Aυτοπεποίθηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Senior Member

Aυτοπεποίθηση

Με τις περισσότερες ψυχιατρικές παθήσεις κάποιος χάνει την αυτοπεποίθησή του.Μερικές φορές η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι αιτία ψυχολογικών προβλημάτων.Εγώ μετά το ψυχωσικό επεισόδιο μου έχασα τελείως την αυτοπεποίθησή μου.Γενικά άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου,η σκέψη μου δεν είναι πλέον η ίδια και σε λειτουργικότητα υπολείπομαι.
    Σε μια κλίμακα από το 0-10 ποια είναι η αυτοπεποίθησή σας;;Εμένα πάντως σε όλους τους τομείς είναι στο 0.
    Γνωρίζετε τρόπους για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση;;Πως το αντιμετωπίζετε;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    γεια σου το θεμα που εθεσες ειναι πολυ ωραιο εγω εχω ψυχωση και εχω κυριως γνωστικα προβληματα , εχω χασει την αυτοπεποιθηση μου γιατι δεν ειμαι οπως πρωτα αλλα προσπαθω με βαση το δεκα μου βαζω 7 γιατι κατι κανω και εγω και ετσι συνεχιζω . δεν ξερω εσυ τι προβληματα εχεις και που αισθανεσε οτι υποληπεσε , καλο ειναι να μη το βαζουμε κατω εγω προσωπικα πιστευω οτι εχω πολυ μεγαλο προβλημα αλλα οταν συναντω και αλλους αυτο καταλαγιαζει

Senior Member
    @nikopoul έχω κλείσει 2 χρόνια από την έναρξη της θεραπείας.Εσύ είδες βελτίωση με την πάροδο των χρόνων και με προσωπική σου προσπάθεια;;Πώς ήσουν τα πρώτα χρόνια της θεραπείας;;Είχε πληγεί η αυτοπεποίθησή σου;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ειδα βελτιωση σε μερικα πραγματα και εμφανιστηκαν αλλα που ηταν ασχημα εχει πληγει η αυτοπεποιθηση μου αλλα δεν το βαζω κατω γενικα δεν εχω δει συνολικη βελτιωση

ΛΟΣΤ που εισαι σε ψαχνουμε παρε με ενα τηλ.παιδια(ειδικα παιδια του τσατ) οποιος εχει νεα του λοστ ας με ενημερωσει.

Senior Member
    Δημητρη , εμαθα εχασε το κινητο του.
    Θα του το μεταφερω.

Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Δημητρη , εμαθα εχασε το κινητο του.
    Θα του το μεταφερω.
    ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ μπετε

Banned
    εγω πιστευω οτι εχει νοημα να εχει κανεις αυτοπεποιθηση στα πραγματα που γνωριζει οτι μπορει να κανει κ αποτελουν χωραφια του κ χωρις κ παλι να υπερβαλει η να υπερεκτιμα τον εαυτο του ενω αν κατι δε το γνωριζει καθολου δεν εχει νοημα να εχει αυτοπεποιθηση πανω σε αυτο εγω δει αρκετους πχ κ ενω δε γνωριζουν καθολου ενα πραγμα πιστευουν οτι μονο με αυτοπεποιθηση θα γινουν πειστικοι αυτο μπορει να συμβει αλλα αν ειναι ετσι δε θα γινουν πειστικοι για πολυ

Senior Member
    Η αυτοπεποιθηση εχει τις ριζες της στην παιδικη ηλικια . Πως σου φερονται οι γονεις σου , τι επιδοσεις εχεις στο σχολειο , ποσο σε υπολογιζουν οι συμμαθητες κλπ κλπ . Αν και μεγαλωσαμε στο ιδιο σπιτι , η αδελφη μου , στερειται αυτοπεποιθησης , ενω εγω οχι . Βεβαια , τοτε σεμενα ειχαν αδυναμια οι γονεις , παντα εφερνα καλους βαθμους , και ειδικα ο πατερας μου μου ειχε αδυναμια , ηταν η εποχη που αν ειχες κοριτσι , δεν ειχες παιδι , ταγορια ετυγχαναν πολυ καλυτερης μεταχειρησης . Η επιθυμια μου για κατι , ητο και και διαταγη !!! μετα τα 16 , εβλεπα οτι ειχα επιτυχια στο αλλο φυλο , και αυτο με ακολουθει ακομη . Ειχα και την αυτοπεποιθηση να κανω μια δικη μου εταιρια , εξτρα τονωση αυτοπεποιθησης Η κτθλψη δεν επηρεασε την αυτοπεποιθηση μου , ισως πολυ λιγο , και αν μιλαμε για βαθμολογια , με αριστα το 10 , ειμαι στο 7 . Παραπανω το θεωρω αλαζονεια .

κ εγω ειχα επιτυχια στις γυναικες στα κανονικα μου κιλα απο τοτε που εβαλα ομως 40 κιλα δεν ξερω τι εγινε κ επεσε γκαντεμια στις γυναικες. ΥΓ πλακα κανω σαφως ξερω οτι την συνταγη την χαλασαν τα ιδια τα κιλα...

Banned
    Γεια σου serie,
    νομίζω ότι ένας τρόπος για να βελτιώνει κανείς την αυτοπεποίθησή του είναι να δημιουργεί κάτι, να μαθαίνει κάτι, να εργάζεται πάνω σε κάτι. Αυτό μπορεί να είναι και ένα απλό πράγμα. Χρειάζεται δηλαδή ο κάθε άνθρωπος να βρει μια ενασχόληση (ή και περισσότερες ίσως) που να του γεμίζουν τη ζωή, αυτό δίνει και μια εμπιστοσύνη περισσότερο στον εαυτό του, καθώς και μια χαρά.
    Επίσης το να έχει κανείς καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται καθημερινά, κάνει καλό αυτό και στην αυτοπεποίθηση. Φέρνει μια ισορροπία, ηρεμία στην ψυχολογία του ανθρώπου.
    Έχω και 'γω θέμα με χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλά δεν θα δώσω βαθμίδα κατάστασης, γιατί τελικά πιστεύω ότι ένας ακόμα τρόπος όταν μας συμβαίνει αυτό, είναι να μην εστιάζουμε, το σκεφτόμαστε αυτό, γιατί το διογκώνουμε μέσα μας κι άλλο. Δηλαδή καλύτερα την κάθε μέρα που έρχεται να λέμε τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, αντί τι δεν μπορούμε... λόγω χαμήλης αυτοπεποίθησης. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ και χρειάζεται αργά και σταθερά βήματα για να τα καταφέρνεις και να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Αλλά νομίζω ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί όταν δεν μένουμε αδρανείς, θα συμφωνήσω με τον nikopoul, ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.

Senior Member
    Aγαπητη breath , το σημαντικοτερο στην αυτοπεποιθηση ειναι να ταχεις καλα με τον εαυτο σουυ , μετα ταχεις καλα με ολους , δεν κρατας κακιες , δεν θυμωνεις ευκολα κλπ

Banned
    Θα σ πρότεινα για αρχή ένα βιβλίο ,ώστε να σ βοηθήσει να αλλάξεις τρόπο σκέψεις και να τα βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά//

Senior Member
    Πιστευω , οτι δυστυχως , η αυτοπεποιθηση ειναι κατι που η τοχεις η δεν τοχεις . Αν τοχεις , μπορεις να το καλλιεργησης .

Banned
    Θα διαφωνήσω ,εΓώ πιστεύω ότι μπορείς να τ αποκτήσεις και να μην το έχεις........

Page 1 of 2 12 LastLast