Results 61 to 75 of 111
-
02-05-2015, 18:23 #61
Οχι ακριβως . Ο εγκεφαλος μας , μας γνωριζει καλυτερα , απ οτι γνωριζουμε εμεις γι αυτον !! ειναι γνωστο οτι μονο το 20 με 30% του εγκεφαλου γνωριζουμε τι περιπου κανει . Το υπολοιπο 70 - 80% , δεν εχουμε ιδεα τι κανει . Σε καμμια 200αρια χρονια , μπορει να το ανακαλυψουμε .........
- 02-05-2015, 18:32 #62
Οι αρχαίοι ημών έλεγαν και 'συν Αθηνά και χείρα κίνει'
Αλλά κι ο Χριστός είπε: 'όποιος ΘΕΛΕΙ ας ακολουθήσει... ' χωρίς να εξαναγκάζει.
Αυτό το "αγαπάτε αλλήλους" προϋποθέτει όμως και το "...ως εαυτόν" που είναι πολύ δύσκολο...
Γιατί μόνο ο ακομπλεξάριστος μπορεί να βιώσει ότι ο οποιοσδήποτε άλλος είναι αδελφός του.
Και δεν λέμε πως για τα κακώς κείμενα σήμερα είναι αμέτοχοι κι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας... Έχουν κι αυτοί ευθύνες για ό,τι συμβαίνει!
Θα υπάρχουν βέβαια πάντα κι εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά, γιατί εύστοχα και τη κατάλληλη στιγμή,
βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: http://www.iefimerida.gr/news/203615...-o-iisoys-itan
Συγκλονιστικό του παπά το: "είμαστε όλοι μετανάστες με πρώτο το Χριστό" και το: "σήμερα περισσότερο οι "άθεοι"
ενδιαφέρονται για τους ξένους παρά οι "χριστιανοί". Αυτό τώρα κι αν ήταν πολιτική υποκρισία κι ηλιθιότητα...
Ξεφεύγουμε όμως από το εδώ θέμα, όταν κάνουμε συνεχή αναφορά στα μεγάλα συμφέροντα, που ανέκαθεν χρησιμοποιούν τους υπανάπτυκτους
και τους φανατισμένους αμόρφωτους για να πετύχουν ιδία οφέλη... γιατί ας μη ξεχνάμε ότι το σύστημα, χρειάζεται τα εξαρτημένα άτομα για να επιβιώνει.
Ο χριστιανισμός, προκαλεί επειδή στην ουσία του είναι επαν-Ανάσταση στο ξεβόλεμα από τους καλλιεργημένους φόβους.
Μπορεί λοιπόν να είναι το ίδιο σημαντική βοήθεια η πίστη για κάποιους, όπως για κάποιους άλλους
μπορεί να είναι μόνο τα φάρμακα, τα ματζούνια... ή τελικά κι ο συνδυασμος όλων αυτών.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
02-05-2015, 18:43 #63
Κοίταξε φίλε noumac, το ότι είμαστε χριστιανοί, δε σημαίνει κατ' αρχήν ότι επικροτούμε κάθε τι που έκαναν όλοι οι χριστιανοί στα βάθη των αιώνων. Πιάνεις κάπως αποσπασματικά κάποια πράγματα και επιμένεις σε αυτά για να δείξεις ότι η μία θρησκεία ή η άλλη είναι λάθος. Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα όμως και μεγάλη κουβέντα πραγματικά.
Και οι Έλληνες μπορεί να έσφαξαν άλλους ή να σφάχτηκαν αναμεταξύ τους και γενικά στην ιστορία των αιώνων όλο σφαξίματα θα δεις σε πολλούς λαούς και σε πολλές θρησκείες, δε θα δεις και τίποτε άλλο. Δεν είναι κάτι που το επινόησε ο χριστιανισμός... Αλλά η πτώση του ανθρώπου θα έλεγα, πες το κακό, διάβολο. Όπως θες πες το.
Δες τι γίνεται τώρα με το Ισλάμ, τέτοια σφαγή και αποκεφαλισμοί, πόσο φοβερό, τίποτα δε τους σταματά.
Από την άλλη όμως να ρωτήσω... τώρα εγώ πρέπει να μισήσω τον κάθε άνθρωπο μουσουλμάνο? Επειδή κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι έφτασαν σε αυτά τα αίσχη και τη θηριωδία?
Άσχημο πράγμα η μισαλλοδοξία.
Επίσης όσον αφορά τον τιμωρό Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, πιστεύω ότι ισχύει ίσως, χωρίς να είμαι θεολόγος και αυτό συνέβη όταν ο άνθρωπος έφτασε στην έσχατη αμαρτία, κακία, ακολασία κλπ. Δηλαδή μη βάζουμε και τον άνθρωπο στο απυρόβλητο, να έχει την ευθύνη των πραξεών του.
Όμως ο Θεός με την έλευση του Χριστού στον κόσμο και όσα συνέβησαν έδειξε ότι όλα τα συγχωρεί στον άνθρωπο αν μετανοεί για τις κακές του πράξεις και δώσει και ο ίδιος αγάπη και συγχώρηση στον συνάνθρωπό του. Δεν υπάρχει πιο συγχωρητική θρησκεία από αυτήν και θρησκεία αγάπης, μιλάω για τη θρησκεία αυτή καθεαυτή, όχι για τον κάθε χριστιανό και τι κάνει στη ζωή του.
Αυτή είναι η πίστη μου εμένα, και πιστεύω ο πιο καθαρός χριστιανισμός είναι ο ανατολικός ορθόδοξος, δεν κοιτάζω την ιστορία του χριστιανισμού, αλλά την ουσία του. Πως να το εξηγήσω αλλιώς δεν ξέρω, αλλά και ούτε θέλω να πείσω κανέναν.
Απλά τις προσωπικές μας απόψεις λέμε, πάντως αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι η προσβολή στην θρησκεία του άλλου δεν είναι καλό πράγμα ποτέ, αλλά φέρνει μίσος, διχόνοια. Πάντα να κοιτάμε τον άνθρωπο που έχουμε μπροστά μας και το τι πράττει και όσο το δυνατόν να σεβόμαστε τις πεποιθήσεις του, ανεξαρτήτως άμα μας αρέσουν ή όχι ή αν συμφωνούμε. Μόνο αν υπάρχει επίθεση, καταπίεση, προσυλητισμός, γενικά βία κλπ υπάρχει λόγος να αντιδράσουμε, ανάλογα την περίσταση, κάπως έτσι το βλέπω.
@Μαρκέλα, ναι σωστό ότι πρέπει να λέγεται και η συνέχεια, όπου εμπεριέχεται όλη η ουσία.
02-05-2015, 19:01 #64
Αγαπητη Μαρκελα , συμφωνω με τα γραφομενα σου , αλλα δεν πιστευω οτι μπορουμε να κατανοησουμε τον Χριστο , διοτι ειχε διττη υποσταση , ανθρωπινη και Θεικη . Ειπε οντως ' αγαπατε αλληλους ' ως εαυτον , πολυ δυσκολο , οπως και το ΄αν σε ραπισει καποιος εις την δεξιαν παρεια , γυρισε και την αριστερη ' . Ομως εξεφρασε πολλακις την ανθρωπινη υποσταση του , οταν τακανε λιμπα στον Ναο του Πατερα του , που τον καναν οικο εμποριου , δλδ θυμος , και ' παρελθετω απ εμε το πικρον ποτηριον τουτο ' , δλδ φοβος .
Τελικα , δεν θα μαθουμε ποτε ποιος ηταν πραγματικα ο Χριστος . Δηλωνω θρησκευομενος , και μεχει βοηθησει και με βοηθαει η πιστη μου , αλλα η εκκλησια
πιστευω χρειαζεται καποιο update , ωστε να προσελκυσει νεα παιδια , δεν μπορει να συνεχιζει το ιδιο σκληροπυρηνικα . Προκαλει . Μια με την περιουσια της , μια με τους αμορφωτους και ασχετους / φανατισμενους ιερεις .
Αλλωστε , ενω το καλο ειναι το ζητουμενο , εχει χυθει μακραν περισσοτερο αιμα στο ονομα του Καλου , παρα στο ονομα του Κακου .
Αυτο λεει πολλα .
02-05-2015, 19:02 #65
κάθε δραση εχει και αντιδραση και αυτό ακριβως είναι το πρόβλημα breath. βαπτίζεσαι χωρις να εχεις επιλογή μεγαλωνεις σε ένα θρησκοληπτο περιβαλλον χωρις να εχειε επιλογή σου βαζουν στο σχολειο ένα καρο μπουρδες για κολαση και παραδεισο και σου σπερνουν το φοβο χωρις να εχεις επιλογή και όταν πια μεγαλώσεις και νομιζεις ότι εχεις επιλογή τα σκατα που σου εχουν σερβιρει στην μουρη, στην αθωα ηλικια που πιστευεις ότι σου πουνε οι μεγαλοι, δε σε αφηνουν να δεις ορθολογικα το ολο θεμα των θρησκειων και γενικοτερα της υπαρξης και της κοσμοθεασης....
κάθε δραση εχει και αντιδραση... αν μαθαίνανε στο παιδι σου στο σχολειο ότι η γη είναι επιπεδη!!! θα του ελεγες ότι όλα αυτά είναι παραμυθια και ότι η γη είναι στρογγυλη και γυριζει?? αν του ελεγαν ότι κοσμος δημιουργηθηκε 5000π.χ.ν. (όπως λεει το επισημο πατρειαρχειο ιεροσολυμων στην ιστοσελιδα του) θα του ελεγες ότι ολα αυτά είναι παραμυθια και ότι εχουμε απολιθώματα ανθρωπων κιολας 100δων χιλιαδων ετων??
Αν του λεγανε ότι υπαρχει η κολαση οπου θα πας και θα καίγεσαι στο αιωνιο πυρ για παντα αν δεν εισαι καλος ανθρωπος?? αν του λεγανε ότι οι παρθενες γεννανε και οι νεκροι ανασταινοντε?? αν του λεγανε αν του λεγανε αν του λεγανε????
τι θα εκανες?? ε? υπαρχει προσυλητισμος και κακοποιηση των παιδιων οσο εκει που δεν παει... ε λοιπον για αυτό μιλαμε και όχι μονο σε αυτό το φορουμ αλλα παντου και παντα μεχρι ή να σταματησει αυτή η κακοποιηση ή να εξαλείψουμε για παντα την μαστιγα των θρησκειων... και να γυρισουμε σε μια πιο ορθολογικη εξηγηση των πραγματων
02-05-2015, 19:06 #66
Ωχ , μωρε noumac , δεν βαρεθηκες ? δεν πιστευεις , το εμπεδωσαμε πληρως . Ασε τους αλλους να πιστευουν , δεν πειθεις κανεναν , ουτε θελει κανεις να σε πεισει .
02-05-2015, 19:11 #67
02-05-2015, 19:17 #68
Σεβαστή η άποψή σου, απλά σε ότι ανέφερα και σε άλλο μου ποστ, εγώ προσωπικά καθόλου δεν δέχτηκα ό,τι μου σέρβιραν από μικρό παιδί κλπ, και πέρασα από διάφορα και κατέληξα στην πίστη που έχω τώρα... συνειδητά, αυτό προσπάθησα να αναπτύξω. Γι' αυτό και πάντα θα πιστεύω στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και σε τελική ανάλυση στο τι του λέει η συνείδησή του και η ίδια του η ζωή καθώς μεγαλώνει. Πρέπει να φύγω τώρα όμως, οπότε χαιρετώ όλους... όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων ;) Πάντως είχε δίκιο η μαρκέλα πάντα τα θρησκευτικά θέματα, πως να το πω... δημιουργούν ζωηρές συζητήσεις!
02-05-2015, 19:22 #69
02-05-2015, 19:25 #70
03-05-2015, 00:37 #71
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι υπόλοιποι, πάντως όλες οι θρησκείες στον κόσμο κατασκευαστηκαν για δύο και μόνο λόγους...
1ον) Γιατί ο άνθρωπος είναι εγωπαθέστατο και αλλαζονικότατο πλάσμα, οπότε θέλει να πιστεύει ότι ολόκληρος ο δημιουργός του σύμπαντος(ένα σύμπαν ηλικίας 14,5 δις χρόνων με τόσους εκατομμύρια γαλαξίες, άστρα και πλανήτες)κάθεται και ασχολείται 24/7 με ασήμαντα και ανούσια ανθρωπάκια.....Τι το πιό λογικό!! Εδώ φτάσαμε στο σημείο να απεικονίζουμε τον Θεό με ανθρώπινη μορφή έτσι γιατί είμαστε ό,τι τελειοτερο υπαρχει στο αχανες συμπαν και ετσι επειδη ειμαστε το μονο ον στον κοσμο που ειναι καθ'εικονα και καθ'ομοιωσην και κατά τα άλλα περιμένουμε και μαθήματα μετριοφροσύνης...
και 2ον και κυριότερο)για να έχει μια παρηγορια στο θεμα του θανατου! Από την εποχή των Βαβυλώνιων και των αρχαίων Αιγύπτιων μέχρις και σήμερα ο θάνατος είναι το κεντρικό θέμα οποιασήποτε θρησκείας....Βεβαία επειδή ασχολούμαι πολύ με το θέμα, κατά την προσωπική μου άποψη ο χριστιανισμός είναι κυριολεχτικά η τελευταία θρησκεία που με ενδιαφέρει η γνώμη της για τον θανατο(που ειναι και ελλειπεστατη)...Πιό παρηγορητική μου φαίνεται η σκέψη ότι ο θάνατος είναι το απόλυτο τέλος και μετά όλα σκοτεινιάζουν και χάνονται παρά να κάτσω να πιστευω στην γνωστή μούφα ότι θα καίγομαι αιωνίως στην κόλαση για διάφορες αμαρτίες ή ότι θα βρίσκομαι αιωνίως στον παραδεισο με μια λύρα στο χέρι να ψέλνω εις τον αιωνα τον απαντα προς τον θεουλη βλεποντας ξανα και ξανα τα ιδια πραγματα στο ιδιο μερος(όσο ομορφο και αν είναι ο Κήπος της Εδέμ, ένας ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος κατανοεί ότι η αιωνιότητα ισοδυναμεί με πλήξη μέχρι θανατου)....Χίλιες φορές η ανυπαρξία παρά αυτό το θλιβερό και μίζερο σταυροδρομι που στην τελική δεν σε αφήνει με τίποτα ευτυχισμένο....
03-05-2015, 01:32 #72
επαν-Ανασταση....ξεβολεμα γραφεις απο τους καλλιεργημενους φοβους .....σε αυτο θεωρω οτι ο χριστιανισμος και καθε θρησκεια λειτουργουν ως παυσιπωνα ,,,,και ανακουφισιστικα οπως πολλες αλλες δραστηριοτητες η φαρμακα.. η πραγματικη επανασταση δεν ερχεται ουτε με την πιστη ουτε με κηρυγματα περι αγαπης και συνχωρεσης....επανασταση σε μια βιασμενη γυναικα δεν ειναι να συνχωρεσει αλλα να αναβιωση ολοκληρωμενα το συμβαν για να ελευθερωθει,,,αν δεν αναστηθει ψυχοσωματικα και δεν απαλαγει απο τους πονους ο ανθρωπος αναβιωνοντας μια ζωη θα αναπαραγαγει τους φοβους του...η βαση λοιπον ηταν θεραπευτικη με οποια αποτελεσματα ...πλεον μιλαμε για γραπτα που μεταχειριζομαστε νοητικα λες και η αρρωστεια μπορει λεκτικα νοητικα να καταπολεμηθει....βολεμα λοιπον δημοσιο λειτουργημα κονομα αδειλωτα και εχει ο θεος ..η ζωη ομως δεν ειναι τζεφιρελι..
03-05-2015, 01:52 #73
ΠΩς μπορεις να μιλας με τοση σιγουρια λες κ σε παρουσιαστικαν εσενα ειδικα ολα τα μυστικα του συμπαντος?αυτο οσο αφορα την πρωτη παραγραφο.οσο αφορα την δευτερη θα μπω στον κοπο να σου πω για κατι που εννοειται:δεν ειναι κ τοσο υποφερτη η ανυπαρξια μεγαλε για το μυαλο ζωντανου οντως...ελεος!!!!!!και 3ον καλο ειναι να μην υποτιμουμαι τους αλλους λες κ αυτα που εχουν διαβασει,σκεφτει,πιστευουν ειναι ανουσια κ μονο τα δικα μας εχουν αξια... ΥΓ εχεις διαβασει για το ανθρωπιστικο αξιωμα οσο αφορα την πρωτη σου παραγραφο του βασιλη Ξανθοπουλου(μεγαλου δραμινου φυσικου) που μιλαει για αντιστοιχια ανθρωπινων μεγεθων κ συμπαντως που βρισκονται σε πληρη αναλογια?¨Η πιο γενικα οτι η παρατηρηση του ανθρωπου επιρεαζει το φαινομενο(κβαντα)?πως λοιπον λες οτι ο ανθρωπος σε σχεση με το συμπαν ειναι μηδεν?φτανεις πια στο σημειο δλδ να πιστευεις οτι δεν ειναι ο ανθρωπος κ μερος του συμπαντος?πως?τελοσπαντων.. .αλλα οσο αφορα την ΄ανωτεροτητα΄ σου με την ανυπαρξια τι να πω το τελοσπαντων μου εκει δεν ισχυει....
03-05-2015, 10:48 #74
Δεν το κατάλαβα το πρώτο ερώτημα, οι χριστιανοί αντίστοιχα πώς μιλάνε με τόση σιγουριά και υπερβεβαιότητα για έναν παράδεισο και μία κόλαση όταν πχ οι βουδδιστές και οι ινδουιστές μιλάνε για την μετενσάρκωση?? Πώς γίνεται μία χούφτα ανθρώπων(ΧΟ) να κατέχει την γνώση του σύμπαντος και όλο το υπόλοιπο 7 δις ανθρώπων να είναι στο σκοτάδι και άρα καταδικασμένοι??
Επίσης αφού η ανυπαρξία δεν είναι τόσο υποφερτή γιατί κατασκευάστηκαν όλα αυτά τα παραμυθάκια από τότε που υπάρχει ο ανθρώπινος πολιτισμός περί ανάστασης νεκρών ή μετεμψύχωσης ή φαντασμάτων ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κατέβηκε από το μυαλό των ανθρώπων της εκάτοστε εποχής?? Αυτός είναι ο λόγος που περνάνε οι θρησκείες...Κανένας ανθρωπος δεν θα νοιάζονταν ούτε για το <<γυρνα και το αλλο σου μαγουλο>> ούτε για το <<αγαπάτε αλλήλους>>(τουλάχιστον όχι περισσότερο από το πόσο ασχολούμαστε με τους υπόλοιπους φιλοσόφους της ιστορίας), η ιδέα και η προσδοκία* ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή που μπορείς να την εξασφαλίσεις σε κάνει να προσέχεις λίγο περισσότερο με το θέμα του θεού(είτε μιλώντας για Δευτέρα Παρουσία είτε για κάρμα είτε για νιρβάνα)....
Για τον πρώτο όχι, αυτό με τα κβάντα το ξέρω(πείραμα διπλής σχισμής)...Έχεις δει αλήθεια ποτέ κάποιον χάρτη του γαλαξία μας(Milkey Way)ή του συνόλου όλων των γαλαξιών που έχουν εντοπίσει οι αστρονόμοι τον τελευταίο αιώνα?? Όχι η Γη, όλη η <<γειτονιά>> μας των 45 ηλιακών συστημάτων φαντάζει σαν ένας κόκκος άμμου στην έρημο Σαχάρα σε αυτό το σύνολο...Ξέρεις πόσα άστρα υπάρχουν μόνο στο δικό μας γαλαξία? 200 δις περίπου, ο δικός μας ήλιος φαντάζει σαν μια σταγόνα στον Ειρηνικό ωκεανό...Δεν έχω όρεξη να βγάλω τον άνθρωπο μηδέν σε σύγκριση με το σύμπαν(βέβαια οι πράξεις και η ιστορία του άλλα δείχνουν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα χεχ), απλά θέλω μερικοί να θυμούνται λίγο πόσο αχανές είναι το σύμπαν μας(έστω και μοναδικό να είναι)για να θεωρούμαι την Γη, έναν νάνο, σαν το <<κέντρο>> του....
Έχω ανωτερότητα με την ανυπαρξία γιατί πολύ απλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να την γλυτώσω...Όλοι εκεί καταλύγουν αδιαμαρτύρητα και αυτό είναι όλο, κύκλος της ζωής!
03-05-2015, 10:50 #75
*Και παρεπιμπτόντως όπως είπα και σε άλλο μου post το 99,999% των προσδοκιών και των ονείρων μας καταλύγουν απλά σε μια τρύπα στο νερό:o