Χρειαζομαι βοήθεια! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Quote Originally Posted by φωτηςςς View Post
    Γεια σε ολους! Ειμαι νέος εδω και δεν ξερω και χρειαζομαι τη βοηθεια σας! Είμαι 18 χρόνων και σε δύο βδομάδες δινω πανελλήνιες Όλα στη ζωή πάνε σκατά Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτα οτιδήποτε και να κάνω μου φαίνεται βουνό Ξεχνάω πολύ εύκολα πράγματα Και δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου Από μικρός ήμουν κλειστός σαν χαρακτήρας ντρεπόμουν αρκετά ενώ όταν ήμουν μόνος μου με έπιαναν κρίσεις πανικού και είχα έντονους πόνους στο στομάχι Φίλους δεν είχα παρά μόνο αυτούς που έβλεπα στο σχολείο Μερικοί από αυτούς προσπαθούσαν να με προσεγγίουν αλλά εγώ αδιαφορούσα το μόνο που ήθελα είναι να είμαι σπίτι μου και είτε να βλέπω τηλεόραση είτε να παίζω βιντεοπαιχνίδια ... Παρολαυτα οι βαθμοι μου στο σχολείο ήταν ικανοποιητικοι καθώς δεν είχα πέσει ποτέ κάτω από το 17 Το καλοκαίρι πήγαινα στο εξοχικό μου οπου ούτε εκεί είχα πολλές παρέες Το μόνο που έκανα ήταν να ακολουθω την αδερφή μου στην δικη της παρέα χωρίς όμως να συμμετέχω αρκετά στις συζητήσεις τους Όλα αυτά μέχρι πέρυσι όπου κατάλαβα πως πρέπει πλέον να ανεξαρτητοποιηθ Έτσι λοιπόν το περσινό καλοκαίρι ξεκίνησα σιγά-σιγά να κάνω νέους φίλους Γνώρισα και αρκετές κοπέλες και με κάποιες από αυτές έπαιξε φάση Γνώρισα και ένα πολύ καλό παιδί και πλέον έχει γίνει σαν αδερφός μου Ας μπουμε όμως στο πρόβλημα μου Η χρονιά φέτος ξεκίνησε πολύ θετικά Αν και είχαμε μια μεγάλη απώλεια στην οικογένεια μου μέσα μου που βρήκα το κουράγιο και την δύναμη να σταθω στα πόδια μου Κάθως όμως οι μέρες περνούσαν και προσπαθούσα να επικεντρωθώ όλο και πιο πολύ στα διαβάσματα μου άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου μέρα με τη μέρα Η επίδοση μου στα μαθήματα μειώθηκε κατακόρυφα Οτιδήποτε και αν διάβαζα μου φαινότανε κινέζικα Η επικοινωνία με την οικογένειά μου και να τους φίλους μου μειώθηκε αρκετά καθώς δε μπορώ να συγκεντρωθώ σε αυτά που μου λένε και σε αυτά που θέλω να πω Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει; Έχω πάει σε ψυχολόγο και δεν έχει βρει κάτι όλα αυτά τα στηρίζει σε θέμα άγχους για τις πανελλήνιες όμως δε νιώθω άγχος κανένα απολύτως Για το πρόβλημα συγκέντρωσης και της μνήμης επισκέφτηκα και έναν νευρολόγο ο οποίος μου σύστησε να κοιμάμαι περισσότερο κάτι το οποίο τήρησα χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα Έκανα ακόμα και εξετάσεις για θυροειδή μου βγήκαν καλές Η μόνη σκέψη που μου περνάει από το μυαλό είναι πως ειμαι χαζός και άχρηστος και δεν θα κάανω τίποτα στη ζωή μου

Γεια σου μελος!!:)
    ξεκινας να γραφεις και μετα απο μερικες γραμμες αρνητικων γεγονοτων λες οτι πλεον ειχες αρχισει να εχεις κοινωνικη ζωη (κοπελες φιλους...) και μετα λες για αυτη την απωλεια.. και μετα παλι αρχιζει ο κατηφορος..ετσι φαινεται δηλαδη απο το γραπτο σου: αυτη η απωλεια ειναι σαν γεφυρα που ενωνει το πριν και το μετ..
    οποτε μηπως αυτη η απωλεια ειναι που ευθυνεται για ολα αυτα κι οχι το αγχος των εξετασεων?

να σου πω πως χαζος δεν εισαι. ο λογος σου ειναι ακρως κατανοητος και η εκφραση σου επισης αριστη για ενα παιδι 18 χρονων. κανενα σημαδι δηλαδη αφηρημαδας. ανθρωποι που οντως εχουν ελλειματικη προσοχη δυσκολα μπορουν να γραψουν μεγαλο κειμενο με συγκροτημενο λογο...
    επειτα, η περιοδος των πανελληνιων για οποιον θετει υψηλους στοχους ειναι πολυ δυσκολη. κανεις μας δεν περασε τελεια τοτε! κι εγω θυμαμαι ειχα απομακρυνθει πολυ απο τις κοινωνικες μου επαφες και ημουν ολη μερα κλεισμενη σπιτι επειδη διαβαζα... ειναι πολυ δυσκολο να συνδυασεις και παρεες και διαβασμα στην γ λυκειου με τοσο φορτωμενο προγραμμα οποτε μην κατηγορεις τον εαυτο σου γι' αυτο. ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος.. κι αυτα τα ατομα απο τα οποια απομακρυνθηκες κανονικα πρεπει να κατανοουν το γεγονος οτι το εκανες επειδη εθεσες ενα στοχο για φετος κι οχι επειδη ειχες κατι προσωπικο μαζι τους..

γενικως η τριτη λυκειου ειναι μια χαωδες κατασταση! για μενα τουλαχιστον ηταν γιατι αποκοπηκα αποτομα απο τα παντα προκειμενου να τα βγαλω περα (μιας και δεν ειχα βασεις). οποτε συν τα υπολοιπα αυτος ειναι ενας επιπροσθετος παραγοντας που σε κανει να αισθανεσαι ακομη πιο ασχημα!

τι κατευθυνση εισαι αν επιτρεπεται?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Δεν πιστεύω ότι φταίνε οι πανελλήνιες γι αυτό πάντα ήμουν έτσι κλειστός ενώ όλοι έβγαιναν και περνάγανε καλά εγώ προτιμούσα να μείνω σπίτι μου Μόνος μου μακριά από όλους χωρίς να έχω κάποιον να επικοινωνήσω νομίζω πως έχασα την προσωπικότητα μου αν και ποτέ δεν είχα δική μου προσωπικότητα καθώς όπως προανέφερα μικρός που ήμουν ακολούθαγα την αδελφή μου στις παρέες της και με αυτόν τον τρόπο κάπως σαν να βολεύτηκα πιστεύοντας ότι και εγώ έτσι συμμετέχω σε μια παρέα χωρίς όμως κάτι τέτοιο να ισχύει Τώρα πια δεν έχω δική μου άποψη και δεν μπορώ να κάνω συζήτηση με κανέναν καθώς στο μυαλό μου μπαινουν συνεχώς πολλές και εναλλακτικές σκέψεις για οποιοδήποτε θέμα και δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση σε αυτό ...

Senior Member
    το εχεις κανει ηδη μια φορα να βρεις εννοω φιλους και κοπελες απλως τωρα εισαι λιγο πεσμενος λογω καταστασεων που ειναι και λογικο..
    η προωσπικοτητα δεν ειναι κλειδια μια να τα χανεις και μια να τα βρισκεις.. ασφαλως και εχεις την δικη σου μοναδικη (οπως και καθε ανθρωπος) προσωπικοτητα και ιδιοσυγκρασια απλως εισαι σε μια φαση ασχημη και τα βλεπεις ολα μαυρα..
    προσπαθησε να χαλαρωσεις μεχρι να τελειωσουν οι εξετασεις, εστιασε οσο μπορεις σε αυτο και μετα πολλα πραγματα μπορουν να αλλαξουν, αν το θελησεις κι εσυ..
    θα περασεις σε μια σχολη και αυτο ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια για κοινωνικοποιηση.. ολοι οι πρωτοετεις ψαχνουν για καινουριες παρεες οποτε δεν θα εισαι ο μονος.. εκει πιστευω θα αλλαξεις παραστασεις κι αν εισαι και λιγο τυχερος μπορει να βελτιωθει παρα πολυ η ψυχολογικη σου κατασταση..

βεβαια οπως μπορεις να διαβασεις και μεσα στο φορουμ πολλοι οταν πηγαμε να σπουδασουμε αντιμετωπισαμε προβληματα με θεματα παρεας.. αλλοι δεν βρικαν αυτο που περιμεναν, αλλοι δεν βρηκαν απολυτως τιποτα γιατι δυσκολευονται..... ελπιζω να μην συμβει και σε σενα αυτο..
    παντως επαφιεται στην δικη σου προσπαθεια..
    και καλο θα ηταν να παρακολουθεις εναν ψυχολογο που και που .. εμενα προσωπικα με βοηθανε παρα πολυ οι επισκεψεις με τον θεραπευτη μου και αισθανομαι ενα βημα πιο περα καθε φορα που πηγαινω εκει και μιλαμε.. γενικως θεωρω πως βοηθαει μια ψυχολογικη υποστηριξη και καθοδηγηση σε τετοιες καταστασεις....
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by φωτηςςς View Post
    Δεν πιστεύω ότι φταίνε οι πανελλήνιες γι αυτό πάντα ήμουν έτσι κλειστός ενώ όλοι έβγαιναν και περνάγανε καλά εγώ προτιμούσα να μείνω σπίτι μου Μόνος μου μακριά από όλους χωρίς να έχω κάποιον να επικοινωνήσω νομίζω πως έχασα την προσωπικότητα μου αν και ποτέ δεν είχα δική μου προσωπικότητα καθώς όπως προανέφερα μικρός που ήμουν ακολούθαγα την αδελφή μου στις παρέες της και με αυτόν τον τρόπο κάπως σαν να βολεύτηκα πιστεύοντας ότι και εγώ έτσι συμμετέχω σε μια παρέα χωρίς όμως κάτι τέτοιο να ισχύει Τώρα πια δεν έχω δική μου άποψη και δεν μπορώ να κάνω συζήτηση με κανέναν καθώς στο μυαλό μου μπαινουν συνεχώς πολλές και εναλλακτικές σκέψεις για οποιοδήποτε θέμα και δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση σε αυτό ...
    Καλησπερα φωτη εγω αν κι 17 το νεο συστημα μου εχει δημιουργησει αρκετο ανχος σαν το δικο σου .να σ πω την αληθεια δεν ξερω αν φταινε μονο η πανελληνιες για την αλλαγη αυτη βιωνεις ξερω ομως οτι μετα απο αυτες θα ειναι πιο εύκολο να καταλαβεις τι οντως εφτεγε/φταιει οσο για τις παρεες κκ εγω κλειστος χαρακτηρας ειμαι φιλοι ελαχιστοι και σε μερικεσ περιοδους οπως τωρα καθολου .Προσωπικότητα εχεις ακομα και αποψη αν οχι για ολα τα θεμα νομιζω σε αρκετα .Οσο για την "χαμενη" πρωσοπικοτητα σου θα την βρεις οταν χαλαρωσεισ και εχεισ το χρονο να ψαξεις μεσα σου ειμαι σιγουρη οτι μπορεις να το κανεις .
    Με μεγαλη συμπαράσταση Μαριανασια

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολυ για τα μηνύματα σας και την συμπαράσταση και δεν το λεω τυπικά δεν μιλαω και πολυ για το πως νιωθω και οταν ακους τέτοια λόγια ειναι αρκετα εμψυχωτικο και η αλήθεια ειναι πως αυτή την περίοδο το χω πολυ ανάγκη...

Junior Member
    Μια εβδομάδα πριν ξεκινησουν οι εξετάσεις και νιωθω πως θα αποτυχω ολοκληρωτικα...Δυστυχώς η κατάσταση μου δεν εχει βελτιωθεί καθόλου η ιδια αδυναμία στη συγκέντρωση και στη μνήμη δεν ξερω που οφείλεται αυτο το πράγμα και δεν μπορεί κανεις να το εξηγήσε... χανομαι συνέχεια και μου ειναι αδύνατον να συγκρατησω πληροφορίες...ενω προσπαθω οσο μπορω τα πράγματα δεν βελτιωνονται...αν γνωρίζει κανεις κατι για το θεμα η αν εχει αντυμετωπισει μια παρομοια κατάσταση ας με βοηθήσει..εχω φτασει στο απροχωρυτο

Senior Member
    Καταρχην σκεψου θετικα και τον στοχο που θέλεις. Να πετυχεις "απομονοσου" απο τοβπεριβαλλον του ανχους κια της καταπιεσης γτ δεν βοηθα .εχεις δουλεψει και το ξερεις αρα θα πετυχεις οι θετικες σκεψεις. ΒΟΗΘΑΝΕ ( αν βρεις τροπο να εκτονωνεσε ακομα καλυτερα εγω προσωπικα δεν εχω βρει)

Junior Member
    Φιλε μου το πρόβλημα μου δεν οφείλεται στο αγχος το προβλημα μου ειναι γενικότερο... και πραγματικά δεν ξερω που οφείλεται... ισως στο οτι ήμουν αρκετά ντροπαλος και ετσι απομονωθηκα απο το περιβάλλον μου με αποτέλεσμα να κλειστω στον εαυτό μου και να χασω το ενδιαφέρον μου για το οτιδήποτε...το θεμα της κοινωνικοτητας δεν με ενοχλεί τοσο οσο η αδυναμία μου να συγκεντρωθω και αυτος ειναι πλέον ο απωτερος σκοπός μου να καταφερω να τα βρω με τον εαυτό μου και να συγκεντρωσω τις σκέψεις μου...το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως :(

Junior Member
    Υποφερω ρε παιδια... κανεις δεν μπορεί να με βοηθήσει ούτε και εδώ;;; πείτε μου κάποιος αν αντιμετωπιζεται αυτό που εχω αν θα βρω τον εαυτό μου ποτέ αν θα μπορεσω να νικησω αυτη τη διάσπαση της προσοχής... σε κανεναν αλλον δεν συμβαίνει;

Senior Member
    Φωτη αυτο που εχεις σιγουρα αντιμετωπιζεται να μην ανβσυχεις καθολου ως προς αυτο .στο προηγουμενο ποστ μ ανεφερομουν καθαρα στο θεμα πανελληνιον και οχι στο πως θα λυσεις το ολο θεμα...αρχικα νομιζω οτι πρωτα πρεπει να περιμενεις να περασουν οι πανελληνιες και μετα να δεις το θεμα της ευρεσης του εαυτο σου .για το τελευταιο μπορεις να αρχισεις σε μερη που συχναζουν πολλα ατομα της ηλικιας σου η να αρχισεις καποιο άθλημα - χομπυ χωρις ναχρειαζετε πολλα εξοδα πχ τρεξιμο ,να γινεις μελος σε εθελοντικες ομαδας κλπ ξερω ομως οτι ολα αυτα τωρα δεν μπορουν να γινουν λογω εξετασεων μπορουν ομως να γινουν μετα ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο

Senior Member
    αυτο με τισ πανελληνιεσ ειναι μεγαλο θεμα αυτο ειναι που σε φοβιζει και οχι οτι εχεισ κατι
    ειναι η πρωτη φορα στη ζωη σου για κατι που ειναι μεγαλο θεμα που θα παρεισ μεροσ σε ενα πανεληνιο διαγωνισμο
    με στοχο κατι καλυτερο απο αυτο που ζεισ τωρα και νιωθεισ οτι δεν εισαι ετοιμοσ το θεμα ειναι οτι δεν εισαι ετοιμοσ
    το νιωθεισ εσυ δλδ νιωθεισ οτι εχεισ καποια κενα ενδεχομενωσ να υπαρχουν αυτα τα κενα ενδεχομενωσ να ειναι ιδεα σου
    ολοι στισ πανεληνιεσ ειχαμε παθει κολουμπρα οχι αγχοσ απλο εγω διαβαζα ολο το βραδυ και τη μερα εβγαινα δε μπορουσα να ηρεμησω με τιποτα
    φυσιολογικο ειναι αυτο που νιωθεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    εσυ η 17χρονη απο πανω πεστα καλυτερα γτ εγω δε τα θυμαμαι εχουν περασει αρκετα χρονια απο τοτε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ναι ακριβως οπως τα λες ειναι και τωρα μερικοι ανχωνονται ακομα περισσοτερο γτ εχουν θεσει υψηλους στοχους ενα πραγμα θα πω ομως αν εχεις διαβασεις καλα και δεν κερεις κατι δεν.πρεπει να ανχωνεσε σκεψου ποσοι αλλοι δε θα το ξερουν επίσης. Ευχομαι σε ολους καλη επιτυχία! !!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12