Εκτακτες καρδιακές συτολές
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53
    Senior Member

Εκτακτες καρδιακές συτολές

Καλησπέρα.Εδώ και 2 εβδομάδες παθαίνω έκτακτες σε καθημερινή βάση.Σταμάτησαν για λίγες μέρες όταν ο γιατρός μου ξεκίνησε ρυθμονόρμ(για 5 μέρες.αναφέροντάς μου οτι έχω σύμπτωμα χωρίς πρόβλημα στην καρδιά οπότε θέλει να σταματήσουμε το σύμπτωμα).Το καρδιογράφημα κατέγραψε κοιλιακές και κολπικές έκτακτες.Ο γιατρός μου είπε οτι δέν ειναι τίποτα και να μην έχω άγχος γιατί δεν είναι επικίνδυνες.Την μία μέρα μάλιστα πήγα στα επείγοντα γιατί κάθε 10 δευτερόλεπτα έκανα και 1-2 δυνατές.Εχθές το βράδυ πείρα το τελευταίο χάπι αν και θα συνέχιζα λίγο ακόμη αλλά αύριο έχω ραντεβού για γαστροσκόπηση γιατί έχω πρόβλημα στο στομάχι και ο γιατρός θέλει να δει μήπως και προκαλούνται απο εκέι οι έκτακτες.Ο λόγος που γράφω είναι γιατί έχω κυριευτεί απο άγχος και φόβο σκεπτόμενος οτι θα πάθω ανακοπή και θα πεθάνω έτσι απλά.Ξέρω πως κάποιος θα απαντήσει οτι αφού ο γιατρός είπε οτι δεν είναι τίποτα να τον ακούσω και να ηρεμήσω.Το θέμα είναι πως ο γιατρός δεν γνωρίζει απο που προέρχεται το σύμπτωμα αυτό.Μπαίνω στο ίντερνετ και διαβάζω για τις αρρυθμίες(όπως κάνουμε πολλοί απο εμάς τους φουλ με άγχος)με αποτέλεσμα να πανικοβάλλομαι ακόμη περισσότερο σε σημείο που δεν μπορώ να κάτσω χαλαρός ούτε για δευτερόλεπτα.Σκέφτομαι πως εάν περνάω τέτοια απο τώρα,τί θα περνάω στα 40(εάν ζω).Ο πατέρας μου έχει πάθει έμφραγμα του μυοκαρδίου και έκανε 4πλό bypass.Ο αδερφός του ρήξη ανευρύσματος αορτής και ο παππούς+ο πατέρας τους πέθανε απο καρδιά.Παλιά είχαν βρεί στον αδερφό μου πρόπτωση και ανεπάρκεια μιτροειδους και το ίδιο ακριβώς και σε εμένα.Είναι να μην αγχώνομαι.Πείτε μου.
    Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Senior Member
    Καμία απάντηση παιδιά ?

Πόσων χρονών είσαι; Αυτές οι έκτακτες συνήθως δεν είναι τίποτα. Απλά, επειδή έχεις οικογενειακό ιστορικό κάνε κανένα τσεκ απ για την καρδιά κάθε ένα - δυό χρόνια. Θυροειδή έχει κοιτάξει; Πολλές φορές ευθύνεται για τέτοια συμπτώματα.

Senior Member
    απο αγχος ειναι λογικα....οι περισσοτεροι απο εδω παθαιναμε/παθαινουμε οποτε κλειν και εγω ειχα τρομοκρατηθει και holter εκανα και ολα οπως ολοι εδω τιπτοα ηρεμησε κανε την γαστροσκοπισει σου γτ μπορει να ειναι κ απο το στομαχι και ολα καλα τιποτα απολυτως!

Senior Member
    Καλησπέρα Κασσάνδρα.Είμαι 23.Κάνω τσεκ απ κάθε 1μιση χρόνο περίπου.Θυροειδή δεν έχω.Μόλις γύρισα απο τον γαστρ/λογο οπου και έκανα γαστροσκόπηση.Η διάγνωση είναι Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση-διαφραγματοκήλη 2 εκατοστών και γαστρίτιδα.Ο γιατρός είπε πως επειδή το στομάχι είναι τσιτωμένο απο τις παθήσεις που προανέφερα σύν το άγχος είναι δυνατό να κάνει κάποιες δυνατές συσπάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έκτακτες συστολές.

Senior Member
    Γιώργο καλησπέρα.Το άγχος είναι αναμφισβήτητα ένας απο τους παράγοντες που επηρεάζουν την καρδιακή λειτουργία.

Banned
    Πως ηταν η γαστροσκόπηση;;

Senior Member
    Γειά σου φίλη mnimonio.Ξάπλωσα στο κρεβάτι στο αριστερό πλευρό,μου έβαλαν ενέσιμο φάρμακο στην φλέβα,μηχάνημα που καταγράφει την καρδιά και ένα μασελάκι στο στόμα.Σε δευτερόλεπτα ένιωσα ένα ωραίο μούδιασμα στο χέρι μου και μου ήρθε μία γλυκιά υπνηλία και μία θολούρα στην όραση σαν να είμαι πολύ μεθυσμένος αλλα χωρίς ζαλάδες και τέτοια.Μπορώ να πώ πως μου άρεσε αρκετά.Μετά ο γιατρός μου έκανε την γαστροσκόπηση αλλα για λίγα δευτερόλεπτα δέν πολυ ένιωθα τι γίνεται(χωρίς άγχος εννοείτε).Είχα κλειστά τα μάτια σε φάση κοιμάμαι δεν κοιμάμαι.Το μόνο που ένιωσα 3-4 φορές ήταν οτι μου έρχετε να κάνω εμετό αλλα καθόλου ενοχλητικό.Πολύ χαλαρά.Μου φάνηκε το όλο θέμα σαν 15 δευτερόλεπτα.Μόλις σηκώθηκα απο το κρεβάτι το σώμα μου ήταν βαρύ και η όρασή μου σαν μεθυσμένος και είπα και μερικές μαλ....τσες απο την μαστούρα ! χαχα.Για να πώ την αλήθεια θα ήθελα το feeling που είχα μετά απο την εξέταση να κρατούσε κανα 2ωράκι αλλα πέρασε μέσα σε 10 λεπτά !

Banned
    Μαλιστα.. Ευγε για το θαρρος σου!!
    Παντως σχετικα με τις εκτακτες , αν δεν τις βγαλεις απο το μυαλο σου θα τις εχεις παντα ετσι πολλες και ειναι κριμα να εισαι απο τωρα με τα ρυθμονορμ!
    Και εγω εχω προπτωση και τις εκτακτες τις απεκτησα με το αγχος ,ουδεμια σχεση εχουν με την προπτωση , δεν το λεω εγω , η καρδιολογος που πηγα.. Μην μου πεις παλι οτι δεν τις σκεφτεσαι γιατι εχεις ανοιξει 5 θεματα για αυτες! :P
    επισης μην σκεφτεσαι το οικογενειακο ιστορικο σου , ολοι εχουμε γονιδιακες καταδικες , τι να κανουμε? Ριχνε την ματια σου στην προπτωση μια φορα τον χρονο , οπως κανουμε ολοι και προσπαθησε λιγο να χαλαρωσεις.

Senior Member
    mnimonio τις σκέφτομαι και μάλιστα πολύ.Το γράφω στην αρχή.Τα ρυθμονόρμ τα σταμάτησα.5-6 μέρες τα πείρα.Ο γιατρός είπε να τα συνεχίσω για 1 μήνα αλλα δεν παίζει.Ο καρδιολόγος είπε πως υπάρχει περίπτωση να είναι και απο τη πρόπτωση.Το να χαλαρώσω είναι μία κουβέντα.Το θέμα είναι επι του πρακτέου τι κάνουμε...

Banned
    Quote Originally Posted by Johnc View Post
    mnimonio τις σκέφτομαι και μάλιστα πολύ.Το γράφω στην αρχή.Τα ρυθμονόρμ τα σταμάτησα.5-6 μέρες τα πείρα.Ο γιατρός είπε να τα συνεχίσω για 1 μήνα αλλα δεν παίζει.Ο καρδιολόγος είπε πως υπάρχει περίπτωση να είναι και απο τη πρόπτωση.Το να χαλαρώσω είναι μία κουβέντα.Το θέμα είναι επι του πρακτέου τι κάνουμε...
    Το ξερω οτι ειναι μια κουβεντα οπως επισης ξερω ποσο τρομακτικες ειναι οι εκτακτες .. ομως περαν της προπτωσης , πρεπει να παλεψεις και λιγο με τον ψυχισμο σου!
    Ξερεις ποσος κοσμος εχει προπτωση? Ε τοσες εκτακτες δεν εχει ! Βεβαια οκ καθε περιπτωση και διαφορετικη θα μου πεις ! Δεν πας για μια δευτερη γνωμη?? Γιατι και τα ρυθμονορμ δεν ειναι λυση για την ηλικια σου και ποσο μαλλον οταν υπαρχει υποβαθρο αγχους.. Αν με καταλαβαινεις!

Senior Member
    Καταλαβαίνω εννοείτε.Το θέμα είναι να βρώ απο τι προκαλούνται 100%

Banned
    Quote Originally Posted by Johnc View Post
    Καταλαβαίνω εννοείτε.Το θέμα είναι να βρώ απο τι προκαλούνται 100%
    Γι'αυτο πηγαινε παρε μια δευτερη γνωμη.. Δεν ειναι κακο και ουτε υποτιμας τον γιατρο σου.

Senior Member
    mnimonio είναι οικογενειακός φίλος ο γιατρός και απο όσα λένε πολύ καλός.Το σκέφτηκα να πάω σε ειδικό αρρυθμιολόγο αλλα δεν έχω χρόνο και χρήμα...Σήμερα που μίλησα με τον καρδιολόγο μου είπε η διαφραγματοκήλη προκαλέι τις αρρυθμίες και να συνεχίσω το ριθμονόρμ για 1 μήνα τουλάχιστον.Και αναρωτιέμαι αφόυ είναι απο την κήλη γιατί να πάρω χάπι για την καρδιά?για να μην έχω το σύμπτωμα?Δε ξέρω τι να κάνω.Πρίν που είπες " απο τέτοια ηλικία ριθμονόρμ" τι ακριβός εννοούσες?Τεμπελιάζει η καρδιά ασ πούμε ή οτι απλά είμαι μικρός για τέτοιου είδους χάπια?Εάν τα χάπια δέν "κουράζουν" την καρδιά τότε ποιό είναι το πρόβλημα ?

Banned
    Τζον δεν υποτιμω τον γιατρο σου.. Αλλα μια δευτερη γνωμη ή ισως μια διαφορετικη προσεγγιση περα απο ρυθμονορμ δεν θα υπαρχει??
    Εγω σου ριχνω πολλα χρονια και εχω παρει αντιυπερτασικο γιατι μια φορα ειχα ανεβασει πιεση στον θεο.. Κανεις δεν μου ειπε ελα να δουμε πως θα πας με το αντιυπερτασικο , ισα ισα για αλλα χαπακια μου μιλησαν (ψυχικου φασματος) τα οποια και δεν δεχτηκα/δεχομαι..
    Ναι ειναι κριμα και αδικο να τραβιεσαι με ρυθμονορμ στα 20 σου , οταν υπαρχει ψυχολογικο υποβαθρο.. Με πολυ κατανοηση στα λεω αυτα , διοτι και εγω παλευω με αυτον τον δαιμονα που λεγεται εκτακτη συστολη.

Page 1 of 4 123 ... LastLast