φοβος για υγεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

φοβος για υγεια

παιδια καλησπερα το να κερδισεις μια φοβια η μονη λυση ειναι να τις πας κοντρα εγω ρε παιδια θελω να παω κοντρα το θεμα μου ειναι οτι για να βγω η για να παω καπου που θελω οσες ωρες ειμαι εκτος σπιτιου λογο αγχους την περισσοτερη ωρα εχω υψηλους παλμους περισσοτερους απο το να ημουν σπιτι μου δηλαδη και λογικα θα εχω και περισσοτερη πιεση λογο αγχους εννος αρτηριακη πιεση με ολο αυτο δεν κανω κακο στον εαυτο μου και στην υγεια μου ? νιθω οτι κινδυνευω

Senior Member
    Καλησπερα σου μελος,Κατανοω οτι δεν νιωθεις καλα οταν δεν εισαι σπιτι κ σιγουρα ειναι λογω εντονης φοβιας κ ανασφαλειας κ εγω πασχω απο κοινωνιοφοβια κ ειμαι ηρεμοτερα μεσα κ οταν βγαινω ειμαι στην τσιτα ομως σε μικροτερο βαθμο απο οτι περιγραφεις για σενα,Εγω θεωρω οτι η υγεια σου δεν κινδυνευει οταν εισαι εκτος σπιτιου ομως λογω στρες σου σωματοποιειται κ νιωθεις οτι νιωθεις με την πιεση,εντοπισε τι φοβασαι οταν εισαι εκτος σπιτιου φοβασαι οτι θα σε βλαψουν οι αλλοι η οτι θα παθεις καποιο ατυχημα?Πρεπει να πας κοντρα κ να βγαινεις οσο το δυνατον περισσοτερο μαζι με τους δικους σου ανθρωπους απο τους οποιους να ζητησεις βοηθεια με τον καιρο θα καλυτερευσεις!

Junior Member
    Φοβαμαι οτι θα μου συμβει κατι αρα δεν υπαρχει κινδυνος ε?

Banned
    Γεια σου Xristakos 2, νομίζω όσο περισσότερο εκτίθεσαι στη φοβία, τόσο θα μετριάζεται το άγχος αυτό. Καλό είναι όμως να γίνεται σταδιακά η έκθεση, όχι απότομα και να περιμένεις ότι όλα θα είναι τέλεια από μια φορά. Βάλε το σαν πρόγραμμα, κάποιες μέρες την εβδομάδα και με δικούς σου ανθρώπους καμιά φορά, αν αισθάνεσαι πιο άνετα. Θέλει υπομονή και επιμονή και αν κάποιες μέρες νιώθεις περισσότερη δυσφορία, να μην το καταλογίζεις έντονα στον εαυτό σου, ούτε να το σκέφτεσαι πολύ, μπορείς να επικεντρώνεις περισσότερο σε αυτό που πρόκειται να κάνεις έξω. Την επόμενη μέρα να βγαίνεις, πάλι, κανονικά και να αφήνεις πίσω τις προηγούμενες. Έτσι θα έχεις μια σταδιακή βελτίωση πιστεύω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xristakos 2 View Post
    Φοβαμαι οτι θα μου συμβει κατι αρα δεν υπαρχει κινδυνος ε?
    Καλησπερα σου μελος,Ειναι γεγονος οτι ο ανθρωπος δεν ειναι πουθενα 100% ασφαλης μπορει να του συμβει κατι κ μεσα σπιτι του ομως εσυ πρεπει να την παλευεις αυτην την φοβια σου για να ζησεις φυσιολογικα,Αυτο το στρες που νιωθεις τωρα δεν πιστευω οτι ειναι κινδυνος για την ζωη σου ειναι στο μυαλο σου αυτη η φοβια,Οπωσδηποτε πρεπει να μιλησεις στους δικους σου να σε παρακινουν να βγαινετε ολοι μαζι,Καλο κουραγιο κ να το τολμησεις!

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλησπερα σου μελος,Ειναι γεγονος οτι ο ανθρωπος δεν ειναι πουθενα 100% ασφαλης μπορει να του συμβει κατι κ μεσα σπιτι του ομως εσυ πρεπει να την παλευεις αυτην την φοβια σου για να ζησεις φυσιολογικα,Αυτο το στρες που νιωθεις τωρα δεν πιστευω οτι ειναι κινδυνος για την ζωη σου ειναι στο μυαλο σου αυτη η φοβια,Οπωσδηποτε πρεπει να μιλησεις στους δικους σου να σε παρακινουν να βγαινετε ολοι μαζι,Καλο κουραγιο κ να το τολμησεις!
    Θα συμφωνήσω με τον μυσπ...επειδή κι'εγώ έχω τις ίδιες φοβίες και με έχει πιάσει υποχονδρίαση στο θέμα της υγείας,θα πρέπει να το σταματήσουμε όλο αυτό!!!Πρέπει να ζήσουμε το ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟ ΤΩΡΑ χώρις να σκεφτόμαστε το ΑΥΡΙΟ...δεν έχει νόημα όλο αυτό!Πρέπει να το παλέψουμε και να σκεφτούμε το εξής:ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...δε πρέπει να τους δίνουμε αξία όμως...και έτσι σιγά σιγά θα υποχωρούν.Ας τις αποδεχόμαστε,σκέψεις μας είναι άλλωστε.Νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος να ΖΗΣΟΥΜΕ μια όμορφη και ήρεμη ζωή.Σου το λέω εγώ που πάσχω από αγχώδη διαταραχή ,διαταραχή πανικού για την ακρίβεια...Δε γίνεται όμως άλλο!!!Πρέπει να μαθουμε να ζούμε με τις σκέψεις μας και τις φοβίες μας!!!