Προβλήματα με φίλες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Junior Member

Προβλήματα με φίλες

Γεια σας, ειμαι η Νεφελη,παω α λυκειου(15 χρονων).
    Δεν ειχα ποτε προβλημα με τις φιλες μου. Στην β γυμνασιου ξεκινησα να κανω παρεα με μια κοπελα που αργοτερα γιναμε αυτοκολλητες. Βεβαια αυτη με πιεσε να ξεκοψω απο καποιες αλλες φιλες μου. Κι εγω εκανα το τεραστιο λαθος και ξεκοψα. Οχι εντελως αλλα δεν ειμασταν και οπως πριν.. Μ αυτη την κοπελα συνεχισαμε να ειμαστε αυτοκολλητες μεχρι φετος. Τους τελευταιους μηνες δε μου φαιροταν καθολου καλα. Δεν την ενοιαζε η γνωμη μου,μαλωναμε για το παραμικρο και εκανε πισω μονο εαν εγω της ελεγα συγνωμη. Με αφορμη ενα περιστατικο χωριστηκαμε. Αυτη ομως ειχε πει σε ολα τα παιδια του σχολειο οτι για ολα εφταιγα εγω,με αποτελεσμα κανενας να μη μου μιλαει. Μονο αυτη που καθομαστε στο ιδιο θρανιο. Με αυτην ειμαστε μια χαρα και με υποστηριζει. Οταν αυτη ειναι αρρωστη βγαζω ολη μου τη μερα στις τουαλετες. Εκει τρωω,κανω επαναληψη τα μαθηματα κτλ. Στην ταξη μιλαω λιγο και με καποια αλλα κοριτσια αλλα στα διαλλειματα κανουν πως δε με ξερουν. Τελοσπαντων, η διπλανη μου θα παει σε αλλο σχολειο κι εγω θα μεινω μονη μου. Μεσω υπολογιστη μιλαω και με μια παλια μου φιλη,που παμε στο ιδιο σχολειο αλλα εχει αλλες παρεες. Ταιριαζουμε πολυ σαν χαρακτηρες αλλα εαν παω μαζι τους νιωθω οτι τους ενοχλω. Δεν ειμαι θαρραλεα και δε μπορω να παω σε καποιον αγνωστο να του μιλησω για να ξεκινησουμε να κανουμε παρεα. Δε ξερω τι να κανω και χρειαζομαι βοηθεια. Ξερω οτι μολις φυγω απο το λυκειο τα πραγματα θα καλυτερεψουν,αλλα μεχρι τοτε τι κανω;

:(

Senior Member
    να πηγαινεις στην παρεα αυτη με την κοπελα που ταιριαζετε και να επιδιωξεις πιο βαθια σχεση μαζι της.
    κανεναν δεν ενοχλεις, αλλα προσπαθησε να μην εχεις υφος και συμπεριφορα σαν να σου κανουν χαρη, η σαν να ενοχλεις.ολοι ειναι ισοτιμοι σε μια παρεα. ακομα και οι καλεσμενοι.
    καλα, τι ακριβως εγινε με την αλλη φιλη σου. τι ηταν αυτο το ΤΡΟΜΕΡΟ περιστατικο αναμεσα σας, που ακομα κι αν σε συκοφαντησε, ακομα κι αν την πιστεψαν, σταματησαν ολοι να σου μιλανε?

Senior Member
    αχ αυτη η εφηβεια!
    να σου πω: αυτο συμβαινει συχνα σε εφηβα ΚΟΡΙΤΣΙΑ αγορια οχι τοσο..
    οταν περασουν λιγα χρονια θα δεις που θα γελας!
    σε τετοια ηλικια πολλες/οι φερονται επιπολαια και ανωριμα οπως η φιλη σου..

λοιπον εγω λεω να χαλαρωσεις! προσπαθησε οσο μπορεις να μπεις σε μια αλλη παρεα και εξηγησε σ αυτες που δεν σου μιλουν την παρεξηγηση...

εγω στην θεση σου δεν θα εσκαγα και πολυ.. ουσιαστικα μονο η β λυκειου ειναι το θεμα.. στην τριτη θα εχεις παρεα το διαβασμα :P
    αν παρολα αυτα δεις οτι το κλιμα στο σχολειο σου ειναι εχθρικο, αλλαξε και εσυ! δεν ειναι πολυ δυσκολη διαδικασια.. τουλαχιστον σε επαρχια που μεγαλωσα εγω.. στις μεγαλες πολεις δεν ξερω βεβαια.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    να πηγαινεις στην παρεα αυτη με την κοπελα που ταιριαζετε και να επιδιωξεις πιο βαθια σχεση μαζι της.
    κανεναν δεν ενοχλεις, αλλα προσπαθησε να μην εχεις υφος και συμπεριφορα σαν να σου κανουν χαρη, η σαν να ενοχλεις.ολοι ειναι ισοτιμοι σε μια παρεα. ακομα και οι καλεσμενοι.
    καλα, τι ακριβως εγινε με την αλλη φιλη σου. τι ηταν αυτο το ΤΡΟΜΕΡΟ περιστατικο αναμεσα σας, που ακομα κι αν σε συκοφαντησε, ακομα κι αν την πιστεψαν, σταματησαν ολοι να σου μιλανε?
    Ειμασταν σε διαφορετικα τμηματα κι εγω επειδη ειχα ξεκινησει να μιλαω και με αλλα κοριτσια υποθετω πως ζηλεψε. Μου ελεγε να τις παρατησω, με εβαζε να διαλεξω αναμεσα σε αυτην και στα αλλα κοριτσια. Επαιρνε αποφασεις που μας αφορουσαν και τις δυο μονη της. Ξεκινησε να βριζει τη διπλανη μου(που καναμε-κανουμε παρεα) και της ειπα πως νιωθω. Αυτη με αγνοησε και συνεχισε να κανει τα δικα της. Για να μην τα πολυλογω,στο τελος φανηκα εγω η κακια. Ηταν σα να την παρατησα, "ενω μου φεροταν σουπερ". Και σε συνδυασμο του οτι ηταν πολυ δημοφιλης,ενω εγω σχεδον καθολου,ποιον θα πιστευαν οι αλλοι; παντα αυτο δε γινεται; Θα μπορουσα να ειχα πιασει ξεχωριστα τον καθενα να τους εξηγησω την αληθεια,αλλα αμα ηθελαν να κανουν παρεα και μαζι μου δε θα ηθελαν να ακουσουν και τη δικια μου εκδοχη απο μονοι τους;
    Αλλα ο κυριος λογος που πιστεψαν αυτην ειναι το οτι ηταν δημοφιλης. Και πως γινεται να ειναι κανεις δημοφιλης ενω δεν εχει καλο χαρακτηρα; Απο την εμφανιση!

Junior Member
    Παρεπιπτοντως, ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες και για την γρηγορη απαντηση!

Senior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    αχ αυτη η εφηβεια!
    να σου πω: αυτο συμβαινει συχνα σε εφηβα ΚΟΡΙΤΣΙΑ αγορια οχι τοσο..
    .
    Nαι , τα αγορακια ομως παιζουν ξυλο . . .

Senior Member
    Νεφελη, σε καταλαβαινω. Στο σχολειο ειχα μονο μια φιλη η οποια ηταν μια ταξη μεγαλυτερη και οταν πηγα τριτη εμεινα μονη , ευτυχως στο φροντιστηριο ειχα παρεες και φιλους.
    Συνεχισε να κανεις παρεα με την διπλανη σου και προσπαθησε παραλληλα να ενταχτεις σε αλλες παρεες εκτοχς σχολειου , πχ φροντιστηριο ,αγγλικα κλπ.

Νεφελακι,καταλαβαινω την θεση σου! Λιγο πολυ ολοι μας στα εφηβικα χρονια μας ειχαμε παρομοια "προβληματα"....Λοιπον εγω αρχικα,θα σου προτεινω καποια πραγματα για να βρεις ουσιαστικα τον εαυτο σου,και στη συνεχεια να μπορεις να αντιμετωπιζεις τετοιες καταστασεις!..Οταν εχεις χρονο,καστε ακου λιγη μουσικη,και σκεψου τι πραγματα σ αρεσει να κανεις,με ποιους,και γενικως αξιοποισε λιγο απο τον ελευθερο σου χρονο ,πανω στον εαυτο σου γενικα... Τωρα,οπως σου ειπαν και τ αλλα παιδια απο πανω,θα βρεις την,φιλη σου που εχει τρ διαφορετικες παρεες οπως λες,και θα περνατε χρονο μαζι,στο σχολειο,να διαβαζετε μαζι,στο σπιτι κτλπ,..Σιγα σιγα θα ενσωματωθεις στο δυναμικο την παρεας της θα γνωρισεις τους δικους της φιλους και ολα μια χαρα....Τελος,αυτο που αναφερεις οτι δεν εχεις θαρρος,και δεν μπορεις με ευκολια να μιλας σε καινουρια ατομα θα ελεγα πως ειναι λαθος κατα μια εννοια...Θελω να πω πως μερικοι ανθρωποι ενας απο αυτους ειμαι και εγω,δεν εχουν την δθνατοτητα,να κεντριζουν τους αλλους,να τους εμπιστευτουν ευκολα,να μιλησουν ανετα μαζι τους,αλλα αυτο σε καμια περιπτωση δεν ειναι προβλημα,ετσι ειμαστε σαν ανθρωποι τι ν κανουμε ¨) Και κατι ακομα ολα αυτα κατα 99% βασιζονται στην στην εφηβεια,οταν περασεις αυτο το σταδιο δεν θα ειναι ετσι τα πραγματα....

Quote Originally Posted by Nefelx• View Post
    Ειμασταν σε διαφορετικα τμηματα κι εγω επειδη ειχα ξεκινησει να μιλαω και με αλλα κοριτσια υποθετω πως ζηλεψε. Μου ελεγε να τις παρατησω, με εβαζε να διαλεξω αναμεσα σε αυτην και στα αλλα κοριτσια. Επαιρνε αποφασεις που μας αφορουσαν και τις δυο μονη της. Ξεκινησε να βριζει τη διπλανη μου(που καναμε-κανουμε παρεα) και της ειπα πως νιωθω. Αυτη με αγνοησε και συνεχισε να κανει τα δικα της. Για να μην τα πολυλογω,στο τελος φανηκα εγω η κακια. Ηταν σα να την παρατησα, "ενω μου φεροταν σουπερ". Και σε συνδυασμο του οτι ηταν πολυ δημοφιλης,ενω εγω σχεδον καθολου,ποιον θα πιστευαν οι αλλοι; παντα αυτο δε γινεται; Θα μπορουσα να ειχα πιασει ξεχωριστα τον καθενα να τους εξηγησω την αληθεια,αλλα αμα ηθελαν να κανουν παρεα και μαζι μου δε θα ηθελαν να ακουσουν και τη δικια μου εκδοχη απο μονοι τους;
    Αλλα ο κυριος λογος που πιστεψαν αυτην ειναι το οτι ηταν δημοφιλης. Και πως γινεται να ειναι κανεις δημοφιλης ενω δεν εχει καλο χαρακτηρα; Απο την εμφανιση!
    Τί σε νοιάζει αν σου μιλάνε, παιδιά τόσο χαζά και τόσο "ρηχά" συναισθηματικά, που έχουν φίλη κάποια μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλής; Άκου δημοφιλής! Λες και είναι πολιτικός δηλαδή ή τραγουδίστρια... Οι φιλίες δεν είναι δημόσιες σχέσεις, είναι σχέσεις σοβαρές, μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν ο ένας στον άλλον και χαίρονται να μοιράζονται. Καλλίτερα που δεν είναι πια φίλη σου. Δεν άξιζε μία, αφού σε κατηγόρησε σε όλους. Και επίσης, θα πρέπει να νιώθεις ανωτερότητα που εσύ την κατάλαβες τί ήταν ενώ οι άλλοι τρώνε το κουτόχορτο πού τους σερβίρει. Τέλος, δεν χρειάζεται να κάνεις παρέα με τις συμμαθήτριες, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Nαι , τα αγορακια ομως παιζουν ξυλο . . .
    χαχαχα ναι!
    αλλα συνηθως κουτσομπολιο. στο παιζω φιλη και μετα σε θαβω και γενικως θελω να σε μειωσω ετσι επειδη μου την καρφωσε το κανουν συνχοτερα τα κοριτσια.. ειδικα στην εφηβεια..
    τωρα καποιες το κανουν και πιο μετα! τι να πειςςς
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Νεφέλη και η παλια σου παρέα δεν σου μιλάει? Στην παλιά σου παρέα ξαναπήγαινε και όπως σου λέει και η Ρεμ χωρίς να νιώθεις πως σου κάνουν χάρη... Πριν απ' αυτή την κολλητή δεν είχες άλλη κολλητή ή ήταν αυτή που κάθεστε μαζί στο θρανίο?
    Πάντως το ηθικό δίδαγμα της ιστόριας είναι πως δεν ξεκόβουμε από συγγενείς και φίλους που ήδη έχουμε σχέση στενή επειδή κάποια καινούρια, είτε φιλική είτε γκομενική μας το ζητάει... και είναι σημαντικό που πήρες αυτό το μάθημα τώρα γιατί θα βρεθούν και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή σου... Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε πολλές σχέσεις και όχι να κρεμόμαστε πάνω σε μία...

Junior Member
    Σόρρυ αλλά μιας και είμαι καινούρια εδώ θα μπορούσε κανείς να μου πεί πως μπορώ να δημιουργήσω ένα καινούργιο θέμα...για να πω και εγώ το πρόβλημα που με απασχολεί?

'Οσον αφορά εσένα Nefelx, μην στεναχωριέσαι για τέτοια πράγματα.....οι φίλες και οι φιλίες πηγαίνουν και έρχονται....θα βρεις σίγουρα άτομα που ταιριάζεις αρκεί να έχεις αυτογνωσία για τον εαυτό σου....να ξέρεις τι κάνεις σωστά και τι λάθος όταν είσαι γενικά με ανθρώπους και ΠΑΝΤΑ να μαθαίνεις από τα λάθη σου γιατί πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτά. Μην φοβηθείς ποτέ να παραδεχθείς κάποια ελαττώματά σου (όλοι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και πάντα θα κάνουμε χαζομάρες, τέλειος δεν είναι κανένας εξ ουρανού). Επίσης να μην περιμένεις ποτέ από κανέναν να κάνει κινήσεις για να σε γνωρίσει ή να σε βοηθήσει σε κάτι....πρέπει μόνη σου να βρείς το θάρρος και την δύναμη, να πλησιάσεις άτομα και να γνωρίσεις παρέες ή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον. Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις παρέα και με αγόρια.....πιστεψέμε είναι πολύ πιο άνετα,δυναμικά και ειλικρινής απ΄ότι τα κορίτσια και η παρέα τους θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου, τον δυναμισμό σου και ίσως να δεις κάποιες κακές αναμνήσεις- εμπειρίες με διαφορετική άποψη....οπότε πάλι κερδισμένη θα βγείς. Εύχομαι να αναλάβεις δράση γρήγορα και να μην γίνεις παράλυτη από τις πολλές σκέψεις και τύψεις.

Και κάτι τελευταίο.....θα είσαι πάντα τέλεια για τους άλλους αν είσαι μόνο ο εαυτός σου....μην προδώσεις ποτέ την αυθεντικότητά σου εξαιτίας των ατόμων που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να σε εκμεταλλευτούν και στο τέλος να σε αντιγράφουν πίσω από την πλάτη σου ενώ από μπροστά σου σε υποτιμούν.

Άντε και καλή αρχή κι επιτυχία με τις Πανελλήνιες (μεγάλο ζόρι τραβάς κοπέλα μου....μην αφήνεις τις φιλίες να σε αποσπάνε από τον κύριο στόχο σου που είναι οι Πανελλήνιες).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Metalicana View Post
    Σόρρυ αλλά μιας και είμαι καινούρια εδώ θα μπορούσε κανείς να μου πεί πως μπορώ να δημιουργήσω ένα καινούργιο θέμα...για να πω και εγώ το πρόβλημα που με απασχολεί?
    θα πας πανω αριστερα και θα πατησεις FORUM μετα θα επιλεξεις την κατηγορια που σε ενδιαφερει και μετα παλι πανω αριστερα θα εχει μια επιλογη δημιουργια νεου θεματος.. αυτα:)

Junior Member
    γεια σας!εχω κι εγω ενα προβλημα εδω και καιρο με μια κοπελα.βασικα δεν την ξερω και παρα πολυ καιρο δηλ οχι πανω απο 6-7 μηνες..αλλα το θεμα ειναι οτι στην αρχη ανοιγοταν και περνουσα καλα μαζι της..μετα κλασσικα βρισκει γκομενο με ΚΛΑΝΕΙ στην κυριολεξια. π.χ την παιρνω να μιλησουμε και με κλεινει κατευθειαν γιατι ειναι μαζι του.νταξει κι εγω εχω σχεση αλλα καθομαι με τις ωρες και μιλαω αμα λαχει με καποιον! και να μη ξεχασω οτι ειναι το πιο αποτομο ατομο που εχω γνωρισει ποτε..το παιζει κοινωνικη,ενω οταν βλεπει καινουρια ατομα δεν τα γνωριζει και περιμενει απο μενα να κανω ολες τις κινησεις!τεσπα ακουστε την κυριακη τι εγινε..μου στελνει να παμε για καφε και της προτεινα μια φυσιολογικη ωρα που ο καθενας θα ελεγε ναι. αυτη μου απαντησε: αστο κανονιζουμε μεσ τη βδομαδα.επεσα απο τα συννεφα. δεν μου εξηγησε καν το λογο. μετα απο αυτο εγω νευριαζω και αποφασισα να σταματησω να την παιρνω τηλεφωνο.το θεμα ομως ξερετε ποιο ειναι; οτι αυτη με βλεπει και δεν μου μιλαει η καθυστερημενη.τι να κανω;;;;;;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by kateargi View Post
    γεια σας!εχω κι εγω ενα προβλημα εδω και καιρο με μια κοπελα.βασικα δεν την ξερω και παρα πολυ καιρο δηλ οχι πανω απο 6-7 μηνες..αλλα το θεμα ειναι οτι στην αρχη ανοιγοταν και περνουσα καλα μαζι της..μετα κλασσικα βρισκει γκομενο με ΚΛΑΝΕΙ στην κυριολεξια. π.χ την παιρνω να μιλησουμε και με κλεινει κατευθειαν γιατι ειναι μαζι του.νταξει κι εγω εχω σχεση αλλα καθομαι με τις ωρες και μιλαω αμα λαχει με καποιον! και να μη ξεχασω οτι ειναι το πιο αποτομο ατομο που εχω γνωρισει ποτε..το παιζει κοινωνικη,ενω οταν βλεπει καινουρια ατομα δεν τα γνωριζει και περιμενει απο μενα να κανω ολες τις κινησεις!τεσπα ακουστε την κυριακη τι εγινε..μου στελνει να παμε για καφε και της προτεινα μια φυσιολογικη ωρα που ο καθενας θα ελεγε ναι. αυτη μου απαντησε: αστο κανονιζουμε μεσ τη βδομαδα.επεσα απο τα συννεφα. δεν μου εξηγησε καν το λογο. μετα απο αυτο εγω νευριαζω και αποφασισα να σταματησω να την παιρνω τηλεφωνο.το θεμα ομως ξερετε ποιο ειναι; οτι αυτη με βλεπει και δεν μου μιλαει η καθυστερημενη.τι να κανω;;;;;;;;
    ριχτεις μια μπουφλα! χαχααχαχα

κοιτα το οτι σε εγραφε επειδη μολις μπηκε σε σχεση ειναι μεν ανεκτο.. ολοι μας τα περασαμε αυτα και ολοι μας οταν πρωτοερωτευομαστε ειμαστε λιγο στα συννεφα! καταλλα δεν δικαιολογειται. αν θελει να ξεκοψει μαζι σου επρεπε να σου πει ξες κατι δεν θελω να κανουμε αλλο παρεα παρα αυτα τα πουστικα σε αποφευγω σιγα σιγα και μετα οταν σε δω ουτε καν σου μιλαω!

γενικα ρε παιδι μου δεν καταλαβαινω τι πιανει τους ανθρωπους ωρες ωρες! θελεις να ξεκοψεις με καποιον? οκ! τουλαχιστον καντο ντοπρα οχι υπουλα.. δεν μπορω να καταλαβω τι καταλαβαινουν ετσι που φερονται ορισμενα ατομα.
    αν εχεις σταματησει να γουσταρεις μια φιλη σου πες της το και μετα ξεκοψε! μην την αφηνεις στα μαυρα μεσανυχτα και μετα το παιζεις και καλα "ε και σιγα μωρε τι εγινε" ΄
    ελεος! οπως ειπα και παραπανω φαπα και αντε γααααααασου!

Page 1 of 2 12 LastLast