ονειρα και η εξηγηση τους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Senior Member

ονειρα και η εξηγηση τους

καλησπερα και καλο μηνα σε ολους σας!
    Πιστευετε στην ερμηνεια των ονειρων απο ονειροκριτες; σας εχει τυχει να δειτε ενα συμβολικο ονειρο και να σας βγει;;;
    Μολις διαβασα την εξηγηση ενος ονειρου που με αναστατωσε χτες βραδυ. Ειδα οτι καθως ανεβαινα προς το σπιτι μου, μαυρα πυκνα και απειλητικα συννεφα εκαναν την εμφάνισή τους!! Μαλιστα αστραψε αλλα δεν ξεκινησε η βροχη. Επισης ξαφνικα επεσε αποτομα η θερμοκρασια!!!
    Επαθα εμμονη τωρα...τι με περιμενει;; αφου οπου διαβασα για την ερμηνεία του ονειρου, παντου την ιδια ασχημη κακη ερμηνεια εδιναν! Οτι η κατι στεναχωρο θα μαθω η το οτι βασανα και εμποδια με περιμενουν σε καποια αλλαγη.
    Αραγε στ αληθεια βγαινουν αληθινά τα όνειρα; η εμεις προκαλουμε και τελικα βιωνουμε οποια εκδοχη διαβασουμε για το τι σημαινουν;;
    Μηπως το ονειρο απλα δειχνει το πως νιωθω τωρα; εχουν συυμβει διαφορα τον τελευταίο καιρό. Η σχεση μου δεν πηγαινε καλα, χασαμε την πολυαγαπημενη αδερφή της μαμας μου, δουλεια δεν εβρισκα ευκολα, οικονομικα χαλια...
    Τι αλλο να συμβει;;; ανησυχω...

Senior Member
    Κριστιν , κανεις δεν μπορει να προβλεψει το μελλον , ποσο μαλλον ενας ονειροκριτης.
    Ισως καποιος ανθρωπος εξυπνος να μπορει να κανεις καποιες εκτιμησεις για την εκβαση μια καταστασης , αλλα αυτο δεν μπορει να θεωρηθει προβλεψη.

Banned
    δε νομιζω οτι εχει σχεση με εξυπναδα αυτο.
    εξυπναδα σημαινει αν μπορεις να καταλαβεις μαθηματικα καθως κ το ποσο γρηγορα. πχ ειχα μια γνωστη μου καποτε που την εβλεπα να λυνει ασκησεις μαθηματικων με απιστευτη ανεση κ μαλιστα μου ελεγε οτι της αρεσε κ ολας.
    αυτο λεγετε εξυπναδα.
    αυτο εχει να κανει με το ποση αντιληψη εχεις κ το ποσο διαισθητηκος εισαι

για παραδειγμα αν πχ δε βλεπεις καλα δε χρειαζετε κ πολυ αντιληψη παραπανω για να μαντεψεις οτι σε λιγα χρονια μπορει να χρειαστεις γυαλια...

για παραδειγμα αν την ωρα που κοιμασαι κρυωνεις πχ η πονας καπου δε θα μπορουσε αυτο να σημαινει οτι ειναι αρκετα πιθανο να δεις εφιαλτη?
    εγω το βλεπω πολυ απλα το πραγμα τα ονειρα ειναι κατασκευασμα του νου μας αν σκεφτεσαι αρνητικα θα δεις εφιαλτες αν σκεφτεσαι θετικα θα δεις καλα ονειρα...

Senior Member
    Aλεξ , εγω γνωριζω πολλους αριστους στα μαθηματικα που ειναι δεν ειναι τερατα εξυπναδας.....
    Τα μαθηματικα ειναι ζητημα μεθοδολογιας και εξασκησης. Οσο εξυπνος και να εισαι αν δεν δουλεψεις και δεν εξασκηθεις παει στραφι το iq. Μη σου πω πως η εξασκηση μπορει να σου ανεβασει το iq.
    Υπαρχει και ενα , οχι και τοσο γνωστο ρητο που ακουσα απο μαθηματικο και παει καπως ετσι "Algebra is such an amazing tool , it can make idiots do physics without even understanding it".

Παντως σε αυτα που ειπες για τον εφιαλτη συμφωνω. Μερικες φορες κατι που συμβαινει στον χωρο γυρω μας "μπαινει" στα ονειρα μας.
    Για παραδειγμα προσφατα εβλεπα στον υπνο μου πως ο απο πανω μου ειχε τερμα μουσικη και του ελεγα οτι θα του σπασω τον στερεοφωνικο , και στην πραγματικοτητα χτυπουσε το ξυπνητηρι μου λολ!!!!!!!

Senior Member
    Εγω λοιπον εχω μια αλλη αποψη για τα ονειρα . Αν δω ενα κακο ονειρο , και 'ζω ' την δυσαρεσκεια του ονειρου καθ υπνον ( κοινως εφιαλτης ) , το αγνοοω , οφειλεται σε κακη διαθεση ( η εχω φαει κατι βαρυ !! ) . Αν ομως δω κατι δυσαρεστο , τελειως ψυχρα , σε περιοδο καλης διαθεσης , χωρις να μου προκαλεσει δυσαρεστο συναισθημα καθ ' υπνον , το λαμβανω υπ οψη . Πχ. προ μηνων ειχα δει οτι μου ειχαν πεσει τα μαλλια , δεν χρειαζεται νανοιξω ονειροκριτη για να καταλαβω οτι δεν ειναι καλο , και σε μια εβδομαδα , μου συνεβη κατι εξαιρετικα δυσαρεστο , στα καλα του καθουμενου ( χωρις να ειμαι προκατειλημμενος ) , απο αυτα που σου τυχαινουν σπανιως στη ζωη σου ( ελπιζω ! ) . Ενα παραδειγμα απο τα δεκαδες που μουχουν τυχει στη ζωη μου .
    Δεν πιστευω τους ονειροκριτες , αν και εχω 5 !!!
    Αν το ονειρο ειναι πολυπλοκο , δλδ ιστορια ολοκληρη , παλι το αγνοοω .
    Παντως τα ονειρα εμενα μου βγαινουν , οτι και να λετε .

Ειμαι ομως πολυ διαισθητικος , εχω ισχυρο ενστικτο , το οποιο ακολουθω , ακομη και σε κινησεις που εχω κανει στην δουλεια μου , και δεν μουχει βγει σε κακο .
    Δεν πανε ολα βασει λογικης , για μενα τουλαχιστον .

Junior Member
    Quote Originally Posted by Christine View Post
    Πιστευετε στην ερμηνεια των ονειρων απο ονειροκριτες; σας εχει τυχει να δειτε ενα συμβολικο ονειρο και να σας βγει;;;
    Μολις διαβασα την εξηγηση ενος ονειρου που με αναστατωσε χτες βραδυ. Ειδα οτι καθως ανεβαινα προς το σπιτι μου, μαυρα πυκνα και απειλητικα συννεφα εκαναν την εμφάνισή τους!! Μαλιστα αστραψε αλλα δεν ξεκινησε η βροχη. Επισης ξαφνικα επεσε αποτομα η θερμοκρασια!!!
    Επαθα εμμονη τωρα...τι με περιμενει;; αφου οπου διαβασα για την ερμηνεία του ονειρου, παντου την ιδια ασχημη κακη ερμηνεια εδιναν! Οτι η κατι στεναχωρο θα μαθω η το οτι βασανα και εμποδια με περιμενουν σε καποια αλλαγη.
    Αραγε στ αληθεια βγαινουν αληθινά τα όνειρα; η εμεις προκαλουμε και τελικα βιωνουμε οποια εκδοχη διαβασουμε για το τι σημαινουν;;
    Μηπως το ονειρο απλα δειχνει το πως νιωθω τωρα; εχουν συυμβει διαφορα τον τελευταίο καιρό. Η σχεση μου δεν πηγαινε καλα, χασαμε την πολυαγαπημενη αδερφή της μαμας μου, δουλεια δεν εβρισκα ευκολα, οικονομικα χαλια...

Κι όμως εμένα μου έχουν βγει όλα τα όνειρα....είτε καλά είτε κακά. Επίσης με έχουν βοηθήσει πολύ σαν καθρέπτης της προσωπικότητας μου, να μάθω πολλές αλήθειες για τον εαυτό μου, ακόμα και όταν συγγενείς και καλές μου φίλες δεν τολμούν να πουν ή απλά αγνοούν.

Έχω παρατηρήσει ότι κάθε άνθρωπος επειδή λειτουργεί διαφορετικά μπορεί να δει και διαφορετικού τύπου όνειρα, ή να δει ένα συγκεκριμένο είδος ονείρων πιο συχνά απ ότι άλλοι άνθρωποι. Που βασίζεται αυτό; Αυτό βασίζεται κατά μικρό ποσοστό στον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου ξεχωριστά και στην μοναδικότητα του χαρακτήρα του.
    Πχ. τα άτομα που τους ενδιαφέρει πολύ τι λέει ο κόσμος ή νοιάζονται πολύ για τους φίλους τους-συγγενείς τους συνήθως βλέπουνε όνειρα που αφορούν γεγονόντα που λαμβάνουν μέρος σε πραγματικά μέρη πχ στην σχολή και με πραγματικά άτομα.
    Τα άτομα που είναι εσωστρεφή και ασχολούνται περισσότερο με τον εσωτερικό τους κόσμο θα δούνε πιο συχνά συμβολικά όνειρα ή αλλιώς φανταστικά όνειρα.
    Σε εμένα μου συμβαίνει το εξής (επειδή είμαι διαισθητική) βλέπω αρκετά μελλοντικά όνειρα και τελικά γίνονται πραγματικότητα. Άλλες τόσες φορές βλέπω συμβολικά όνειρε και σχεδόν ποτέ όνειρα σαν αυτά που αναφέρω στο πρώτο παράδειγμα.

Θα σου έλεγα να προσέχεις ιδιαίτερα για τα φύλλα που λες στο όνειρό σου. Σίγουρα σημαίνει ότι κάποια δυσάρεστα πράγματα θα τα προκαλέσεις μόνη σου και ίσως να μην το κάνεις συνειδητά με αποτέλεσμα να καθυστερήσεις να επιλύσεις τα προβλήμα-τα που η ίδια προκάλεσες.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο :P

Junior Member
    Βασικά πιστεύω αρκετά στα όνειρα γιατί λειτουργούν σαν αποκωδικοποιητής κάποιων γεγονώντων και πραγμάτων που χωρίς να το καταλάβουμε αποθηκεύονται στην κρυφή μας μνήμη του υποσυνειδητού μας.Απλά επειδή ο εγκέφαλός μας το πρώτο που έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον είναι οι εικόνες και οι 5 αισθήσεις και προσπαθεί να μας μιλήσει με όνειρα καταλήγουμε τα βλέπουμε ως εικόνες σαν βίντεο-ταινία. Γι αυτό υπάρχει και η συμβολική ερμηνεία των ονείρων Το μυαλό σου σίγουρα κάνει αντιστοιχία λέξεις με εικόνες για να σου μιλήσει απλά υπάρχει μια διαφορά στο επίπεδο επικοινωνίας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Metalicana View Post
    Κι όμως εμένα μου έχουν βγει όλα τα όνειρα....είτε καλά είτε κακά. Επίσης με έχουν βοηθήσει πολύ σαν καθρέπτης της προσωπικότητας μου, να μάθω πολλές αλήθειες για τον εαυτό μου, ακόμα και όταν συγγενείς και καλές μου φίλες δεν τολμούν να πουν ή απλά αγνοούν.

Έχω παρατηρήσει ότι κάθε άνθρωπος επειδή λειτουργεί διαφορετικά μπορεί να δει και διαφορετικού τύπου όνειρα, ή να δει ένα συγκεκριμένο είδος ονείρων πιο συχνά απ ότι άλλοι άνθρωποι. Που βασίζεται αυτό; Αυτό βασίζεται κατά μικρό ποσοστό στον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου ξεχωριστά και στην μοναδικότητα του χαρακτήρα του.
    Πχ. τα άτομα που τους ενδιαφέρει πολύ τι λέει ο κόσμος ή νοιάζονται πολύ για τους φίλους τους-συγγενείς τους συνήθως βλέπουνε όνειρα που αφορούν γεγονόντα που λαμβάνουν μέρος σε πραγματικά μέρη πχ στην σχολή και με πραγματικά άτομα.
    Τα άτομα που είναι εσωστρεφή και ασχολούνται περισσότερο με τον εσωτερικό τους κόσμο θα δούνε πιο συχνά συμβολικά όνειρα ή αλλιώς φανταστικά όνειρα.
    Σε εμένα μου συμβαίνει το εξής (επειδή είμαι διαισθητική) βλέπω αρκετά μελλοντικά όνειρα και τελικά γίνονται πραγματικότητα. Άλλες τόσες φορές βλέπω συμβολικά όνειρε και σχεδόν ποτέ όνειρα σαν αυτά που αναφέρω στο πρώτο παράδειγμα.

Θα σου έλεγα να προσέχεις ιδιαίτερα για τα φύλλα που λες στο όνειρό σου. Σίγουρα σημαίνει ότι κάποια δυσάρεστα πράγματα θα τα προκαλέσεις μόνη σου και ίσως να μην το κάνεις συνειδητά με αποτέλεσμα να καθυστερήσεις να επιλύσεις τα προβλήμα-τα που η ίδια προκάλεσες.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο :P

Δεν ηταν φυλλα. Αλλα πυκνα συννεφα ετοιμα να φερουν καταιγιδα!

Senior Member
    εγω δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι τα ονειρα προμηνυουν κατι για το μελλον.. αυτο δεν στεκει ορθολογικα..

αλλα την ψυχαναλυτικη ερμηνεια των ονειρων την βρισκω σε ορισμενα σημεια σωστη..
    παντως απο τα να ψαχνεις για ονειροκριτες και τετοια καλυτερα να ψαξεις για τον φρουντ και τα ονειρα..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    προσωπικα μου εχει συμβει πολλες φορες να βγαινουν αληθινα τα ονειρα μου,αλλα τα περισσοτερα δεν τα προκαλω εγω(π.χ απροσμενη επισκεψη).στη συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι το ονειρο αυτο εδειξε το παρον,τη δυσκολη συναισθηματικη σου κατασταση.αλλα επειδη ανεβαινες προς το σπιτι σου και μετα ειδες να πεφτει η θερμοκρασια καθως και μαυρα συννεφα,σημαινει οτι πιθανον να δεις μια προοδο στη ζωη σου η οποια θα σου φερει καποια προβληματα! γενικα ψαχνω πολυ τα ονειρα μου απο οτι καταλαβες!

Senior Member
    Χριστινα κι εγω πιστευω στα ονειρα αλλα πιο πολυ στον καφε. Αμα ξερεις καποια καλη πιστευω μπορεις να μαθεις περισσοτερα. Εγω εχω μαθει και τον λεω παντως απο μια που ηξερε πολυ καλα.

Senior Member
    Δεν πιστευω σε αυτα αν και μικροτερος ειχε τυχει να ψαξω ενα ονειρο σε ονειροκριτη,σε καθε ονειρο που βλεπω αναλυω το νοημα τους απλα κατι σαν ψυχαναληση.

Senior Member

Τελικα βγηκε αληθινο το ονειρο....τα μαυρα απειλητικα συννεφα ηταν πιο πανω απ το σπιτι μας....στο σπιτι της αδερφής του πατερα μου...πεθαίνει...απο καρκινο...δυστυχως. 65 χρονων...
    Σε εναμισι μηνα εχουμε το ετήσιο μνημοσυνο για την.αδερφη της μητερας μου,.που την αγαπουσαμε πολυ εγω κ.ο αδερφός μου. Τωρα περιμενουμε και αλλα ασχημα μαντατα....
    Ουφ!

Ξαναειδα κατι παρομοιο εχτες...ημουν μες στη θαλασσα κ γυρω μου εκαναν θαλάσσια σπορ...βρισκομουν στα βαθια. Δεν ειχε κυμα, βουτιες δεν εκανα αλλα βουταγα το κεφαλι μου που κ που..μεγάλο βάθος...
    Ξαφνικα στον ορίζοντα ξεπροβαλλε ενα καταμαυρο συννεφο σα να ρχοταν καποιος τυφωνας. Ηδη ηταν συννεφιασμενος ο.ουρανος. Αρχισα να κολυμπω γρήγορα προς την ακτη, το ιδιο κ οι υπόλοιποι που εκαναν σπορ, ετρεχαν να βγουν εξω.
    Τελικά βγηκα. Ηταν και αλλοι εξω που περιμεναν, δε θυμαμαι ομως ποιοι ηταν. Το σύννεφο εφυγε...ουτε βροχη ξεκινησε ουτε κανενας τυφωνας.
    Πως εξηγείται κατι τετοιο;

Senior Member
    Δεν πιστεύω στα όνειρα!

Χριστίνα πριν σου πω την γνώμη μου για τα όνειρα να σου πω πως είσαι ιδιαιτέρως "αρνητική" δεν ξέρω αν περνάς φάση ή αν έτσι είσαι στην ζωή σου γενικότερα
    Η σχεση μου δεν πηγαινε καλα, χασαμε την πολυαγαπημενη αδερφή της μαμας μου, δουλεια δεν εβρισκα ευκολα, οικονομικα χαλια...
    απ' ότι κατάλαβα βρήκες δούλεια, αντί να το βάλεις στα θετικά και μάλιστα στα πολυ θετικά μιας και ήταν αρκετά δύσκολο επιλέγεις να το κοιτάς με τρόπο που δεν υφίσταται πλέον για να το δεις αρνητικό και
    Τελικα βγηκε αληθινο το ονειρο....τα μαυρα απειλητικα συννεφα ηταν πιο πανω απ το σπιτι μας....στο σπιτι της αδερφής του πατερα μου...πεθαίνει...απο καρκινο...δυστυχως. 65 χρονων...
    Σε εναμισι μηνα εχουμε το ετήσιο μνημοσυνο για την.αδερφη της μητερας μου,.που την αγαπουσαμε πολυ εγω κ.ο αδερφός μου. Τωρα περιμενουμε και αλλα ασχημα μαντατα....
    Ουφ
    Η γυναίκα δεν πεθαίνει από καρκίνο, έχει διαγνωστεί με καρκίνο, μια πολύ δύσκολη ασθένεια με μεγάλη θνησιμότητα και κάποια στιγμή ίσως πεθάνει απ' αυτό. Επίσης τα νέα που περιμένε ή δεν είναι κακά από τώρα ή δεν είναι νέα.

Η γνώμη μου για τα όνειρα είναι πως καταρχάς δεν εξηγούνται από ονειροκρίτες γιατί είναι πολύ προσωπικά, ενώ εγώ λατρεύω τις γάτες και με ηρεμούν εσένα μπορεί να σε αγχώνουν, κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα πως να ερμηνεύσει τα στοιχεία του ονείρου. Και τις περισσότερες φορές τα όνειρα βγαίνουν σε δύο κατηγόριες ανθρώπων 1. σ' αυτούς που τα πιστεύουν και 2. στους πολυ διαισθητικούς ανθρώπους.
    Οσον αφορά την δεύτερη περίπτωση η εξήγηση μου είναι η εξής, όλοι οι άνθρωποι με τα στοιχεία που λαμβάνουμε μέσα στην μέρα μπορούμε να γνωρίζουμε το μέλλον μας ως λογική συνέχεια των πραγμάτων, το θέμα είναι πως στα περισσότερα απο αυτά τα στοιχεία δεν δίνουμε σημασία και τα θάβουμε μέσα μας, όταν κοιμόμαστε αυτά βρίσκουν την ευκαιρία από μέσα μας που είναι θαμένα να βγουν λίγο προς τα έξω.
    Για την πρώτη κατηγορία θα σου πω την αγαπήμενη μου παροιμία "είτε πιστεύεις πως θα γίνει το ένα είτε το άλλο αυτό θα γίνει". Επειδή το άκουσα κι αυτό η παροιμία αυτή δεν λέει να μην αγχώνεσαι άδικα γι αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις, αλλά, και για να την ερμηνεύσω με βάση την περίπτωση σου, πως τα νέα που θα πάρεις 99% θα είναι κακά γιατί έτσι θα επιλέξεις εσύ να τα ερμηνεύσεις, αλλά και να μην είναι θα βρεις ένα άλλο κακό νέο ώστε να το αντικαταστάσεις. Κι αυτό γιατί όλοι θέλουμε να έχουμε δίκιο.
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Page 1 of 2 12 LastLast