sos sos φαρμακα! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 71
    Δοκίμασες ψυχοθεραπεια σε ενα καλό ψυχολογο?
    Διοτι τα φαρμακα μπορει απλα να φτιαχνουν τη διαθεση και να γινονται και τροπον τινά εξάρτηση!
    γιάννης

Senior Member
    Γιαννη , εκτιμω το ενδιαφερον σου . Δεν δοκιμασα ψυχοθεραπεια , κακως , ωρες ωρες ειμαι ξεροκεφαλος ! θαχα ξεμπλεξει προ πολλου , αλλα τελικα την ακρη την βρηκα μονος μου , ειναι θεμα χρονου πλεον να συνελθω πληρως . Μην σκας !, ηδη εχω εθιστει στο ζαναξ , και θα δυσκολευτω να ξεκοψω πληρως . Ειναι η τελευταια εκκρεμοτητα με το κεφαλαιο ' καταθλιψη ' .
    Αγγελος .

Γιαννη ακριβως αυτο εννοω το χρειαζομαι ως υποβοηθημα..το ιδιο εκανα κ η φιλη μου.δε μπορεσε να το διαχειριστεί κ τα πηρε για να τη βοηθουσουν.σε καμια περιπτωση δεν πιστευω πως απο μονα τους τα φαρμακα θα κανουν κατι.απλα θα μ δωσουν μια ισορροπια ωστε να αντεχω κ τα υπολοιπα τα αναλαμβανω εγω.εχω αποφασισει συνειδητα να τα παρω.ξερω τι ειναι ξερω τι κανουν κ ξερω οτι χωρις τη δικη μ προσπαθεια θα ναι αχρηστα.αλλα χρειαζομαι κατι αρχικα να με ηρεμησει απ το φοβο ωστε να ξαναπαρω τα πανω μου.

Δεν κάνουν κάτι από μόνα τους τα φαρμακα, επειδή δεν εχουν την ιδιοτητα να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης ή να διαγραφουν καταστασεις απο τη μνημη. Καταλαβα πως ο ρόλος τους είναι να καταλαγιάζουν τα αισθήματα, ήτοι τις ορμόνες που τα προκαλούν.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δεν κάνουν κάτι από μόνα τους τα φαρμακα, επειδή δεν εχουν την ιδιοτητα να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης ή να διαγραφουν καταστασεις απο τη μνημη. Καταλαβα πως ο ρόλος τους είναι να καταλαγιάζουν τα αισθήματα, ήτοι τις ορμόνες που τα προκαλούν.

Πολυ σωστα , Γιαννη . Κανενα φαρμακο δεν αλλαζει τον τροπο σκεψης , και το φαρμακο που θα ' διαγραφει' δυσαρεστες καταστασεις απο την μνημη , ειναι σε πειραματικο σταδιο . Τα φαρμακα ' αμβλυνουν ' τα συναισθηματα , δλδ προκαλουν ενα ειδος απαθειας , μεχρι να ειναι σε θεση ο πασχων , να διαχειριστει μια κατασταση που τον βασανιζει . Δεν ειναι για χορταση !!
    Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι ασθενεις , επαφιενται δε αυτην την ' απαθεια ' ( ενθαρρυνομενοι απο ' γιατρους ' ) , και δεν δουλευουν με τον εαυτο τους .
    Παντως προς τοπαρον , εχω βαλει τα δυνατα μου , να ξεκοψω απο τα ζαναξ , συμβαλλουν στην καταθλιψη , παλιοφαρμακο .

Ο Αγγ(ε)λος Ασθενης .. ( για τους φιλους , απλως Αγγελος ) .
    Last edited by Macgyver; 16-05-2015 at 08:32.

Junior Member
    Σε κρίσεις πανικού τα φάρμακα νομιζω λειτουργουν κατασταλτικά ώστε να σου δώσουν το χρονο που χρειάζεται ώστε με την ψυχοθεραπεία να είσαι σε θέση να τις αντιμετωπισεις μόνος σου. Επειδή όμως είναι φάρμακα και ο κάθε οργσνισμος είναι διαφορετικός ίσως δυσκολευτεις να βρεις αυτό που θα σου ταιριαξει. Αλλά καλυτερα δοκιμές παρα πέραν των κρίσεων να εχεις και τις παρενέργειες. Όσους σας αγχωνουν τα φάρμακα και ο γιατρός σας επιμενει να τα πάρετε, πάρτε τα με τη σκέψη οτι θα τα πάρετε για λίγο καιρό για να ηρεμησετε και πως το πραγμα εξαρτάται απο σας όχι απο τα φάρμακα. (Παντοτε σε ο,τι αφορα κρίσεις πανικού και άγχη και ποτε φάρμακα χωρίς συμβουλες γιατρού! Αχρειαστα να ναι)
    Υ.Γ. Οι παρενέργειες τουλαχιστον στο seroxat π έπαιρνα κράτησαν τις πρωτες μέρες κ σε πολύ μικρά επίπεδα(λίγο ναυτία). Η γιατρός μου , μου τα ξεκίνησε σταδιακά με μισο για κάποιο καιρό και μετα μισο το πρωι μισο το απόγευμα μέχρι να φτάσω στο ολοκληρο το πρωι.

goofy μακαρι να ταν αχρειαστα τα σκασμενα...αλλα ειναι αναλογα με την περισταση τι να κανεις αμα χρειαζονται και δεν θες;;;

εσυ για πιο λογο τα ειχες παρει τα seroxat?κ εν τελει σε βοηθησαν;

Junior Member
    Πω πω ρε παιδιά, πολύ παραπληροφόρηση έχει πέσει.
    Πρώτα απ'ολα, η κατάθλιψη είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Όπως είναι και η διαταραχή πανικού κλπ κλπ. Είναι ψυχογενής ασθένειες, και ως ασθένειες πρέπει να αντιμετωπίζονται.
    Οι ψυχογενής ασθένειες έχουν δύο μέτωπα. Το ένα είναι το ψυχοσωματικό, και το δεύτερο οι εξωτερικοί παράγοντες που τροφοδοτούν τη νόσο. Επειδή είναι ασθένειες που έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, η αντιμετώπιση τους είναι περίπλοκη, και η φαρμακευτική αγωγή χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αλλά ας μη μιλάμε έτσι στο βρόντο ότι δεν υπάρχουν αντικαταθλιπτικά. Άχρηστο το σεροπράμ? Ρώτα μανιοκαταθλιπτικο προ 10 ετίας αν το σεροπράμ είναι όντως άχρηστο. Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στα ψυχοφάρμακα γιατί είναι τέτοια η φύση τους. Επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου, και για αυτό κάθε ασθενής είναι μοναδικός. Το ότι ένα φάρμακο δεν θα έχει αποτέλεσμα σε κάποιον, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστο.

Για αυτό και είπα πριν ότι κανείς δε μπορεί να σου πει αν ένα φάρμακο είναι αποτελεσματικό ή όχι.
    Όσο για τους γιατρούς που σε κάνουν "πειραματόζωο", πρέπει να σου πω πως αυτοί συνήθως είναι και οι καλύτεροι ψυχίατροι. Να φοβάσαι τον γιατρό που σου δίνει ένα χάπι και μετά σε παρατάει. Η φαρμακευτική αγωγή θέλει συνεχείς αλλαγές, και παρακολούθηση σε μόνιμη βάση. Όσο αλλάζουν οι εξωτερικές συνθήκες που επηρεάζουν την ασθένεια σου, πρέπει να αλλάζει και η αγωγή σου για να καλύπτει τις ανάγκες σου. Έτσι μονάχα μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Και ψυχολόγος ο οποίος επιμένει να μη σου δώσει αγωγή όταν παρουσιάζεις έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, είναι κομπογιανίτης. Δεν χρειάζονται όλοι φάρμακα, αυτό είναι αλήθεια. Υπαρχουν περιπτώσεις κατάθλιψης οι οποίες έρχονται με ελαφρυά συμπτώματα και έχουν ξεκάθαρη φύση, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή. Σε περιπτώσεις όμως αγοραφοβίας και διαταραχής πανικού, τα φάρμακα είναι απολύτως απαραίτητα. Δε μπορείς να αντιμετωπίσεις τις συνθήκες που πυροδοτούν την κατάσταση σου, αν δεν είσαι λειτουργικός.
    Το να λες ότι τα φάρμακα είναι απαραίτητα, δε σημαίνει ότι είναι η λύση. Πολλοί φαίνεται να το μπερδεύουν. Η φαρμακευτική αγωγή είναι εργαλείο για την αντιμετώπιση της ασθένειας σου.

Δε πρέπει να φοβάσαι να πάρεις φάρμακα. Κάποια θα σε βοηθήσουν, κάποια όχι, και το πιο πιθανό είναι να τα αλλάξεις πολλές φορές.
    Δε μπορώ να σου πω αν είναι καλό το seroxat. Κανείς δε μπορεί. Εμένα δε με βοήθησε, άλλους τους έχει βοηθήσει. Μόνο άμα το πάρεις θα ξέρεις. Μπορώ να σου δώσω μόνο γενικές πληροφορίες. Το seroxat είναι φάρμακο μεγάλης εμβέλειας. Επι της ουσίας, επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, και για αυτό χρησιμοποιείται για κατάθλιψη, αγχώδης διαταραχές, ιδεοψυχαναγκασμούς. Χρησιμοποιείται συνήθως όταν ο ασθενής εμφανίζει ενα συνδυασμό κατάθλιψης με αγχώδη διαταραχή. Οπότε, απ'όσα διάβασα για το πρόβλημα σου, είναι καλή επιλογή. Γενικά με τα αντικαταθλιπτικά πρέπει να πειραματιστείς. Δε γίνεται διαφορετικά.

Τα αγχωλυτικά είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Γενικά για αγχώδης διαταραχές να αποφεύγεις το xanax. Είναι πλέον αρχαίο αγχωλυτικό και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις χρόνοιας πάθησης, όπως μανιοκατάθλιψη. Υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικά αγχωλυτικά νέας γενειάς με μικρότερο δείκτη εθισμού, όπως το Frisium, τα οποία δυστυχώς δεν το ξέρουν καν πολλοί ψυχίατροι και συνεχίζουν να χορηγούν xanax και lexotanil σαν καραμέλες. Γενικά να προσέχεις με τα αγχωλυτικά.

Φαίνεται πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα στη ζωή σου. Και επειδή υποθέτω πως είσαι νέα, και έχω βρεθεί στη θέση σου, θα σου πω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γινεις όσο πιο επιθετική γίνεται. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που λέω, και το ξέρω, γιατί κι εγω βρισκόμουν σε απόλυτη αδράνεια για μια 4ετία μέχρι να αντιμετωπίσω αυτά που με αρρώσταιναν. Αλλά είναι χαρακτηριστικό στις περιπτώσεις μας, να αναβάλλουμε συνέχεια αυτά που πρέπει να κάνουμε. Είτε απο φόβο, είτε απο εξάντληση. Σε αυτό ακριβώς είναι χρήσιμα τα φάρμακα.
    Ελπίζω να σε βοήθησα :)

Σ ευχαριστω πολυ για ολη αυτη την αναλυση ηταν πολυ βοηθητικο.23χρ ειμαι.εχω αυτο το προβλημα 5-6 μηνες ειναι πιο εντονο τον τελευταιο μηνα.μεχρι τοτε το παλευα παρα πολυ καλα κ η ψυχοθεραπευτρια μ μου ειχε πει οτι δεν εχει ξαναδειντοσο γρηγορα αποτελεσματα κ δυναμη.η μαλακια ηταν οτι πιεστικα παρα πολυ ναντο ξεπερασω κ ειχα μεγαλη υποτροπη.ειχα ξαναπερασει κρισεις πανικου σχεδον πριν 2 χρονια π ξεπερασα μονη μου κ δεν μ ειχε ξαναπιασει τιποτα.καταθλιψη δεν εχω.καμια σχεση.ειμαι ακριβως οπως πριν.γελαω συνεχεια επικοινωνω με κοσμο ασχολουμε φουλ με τα χομπυ μου οπου ειναι και το αντικειμενο που σπουδαζω αλλα εχω τρομερο προβλημα με την απομακρυνση απο το σπιτι.δεν παθαινω κρισεις.ειναι πολυ σπανιο να με πιασει αλλα οταν φευγω απ το σπιτι ζαλιζομαι απιστευτα κ νιωθω μια αδυναμια φοβερη κ θελω να γυρισω σπιτι για να ξαπλώσω.αυτο ειναι ολο.βασανιστικο ναι.μου χει χαλασει το προγραμμα ναι.αλλα ποτε δε με πηρε απο κατω και ποτε δεν επετρεψα να μεινω αδρανης.στα λεω για να καταλαβεις ακριβως τι παιζει.οσο για τα ζαναξ μου ετυχε κατι πολυ δυσαρεστο ημουν χαλια το κραταγα στο χερι μ κ επελεξα εν τελει να το πεταξω κ απλα ηρεμισα με τις ωραιες αναπνοες.αφου δε τομπηρα σ εκεινη υη φαση δε νομιζω να το παρω ποτε!

Και το μονο προβλημα στη ζωη μου ειναι αυτο..ολα τα αλλα δοξα το θεο ειναι μια χαρα.φτου φτου.κ γενικα δεν ειχα κ ποτε προβληματα στη ζωη μου.απλα ζοριστικα παρα πολυ απο αλλαγη πολης γτ εχω ερωτα με την αθηνα κ δεν αντεξα τη επαρχια.ευτυχως ειμαι πλεον πισω στην οικογενεια μου το αγορι μου τους φιλους μου και την λατρεμενη αθηνα.μονο π η βλακεια π με επεβαλα να ζω με κραταει μακρια απ τη σχολη κ τος τσαρκες μου.δατσ ολ

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Μπααααααα :p

Quote Originally Posted by SteinSkin View Post
    Πω πω ρε παιδιά, πολύ παραπληροφόρηση έχει πέσει.
    Πρώτα απ'ολα, η κατάθλιψη είναι ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Πρόκειται για ασθένεια αν μιλάμε για οργανικό πρόβλημα - δυσλειτουργία, όπως κάθε άλλη ασθένεια του ανθρωπίνου σώματος, με ειδοποιό διαφορά όμως ότι επιδρά στα συναισθηματα και χωρίς να σχετίζεται με τα προσωπικά βιώματα του ατόμου.Όπως είναι και η διαταραχή πανικού κλπ κλπ. Είναι ψυχογενής ασθένειες, και ως ασθένειες πρέπει να αντιμετωπίζονται.
    Οι ψυχογενής ασθένειες έχουν δύο μέτωπα. Το ένα είναι το ψυχοσωματικό, και το δεύτερο οι εξωτερικοί παράγοντες που τροφοδοτούν τη νόσο. Πιστευω πως άτομο που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και νοουμένου ότι εχει το μινιμουμ θελησης να ξεπερασει το θεμα του δεν θα τα καταφερει αν κατα το χρονο της προσπαθειας του αυτής βρίσκεται σε λάθος για το σκοπό αυτό ανθρώπινο περιβάλλον, πχ με βίαια άτομα, με αυτους που του προκαλεσαν προβληματα, με αδιαφορους. Τότε το φαρμακο απλά δρα ηρεμιστικά στις ψυχικές συνεπειες της στασης αυτων των ατομων εναντι του Επειδή είναι ασθένειες που έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, η αντιμετώπιση τους είναι περίπλοκη, και η φαρμακευτική αγωγή χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αλλά ας μη μιλάμε έτσι στο βρόντο ότι δεν υπάρχουν αντικαταθλιπτικά. Άχρηστο το σεροπράμ? Ρώτα μανιοκαταθλιπτικο προ 10 ετίας αν το σεροπράμ είναι όντως άχρηστο. Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στα ψυχοφάρμακα γιατί είναι τέτοια η φύση τους. Επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου, και για αυτό κάθε ασθενής είναι μοναδικός. Δεν επηρεάζουν όμως τον τρόπο σκέψης, δεν μεταβάλλουν τον διαστρεβλωμενο τροπο σκεψης ούτε διαγραφουν τα αρνητικά βιώματα. Αυτα θα επιτευχθουν εαν η φαρμακευτική αγωγη συνοδευεται από καταλληλη ψυχολογική συμβουλευτική. Το ότι ένα φάρμακο δεν θα έχει αποτέλεσμα σε κάποιον, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστο.

Για αυτό και είπα πριν ότι κανείς δε μπορεί να σου πει αν ένα φάρμακο είναι αποτελεσματικό ή όχι.
    Όσο για τους γιατρούς που σε κάνουν "πειραματόζωο", πρέπει να σου πω πως αυτοί συνήθως είναι και οι καλύτεροι ψυχίατροι. Να φοβάσαι τον γιατρό που σου δίνει ένα χάπι και μετά σε παρατάει. Αυτόν που σε φορτώνει φαρμακα πως τον χαρακτηρίζεις?Η φαρμακευτική αγωγή θέλει συνεχείς αλλαγές, και παρακολούθηση σε μόνιμη βάση. Όσο αλλάζουν οι εξωτερικές συνθήκες που επηρεάζουν την ασθένεια σου, πρέπει να αλλάζει και η αγωγή σου για να καλύπτει τις ανάγκες σου. Έτσι μονάχα μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Και ψυχολόγος ο οποίος επιμένει να μη σου δώσει αγωγή όταν παρουσιάζεις έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, είναι κομπογιανίτης. Δεν χρειάζονται όλοι φάρμακα, αυτό είναι αλήθεια. Υπαρχουν περιπτώσεις κατάθλιψης οι οποίες έρχονται με ελαφρυά συμπτώματα και έχουν ξεκάθαρη φύση, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή. Σε περιπτώσεις όμως αγοραφοβίας και διαταραχής πανικού, τα φάρμακα είναι απολύτως απαραίτητα. Δε μπορείς να αντιμετωπίσεις τις συνθήκες που πυροδοτούν την κατάσταση σου, αν δεν είσαι λειτουργικός.
    Το να λες ότι τα φάρμακα είναι απαραίτητα, δε σημαίνει ότι είναι η λύση. Πολλοί φαίνεται να το μπερδεύουν. Η φαρμακευτική αγωγή είναι εργαλείο για την αντιμετώπιση της ασθένειας σου.[B]Συμφωνώ.[/B]

Δε πρέπει να φοβάσαι να πάρεις φάρμακα. Κάποια θα σε βοηθήσουν, κάποια όχι, και το πιο πιθανό είναι να τα αλλάξεις πολλές φορές.

Φαίνεται πως έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα στη ζωή σου. Και επειδή υποθέτω πως είσαι νέα, και έχω βρεθεί στη θέση σου, θα σου πω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γινεις όσο πιο επιθετική γίνεται.Διεκδικητικός. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που λέω, και το ξέρω, γιατί κι εγω βρισκόμουν σε απόλυτη αδράνεια για μια 4ετία μέχρι να αντιμετωπίσω αυτά που με αρρώσταιναν. Αλλά είναι χαρακτηριστικό στις περιπτώσεις μας, να αναβάλλουμε συνέχεια αυτά που πρέπει να κάνουμε. Είτε απο φόβο, είτε απο εξάντληση. Σε αυτό ακριβώς είναι χρήσιμα τα φάρμακα.
    Ελπίζω να σε βοήθησα :)
    Τα φαρμακα ειναι απλά μέσο, ιδίως όταν ηπιότερα μέσα δεν λειτούργησαν, για να βοηθησουν το ατομο να βρει τη θέληση.
    γιάννης

Junior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Τα φαρμακα ειναι απλά μέσο, ιδίως όταν ηπιότερα μέσα δεν λειτούργησαν, για να βοηθησουν το ατομο να βρει τη θέληση.
    Γιάννη είπα απο την αρχή πως κάθε ψυχογενής ασθένεια έχει δύο μέρη, το ψυχοσωματικό, και το περιβάλλον (εξωτερικές συνθήκες). Αυτό ακριβώς γράφω σε όλο μου το πόστ. Τα φάρμακα είναι εργαλείο, τίποτα άλλο (εκτός κι αν μιλάμε για βαρυές περιπτώσεις μανιοκατάθλιψης για παράδειγμα ή ακόμα χειρότερα σχιζοφρένειας όπου τα φάρμακα είναι απαραίτητα). Και φυσικά ένας γιατρός που σε στουπώνει φάρμακα είναι το ίδιο απαράδεκτος. Και δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά. Υπάρχουν γιατροί που εκμεταλεύονται την κατάσταση σου για να βγάζουν λεφτά απο τις συνταγές. Απλά είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει τον γιατρό που πειραματίζεται με τον γιατρό που εκμεταλεύεται. Καλό είναι να μη τα συνδέουμε και να λέμε ότι είναι το ίδιο και το αυτό.
    Τώρα, για τον αν είναι ασθένειες ή όχι, απο ιατρικής άποψης κάνεις λάθος. Όλες οι ψυχογενείς παθήσεις είναι ασθένειες. Είναι διαφορετικής φύσης ασθένειες, γιατί είναι ψυχογενείς, προκαλούνται δηλαδή απο εξωτερικούς παράγοντες (πέραν της σχιζοφρένειας η οποία έχει πολλές φορές και βιολογικές/γενετικές αιτίες). Το να λες ότι οι ψυχολογικές παθήσεις δεν είναι ασθένειες επειδή δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα, είναι σαν να λες ότι ο όρος "ψυχική υγεία" είναι λάθος γιατί εμπεριέχει το "υγεία" και θα έπρεπε απλά να χαρακτηρίζεται ώς ψυχολογία.
    Χρησιμοποίησα την λέξη "επιθετικός" για να τονίσω τη σημασία του να μην αναβάλλεις συνεχώς, αλλά και το διεκδικητικός σωστό είναι.
    Last edited by SteinSkin; 19-05-2015 at 17:08.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast