Results 1 to 10 of 10
Thread: Πλήρης Κοινωνική Ανισότητα
-
15-04-2015, 20:55 #1
Πλήρης Κοινωνική Ανισότητα
Καλησπέρα σε όλους . Είμαι παλιό μέλος για όσους με θυμούνται και για ακόμα μια φορά καταλήγω στην συντροφιά αυτού του φόρουμ για συμπαράσταση και βοήθεια .Θα σας αναφέρω οτι τον περασμένο χρόνο έπασχα απο έντονες αυτοκτονικές τάσεις για διαφόρους λόγους που οι πιο κύριοι απο αυτούς είταν ο κοινωνικός αποκλεισμός ( πανω απο 7 χρόνια τώρα είμαι 21 ) , η ανεργία και το κυριότερο ο θάνατος του αδερφού μου που λάτρευα και ζούσα για αυτόν .Γενικά είμουν παιδί ευέσθητο , και το bullying που κράτησε απο τον γυμνάσιο μέχρι το λύκει κατάρευσε οποιαδήποτε καλή σκέψη και ιδέα είχα για αυτην την κοινωνία .Ξύλο αλβανοί και καθημερινές αποιλές με κατέστρεψαν και δημιούργησαν ένα τέρας .... ο αρχηγός εκείνης της παρέας , έλληνας πλούσιος για ανάγκη για εξουσία και δύναμη , που είχε και την κλινική που δουλεύει η μανα μου , με απειλούσε λέγοντας οτι θα σε πετάξω σε κάνενα ρεμα με ντατσουν και πολλα χειρότερα.Οι καθυγητές στα τέτοια τους , οι φίλοι μου χάθηκαν γιατι η συμμορία αυτη κατέστρψε την γειτονιά μας και για περίπου 4 χρονια και μετα δεν είχα παρέα .Οι γονείς μου εχουν πολλά προβλήματα , ο πατέρας μου οξυθιμία γενίκα να ασκεί ψυχολογική βια ( ταυτόχρονα με το bullying χωρις να το ξέρει ) η μανα μου έχει πρόβλημα αλκοολισμού .Γενικα μέτρια οικονομικά οικογένεια , οι γονείς μου ειναι πολύ καλοι άνθρωποι , παρόλα αυτα δεν με βοηθησαν και τοσο με τα προβλήματα τους , δεν τα ανιμετώπισαν και πολλές φορές με πλήγωσαν .Ο αδερφός μου με κρατούσε στην ζωή τοσο χρόνια μέχρι τα 16 , γιατί ήξερα οτι θα ειναι για πάντα εκει για μένα χωρις ανησσοροπιές , πραγματικά για μια περίοδο μεσα απο το bullying που μίσησα το σχολείο και την οικογενειακή κατάσταση τον είχα ψυχη μου , κοιμόμασταν μαζλι διασκεδάζαμε μαζι , όσπου μια μέρα πέθανε σε ατύχημα και ο κόσμος μου κατάρευσε , και απο τότε ως τώρα η ζωή μου δεν έχει νόημα γιαυτο τον λόγο....παρόλη την κατάθλιψη το αντιμετώπισα ολα μόνος μου ΜΕΣΑ στο σπίτι πάντα.Εκανα μόνος μου πολεμικές τέχνες για 3 χρόνια κατα του bullying , έδωσα πανελλήνιες ( με τη ψυχη τις έδωσα δεν θυμάμαι ) και πλέον βρίσκομαι σε μια σχολή και συνεχίζω με καλή πρόοδο εκει μέχρι σήμερα .Μετα τον θάνατο του αδερφού μου που καταριέμαι τον Θεο γιαυτο το γεγονός το μόνο μου στίριγμα στην ζωη αυτή , δεν είχα παρέα δραστηριότητες απο εκεί και πέρα , είμουνα σαν μούμια μέσα μου , έκανα κυριολεκτικά να γελάσω 2 χρονια ...... Κανείς δεν με βοήθησε σε ολο αυτο και απο εκει και έπειτα, κανείς , και απορρώ σημερα πως κανένας δεν μου έδωσε ενα χέρι βοήθειας εκέινα τα χρόνια .Στην κατάθλιψη μπήκα οταν η καλύτερη μου φίλη με παράτησε για εναν γκομενο που είχε .Της τα ελεγα ολα , αλλα 'ετυχε να βολευτεί σε μια δουλεία ...... ο γκόμενος της είχε αμάξι , χαρακτηριστικά μου έλεγε πως την γαμούσε μου έδειχνε τα προφυλακτικά που είχε στην τσάντα της ..... είχα αναγκη απο ενα ατομο , ετυχε να ειναι αυτη αλλα με παρατησε και ενιωσα τοσο μειοντεκτηκα για τον εαυτο μου που ειμουν διαφορετικός και έπεσα σε βαρια καταθλιψη ..... Σημερα πλεον προσπαθω ακόμα καπως .....δεν ξέρω πως , σκεφτομαι τον αδερφό μου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , αλλα το χειρότερα ειναι ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! Με τον εθελοντισμο ξεπερνω την ανεργια και ταυτοχρονα σπουδαζω πηγαινοερχοντας απο πολη σε πολη καθε μερα , τα παιδια στην ηλικια μου δεν με καταλαβαινουν , τσακομοι με τους γονεις μου που επισης δεν με καταλαβαινουν δεν αντεχονται ..... και το χειροτερο νιωθω οτι δεν εχω μελλον .Θελω να δω μια καλυτερη μερα .... δουλειες δεν υπαρχουν ! Ευχομαι να βρω φίλους ..... οι μισοι ειναι πουλιμένοι εγωιστές που σε πατανε ασταματητα και οι αλλοι μισοι φτωχοι και παταημενοι στις γωνιες σαν και εμενα , εύχομαι να ειχα μια σχεση ..... οι μονες που βρηκα μετα απο μεγαλη προσπαθεια να ενταχθω στην κοινωνια αυτη ειναι ..... πατσαβουρες και πορνες ..... αυτο όμως που θελω πιο πολυ απο ολα ειναι μια οικεγενια
και ενα καλυτερο αυριο με ελπιδα....τιποτα αλλο ..... αλλα καθε μερα αντιμετωπιζω κοινωνικη ανισοτητα οπως και ολοι οι υπολοιποι .....Η Ελλαδα αποτελειται απο προβοτα ελενγχομενα απο την τηλεοραση και εγω μεσα σε ολο αυτο προσπαθω με τις λιγες μου δυναμεις να ανταπεξέλθω και εσεις σε αυτο το φορουμ , αλλα δεν υπαρχει συνειδειση εκει εξω ! ολοι ειναι σαν τερατα , και δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση ... Πλήρης ανισότητα και καμία ευκαιρία για τα αδύναμα στρώμματα .... δεν ξερω πως θα μπορεσω να ζησω αλλο ετσι ....
- 15-04-2015, 22:31 #2
αυτα δυστηχως εχει η σημερινη κοινωνια και καποιοι το χειροκροτανε δυστηχως αλλα δεν ειναι και σωστο αν φυγεις απο την ελλαδα απλα να παλεψεις και ακτι θα γινει τοσα χορνι κατοχη σκλαβιας κτλ ειχαμε δνε εφυγαν ενω μπορουσανε να κοιταξουμε το κοινο συμφερον και οχι ατομικα το ελατωμεα του ελληνα!!!!
16-04-2015, 13:54 #3
Αυτά που έχεις περάσει είναι πολύ δύσκολα, τώρα που είσαι σε ένα δρόμο γιατί φοβάσαι? Τα χειρότερα πέρασαν για σένα, τώρα τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν
18-04-2015, 23:54 #4
Eτσι ηταν παντα η ελληνικη κοινωνια φιλε.πανο σε αφτην την νοοτροποια δημιουργήθηκε,δεν υπήρξαν ποτε πολιτισμικές βασεις ωστε οι ανθρωποι να μαθουν να αλληλεπιδρούν κοινωνικά και αλληλέγγυα μεταξι τους.Εδω δεν υπήρξε ποτε αναγέννηση και διαφωτισμός και παντα ηταν αρνητικοί στην οποια εξελιξη εκτος απο αφτην τις τσεπης τους βεβαια.και απο το <τιποτα> περασαμε απευθείας σε ενα ανταγωνιστικό μοντελο κοινωνίας οπου επιβιώνει καλλίτερα εκεινος που αρέσκεται να επιβαλετε,να χειραγωγεί και να εκμεταλεβετε επίσης και ο τυχερός.προπαντος ομως αφτος που ειχε απο πρην υπερβολιγη διναμη.Κανεις δεν υπολογιζει οτι οταν ανταγωνιζόμαστε και κερδίζουμε καποιοι αλοι ζημιώνονται,ποσο μάλλον αν δεν σεβομαστε κιολας.Χωρις πραγματικη παιδια και παιδαγωγούς οι σιμπολιτες μας δεν μαθανε ποτε να ειναι ηθικοί και να εχουν τροπους να σεβονται την διαφορετικοτιτα του αλλου και χωρίς ηθοσ ο ανταγωνισμός ειναι ζουγκλα.στην ζουγκλα ομως ο καταπιεσμενος αναγκαζετε να εξελιχθει περισοτερο για να ανταπεξελθει.Πως σου φενεται τωρα που ανεπτιξες την αντίληψη σου και την κριτικη σου σκεψη?βλεπεις πλεον καθαρα οτι οι ανθρωποι ειναι συμφεροντολογοι και ατομικιστες.Παντα ηταν,άλλοτε λιγοτερο,άλλοτε περισοτερο,εε τωρα σαφτον τον τοπο ειναι περισσοτερο και οσο μεγαλωνει η κριση τοσο περισσοτερο ατιμοι και ανιθικοι θα γινονται οι ανθρωποι.Εγω σκεφτομαι αφτο θελω..ειναι σοστο?ειναι ηθικό να το κανω?θα εχει καποιο αρνιτικο αντικτιπο στους γύρο μου?οι πλιοψιφια σκεφτεται αφτο θελω..αφτο θα κανω και οσο περισσοτερι διναμη εχω τοσα περισσοτερα θα θελω.Τα θελω τουσ ειναι πλουτος,εξουσια,δοξα,επιβο� �η.και εμεις τα θιματα.Και το χιροτερο απ'ολα?αλοι οριζουν και τουσ εθιζουν στα θελο τους.
και εγω σε αδιεξοδο βρησκομαι..
τα προβατα οσο θα εθελοτυφλουν νομιζοντας οτι ειναι λυκοι και προσπαθουν ο ενας να επιβληθει στον αλλον ποτε δεν βγουν απ'το μαντρι..και θα καιγονται τα χλωρα δηλαδη και εμεις μαζι τους.
19-04-2015, 00:23 #5
.Τα θελω τουσ ειναι πλουτος,εξουσια,δοξα,επιβο� �η.και εμεις τα θιματα.Και το χιροτερο απ'ολα?αλοι οριζουν και τουσ εθιζουν στα θελο τους.
και εγω σε αδιεξοδο βρησκομαι..
τα προβατα οσο θα εθελοτυφλουν νομιζοντας οτι ειναι λυκοι και προσπαθουν ο ενας να επιβληθει στον αλλον ποτε δεν βγουν απ'το μαντρι..και θα καιγονται τα χλωρα δηλαδη και εμεις μαζι τους.
19-04-2015, 04:42 #6
Χωρίς Σκιά λυπάμαι για την απωλεια του αδερφού σου και για όλα αυτά που πέρασες στο σχολειο... Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι κακοί.. Αλλά εχω και μερικές απορίες..
Μένεις ακόμα και τώρα που σπουδάζεις με τους γονείς σου? και Ποιο είναι το διαφορετικό που λες πως έχεις και πρέπει να αποδεχτείς? Με κατάθληψη εχεις διαγνωστεί από γιατρο ή απο μόνος σου?
22-04-2015, 20:25 #7
Γιατί πολυ απλα μου τελειωνουν οι δυναμεις ....Δεν φοβαμαι ειναι η αληθεια , γενικα σαν ατομο με χαρακτηριζουν σκληραγογημενο ψυχολογικα .Και διαφωνω σε αυτο που λες , τα πραγματα δεν μπορουν να γινουν καλύτερα και ουτε τα χειροτερα περασαν ..... Το να ζεις γνωριζοντας ολα αυτα που περασες ειναι πολυ μεγαλο βαρος καθημερινα , και να συναθριζεσαι καθημερινα με ατομα που δεν σε καταλαβαινουν ειναι πολυ σκληρο ,ενω τα υπολοιπα ατομα εκει εξω υπερεκμεταλευονται την οικογενεια τους και διασκεδαζουν καθε μερα απο δω και απο κει , εμενα προσωπικα μου ριχνει πολυ την ψυχολογια αυτο .Και μακαρι να μπορουσα να κανω μια καινουρια αρχη , να παρω πεντε εξι πραγματα και να φυγω απο την σκατοπολη που ζω , αλλα δεν γινεται .Γιατι οπως και εθεσα το ερωτημα μου δεν υπαρχουν ισα δικαιωματα σε αυτη την κοινωνια και η επαγγελματικη απασχοληση ειναι σχεδον ανυπαρκτη οστε να συντηρω μονος μου τον εαυτο μου . Σε αλλες χωρες μπορεις να βρεις ενα σκατοδιαμερισμα , μια σκατοδουλεια σε ενα δημο και να ΖΗΣΕΙΣ αξιοπρεπεστατα .... στην χωρα μας δεν γινεται αυτο .Πραγματια ολα τα ατομα που ξερω που εργαζονται , ακομα και οι γονεις μου , καποιος αλλος το συστησε η τους βολεψε στην δουλεια τους .Πως εγω σαν νεος μπορω να κανω κατι τετοιο ? Ολη μου την ζωη βρηκα πορτες και κοροιδεια , και αυτο θελω να εξυγησω με αυτο το ποστ , οτι δεν υπαρχουν ισαξιες συνθηκες για να ζει κανεις πλεον .
22-04-2015, 20:47 #8
Αγαπητε καθρεπτη , ξερω οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι κακοι , γιατι πολυ απλα εχω συναντησει μερικους . Αλλα αυτο δεν βοηθα σε κατι ομως σε μια ατομιστικη κοινωνια .Ναι μενω ακομα και τωρα με τους γονεις μου και πηγαινοερχομαι καθε μερα απο πολη σε πολη , οι πιο πολλοι εδω ετσι κανουν , ειναι πιο οικονομικα ετσι , κουραστικο παρα πολυ εννοειτε .Αλλα μου κανει καλο αυτη η καθημερινοτητα , η ρουτινα με κραταει στην ζωη κυριολεκτικα .Το διαφορετικο που πρεπει να αποδεχτω ειμαι εγω .Μετα απο ολα αυτα που εχω περασει δεν με θεωρω ενα φυσιολογικο ατομο και γενικα δεν μοιαζω με τους υπολοιπους ανθρωπους .Μεσα απο ολα αυτο το ''σκοταδι'' αλλαζεις , δηλαδη δεν ειμαι ενα ατομο που κοιταει επιφανειακα , θα κρινει καποιον θα τον εκεμεταλευτει την αδυναμια καποιου , γενικα οταν κοιταω στον καθρεφτη δεν μπορω να δω εναν κλασικο ελληνα μεσα μου σαν τους υπολοιπους .Λειτουργω αλλιως , ο τροπος σκεψης, ο τροπος που θα δω καποιον ακομα και ο τροπος που νιωθω ειναι διαφορετικος σε σχεση με τους υπολοιπους .Οχι κατα μια αρνητικη εννοια , γερνω προς την καλη μερια , και αυτο οφειλεται σε ολα αυτα που εχω περασει ως τωρα .Οχι δεν εχω διαγνωστει απο γιατρο , δεν χρειαζεται το καταλαβαινω απο μονος μου οτι εχω προβλημα .Εχω σκεφτει να παω μονο και μονο για να παρω αντικαταθλιπτικα και για κανενα αλλο λογο .Γενικα τα πραγματα στην ζωη μου αλλαζουν αυτη την στιγμη , συνεχιζω να γινομαι πιο δυνατος μεσα απο ολα αυτο αλλα....καθε μερα σκεφτομαι τον αδερφο μου , δεν μπορω χωρις αυτον ,δεν εχω στυριγμα και αυτο με ριχνει συνεχεια .Ο γιατρος δεν μπορει να μου το λυσει αυτο .Ειναι τοσο σκληρο να ζεις πλεον με τις σημερινες συνθηκες , δεν ξερεις τι σου ξημερωνει αυριο , σε αυτο δεν μπορω να βασιστω πιο πολυ
22-04-2015, 21:06 #9
Σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου ότι καλύτερο από δω και πέρα να ξέρεις ο θεός δεν μας δίνει ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε και γω δεν έχω περάσει και λίγα κι όμως ούτε μια στιγμή δεν τα έβαλα με τον θεό..να ξέρεις στη ζωή υπάρχει μια ισοροπία που δεν θα αργήσει να έρθει(πέρασες και περνάς δύσκολα αλλά κάτι καλό σου επιφυλλάσει το μέλλον)..σκέψου ότι ωρίμασες πολύ γρήγορα και έγινες ένας σωστός άντρας που πατάει γερά στα πόδια του μην εγκαταλήπεις τώρα στο ξαναλέω τα καλύτερα τώρα έρχονται μικρός είσαι ακόμα..όσο για την κοινωνία μας μπόρα είναι θα περάσει σίγουρα θα περάσουμε ένα μεγάλο γεγονός που θα μας συνταραξει όλους και θα έρθουμε στα ίσια μας..η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!
23-04-2015, 03:24 #10
Να σου πω καταρχάς να μην σου κολλάς ταμπέλες ασθενειών έτσι απλά, η κατάθλιψη είναι ασθένεια που μπορεί να αποβεί μοιραία και όχι απλά κακή διάθεση... αν όμως πιστεύεις πως δεν εισαι φυσιολογικός και έχεις πρόβλημα ένταξης στο σύνολο για οποιονδήποτε λόγο καλό θα ήταν να δεις κάποιον ειδικό γιατί είναι σοβαρό από μονο του αυτό..
Και τώρα θα σου πω για τα άλλα που λες και λίγο μου θύμισαν εμένα πριν από κάποιο καιρό... ίσως και χρόνια... δεν μπορώ να πω... Ήμουν διαφορετική και οι άλλοι πολύ κακοί, πολύ ατομιστές, πολύ κομπλεξικοί.. όλοι είχαν κάτι για να μην τους δέχομαι για πολύ στενές επαφές... (Πριν από κάποιες μέρες πήγα με τον πατέρα μου την γυναίκα της και τα παιδιά της σε ένα πάρκο με ένα παγόνι στο κλουβί, η μικρή, 15 χρονών του πέταξε πετρες μέσα στο κλουβί "Μα πως να μπορείς να φαίρεσαι έτσι σε ένα ζώο που δεν μπορεί να φύγει?" τσακώθηκα ελαφρώς και έγινα κακιά, έχοντας δίκιο). Πάντα μπορούσα να βρω μια κακιά στιγμή των ανθρώπων για να τους χαρακτήρισω κακούς και να τους απορρίψω... Αυτό που έχω καταλάβει πλέον είναι πως εγώ ήμουν πολύ υποτιμιτική με τους άλλους και πολύ ανασφαλής για να τους φέρω κοντά μου και να τους "φανερώθω". Κι αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δεν ξέρω αν έχεις το ίδιο ούτε σε τι ηλικία είσαι, αλλά θα είναι κρίμα στην ηλικία μου να είσαι μόνος σου και να συνειδητοποιήσεις τελικά πως δεν είσαι και τόσο καλός...
Όσο για την κοινωνία που λες είναι αρκετά άδικη και άνιση γιατί απαρτίζεται από εμάς τους άδικους ανθρώπους... αλλά ευτυχώς ζούμε στην ελληνική κοινωνία που είναι αρκετά πιο ανθρώπινη και συγχωρεί τα λάθη... Ο κόσμος θα αλλάξει μόνο αν αλλάξεις τον τρόπο που τον βλέπεις.