μια ερώτηση για όποιον έχει ξεπεράσει πλήρως τη διπολική
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Banned

μια ερώτηση για όποιον έχει ξεπεράσει πλήρως τη διπολική

Kαταρχήν πολύ καλυσπέρα στο Forum..!!!
    δεν γράφω πολύ συχνά αλλα παρακολουθω /διαβαζω/ενημερωνομαι για τα θέματα που με αφορούν και όχι και με έχουν βοηθηθήσει πα΄ρα πολυ!!!
    μια ερώτηση θέλω να κάνω και θα ήθελα υπάρχει καποιος απο δω που εχει ξεπεράσει την διπολική πλήρως??

εννοω να πέρασε ενα επεισόδιο όσο χρόνο και να διέρκησε και να το αντιμετώπισε σε βαθμό που να μην τον επηρεάζει πλεόν ??θέλω να μάθω γιατί διαβάζω σε πολλά άρθρα (δεν ξέρω κατά πόσο ειναι εγκυρα αν και εκ πρώτης οψεος ειναι ) ότι ειναι εφόρου ζωης αυτή η ασθένεια!!!! δεν το πιστεύω πολύ εννοείται ,αυτό σχετίζεται ανάλογα και από τη διαρκεια της ασθένςιας του καθενός, τα συμπτώματα κλπ..

αυτά προς το παρόν .....ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Senior Member
    to gia panta den kolaei pouthena apla ama katafereis kapoia stigmi na mi s epireazei dimiourgeis proigoumeno ston organismo k meta mporeis na to ksanakaneis k mporo na s po polla pano se auto
    eimai apo kinito pou sta ellinika de grafei as mi fao pontous g auto to minima
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    to gia panta den kolaei pouthena apla ama katafereis kapoia stigmi na mi s epireazei dimiourgeis proigoumeno ston organismo k meta mporeis na to ksanakaneis k mporo na s po polla pano se auto
    eimai apo kinito pou sta ellinika de grafei as mi fao pontous g auto to minima
    Πολύ θα χαρω !! δεν το είχα σκεφτεί αυτό .... βασικά για να πω με λίγα λόγια τι περνάω έχω την αίσθηση ότι δεν ηρεμήσω ποτέ.. αυτό το παθαίνω όταν έχω πάθει κρίση προφανώς !! τι να πω είναι δύσκολη φάση γιατί βλεπεις τπυς αλλους να περνανε καλα και να μην τους καιγεται καρφί για πολλα πραγματα ..γενικά πάντα ημουν τύπος αγχώδης τ΄υπος!
    το καλό είναι ότι έχω την οικονομική άνεση και πηγαίνω σε ψυχολόγο χαρις μια πολύ καλή φίλη που μ το πρότεινε αλλα το θέμα είναι ότι εχω κάνει πολύ λίγα πράγματα απόσα μ έχει πει...!

προς το παρόν αυτά
    περνάς και συ το ίδιο η εχεις περάσει??

Junior Member
    Γεια σου φίλε μου,
    έχω κι εγώ διπολική διαταραχή και ξέσπασε από τα 14 (είμαι 28)
    έχοντας περάσει πάρα πολλά (καταθλίψεις, ψευδεσθήσεις, υπερένταση, να είμαι ο εκλεκτός του κόσμου! κ.α) συνειδητοποίησα πως δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετοπίζουμε σαν μια γρίπη.
    Εχω να αρρωστήσω πάνω απο 3 χρόνια. Και σταμάτησα να αρρωσταίνω όταν δέχθηκα μέσα μου πως δυστηχώς είναι κάτι μόνιμο και πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να προσέχω. Και επίσης όταν έριξα τον εγωισμό μου και είπα πως πρέπει να ακολουθήσω μια φαρμακευτική αγωγή οχι παρωδικά αλλα μόνιμα.
    Αυτό ηταν το δυσκολότερο κομμάτι για εμένα, όμως μόλις το δέχθηκα συνέχισα την ζωή μου κανονικά. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας η αποδοχή των φαρμάκων, έτυχε να βρω έναν καταπληκτικό ψυχίατρο ο οποίος με υπομονή μου εξήγησε όλες τις απορρίες που είχα για την διπολική και το τι ακριβώς κάνουν τα φάρμακα που ήθελε να μου δώσει.
    Η διαδικασία του να βρεις το φάρμακο που ταιριάζει στην περιπτωση σου και που δεν σε κάνει φυτό ή να κοιμάσαι συνέχεια μπορεί να είναι λίγο επίπονη αλλα αξίζει τον κόπο. Το μυστικό για εμένα βρίσκεται στην δοσολογία. Ο κάθε οργανισμός δεν χρειάζεται την ίδια δοσολογία, εγώ μπορεί να χρειάζομαι 10 γρ. ενώ εσύ με 5 να σαι οκ.

Μπράβο σου που κάνεις ψυχοθεραπεία είναι το 70% του να σταματήσεις τις κρίσεις, μανίας ή καταθλιψης. Απλά έχε στο νου σου πως δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι ίδιοι και δεν κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους. Πρεπει να έχετε καλή χημεία μεταξυ σας, εαν αυτο βλέπεις να μην συμβαίνει αναζήτησε κάποιον άλλον. Το ίδιο και με τον ψυχίατρο.
    Φτιάξε την ομάδα που σου ταιριάζει, αλλοι έχουν ζάχαρο άλλοι διαβήτη, εμείς έχουμε αυτό, και τι έγινε? δεν είναι μεγάλη θυσία δυο χάπια το βράδυ πριν το ύπνο πιστεύω...

Αυτά τα λίγα!!! Να σαι καλα.

Banned
    Quote Originally Posted by jimmisart View Post
    Γεια σου φίλε μου,
    έχω κι εγώ διπολική διαταραχή και ξέσπασε από τα 14 (είμαι 28)
    έχοντας περάσει πάρα πολλά (καταθλίψεις, ψευδεσθήσεις, υπερένταση, να είμαι ο εκλεκτός του κόσμου! κ.α) συνειδητοποίησα πως δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετοπίζουμε σαν μια γρίπη.
    Εχω να αρρωστήσω πάνω απο 3 χρόνια. Και σταμάτησα να αρρωσταίνω όταν δέχθηκα μέσα μου πως δυστηχώς είναι κάτι μόνιμο και πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να προσέχω. Και επίσης όταν έριξα τον εγωισμό μου και είπα πως πρέπει να ακολουθήσω μια φαρμακευτική αγωγή οχι παρωδικά αλλα μόνιμα.
    Αυτό ηταν το δυσκολότερο κομμάτι για εμένα, όμως μόλις το δέχθηκα συνέχισα την ζωή μου κανονικά. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας η αποδοχή των φαρμάκων, έτυχε να βρω έναν καταπληκτικό ψυχίατρο ο οποίος με υπομονή μου εξήγησε όλες τις απορρίες που είχα για την διπολική και το τι ακριβώς κάνουν τα φάρμακα που ήθελε να μου δώσει.
    Η διαδικασία του να βρεις το φάρμακο που ταιριάζει στην περιπτωση σου και που δεν σε κάνει φυτό ή να κοιμάσαι συνέχεια μπορεί να είναι λίγο επίπονη αλλα αξίζει τον κόπο. Το μυστικό για εμένα βρίσκεται στην δοσολογία. Ο κάθε οργανισμός δεν χρειάζεται την ίδια δοσολογία, εγώ μπορεί να χρειάζομαι 10 γρ. ενώ εσύ με 5 να σαι οκ.

Μπράβο σου που κάνεις ψυχοθεραπεία είναι το 70% του να σταματήσεις τις κρίσεις, μανίας ή καταθλιψης. Απλά έχε στο νου σου πως δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι ίδιοι και δεν κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους. Πρεπει να έχετε καλή χημεία μεταξυ σας, εαν αυτο βλέπεις να μην συμβαίνει αναζήτησε κάποιον άλλον. Το ίδιο και με τον ψυχίατρο.
    Φτιάξε την ομάδα που σου ταιριάζει, αλλοι έχουν ζάχαρο άλλοι διαβήτη, εμείς έχουμε αυτό, και τι έγινε? δεν είναι μεγάλη θυσία δυο χάπια το βράδυ πριν το ύπνο πιστεύω...

Αυτά τα λίγα!!! Να σαι καλα.
    αν και με καθυστερηση ευχαριστω για τα καλα σ λογια φιλε μ και για τις συμβουλες!!!

υπομονη και επιμονη θελει !!!να το ξερετε αυτο ολοι σας!!!!
    ολα ξεπερνιουνται αν δεν εχεις αυτα τα δυο ομως δυσκολα απο την μικρη μ εμπειρια

τι να πω αν και τις τελευταιες μερες νιωθω να ειμαι ενα βαρος σε ολους τους δικουσ μ ανθρωπους και αποφευγω και να τους μιλαω πολυ και να λεω και για τα "προβληματα "μ ενοειται.
    γενικα αισθανομαι απο τη μια περιφανος για τον ευατο μ που παρα τα οσα εχω περασει(1.5 χρονο περιπου ) προσπαθω ακομα και ελπιζω οτι θα τα ξεπερασω)απο την αλλη αισθανομαι οτι τοσο καιρο εχω κανει κακο στους αλλους λογω του οτι θεςωρω τον ευατο μ εγωιστη και τεμπελη και αχαριστο :P .

τι να πω το καλο μονο πιστευω απο αυτην την ιστορια ειναι οτι μ εμαθε να τα βγαζω περα μονος μ
    αυτα βασικα προς το παρον!!!!

Banned
    α και διαβαστε τα μηνυματα του θεματος τι σκεφτεστε σελιδα 82-84!!!!!!!λεγονται ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ elis