Results 1 to 15 of 18
Thread: Σχέση με διπολικο
-
29-04-2015, 00:22 #1
Σχέση με διπολικο
Αλλος ένας άνθρωπος από τους τόσους που μπήκα σε μια σχέση με άνθρωπο που πάσχει από διπολική διαταραχή! Εγώ άντεξα πέντε μήνες!! Είμαι 38 χρονών και τον γνώριζα από τα 15! Είχαμε πλατωνική σχέση ενός μήνα στην εφηβεία μας καί με πλησίασε ξαφνικά πριν πέντε μήνες!! Μου ζήτησε να βγούμε βγήκαμε περάσαμε πολύ ωραία δύο ημέρες και την Τρίτη ήπιε και ξεκίνησε επίθεση! Για τις γυναίκες που ήταν πριν και πως εγώ δεν ήμουν αρκετά καλή! Την επόμενη μέρα άρχισε δειλά να μου λέει πως πάσχει από κατάθλιψη, του λέω έχεις διπολική διαταραχή; Όντας σε ψυχοθεραπεία λόγω κρίσεων πανικού η ίδια κάπως έχω μια επαφή με αυτές τις καταστάσεις! Μην σας τα πολυλογώ αντί να φύγω μακριά ακούγοντας το πρόβλημα σκέφτηκα η ανόητη πως δεν αφήνεις κάποιον επειδή τυγχάνει να έχει μια πάθηση και έτσι αγκάλιασα το πρόβλημα του και σκέφτηκα μπορούμε να το παλέψουμε! Ο ίδιος βέβαια δεν ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή παίρνει τα φάρμακά του μόνο όταν νοσηλεύεται! Το αποτέλεσμα ήταν να ανακαλύψω πως με απατούσε με γυναίκα επί χρήμασι! Τον χώρισα και όλο αυτό με έχει κάνει ράκος!!! Καταλήγοντας δεν θέλω να στιγματίσω τους ανθρώπους που πάσχουν από διπολική διαταραχή διότι δεν συμπεριφέρονται όλοι το ίδιο αλλά η δική μου εμπειρία ήταν πολύ επώδυνη!! Πραγματικά έχω την αίσθηση πως αυτός ο άνθρωπος δεν αισθάνεται τίποτα!!!
- 29-04-2015, 00:25 #2
Τι εννοεις σε απατουσε επι χρημασι?
29-04-2015, 00:29 #3
Με απάτησε με γυναίκα εκδιδόμενη!!
29-04-2015, 00:31 #4
kaταρχην καλησπερα.
λοιπον εγω σου λεω το εξης:
εχοντα μηλησει με αρκετα ατομα που ειχαν αυτα τα χαρακτηριστικα αυτο το πραγμα που λες δεν δικαιολογει το να πινει κ να βριζει αυτο το κανει πολυ απλα επειδη ειναι κακος.
κανεις δε μπορει να αντεξει καπιον που ειναι κακος για πολυ.
αν δεν ηταν κακος δε θα υπηρχε προβλημα οτι χαρακτηριστικα κ αν ειχε.
29-04-2015, 00:36 #5
Πιθανότατα έχεις δίκιο προφανώς και δεν είναι θέμα πάθησης αλλά ποιότητας ανθρώπου!!
29-04-2015, 00:47 #6
29-04-2015, 15:12 #7
Πιστεύω και εγώ πως ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει αυτό δηλαδή να σε απατήσει.Τώρα αν δεν ακολουθεί αγωγή και πίνει επιδεινώνει την κατάσταση και τα συμπτώματα της πάθησης.Αυτό έγκειται στην υπευθυνότητα του καθενός και πόσο αποδέχεται το πρόβλημά του.Ας μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όμως όλους τους ασθενείς.Κάθε ένας λειτουργεί τελείως διαφορετικά και χειρίζεται το πρόβλημά του με διαφορετικό τρόπο.
Εγώ έχω ψύχωση αλλά βλέπω και φυσιολογικούς κατά τα άλλα να έχουν πιο απαίσια συμπεριφορά στη σχέση τους από ότι θα είχα εγώ.Όλα είναι σχετικά,ας μη μένουμε σε στερεότυπα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
29-04-2015, 15:50 #8
Πιστεύω και εγώ πως ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει αυτό δηλαδή να σε απατήσει.Τώρα αν δεν ακολουθεί αγωγή και πίνει επιδεινώνει την κατάσταση και τα συμπτώματα της πάθησης.Αυτό έγκειται στην υπευθυνότητα του καθενός και πόσο αποδέχεται το πρόβλημά του.Ας μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όμως όλους τους ασθενείς.Κάθε ένας λειτουργεί τελείως διαφορετικά και χειρίζεται το πρόβλημά του με διαφορετικό τρόπο.
Εγώ έχω ψύχωση αλλά βλέπω και φυσιολογικούς κατά τα άλλα να έχουν πιο απαίσια συμπεριφορά στη σχέση τους από ότι θα είχα εγώ.Όλα είναι σχετικά,ας μη μένουμε σε στερεότυπα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
29-04-2015, 22:04 #9
Σαφώς και δεν στιγματίζω κανέναν άνθρωπο! Ο λόγος που έγραψα στο συγκεκριμένο forum ήταν για να καταθέσω κάπου την πίκρα μου!! Σε αυτό που άνθρωποι παλεύουν ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους!!!
30-04-2015, 10:33 #10
Marilenamor θα μπορουσα να επικοινωνησω μαζι σου με καποιο τροπο?
30-04-2015, 11:38 #11
Η απιστια εχει να κανει με τον χαρακτηρα καθε ατομου αλλα στα διπολικα ατομα ειναι μερος της διαταραχης τους. Δεν ξερω αν η πολιτικη του φορουμ επιτρεπει την παραθεση εξωτερικων λινκ οποτε παραθετω μερος του κειμενου. Βεβαια τιποτα δεν ειναι απολυτο
Code:Σε έναν διπολικό ασθενή αυτές οι εναλλαγές είναι ίδιες αλλά εκφράζονται με πολύ μεγαλύτερη ένταση (και πολλές φορές συχνότητα). Σε πιο ελαφριές περιόδους μανίας (τις λεγόμενες υπομανίες) το αίσθημα του έρωτα μεγαλώνει – το φλέρτ γίνεται ένα διασκεδαστικό παιχνίδι – οι όποιες αναστολές αρχίζουν να χάνονται. Σε περιόδους μανίας, που ευτυχώς δεν κρατάνε πολύ, η σεξουαλική επιθυμία ή ακόμα και το όλο αίσθημα του έρωτα φτάνει σε επίπεδα που ο περισσότερος κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να βιώσει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Μην ζηλεύετε – συνήθως οι όποιες επιθυμίες και ορέξεις συνοδεύονται από τη πλήρη απώλεια των όποιων ηθικών φραγμών με αποτέλεσμα να γίνονται πράγματα που έχουν μεγάλο κόστος σε γάμους, φιλίες και ότι άλλες ανθρώπινες σχέσεις.
30-04-2015, 14:05 #12
εγω πραγματικα δε μπορω να καταλαβω το τροπο με τον οπιο σκεφτεσαι τρεμεις λες μηπως επαληθευτουν αυτα που εχεις διαβασει σα να εχεις να κανεις με κανενα μπαμπουλα
αν καπιος ειναι κακος οτι χαρακτηριστικα κ να χει αργα η γρηγορα οι αλλοι θα τα χαλασουν μαζι του.
αν αυτη δεν υποφερετε θα συνεχισει να μην υποφερετε οτι χαρακτηριστικα κ να χε.
30-04-2015, 14:32 #13
Αλεξανδρε δεν ειναι ακριβως ετσι, τα ατομα με διπολικη διαταραχη κατα την διαρκεια της κρισης ειτε μανια ειτε καταθλιψη αλλαζουν συμπεριφορα και χαρακτηρα. Βιωνουν σε εντονο βαθμο συναισθηματα που κανονικα δεν θα τους αγγιζαν. Διαβασε την παραθεση που εκανα στο προηγουμενο ποστ και θα καταλαβεις.
30-04-2015, 14:54 #14
αυτο βασικα που εχεις κανει δεν ειναι σχεση ειναι σεμιναριο διαγνωσεων απο το ιντερνετ
30-04-2015, 15:12 #15
Δεν γνωρίζω πως deus αν μπορείς στείλε μου μύνημα