Ολα μου πάνε σκατά στην ζωη μου.Ως Εδω Ημουν.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

Ολα μου πάνε σκατά στην ζωη μου.Ως Εδω Ημουν.

Καλησπερα σε ολους στο φορουμ.ειμαι ενας 30αρης με οικογενεια και με δυο υπεροχες κορες.Αυτο ήθελα παντα στην ζωη μου να φτιαξω μια οικογενεια, και την εφτιαξα αλλα μου κοπηκαν τα φτερά....
    Η ζωή μου ξεκιναει ως εξης..η μητερα μου λοιπον ειχε χωρισει απο τον πατερα μου που ζουσαμε στον πειραια και ερωτευτικε και παντρευτικε εναν αλλον.Φυγαμε λοιπον με την μητερα μου και τον πατριο μου και πηγαμε στο νησι της μητερας μου.Ζουσαμε πολυ φτωχικα εκει..η μητερα μου δουλευε σερβιτορα ο πατριος μου ψαρρας.καταλαβαινετε.Ζηταγ α μια σοκολατα και μου την φερνανε μετα απο δυο μηνες,αυτο ειναι το λιγοτερο βεβαια.Δεν περασα καλα παιδικα χρονια (πολυ ξυλο απο τον πατριο μου)με αφηνανε μονο μου παρα πολλες ωρες στο σπιτι.ο πατριος φανταστητε εφευγε 5 ιωρα το πρωι και ερχοτανε την αλλη μερα,κ η μητερα μου εφευγε στις 2 το μεσημερι και ερχοτανε τα μεσανυχτα,εφτιχος απο κατω απο το σπιτι ητανε μια γιαγιακα οπου μου εδινε και ενα πιατο φαι.Φανταστιτε ενα παιδι μονο του σε ενα σπιτι..βεβαια ειχα μεγαλωσει με αρχες με ειχε η μητερα μου απο κοντα σε οτι κανω να το κανω σωστα.Ενα περιστατικο ειναι οτι οποτε συκονομουνα απο το κρεββατι να το εστρωνα,και εχω παντα καθαρο το δωματιο μου και τακτοποιημενο, και αλλα πολλα..Ειχαμε αλλαξει πολλα σπιτια και ειχα αλλαξει και πολλα σχολεια θυμαμε...Στα 10 μου λοιπον αποφασιζει η μητερα μου να αυτοκτονισει μπροστα μου και συγκεκριμενα να κρεμαστει, βεβαια την ειχα σωσει πολλες φορες οταν της ερχοτανε να κανει καποιες τρελες..αν θυμαμαι καλα ειχε παει στο μπαλκονι και ανεβαινε τα καγκελα για να πεσει, και εκει πηγα και την τραβιξα πισω,αλλο περιστατικο ηταν οταν ειχα μπει μεσα στην κουζινα και την προλαβα στο τσακ ηταν ετοιμη να σφαχτει στην κοιλία.για να μην σας τα πολυλογο, την ξεκρεμασα με σκαλα και μαχαιρι καλεσα ασθενοφορο και πειρα τηλεφωνο την γιαγια μου την μητερα της ...ερχοντε ολοι απο το σπιτι,κλαματα κακο γενικα ενας χαμος..μου λεει η γιαγια μου παρε τηλεφωνο τον πατερα σου στο πειραια να ερθει να σε παρει.τον περνω τηλέφωνο 11 ιωρα το βραδυ και του λεω τι εγινε οτι η μαμα πεθανε..Και ξεκιναει να ερθει να με παρει 6 ωρες ταξιδι απο πειραια.
    Με βαζουνε για υπνο λοιπον και κατα της 5 με ξυπναει ο πατερας μου,
    Να προσθεσω οτι ο πατερας μου ερχοτανε και με επερνε καλοκαιρι πασχα για 15 μερες και μετα με ξαναεφερνε ,δεν ειχε παντρευτει γιατι περιμενε την μητερα μου, του στοιχισε και εκεινου γιατι ειχανε μιλισει μια μερα πρην και της ειχε πει <σε περιμενω γυρνα πισω μαζη με το παιδι και τα ξεχναω ολα και συνεχιζουμε κτλ>.ακομα και τωρα μου ελεγε αμα δεν βρω μια σαν την μαρια δεν παντρευωμαι.
    Λοιπον με ξυπνησε στις 5 το πρωι με τιλιξε με την κουβερτα και φυγαμε, δεν πειρα τιποτα ουτε ρουχα ουτε παιχνιδια τιποτα.το μονο που θυμαμαι σαν αναμνηση να κλαινε ολοι το σαλονι, ο πατριος μου να χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο..και πολλα αλλα...
    Ηρθαμε στον πειραια λοιπον πηγεναμε συνεχεια σε ψιχολογους και οι δυο και ξεκιναει να με μεγαλωνει...Σαν πατερας λοιπον γιατι απο κεινει την στιγμη και μετα μπορουσα να δω και να κρινω τι ανθρωπος ηταν, σαν πατερας λοιπον δεν ηταν διπλα μου εκανε την ζωη του ειχε την δουλεια του επερνε πολλα λεφτα ηταν γυναικας οτι πουνε οι γυναικες τους παριχε τα παντα και εμενα με μεγωλονε η γιαγια μου, η μητερα του..ζουσαμε ολοι μαζη σε ενα σπιτι...εφτιχος που η μητερα μου μου ειχε μαθει πως να συντιρω τον εαυτο μου απο μικρο..ξεκινισα λοιπον να δουλευω απο τα 14 μου μαζη με το σχολειο μου, να βγαζω λεφτα γιατι απο χαρτζιλικι οποτε του ζηταγα μου ελεγε δεν ειχε οτι μου εδινε ο παππους και η γιαγια.Δουλευα ολα αυτα τα χρονια σε μεγαλες εταιριες επερνα καλα χρηματα ειμουνε κυριος του εαυτου μου εβγαλα διπλωμα πειρα αμαξι και ολα με τα δικα μου χρηματα δεν με βοηθισε πουθενα ο πατερας μου,σαν πατερας.στα 27 λοιπον ερχετε στην ζωη μου μια κοπελα ειχε ερθει απο πολυ πιο νωρις αλλα η κοπελα με εβλεπε παντα σαν φιλο...της ειχε παρει η μητερα της ενα σπιτι και αποφασιζουμε λοιπον να κανουμε το επομενο βημα στην ζωη μας να μεινουμε μαζη και οπως ερθουνε τα πραγματα(γενικα ειμαι τυπος που κανω τα παντα μεσα σε ενα σπιτι)μενουμε λοιπον μαζη παντρευομαστε πολιτικα, να προσθεσω οτι ο πατερας μου εκανε την ζωη του δεν τον ενιαζε το τι εκανα εγω ουτε το αν ειχα να φαω ι οχι.Παντα διπλα μας ηταν η πεθερα μου σε ολα..Τελος παντον μενει εγκυος η γυναικα μου. Με διοχνουνε απο την δουλεια μετα απο πολλα χρονια την ιδια μερα που γενουσε η γυναικα μου.Ο πατερας μου πουθενα, α ναι ειχε ερθει να δει την γυναικα μου και τα μωρα για 20 λεπτα..Και απο τοτε ξεκινανε τα προβληματα μας...δεν μπωρουσα να βρω πουθενα δουλεια,εστελνα και πηγενα παντου βιογραφικα παντου,εντομεταξη δεν ειχα συνιθισει να καθομαι και μου φενοτανε περιεργα βεβαια ειχα αναλαβει εγω εξολοκλιρου τα παιδια και το σπιτι γιατι η γυναικα μου δουλευε απο το πρωι μεχρι το απογευμα..η πεθερα μου ηταν παρων παντου οπου μας εβλεπε οτι δεν τα βγαζαμε περα μας βοηθαγε..Φανταστειτε οτι μας πειρε δευτερο σπιτι μεγαλητερο για να εχουν τα παιδια δικο τους δωματιοκαι να ερθει η πεθερα μου στο πριγουμενοωστα να μην εχει ανοικιο,η πεθερα μου δουλευε καθαριζε σπιτια φανταστιται..ΠΟΣΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...Ο πατερας μου δεν ειχε φερει ποτε τιποτα στα παιδια ποτε, ουτε ειχε βαλει ενα ευρο πουθενα, φανταστιτε οτι το κουστουμι του γαμου μου του θρισκευτικου το πειρε η πεθερα μου..βασικα δεν με ειχε παρει ποτε τηλεφωνο να μου πει τι κανουμε αν εχουμε βρε αδελφε γαλα για τα παιδια να τους δοσουμε... τελοσπαντον μετα απο 2 χρονια χτυπαει τον πατερα μου καρκινο και σε εξι μηνες πεθανε,και κλιρονομισα ολα τα χρει του και καποια λαθη που ειχα κανει εγω και του ειχα παρει καποια πραγματα στο ονομα μου και δεν τα πληρωνε.Συνεχεια ειναι διπλα μας η πεθερα μου και μας βοηθαει σε σημειο τοσο πολυ που ντρεπομαι.Πρην κανα μηνα λοιπον επιασα δουλεια μεσω voucher και τα χρηματα ειναι αγνωστο το ποτε θα μας τα δωσουνε.εφτιχος που δουλευει η γυναικα μου και τα βγαζουμε κουτσα στραβα περα..τα σκεφτομαι συνεχεια ολα αυτα ..και λεω γιατι γιατι να συμβαινουν..γιατι να μην εχω καποιον εγω να εχω και εγω ενα στιριγμα..με τους γονεις του πατερα μου και γενικα με το σοι εκεινο δεν εχω παρτιδες γιατι ουτε εκεινοι με ειχανε παρει ποτε τηλεφωνο να δουν τι κανω,και παντα γιαυτους ημουνα ενας ξενος αφου οταν τσακονομουνα με την γιαγια πολλες φορες μου ελεγε γιατι με πειρανε και οτι δεν επρεπε να με παρουνε..Εχω βεβαια καλες παρτιδες με το σοι της μητερας μου την γιαγια μου και τους θειους μου στο νησι βεβαια τα τελευταια 3 με 4 χρονια εχω καλες παρτιδες γιατι μου εβαζε λογια ο πατερας μου και γενικα δεν τους ηθελε.και οποτε με επερνε η γιαγια τηλεφωνο στο σπιτι το πατρικο μου η μητερα της μητερας μου..δεν με εδινε να της μιλισω της λεγε τα δικα του...ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΣ.ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ..ΑΛΛΑ

Senior Member
    Καλησπερα σου φιλε μου,αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι τωρα εισαι ασυγκριτα καλυτερα απο μικρο παιδι που περασες τα πανδεινα ειναι στην ζωη σου η γυναικα σου οι κορες σου κ μακαρι να ειστε παντα καλα,εισαι πολυ ικανος που καταφερες μετα απο τοσο αρνητικα βιωματα να κανεις μια φυσιολογικη οικογενεια κ ευελπιστω οτι καταλαβαινεις οτι πρεπει να εισαι παρων να βοηθας την οικογενεια σου με οποιο τροπο μπορεις πρεπει να το παλευεις μην νιωθεις ανικανος λογω ανεργιας κ παθεις καταθλιψη,εσυ μπορει να κανεις κατι καλυτερο απο τον πατερα κ την μητερα σου κ να εισαι παντα εκει για την οικογενεια σου,οπωσδηποτε κουβαλας πολλα αρνητικα βιωματα μεσα σου κ το μειζον θεμα ειναι το θεμα της ανεργιας τωρα ομως δεν πρεπει να σε παρει απο κατω μπορεις να εισαι ενας θαυμασιος πατερας κ συζυγος κ να βοηθας σπιτι κ παραλληλα κοιταζεις κ για δουλεια σιγουρα εισαι χρησιμος κ απαραιτητος αυτο να το θυμασαι

Junior Member
    Ναι με περνει απο κατω παρα πολλες φορες,βεβαια δεν θελω να το διχνω, οσο μπορω ουτε στις μικρες ουτε στην γυναικα μου..παρολαυτα με στιριζει πολυ η γυναικα μου και εκει που τις λεω μερικες φορες δεν αντεχω αλλο, αυτη μου λεει οτι δουλευω και εγω πολυ σκληρα,εχω τα παιδια τα παω στο σχολειο,τα μεγαλωνω,εχω το σπιτι που ειναι καθε μερα στην εντελεια,ειναι ολα πεντακαθαρα, μου λεει οτι ερχετε απο την δουλεια και βρισκει παντα ενα πιατο φαι...Αλλα παντα λεω απο μεσα μου γιατι ...γιατι να γινοντε ολα αυτα,γιατι να μην ειναι το αντιθετο,γιατι εγω που δουλευα παντα 12ωρες την μερα τωρα να αναγκαζομαι να θελω να προσφερω στην οικογενεια μου πραγματα και να μην μπορω και εκτος αυτου να εχω να αντιμετωπισω και ποσα αλλα προβληματα που δεν εφτεξα σε τιποτα...Παντα καθε μερα καθε ωρα κοιταζω για δουλεια..αλλα σε οποιες συνεντευξεις εχω παει μου λενε ολοι τα ιδια,εχω τρομερο βιογραφικο με πολυ προιπηρεσια..θα σας ειδοποιησουμε...και τελιωνει εκει...ουτε καν να με παρουνε εστω δοκιμαστικα να δουνε τι μπορω να κανω...Κανω τα παντα ειμαι ατομο δραστηριο που παντα θελω με κατι να ασχολουμε.Αλλα δυστιχος απο οτι εχω καταλαβει εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα.Και οι περισσοτεροι μου λενε οτι δεν ειμαι ο μονος..

Junior Member
    Καλησπέρα Conner!

Πραγματικά ως παιδί, έζησες πολύ δύσκολα..

Σε θαυμάζω που παρα τα όσα πέρασες έγινες ένας καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος, καλός σύντροφος και πατέρας!

Και να είσαι σίγουρος ότι σε θαυμάζει και η γυναίκα σου και τα παιδια σου!!

Βρήκες μια δουλεια απο οτι γραφεις. Αρα τα πραγματα άρχισαν να πανε καλύτερα. Και θα πανε ακομα πιο καλά! Αφού τα καταφερες όταν ήσουν μικρό παιδάκι, απροστάτευτο και μόνο ουσιαστικά, αμφιβάλλεις ότι θα τα καταφερεις τώρα , που είσαι τριαντάρης άνθρωπος, με γυναίκα και παιδιά;

Ολά θα πανε καλά! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, και ό,τι σε απασχολεί να μας το λες εδώ να σε βοηθάμε!

Senior Member
    Εχω να σου πω συγχαρητήρια και χίλια μπράβο που κατάφερες τόσα πράγματα. Να χαίρεσαι για ότι έχεις για τα παιδιά σου την γυναίκα σου και την πεθερά σου. Καταλαβαίνω ότι ντρέπεσαι αλλά είναι ωραίο που αυτή η γυναίκα προσπαθεί να σου σταθεί. Όσον αφορά την γιαγιά σου εχω να σου πω ότι αν είναι μάνα του πατέρα σου κι όχι της μάνας σου δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Σιγά σιγά είχες καταλάβει ότι κι ο πατέρας σου είχε ευθύνες για την μεταξύ τους σχέση γι'αυτό και η γυναίκα πήγε αλλού και στο τέλος έφαγε το κεφάλι της. Η ρίζα είναι αλλού καμιά φορά και πάλι συγχαρητήρια.

Senior Member
    Κάτι άλλο που θέλω να σου πω είναι ότι η μανούλα σου από εκεί πάνω θα είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερες πράγματα. Εκείνη δεν μπόρεσε κι ούτε είχε από πουθενά υποστήριξη. Βλέπεις εδώ δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι αυτοί για σένα που πέρασες δύσκολα σαν παιδί. Φαντάσου πόσο ενδιαφερόταν για εκείνη δηλαδή; γι'αυτό κουράστηκε κι έψαξε να βρει καλύτερα αλλά βρήκε χειρότερα

Senior Member
    conner πραγματικά συγκινήθηκα απο την ιστορία της ζωής σου..

Είσαι πραγματικά αξιοθαύμαστος .. Σου ευχομαι να σαι καλά εσυ και η οικογένεια σου και μην σκεφτεσαι την δουλεία αν δεν ειχες ή δεν έχεις στην παρούσα κατάσταση.
    πρέπει να υπάρχει κατανόηση μεταξύ σας , που απο τα λεγόμενα σου υπάρχει . Θα ρθούνε καλύτερες μέρες και θα νιώσεις καλύτερα..

Δώσε αγάπη στην οικογένεια που εσύ έφτιαξες και κάνε τα πάντα για σας..

Junior Member
    καπου βαθια μεσα μου το πιστευω οτι θα ρθουνε καλητερες μερες,αλλα πολυ βαθια.Φανταστιτε οτι σκεφτομουνα να επισκεπτομαι ξανα οπως ειμουνα πιτσιρικας εναν ψυχολογο τακτικα,δεν ειναι ντροπη να εχεις ψυχολογο..αντιθετος σου κανει καλο πιστευω να μιλας σε καποιον εμπειρο και να σου απανταεικαι να σου δινει συμβουλες η ακομα και ψυχολογικη υποστιριξη.Γενικα σαν ανθρωπος ειμαι δυνατος..αλλα μερικες φορες ναιμε περνει απο κατω η μπαλα,και αναρωτιεμαι γιατι..γιατι ολα αυτα σε εμενα???

Senior Member
    Quote Originally Posted by conner View Post
    Ναι με περνει απο κατω παρα πολλες φορες,βεβαια δεν θελω να το διχνω, οσο μπορω ουτε στις μικρες ουτε στην γυναικα μου..παρολαυτα με στιριζει πολυ η γυναικα μου και εκει που τις λεω μερικες φορες δεν αντεχω αλλο, αυτη μου λεει οτι δουλευω και εγω πολυ σκληρα,εχω τα παιδια τα παω στο σχολειο,τα μεγαλωνω,εχω το σπιτι που ειναι καθε μερα στην εντελεια,ειναι ολα πεντακαθαρα, μου λεει οτι ερχετε απο την δουλεια και βρισκει παντα ενα πιατο φαι...Αλλα παντα λεω απο μεσα μου γιατι ...γιατι να γινοντε ολα αυτα,γιατι να μην ειναι το αντιθετο,γιατι εγω που δουλευα παντα 12ωρες την μερα τωρα να αναγκαζομαι να θελω να προσφερω στην οικογενεια μου πραγματα και να μην μπορω και εκτος αυτου να εχω να αντιμετωπισω και ποσα αλλα προβληματα που δεν εφτεξα σε τιποτα...Παντα καθε μερα καθε ωρα κοιταζω για δουλεια..αλλα σε οποιες συνεντευξεις εχω παει μου λενε ολοι τα ιδια,εχω τρομερο βιογραφικο με πολυ προιπηρεσια..θα σας ειδοποιησουμε...και τελιωνει εκει...ουτε καν να με παρουνε εστω δοκιμαστικα να δουνε τι μπορω να κανω...Κανω τα παντα ειμαι ατομο δραστηριο που παντα θελω με κατι να ασχολουμε.Αλλα δυστιχος απο οτι εχω καταλαβει εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα.Και οι περισσοτεροι μου λενε οτι δεν ειμαι ο μονος..
    Κατανοω οτι σε παιρνει απο κατω κ νιωθεις ανικανος ομως ειναι παγιδα ολο αυτο κινδυνευεις να παθεις καταθλιψη δεν εισαι ανικανος μια χαρα βοηθας σε ολα κ αυτοι που ευθυνονται ειναι αυτοι που εφεραν τον κοσμο σε αυτο το σημειο με την ανεργια κ την οικονομικη δυσκολια,Προσεξε καλα να παραμεινεις δραστηριος κ μην σου μπαινουν τρελες ιδεες στο μυαλο οτι εισαι αχρηστος κ ολα καταστραφηκαν,Αυτο παθαινουν πολλοι λογω κρισης γιαυτο κ οι τοσες αυτοκτονιες κ ειναι το μεγαλο θεμα να αντιληφθει ο κοσμος οτι δεν ειναι ανικανος κ αλλοι φταινε για την οικονομικη κριση φροντισε να εισαι παντα παρων στην οικογενεια σου κ να παλευεις

Senior Member
    Conner εμένα προσωπικά με συγκίνησες ρε φίλε.
    Σου έχει όντως αφήσει μεγάλο σημάδι μέσα σου η ιστορία που πέρασες μεγαλώνοντας.
    Για κάποιους θα ήσουν πρότυπο έμπνευσης. (Μη σου προτείνω να γράψεις σενάριο και να πας να το κατοχυρώσεις...)

Απ την άλλη, η αλλαγή στην καθημερινότητά σου (όσον αφορά το να μην είσαι εργαζόμενος και να περιορίζεσαι στο σπίτι σας),
    είναι λογικό να προκαλέσει κάτι που μάλλον θα το έλεγα σωματική αντίδραση...,
    όπως όταν κρυώνουμε, που αρχίζουμε και τρέμουμε για να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία μας.

Αυτό που θα σου πρότεινα (επειδή μου βγάζεις την εικόνα ενός ανθρώπου που ΔΕΝ βαριέται που ζει),
    όσο ψάχνεις να βρεις δουλειά και δεν βρίσκεις, να γίνεις ο τεχνίτης του σπιτιού.
    Δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι το σπιτάκι σας (παλιό/καινούργιο) αλλά, βλέπεις προβλήματα;
    Αν ναι, κάτσε ψάξε διάβασε και ασχολήσου. Από ηλεκτρολογικά μέχρι κηπουρική!
    Αν χρειάζεσαι τίποτα εργαλεία και δεν έχεις ρώτα κανα γείτονα, ποτέ δεν ξέρεις... μπορεί και να γνωρίσεις κάποιους ανθρώπους καλύτερα.

Επίσης, γυμναστική...! (Μην πηγαίνει το μυαλό σου στο στίβο! Χαλαρά πράγματα...)
    Mε τα παιδάκια σου παραμάσχαλα (δυστυχώς δεν το συγκράτησα, αν είπες τις ηλικίες τους), να μάθουν από μικρά και να τους αρέσει!!

Πιστεύω θα την ευχαριστιόμουν μια μπυρίτσα μαζί σου. Κράτα γερά.

Junior Member
    Loading κανω τα παντα στο σπιτι και γνωριζω απο τα παντα και φτιαχνω τα παντα..εφτιχος ειμαι ανθρωπος που πιανουν τα χερια μου..οτιδιποτε χαλαει μεσα στο σπιτι το φτιαχνω.οπως ειπες απο ηλεκτρολογος μεχρι κηπουρος..φαντασου οτι η γυναικα μου δεν ασχολειται με τιποτα στο σπιτι..οι γλαστρες στα μπαλκονια ειναι δικες μου εγω ασχολουμε με τα λουλουδια...Κακο ομως αυτο να ξερετε..γιατι αυτο που εχω διαπιστωσει τοσα χρονια 3 χρονια ανεργος.και 4 παντρεμενος.οπως και οι μικρες ειναι 3 χρονον.αυτο που εχω διαπιστωσει λοιπον ειναι οτι ενταξη η γυναικα μου δεν ασχολειται με τιποτα μεσα στο σπιτι αλλα ειναι λαθος και αυτονα ξερετε γιατιολα περνανε απο το χερι μου και μερικες φορες λεω απο μεσα μου γιατινα περνανε ολα απο το χερι μου γιατι να καθαριζω εγω συνεχεια γιατι να πλενω συνεχεια εγω..αυτη τι κανει??εγω τα παιδια εγω ολα..εκεινει..ναι ενταξη δουλευει αλλα και αλλες γυναικες δουλευουνε...φανταστειτε οτι πολλες φορες την εχω πιασει να μου λεει ψεματα οτι πχ καθαρισε το σπιτι η οτι σφουγγαρισε και δεν εκανε τιποτα αυτα...

Senior Member
    Καλησπερα σου κοννερ εγω παντως θεωρω οτι εισαι χιλιες φορες καλυτερα στην ζωη σου με την οικογενεια σου τωρα παρα στην παιδικη σου ηλικια,τωρα η γυναικα σου μην της θυμωνεις μαλλον θεωρει οτι επειδη αυτη εργαζεται κ εσυ κανεις δουλειες σπιτι ειναι δικαιος καταμερισμος εργασιας για την καθημερινοτητα,δεν αποκλειεται να ειναι κουρασμενη,Ουτε αυτη επιτρεπεται να σου γκρινιαζει επειδη δεν βρισκεις δουλεια να ειστε επειικεις ο ενας με τον αλλον για να τα καταφερετε,στο μονο που δεν συμφωνω ειναι στο θεμα με τα παιδια πρεπει κ οι 2 να ασχολειστε μαζι τους μην νιωθουν παραμελημενα απο την μητερα τους να της το πεις με καλο τροπο,Καλη δυναμη κ μην σταματας να αναζητας δουλεια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by conner View Post
    Loading κανω τα παντα στο σπιτι και γνωριζω απο τα παντα και φτιαχνω τα παντα..εφτιχος ειμαι ανθρωπος που πιανουν τα χερια μου..οτιδιποτε χαλαει μεσα στο σπιτι το φτιαχνω.οπως ειπες απο ηλεκτρολογος μεχρι κηπουρος..φαντασου οτι η γυναικα μου δεν ασχολειται με τιποτα στο σπιτι..οι γλαστρες στα μπαλκονια ειναι δικες μου εγω ασχολουμε με τα λουλουδια...Κακο ομως αυτο να ξερετε..γιατι αυτο που εχω διαπιστωσει τοσα χρονια 3 χρονια ανεργος.και 4 παντρεμενος.οπως και οι μικρες ειναι 3 χρονον.αυτο που εχω διαπιστωσει λοιπον ειναι οτι ενταξη η γυναικα μου δεν ασχολειται με τιποτα μεσα στο σπιτι αλλα ειναι λαθος και αυτονα ξερετε γιατιολα περνανε απο το χερι μου και μερικες φορες λεω απο μεσα μου γιατινα περνανε ολα απο το χερι μου γιατι να καθαριζω εγω συνεχεια γιατι να πλενω συνεχεια εγω..αυτη τι κανει??εγω τα παιδια εγω ολα..εκεινει..ναι ενταξη δουλευει αλλα και αλλες γυναικες δουλευουνε...φανταστειτε οτι πολλες φορες την εχω πιασει να μου λεει ψεματα οτι πχ καθαρισε το σπιτι η οτι σφουγγαρισε και δεν εκανε τιποτα αυτα...
    Μπράβο σου που δεν μένεις στάσιμος. Χαίρομαι που μας λες οτι ισχύει αυτή η κινητικότητα. (Συνέχισε να ψάχνεις... διεύρυνε ίσως λίγο το φάσμα)

Με την εικόνα πάντως που περιγράφεις, είναι λογικό να σου βγαίνει ένα παραπονάκι... δεν είναι παράλογο.
    Όμως...
    Αν τα συζητήσεις αυτά τα θέματα με πολλούς ανθρώπους, θα ακούσεις ένα μεγάλο μέρος να κάνει τον κριτή και να σου λέει "...οδόντα αντί οδόντος".
    Δηλαδή... "Αααα! σου είπε ψέμματα ο/η σύντροφος;! Στην πυρά! Δεν σε σέβεται! Κάν'του το κι εσύ! Χωρισέ τον! Ο έτσι, ο αλλιώς, που θα μου πει εμένα... κτλ κτλ". Αυτά είναι μαλακίες και γενικότητες.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα στη ζωή μας δεν είναι ιδανικά.
    Είναι τέτοια η φύση μας, που και στην καλύτερη φάση της ζωής μας να βρισκόμαστε, σχεδόν πάντα θα υπάρξει κάτι να μας "ενοχλήσει". Κάποιες φορές ελάχιστα, κάποιες φορές ανυπόφερτα.
    Θα σου πω όμως κάτι που έχω ακούσει κι έχω δει μπροστά μου και για εμένα είναι αρκετά βασικό.
    Πρέπει να αναπτύξουμε και την ικανότητα να λέμε κάποιες φορές "Δε γαμιέται!!". Όχι ο άνθρωπος μας. Αυτό που μας πείραξε.
    Δεν μιλάω για κατάσταση του να ρίχνεις τον εγωισμό στο πάτωμα και να τα υποφέρεις όλα.
    Αλλά για πράγματα που μέσα στην ημέρα θα σε έκαναν κατά τα άλλα να χάσεις την ισορροπία σου.
    Παράδειγμα... μπορεί να βγείτε με την γυναικούλα σου και τα παιδιά σας αργότερα να πάτε να δείτε μια παιδική παράσταση. Τυχαίνει να έχουν και μια καντίνα μέσα στο χώρο της παράστασης. Πήρες 2-3 πράγματα και αυτός που στα πούλησε δεν ήθελε να σου δώσει απόδειξη, σε έκλεψε, σε ειρωνεύτηκε, ξέρω γω τί άλλο... Θα άξιζε, πιστεύεις, να κάτσεις να τσακωθείς με αυτό τον άνθρωπο στην συγκεκριμένη περίπτωση; Εγώ νομίζω πως όχι. Ο σκοπός σου ήταν να πάς να περάσεις καλά και όχι να μάθεις τρόπους "συμπεριφοράς" στον πωλητή.
    Αντίστοιχα αυτό ισχύει και όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μια κοινή ζωή και οικογένεια με έναν άλλο άνθρωπο.
    Με την γυναίκα σου δεν αγαπιέστε; Δεν υπάρχει σεξουαλική ζωή; Δεν έχετε κοινούς στόχους; Δεν παλεύετε για το ίδιο πράγμα; Δεν λατρεύετε και οι δυο σας τα παιδάκια σας;
    Πόσο μικρό και ασήμαντο είναι μπροστά σε αυτούς στους βασικούς άξονες, το αν κάποιες φορές έρχεται μια στιγμή "αφέλειας" που θα πεις ένα άσπρο ψέμα, ή άλλες στιγμές που θα θελήσεις χρόνο μόνο για τον εαυτό σου;
    Αν από μια μαλακία (που εκείνη τη στιγμή ίσως φαίνεται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ να χάσεις την ψυχραιμία σου, γιατί μπορεί να είσαι φορτισμένος συναισθηματικά, μπορεί να είσαι κουρασμένος, αγχωμένος, υπαρξιακά ανήσυχος, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο), ξεκινήσει μια παρεξήγηση, μετά ένας καυγάς, μετά γίνει μεγαλύτερος καυγάς, και μετά πούμε πάει χωρίζουμε... δεν θα έρθει στιγμή πιστεύεις κάπου εκεί που θα πεις, "Τί μαλακία έκανα, με τι καθόμουν και ασχολιόμουν και νευρίαζα..."; Εκεί κολλάει το "Δε γαμιέται!".
    Αν η γυναίκα σου λοιπον είναι ένα άνθρωπος λογικός και δεν έχει κακοπροαίρετη πρόθεση με τα παραδείγματα που ανέφερες, αποψή μου, μην το αφήνεις να σου απασχολεί το μυαλό.
    Πες από μέσα σου οτι όντως σφουγγάρισε. Αν είναι τόσο ακραίο πια και δεις πχ ένα σημείο και κάνει μπαμ οτι είναι βρώμικο κτλ, υπάρχουν και έμμεσοι τρόποι να δείξεις στον άλλον αυτό που θες να πεις, χωρίς να νιώσει οτι του ζητάς τα ρέστα ή οτι τον κατηγορείς ή οτι τον ξεμπροστιάζεις πως σου είπε ψέματα. Πχ "μωρό μου εκεί πριν είχε πέσει μέλι και κόλλαγε, το πρόσεξες όταν έκανες το πάτωμα;".

Κατά τα άλλα, δεν πιστεύω οτι μόλις ξεκινήσεις κι εσύ πάλι να δουλεύεις, θα γυρίσει να σου πει γιατί δεν είναι τα πάντα στην εντέλεια... Εσύ τί πιστεύεις;

Χαλαρά φίλε μου. Μην κολλάς.
    Οφείλεις στον εαυτό σου, για να νιώθεις πρώτα εσύ καλά, να γίνεις το αντίθετο από το πρότυπο που πήγε να σου μεταδώσει ο δικός σου ο πατέρας.
    Και απ' ό,τι βλέπεις τα καταφέρνεις μια χαρά μέχρι στιγμής.

Junior Member
    Ακομα αισθανομαι χαλια.συνεχεια σκεφτομαι διαφορα πραγματα...πρεπει να εχω σιγουρα καταθλιψη και πολυ σοβαρη.δεν πρεπει ομως να αφισω την οικογενεια μου πρεπει να σταθω δυνατος διπλα τους...αλλα δυστιχος εχουν εξαντληθει τα περιθορια.

Junior Member
    Ευτιχος που ασχολουμε με τα ενυδρεια και ξεχνιεμαι λιγακι απο τα προβληματα της καθημερινοτητας.