα ηθελα τη γνωμη σας αν θα επρεπε να μιλησω στο γιατρο μου για μια αλλαγη φαρμακου, η αληθεια ειναι οτι εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα αντιψωσικα κ δεν ξερω αν θα πρεπε να ρισκαρω μια αλλαγη. εσεις τι λετε να κανω?
- 23-03-2015, 21:49 #2
Μηπως ολο αυτο που λες πως δεν βγαινεις απο το σπιτι ειναι απο το γεγονος πως πηρες κιλα ή νομιζεις οτι φαινεται οτι εχεις κατι παθολογικο?Με εμενα αυτο συνεβαινε και το καταλαβα αργοτερα οταν ο γιατρος μου μειωσε τη δοση και εχασα και κιλα.Τωρα ειμαι πιο κοινωνικος.Λεω μηπως ειναι αυτο δεν ξερω.
Το solian δεν το εχω παρει ποτε και δεν μπορω να σου πω κατι σιγουρο.Δυστηχως αν σε πιανει ενα φαρμακο καλο ειναι να μην πειραματιστεις με αλλο κια σιγα σιγα με τα χρονια ο γιατρος θα σου μειωσει τη δοση και θα εισαι καλυτερα.Απλα θελει υπομονη.Εγω λοιπον λεω οχι στην αλλαγη αλλα μπορεις να συζητησεις με τον ψυχιατρο σου για τις παρενεργειες που σου προκαλει το συγκεκριμενο φαρμακο μηπως σου δωσει και λιγο αντικαταθλιπτικο και σε βοηθησει με τη διαθεση σου και τις εξοδους.
23-03-2015, 21:51 #3
@σουλφλαι εχω και γω παρει σχεδον ολα τα αντιψυχωσικα..
και γιαυτο με βαλαν στο λεπονεξ..
νομιζω πως απο συμπτωματα ειμαι σχετικα καλυτερα απο αρνητικα, θετικα εχω αλλα σε πιο οκ βαθμο
δε σου συνιστω βεβαια την κλοζαπινη γιατι θελει συνεχεια εξετασεις και ελεγχους και γενικα ειναι βαρυ και επικινδυνο φαρμακο
εμενα με βοηθησε ομως..
οσο για το σολιαν.. αφου σε βοηθαει γιατι να ρισκαρεις να το αλλαξεις???
23-03-2015, 22:00 #4
kamia fora pantws pairnoyme to thetiko apo kati k meta allazoyme(genikws...).etsi einai h zwh
23-03-2015, 22:36 #5
θελω να το αλλαξω γιατι δυσκολευομαι πολυ να βγω εξω επισης δεν εχω καθολου ορεξη να κανω οτιδηπωτε, μετα βιας μαγειρευω κ αν δεν το κανα για να φροντισω τη μανα μου ισως να μην εκανα ουτε αυτο,
μιχαλη ναι εχω πολλα κιλα αλλα δεν αισθονομαι μειονεκτικα για αυτο, πλην ισως το καλοκαιρι στη παραλια. επισης το σολιαν το παιρνω σε μικρη δοση (400μγ τη μερα) κ μαζι παιρνω κ ζολοφτ αλλα η διαθεση παραμενει πατος
24-03-2015, 13:24 #6
Προσωπικά παίρνω κ εγώ 400 mg solian.Είχα ξεκινήσει με 800.Εγώ είχα αρνητικά στην αρχή κυρίως.Δεν ήθελα να βγω γιατί δεν ένιωθα καλά και έτοιμος.Τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.Το επιδιώκω να βγω έξω.
Εγώ πιστεύω πως με βοήθησε στα αρνητικά.Συζήτησέ το με τον γιατρό σου.Πιστεύω είναι καθαρά αρνητικό σύμπτωμα της πάθησης κ όχι παρενέργεια του φαρμάκου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
25-03-2015, 02:35 #7
Προτεινω να το τολμησεις παντα με εντολη γιατρου δεν παιζουμε με τα φαρμακα κ εγω μετα απο φαρμακο που με εκανε σαν ζομπι βρηκα φαρμακο με το οποιο νιωθω ζωντανη κ γεματη ενεργεια
25-03-2015, 03:23 #8
na to syzhthseis kalo tha htan. kai an krino kai apo emena ayto to arnhtiko feygei dyskola giati to exo 2 sxedon xronia kai ego alla vgaino exo pou kai pou kai as mhn yparxei logos asxeta pou den me gemizei psyxika