Results 16 to 30 of 36
Thread: κόλλημα - ξεκόλλημα
-
26-11-2007, 18:00 #16
Απο την στιγμή όμως που είμαστε ικανές να συγκεντρωθούμε κάτω απο πίεση , γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε οταν το θέλουμε ?
Και γιατί να υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας ?
Δεν λέω οτι δεν υπάρχει , αλλα απο την άλλη αν σε μικρό διάστημα καταφέρνεις επιτυχία , πόσο μάλλον αν ασχοληθείς παραπάνω ............
Εχω την αίσθηση οτι κατι παραπάνω υπάρχει .........
- 26-11-2007, 18:03 #17
Σαν να πρέπει να φροντίσω για κάποια συναισθήματα ..........
26-11-2007, 18:07 #18
εγω βλεπω οτι πρεπει να συγκεντρωσεις τις σκεψεις σου.....
μου θυμιζουν την χαμενη ατλαντιδα...
:cool:
26-11-2007, 18:08 #19
........... να τα τακτοποιήσω πρώτα , για να μην φωνάζουν ...........
............. όμως απο την άλλη , νιώθω άσχημα που δεν έκανα το καλύτερο δυνατό .............. και δεν βάζω και μυαλό ...........
26-11-2007, 18:10 #20
Originally posted by krino
26-11-2007, 18:20 #21
Originally posted by Kleiw
Απο την στιγμή όμως που είμαστε ικανές να συγκεντρωθούμε κάτω απο πίεση , γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε οταν το θέλουμε ?
Και γιατί να υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας ?
Δεν λέω οτι δεν υπάρχει , αλλα απο την άλλη αν σε μικρό διάστημα καταφέρνεις επιτυχία , πόσο μάλλον αν ασχοληθείς παραπάνω ............
Εχω την αίσθηση οτι κατι παραπάνω υπάρχει .........
Για αυτό κι εγώ κάνω πράγματα που είναι των άκρων. Όταν δηλαδή είναι να βγάλω δουλειά δε κοιμάμαι για 3 μέρες.
Όταν δεν έχω κάτι να με πιέζει γίνομαι απίστευτα αργή. Επειδή δεν έχω την πίεση σκέφτομαι διεξοδικά και ψάχνω ότι μου έρχεται στο μυαλό. Κάτσε να το εξετάσω και από αυτή τη μεριά λέω στον εαυτό μου. Δεν αντέχω να μη το εξετάσω από τη στιγμή που έχω χρόνο.
Μου λέγανε πάντα οι γονείς μου στο σχολείο ότι αφού έπαιρνα αυτούς τους βαθμούς που έπαιρνα με αυτό το διάβασμα που έκανα (που ήταν σχεδόν μηδαμινό) φαντάσου τι βαθμούς θα έπαιρνα αν διάβαζα περισσότερο. Κι όμως είμαι σίγουρη ότι θα έπαιρνα τους ίδιους βαθμούς. Θα έπρεπε να καταβάλω την πενταπλάσια προσπάθεια για να πάρω κάτι παραπάνω.
Το πρόβλημα είναι όταν είναι να κάνω ένα έργο μακροχρόνιο, όπως αυτό που έπρεπε να έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχω τη δύναμη να το αρχίσω καν.
26-11-2007, 18:29 #22
μηπως δεν αντέχουμε και για καιρό την πίεση ?
Εγω τουλάχιστον κατα κανόνα είμαι χαλαρή ............. οι στιγμές που πιέζομαι είναι λίγες και τις θεωρώ πολύτιμες ........
δεν ξέρω πραγματικά αν θα άντεχα για καιρό την πίεση .........
26-11-2007, 18:31 #23
..........και νιώθω οτι δίνω μεγάλη αξία σε συναισθήματα , σκέψεις , επιθυμίες .............
26-11-2007, 18:34 #24
........... όμως μου μένει πάντα ενα παράπονο απο τον εαυτό μου , που δεν δώθηκα όσο έπρεπε ........... παρόλο τον αρχικό ενθουσιασμό μου .................
26-11-2007, 18:44 #25
Το πρόβλημα είναι ότι για να συγκεντρωθώ σε κάτι πρέπει να κάνω μόνο αυτό για να μη μπορώ να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Αν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα τότε αποκλείεται να μπορώ να κρατήσω το ίδιο μέγεθος πίεσης για όλο αυτό το διάστημα. Αποσπάται η προσοχή μου και μειώνεται φυσικά η πίεση. Δε νομίζω λοιπόν ότι δεν αντέχω την πίεση για καιρό, αλλά ότι δε νιώθω για καιρό τέτοιου είδους πίεση.
Όταν ήταν να δώσω πανελλήνιες για δεύτερη φορά είχα μόνο ένα μάθημα να διαβάσω, Ιστορία. Είχα ένα ολόκληρο χρόνο για να το κάνω αλλά δε μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα στο βιβλίο. Τέλος Μαρτίου σταματάω τη δουλειά για να διαβάσω υποτίθεται απερίσπαστη. Μετά μου έφταιγε ότι δεν κάπνιζα μέσα στο σπίτι. Προσπαθούσα να συγκεντρωθώ στο βιβλίο και δε μπορούσα να διαβάσω ούτε μια γραμμή. Μέχρι που τέλος Μαϊου, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, δήλωσα στη μητέρα μου ότι θα αρχίσω να καπνίζω κατά την ώρα του διαβάσματος, ότι δε πρέπει να με ενοχλεί κανένας και απαγόρεψα στο τότε αγόρι μου να με ξαναπάρει τηλέφωνο. Φυσικά τον είδα ελάχιστα μέσα στον ένα μήνα.
Ο λόγος ήταν ο εξής. Αν περίμενα ότι θα με πάρει τηλέφωνο δε μπορούσα να συγκεντρωθώ. Έπρεπε να ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη ζωή μου πέρα από το διάβασμα.
Έτσι μόνο κατάφερα να διαβάσω και να περάσω. Διάβαζα 12 ώρες την ημέρα χωρίς να κάνω τίποτα άλλο από το να κοιμάμαι και να τρώω (και πήρα 10 κιλά σε ένα μήνα)
26-11-2007, 18:57 #26
Εδω διαφέρουμε λίγο ............... εγω δεν έχω πιεστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι .......... π.χ. 1 μήνα .............
και γιαυτό αναρρωτιέμαι για τις αντοχές μου ..............
26-11-2007, 19:04 #27
\'\'δεν αντέχω την πίεση για καιρό , αλλα δεν νιώθω για καιρό τέτοιου είδους πίεση ..........\'\'
ίσως να είναι έτσι ......... γιατί το μυαλό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί μεγάλο διάστημα σε ένα στόχο ........... αλλα το δικό μου μυαλό ............. Εχω φίλους που μια χαρά το καταφέρνουν ..........
μια χαρά φτιάχνουν προγραμματάκι που το τηρούν .......... φυσιολογικό προγραμματάκι , χωρίς ακρότητες .............
έχουν μικρότερο πρόβλημα συγκέντρωσης εκείνοι ή ξέρουν να χειρίζονται καλύτερα το μυαλό τους .................... και το χρόνο τους ...........
26-11-2007, 19:11 #28
Aphelia αναρρωτιέμαι πραγματικά μήπως είναι θέμα συνήθειας ...............
ούτε εσύ ούτε εγώ, είμασταν απο τα παιδιά που πιεζόμασταν για σχολική επίδοση ............
μάθαμε σε μια χαλαρότητα ............ και δεν χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε γιατί τα πράγματα πήγαν μια χαρά .............
τα άτομα που έχω στο νού μου , που μια χαρά διαχειρίζονται το χρόνο τους και δεν αναβάλλουν τις δουλειες τους , ήταν απο μικροί εργατικοί .............
είναι γονιδιακό χαρακτηριστικό μόνο ή η δύναμη της συνήθειας έχει βάλει το χεράκι της ?
είμαι σίγουρη οτι έχει βάλει το χεράκι της ...........
26-11-2007, 19:31 #29
κλειώ,
εγώ θέλω να σε ρωτήσω το εξής χωρίς να προσπαθώ να σε υποβιβάσω..
Τί πιστεύεις ότι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα τόπικ, το οποίο έχει 28 μηνύματα εκ των οποίων τα 7 είναι μελών και 21 δικά σου, καπάκι στο καπάκι στο καπάκι μέσα σε λίγες ώρες?
Και επίσης όταν υπάρχουν 115 προβολές χωρίς αντίστοιχο αριθμό απαντήσεων?
Τί σε κάνει να γράφεις έτσι?
26-11-2007, 19:37 #30
Originally posted by Kleiw
Originally posted by krino
Δεν ξερω αν μπορεις να το ορισεις σαν προβλημα, εμενα τουλαχιστον διαβαζοντας στο φορουμ μπορω να πω οτι ειναι η πρωτη φορα που βλεπω κατι τετοια αν και εχω διαβασει χιλιαδες χρηστες.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σχεδον σε καθε τοπικ εχει μια αρμαθεια απαντησεις δικες σου.
Και δεν συμβαινει σπανια, αλλα ειναι το συνηθες που συμβαινει.
Εμενα δεν μου λεει κατι αλλο, οτι χανεσαι εσυ η ιδια μεσα στις χαωδεις σκεψεις σου....
Δυστυχως με αναγκαζεις να σκρολαρω την σελιδα οταν γραφεις.
Εκτος αν θες να βγεις ο σουπερ ντουπερ χρηστης μιας και με μολις 3 μηνες χρηστρια εχεις καταφερει να με περασεις σε μυνηματα.....
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή