Results 1 to 15 of 42
Thread: γυναικειες φιλιες
-
06-04-2015, 15:30 #1
γυναικειες φιλιες
γεια σας! ειναι η πρωτη φορα που γραφω και θα ηθελα ν παραθεσω ενα κλασσικο θεμα για πολλες κοπελες νομιζω..θα μου πειτε εχει καταντησει αηδια πια...αλλα πραγματικα η ζωη θελω να πιστευω οτι δε μου εχει λυσει ακομα την απορια... υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ γυναικεια φιλια πιστευετε? δεν εννοω ανιδιοτελη βεβαια γιατι αυτη ειναι μοναδικη και γονε'ι'κη κατα βαση..αλλα φιλια που μπορει να διατηρηθει στο χρονο και να ναι ουσιαστικη περιεχοντας αγαπη και αλληλοβοηθεια στη ζωη.... αχχχ πολλα λεω τωρα.... :/
:confused:
- 06-04-2015, 15:42 #2
Τι σε κανει να εκφρασεις τον προβληματισμο σου αυτο; Ειχες καποια σχετικη εμπειρια;
06-04-2015, 21:39 #3
06-04-2015, 22:47 #4
Και βέβαια υπάρχει! Εγώ προσωπικά είχα την τύχη να έχω πολύ αξιόλογες φίλες που αποτέλεσαν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω πολύ τυχερή γι αυτό. Και τώρα έχω φίλες που με αγαπούν και εγώ το ίδιο και μία που ό,τι και να συμβεί θα μου σταθεί και θα με βοηθήσει. Είμαστε 25 χρόνια φίλες. Πάντα είχα καλές φίλες και δεν υπήρχε ούτε ζήλεια, ούτε ανταγωνισμός. Με κάποιες από αυτές δεν βλεπόμαστε πλέον λόγω απόστασης η συνθηκών αλλά ξέρω πώς αν τις χρειαστώ θα είναι κοντά μου, όπως κι εγώ αν με χρειαστούν. Σήμερα , για παράδειγμα, όλο το πρωί το ξόδεψα για να βοηθήσω μία φίλη μου στη δουλειά της που είχε μείνει πίσω και είχε αγχωθεί πολύ. Ένιωσα πολύ όμορφα που μπόρεσα και την βοήθησα. Και πριν λίγο καιρό που τη χρειάστηκα εκείνη έκανε πραγματικά τα αδύνατα δυνατά!
Γενικά, θεωρώ την φιλία ως τη σημαντικότερη σχέση στη ζωή του ανθρώπου. Κι αυτό γιατί είναι μία πλήρως ελεύθερη επιλογή σχέσης. Εννοώ οτι τους συγγενείς (γονείς, αδέλφια, θείους, παππούδες, εξαδέλφια) δεν μπορείς να τους επιλέξεις και υπάρχουν σχέσεις ιεραρχίας, εξάρτησης, καταπίεσης και όχι πραγματικής αγάπης πολλές φορές. Επίσης, με τον σύζυγο ή τη σύζυγο πολλές φορές μένουμε και χωρίς να υπάχει αγάπη αναγκαστικά επειδή ίσως υπάρχουν παιδιά και ένα σπιτικό που θα διαλυθεί και μπορεί να υπάρχει οικονομική εξάρτηση από την σχέση αυτή. Στη φιλία όμως υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και η σχέση είναι πιο αγνή γιατί όταν αρχίζει και χωλαίνει μπορούμε πολύ εύκολα να την διακόψουμε (αν σταματήσουν να υπάρχουν τα όμορφα συναισθήματα ή ανακαλύψουμε κάτι άσχημο). Δύσκολα στη φιλία υπάρχουν μεγάλοι συμβιβασμοί. Γι αυτό θεωρώ ότι είναι η πιο πραγματική και η πιο ιερή σχέση. Βέβαια, εμείς οι ίδιοι νοηματοδοτούμε και δίνουμε την αξία που αρμόζει στις σχέσεις μας. Οπότε εξαρτάται και από την ποιότητα των ανθρώπων.
06-04-2015, 22:57 #5
Σήμερα λοιπόν, που πήγα και βοήθησα τη φίλη μου το πρωί, εκείνη το απόγευμα έφυγε και πήγε να δεί μιά άλλη φίλη της στο νοσοκομείο που είχε πάθει σοβαρή πνευμονία και έπρεπε να είναι κάποιος μαζί της το απόγευμα για να την φροντίσει. Πήγε λοιπόν και την φρόντισε και μετά, πριν μία ώρα περίπου με πήρε τηλέφωνο στο σπίτι και μου έλεγε για την αγωνία της και τη ανησυχία της για την υγεία της άλλης φίλης της. Είναι πραγματικά όμορφο να έχεις φίλους και να νοιάζονται έτσι αγνά, ζεστά και ανθρώπινα.
07-04-2015, 02:29 #6
Καλησπερα σου μελος,Ναι σιγουρα υπαρχει!Ζοριστηκα πολλα χρονια απο ανειλικρινεις φιλες μεχρι που βρηκα καλες κοπελες στο πανεπιστημιο!
08-04-2015, 13:50 #7
υπαρχουν φιλιες κ ανδρικες κ γυναικιες αλλα πολυ λιγες .
10-04-2015, 12:09 #8
Γιατί το διαχωρίζεις; Λες και οι άντρες είναι οι τέλειοι φίλοι. Η φιλία δεν εξαρτάται από το φύλο και θα ήταν εγωιστικό από μέρους μας να λέμε πως δεν υπάρχει πραγματική φιλία όταν κάποιοι από εμάς έχουμε πραγματικούς φίλους. Ναι είναι δύσκολο έως και σπάνιο να τους βρεις. Όταν τους βρεις όμως νιώθεις ευγνωμοσύνη και όταν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, κρατάει για πάντα, δεν σβήνεται ούτε με τσακωμούς ούτε ακόμη κι' όταν χωρίσουν οι δρόμοι σας. :)
10-04-2015, 17:27 #9
Όποια κάνει τέτοιες ερωτήσεις, μάλλον δεν έχει καταφέρει να είναι καλή φίλη! :p
03-05-2015, 20:41 #10
πιστευω ότι υπαρχουν εγω εχω μονο μια και φταιω εγω γτ δεν το κυνηγησα εκανα αρκετες γνωρημιες αλλα επειδή ειχα μια μικρη παρεουλα ηδη δεν εδινα τοσο βαση στις νεες γνωρημιες τωρα μειναμε 2!καλο είναι να μην κλεινεις πορτες και που ξερεις στα πολλα ατομα θα βρεθουν και μια δυο καλες φιλες δν πρεπει να το βαζουμε κατω..δεν γινεται ολοι να ναι καλοι φιλοι αλλα μεχρι να βρεθουν οι λιγοι καλοι θα γνωρησεις πολλους απλα γνωστους..
04-05-2015, 02:36 #11
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ!
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
04-05-2015, 02:47 #12
βασικα επειδη μολις τωρα κατι μου θυμισε το θεμα σουr βασικα ειναι λιγο δυσκολο να μιλησει κανεις απροσδιοροστα για οτηδηποτε γιατι η καθε περιπτωση ειναι διαφωρετικη πχ υπαρχουν θεματα που αν τα προσδιοριζες θα μπορουσα να τα αναλυω ωρες αλλα αν δε τα προσδιοριζες να ελεγα ελαχιστα πραγματα.
ενα πραγμα θα πρεπει να εχει βαθος για να πετυχει δηλαδη αν υποθεσουμε για παραδειγμα οτι αποφευγεις τις επαφες με τους αλλους ε μετα οπως καταλαβαινεις φιλοι δε θα υπαρχουν.
οταν λεμε φιλος ενοουμε αυτον που τον εμπιστευομαστε κ βρισκομαστε κοντα του γιατι μας καταλαβαινει...
αν δεν υπαρχει πουθενα εμπιστοσυνη δεν υπαρχει κ φιλια κ η τεχνη του να ξερεις πιον να εμπιστευτεις απαιτει ισχυρο ενστικτο αλλα κ ισχυρη αντιληψη.
δεν ειναι ενα θεμα γενικα κ αοριστα αν υπαρχουν φιλιες κλπ ειναι τι εκφραζει εσενα την ιδια κ πως οι αλλοι θα ανταποκριθουν πανω στα δικα σου θελω
αρα θα πρεπει να διχνεις μια "ταυτοτιτα" που θα ανταποκρινετε στη πραγματικοτητα για να μπορει κ να ελκει κ τα καταληλα ατομα
γιατι αν η ταυτοτητα που διχνεις ειναι η λανθασμενη η απροσδιοριστη οι αλλοι δεν εχουν καπιο πατημα να σε πλησιασουν σωστα κ ετσι δε γνωριζουν καν το πως να γινουν φιλοι σου
05-05-2015, 02:36 #13
οποιος νομιζει οτι υπαρχει γυναικεια φιλια που να διατηρειται με το χρονο υπο αγαπη ειναι γελασμενος!!!!! απειρες περιπτωσεις ακομη και προσωπικες το αποδεικνυουν! η φιλια αλλαζει με το περασμα του χρονου..ειδικα οταν υπαρχει η αποσταση.αλλα και να μην υπαρχει αλλαζει γτ οι ανθρωποι αποκτους καινουριες γνωριμιες και συναμα καινουρια ενδιαφεροντα.ετσι πιστευουν οτι ολα αυτα τα καινουρια ειναι και αποδεκτα και οποιον βλεπουν να ειναι αντιθετος του καινουριου τον παραατανε! ας μη μιλησω για την περιπτωση που καποια βρισκει σοβαρη σχεση και παραταει τους παντες!για αυτο λοιπον φιλη μου μην εχεις αποριες!
06-05-2015, 00:49 #14
εγω προσωπικα εχω 2 καλες γυναικειες φιλες που παραμενουν σταθερες η μια 7 χρονια και η αλλη 8...
και δεν εχω κανενα παραπονο!
οκ η αποσταση σιγουρα απομακρυνει, αλλα δεν μπορει να σταθει ικανη να σκοτωσει μια φιλια.. αυτο που σκοτωνει την φιλια ειναι η πουστια..
γι αυτο και εξαρταται πολυ το ποια θα επιλεξεις για φιλη..αλλα και ασφαλως το πως θα φερθεις και εσυ ο ιδιος...And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
07-05-2015, 21:07 #15
εμ..εκ πείρας οχι..οσες φορες ημουν ''φιλη'' με κοπελα καταντουσαμε στα μαχαιρια..ισως φταιει που ειμαι οξυθυμος ανθρωπος...ισως φταιει που παω και μπλεκω με σαχλες και επιφανειακές κοπελες...ισως φταιει που πολλες εχουν ξεφτυλίσει το γυναικείο φύλλο..ίσως φταίει που σου κλέβουν τους γκόμενους..ισως φταίει που σε θάβουν πισω απο τη πλάτη σου? κανεις δεν ξερει! παντως προτιμώ να κανω παρέα με ανθρωπους του αντιθετου φύλλου..και μαλιστα εχω περισσότερες φιλίες με άντρες παρά με γυναίκες..λυπάμαι που θα το πω...αλλα πολλές απο μας ντροπία2ουν το γυναίκειο φύλλο! εχουμε καταντήσει χα2οκατίνες και χα2ογκομενες! λυπαμαι ειλικρινα..και βεβαια δεν ειμαστε ικανες ουτε μια σχεση φιλιας να κρατησουμε! καταντιαα!