Η γνώση απελευθερώνει! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 101
    Banned
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    τι εγινε τι εχασα χαμος εγινε?? φτου εχασα το καλο χα..
    παντως η γνωση οντως απελευθερωνει... ειθε στα χρονια που θα ερθουν να λυθουν επιστημονικα όλα τα ζητήματα κυριως της υπαρξης του ανθρωπου...
    Το ελυσες εσυ καθιστωντας ψυχωτικους οσους πιστευουν , οποτε τι να μας πει η επιστημη! Η γνωση απελευθερωνει οπως και το ρεντμπουλ δινει φτεραααα :D

Banned
    τι εγινε τι εχασα χαμος εγινε?? φτου εχασα το καλο χα..
    παντως η γνωση οντως απελευθερωνει... ειθε στα χρονια που θα ερθουν να λυθουν επιστημονικα όλα τα ζητήματα κυριως της υπαρξης του ανθρωπου...
    Δυστυχώς αυτά τα χρόνια απέχουν πολύ ακόμα από την εποχή μας...

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Το ελυσες εσυ καθιστωντας ψυχωτικους οσους πιστευουν , οποτε τι να μας πει η επιστημη! Η γνωση απελευθερωνει οπως και το ρεντμπουλ δινει φτεραααα :D
    α δεν ξερω για το ρεντμπουλ δεν εχω πιει ποτε θα το δοκιμασω και θα σου πω... απλα ειπα ότι οι φανατικοι της πιστης κάθε πιστης εχουν τα ιδια συμπτώματα με τους ψυχωσικους για έναν εξω από θρησκευτικα πιστευω είναι ολοφανερο

αν δε θες να εξελιχθεί η γνωση τοτε εισαι ελευθερος να πιστευεις ακομα και ότι η γη είναι επιπεδη δικαιωμα σου... αρκει να μην προσπαθεις να το επιβαλεις με πνευματικο βιασμο στα παιδια... εκει θα μας βρειτε ΦΑΝΑΤΙΚΑ πολεμιους

Senior Member
    Σε φιλοσοφικα ζητηματα, ισως να μην δοθει απαντηση ποτε. Δηλαδη αν σου πει καποιος οτι απλως υπαρχει ο ανθρωπος, γιατι ετσι τον δημιουργησαν διαφορες χημικες - φυσικες διεργασιες , οπως και την υπολοιπη φυση ... μπορει να μην αντεχεις την απαντηση.

Αλλωστε οι ανθρωποι , πιστευουν ο καθενας τα δικα του και φροντιζουν να "αγνοουν" αλλα. Ειμαστε πεπερασμενοι , εκτος εαν στην επομενη βαθμιδα εξελιξης αλλαξουμε τους εαυτους μας , παψουμε δλδ να ειμαστε Homo Sapiens και γινουμε κατι αλλο , ξερω γω Homo - Roboticus ή οτι να'ναι
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Και πως ακριβως βιαζεται πνευματικα ενα παιδι με τον Χριστιανισμο ? Και ξεκολληστε λιγο με την επιπεδη γη , πειτε κατι αλλο βρε παιδια..! Για πες μας πως κακοποιηθηκαμε , γιατι και εγω υπηρξα παιδι και δεν θυμαμαι να κακοποιηθηκα ! Μιλας για τον Φονταμενταλισμο ? Γιατι και αυτος ανθρωπων εργα ειναι για να σπερνουν τρομο και ελεγχο στις μαζες.
    Ο Χριστιανισμος ειναι η απολυτη ελευθερια και η απολυτη αγαπη. Φυσικα για να σε προλαβω δεν ειναι κανεις μας ο τελειος Χριστιανος και ειδικα στις μερες μας που κυβερναει το απολυτο κακο ολοι προσπαθουμε με νυχια και με δοντια να παραμεινουμε ανθρωποι.

Banned
    αναφερθηκα παραπανω σε καποιο ποστ... το να λες σε ένα παιδι από νηπιο ακομα για κολαση, παραδεισο, για παρθενες που γεννανε, νεκρους που ανασταινοντε για δαιμονες για αγγελους που επιβλεπουν την κάθε σου κινηση και έναν επουρανιο μπαμπα που στο τελος θα σε δικασει και θα σε τιμωρησει στο αιωνιο πυρ αν εισαι κακο παιδι.. εεε είναι πνευματικος βιασμος!!! οποιος δεν το βλεπει είναι φανατικος της πιστης

ασε το παιδι να μεγαλωσει απροσκοπτο από προκαταλήψεις και δισειδαιμονιες και αν βρει καποια αληθεια σε καποιο δογμα όταν μεγαλωσει ας το ακολουθησει...

Banned
    αναφερθηκα παραπανω σε καποιο ποστ... το να λες σε ένα παιδι από νηπιο ακομα για κολαση, παραδεισο, για παρθενες που γεννανε, νεκρους που ανασταινοντε για δαιμονες για αγγελους που επιβλεπουν την κάθε σου κινηση και έναν επουρανιο μπαμπα που στο τελος θα σε δικασει και θα σε τιμωρησει στο αιωνιο πυρ αν εισαι κακο παιδι.. εεε είναι πνευματικος βιασμος!!! οποιος δεν το βλεπει είναι φανατικος της πιστης

ασε το παιδι να μεγαλωσει απροσκοπτο από προκαταλήψεις και δισειδαιμονιες και αν βρει καποια αληθεια σε καποιο δογμα όταν μεγαλωσει ας το ακολουθησει...
    Ο Χριστιανισμος δεν ειναι τιμωρος.. Μιλησε και με κανεναν αξιο πνευματικο.
    Τωρα για την κολαση και το παραδεισο τα ερμηνευεις με την κυριολεκτικη τους εννοια , δλδ σαν τοπους που στον εναν μεταβαινουν οι καλοι και στον αλλον οι κακοι. Λαθος ! Η κολαση και ο παραδεισος ειναι οι επιλογες στην ζωη , αν θα επιλεξεις να εισαι αξιος ή αν θα επιλεξεις να βλαπτεις τους γυρω σου . Συζητηση κανουμε δεν θελω να σε πεισω για κατι απλα κατα την γνωμη μου εχεις λαθος οπτικη και ουσιαστικα δεν φταις εσυ γι'αυτο αλλα οι πνευματικοι ηγετες ( ο θεος να τους κανει πνευματικους) .
    Οσο για την τελευταια σου γραμμη θα σου πω οτι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι εχουμε ψαχτει και εχουμε αμφισβητησει και τελος εχουμε καταληξει . Σε αυτο ο καθενας εχει την απολυτη ελευθερια δεν σε κραταει κανεις .

Senior Member
    ολες οι θρησκειες ειναι καλες...ειναι καλο να υπαρχουν,βοηθανε τον κοσμο.μονο οταν το κανει καποιος για τον εαυτο του (να πιστευει εννοω),αμα το κανει για τους αλλους τοτε γινετε το λαθος...

Senior Member
    ειναι οπως οταν λενε οτι ο θεος δεν υπαρχει και αν υπαρχει γιατι αφηνει τα παιδακια στην αφρικη να πεθαινουν...ο καπιταλισμος τα σκοτωνει,ο ανθρωπος εφτιαξε τον καπιταλισμο οχι ο θεος.ειναι κατι πολυ αοριστο το ολο θεμα,και ολοι οι θεοι απο ολες τις θρησκειες ενα ουσιαστικα ενας.....(ασχετο παραδειγμα)

Banned
    Η κολαση και ο παραδεισος ειναι οι επιλογες στην ζωη , αν θα επιλεξεις να εισαι αξιος ή αν θα επιλεξεις να βλαπτεις τους γυρω σου .
    θα χρειαστουμε κ ποπ κορν σε λιγο..
    εγω μεχρι τωρα γιατι βλεπω οτι κολαση ειναι αυτα που σκεφτονται οι ανθρωποι..
    εγω αποφασισα να ειμαι καλος για ενα κ μονο λογο γιατι παρατηρουσα συνεχεια οτι αυτοι που ηταν κακοι ηταν γεματοι προβληματα καθε ειδους ετσι επειδη εγινα αλεργικος στα προβληματα κατεληξα να ειμαι αυτο που ειμαι κ οσοι πιστευουν το αντιθετο απλα τους ευχομαι καπια μερα απλα να μη το μετανιωσουν....
    αν καπια μερα το παρεις αποφαση οτι τα πραγματα ειναι οπως ειναι μπορει να παιρνας κ καλυτερα μεχρι τωρα οσους βλεπω να φρικαρουν κ να εκνευριζονται τελικα βλεπω οτι μια τρυπα στο νερο κανουν κ τελικα φθειρουν τον εαυτο τους τζαμπα κ βερεσε..
    σαφως αν καπιος ειναι φιλος σου εχεις διαθεση να δεις κ τη χειροτερη πλευρα του εαυτου του αν δεν ειναι ομως προτιμοτερο ειναι να παραμινεις αδρανης κ απαθης.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    θα χρειαστουμε κ ποπ κορν σε λιγο..
    εγω μεχρι τωρα γιατι βλεπω οτι κολαση ειναι αυτα που σκεφτονται οι ανθρωποι..
    εγω αποφασισα να ειμαι καλος για ενα κ μονο λογο γιατι παρατηρουσα συνεχεια οτι αυτοι που ηταν κακοι ηταν γεματοι προβληματα καθε ειδους ετσι επειδη εγινα αλεργικος στα προβληματα κατεληξα να ειμαι αυτο που ειμαι κ οσοι πιστευουν το αντιθετο απλα τους ευχομαι καπια μερα απλα να μη το μετανιωσουν....
    αν καπια μερα το παρεις αποφαση οτι τα πραγματα ειναι οπως ειναι μπορει να παιρνας κ καλυτερα μεχρι τωρα οσους βλεπω να φρικαρουν κ να εκνευριζονται τελικα βλεπω οτι μια τρυπα στο νερο κανουν κ τελικα φθειρουν τον εαυτο τους τζαμπα κ βερεσε..
    σαφως αν καπιος ειναι φιλος σου εχεις διαθεση να δεις κ τη χειροτερη πλευρα του εαυτου του αν δεν ειναι ομως προτιμοτερο ειναι να παραμινεις αδρανης κ απαθης.
    Ποπ κορν μην τρως ειναι φουλ καρκινογονο! :P
    Για τα υπολοιπα και οσα καταλαβα δλδ , ολοι οι ανθρωποι εχουμε και καλη πλευρα και κακη/σκοτεινη ! Παντως σιγουρα το να πραττεις το καλο οσο μπορεις ειναι κατι που σε κανει να νιωθεις ομορφα , αυτος ειναι και ο παραδεισος..

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Για τα υπολοιπα και οσα καταλαβα δλδ , ολοι οι ανθρωποι εχουμε και καλη πλευρα και κακη/σκοτεινη ! Παντως σιγουρα το να πραττεις το καλο οσο μπορεις ειναι κατι που σε κανει να νιωθεις ομορφα , αυτος ειναι και ο παραδεισος..
    αχαα αρα για σενα αυτος είναι ο παραδεισος δηλ δεν αποδεχεσαι αυτό που λεει ο χριστιανισμος για τον τελωνισμο των ψυχων και την τελικη κριση.... αιρετικος/η και εσυ!!! στην πυρα στην πυρα :)

Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Μα βρε χρυσό μου αγορακι, εγώ δεν είπα ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ότι η Γη είναι στρόγγυλη, εγώ είπα ότι η Βίβλος(ΠΔ, ΚΔ)που είναι ο αλανθαστος λόγος του Θεού αναφέρεται ξεκαθαρα ότι η Γη είναι ΕΠΙΠΕΔΗ...ΠΟΣΟ δύσκολο είναι να το καταλάβεις??:p

Επίσης δεν απαντησες στην προηγουμενη ερωτηση κρίσεως....Το σημειώνω!!:cool:
    Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στην Αγία Γραφή να λέει οτι η γη είναι επίπεδη. Το μόνο που (ίσως) να σχετίζεται, είναι στην Π.Δ., στο κεφάλαιο Ησαΐα 40:22: «ὁ κατέχων τὸν γῦρον τῆς γῆς ...». Η εβραϊκή λέξη που μεταφράζεται ως "γύρος" γενικά αναγνωρίζεται ως αναφορά σε κάτι επίπεδο (ίσως τον ορίζοντα), ή πιθανώς τον θόλο του ουρανού, όχι το σχήμα της γης. Επίσης, αυτή η εβραϊκή λέξη, η chûgh, που μεταφράστηκε από τους Εβδομήκοντα ως "γύρος", μπορεί να αποδοθεί επίσης ως «σφαίρα».
    Είναι γενικά γνωστό οτι η παπική εκκλησία στη Δύση είχε την τάση να επιβάλλεται με τη βία και είχε τότε αυτή την άποψη επηρεασμένη και από τον Θαλή τον Μιλήσιο που ανέφερε οτι η γη είναι επίπεδη. Τέλος πάντων, αυτό αντιλαμβάνονταν τότε οι παπικοί και επειδή είχαν στην ιδιοκτησία τους και ίδρυαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν και άποψη που την επέβαλλαν.
    Εσύ νομίζω όμως οτι είσαι πολύ απόλυτος σε αυτά που υποστηρίζεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Αα Macgyver μην ξεχνάς...Ο Αϊνστάιν δεν πίστευε στην θρησκεία και την χλεύαζε απροκάλυπτα...Και αυτός φανατισμένος ήταν?:p

Δεν μου κανει καμμια εντυπωση που συγκρινεις τον εαυτο σου με τον Αινσταιν..............η αυταρεσκεια και ο ναρκισσισμος ειναι εμφανη σε ολα τα ποστ σου . Εισαι εντελως ανωριμος . Και μας επρηξες με τα αποκυηματα του αρρωστημενου μυαλου σου .

Banned
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στην Αγία Γραφή να λέει οτι η γη είναι επίπεδη. Το μόνο που (ίσως) να σχετίζεται, είναι στην Π.Δ., στο κεφάλαιο Ησαΐα 40:22: «ὁ κατέχων τὸν γῦρον τῆς γῆς ...». Η εβραϊκή λέξη που μεταφράζεται ως "γύρος" γενικά αναγνωρίζεται ως αναφορά σε κάτι επίπεδο (ίσως τον ορίζοντα), ή πιθανώς τον θόλο του ουρανού, όχι το σχήμα της γης. Επίσης, αυτή η εβραϊκή λέξη, η chûgh, που μεταφράστηκε από τους Εβδομήκοντα ως "γύρος", μπορεί να αποδοθεί επίσης ως «σφαίρα».
    Είναι γενικά γνωστό οτι η παπική εκκλησία στη Δύση είχε την τάση να επιβάλλεται με τη βία και είχε τότε αυτή την άποψη επηρεασμένη και από τον Θαλή τον Μιλήσιο που ανέφερε οτι η γη είναι επίπεδη. Τέλος πάντων, αυτό αντιλαμβάνονταν τότε οι παπικοί και επειδή είχαν στην ιδιοκτησία τους και ίδρυαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν και άποψη που την επέβαλλαν.
    Εσύ νομίζω όμως οτι είσαι πολύ απόλυτος σε αυτά που υποστηρίζεις.
    Τεράστια λάθος και στυγνή παραπληροφορηση από ένα άτομο που ΠΟΤΕ στην ζωή του δεν έχει διαβάσει Αγία Γραφή.....Αλλά οπως έχει αποδειχθεί άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαποκαλούμενων χριστιανών δεν έχει διαβάσει ποτέ την Αγία Γραφή, τα ιερά κείμενα της ίδιας της πίστης τους και στέκονται απλώς και μόνο στις γνωστές αερολογίες περί <<αγαπατε αλληλους>> και <<ου φονευσεις>>......Θα σε παρακαλούσα λοιπόν επειδή εσύ ποτέ στην ζωή σου δεν έχεις διαβάσει βίβλο παρά μόνο μιλάς για υποθέσεις που σου έμαθαν οι γονείς σου ή ο παπάς σου να μιλάς με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα στα posts σου περί αυτού του ζητηματος...Όχι τίποτα άλλο, γελάω κιόλας που εσείς οι ίδιοι οι χριστιανοί είστε τόσο άσχετοι και δεν μπαίνεται ΚΑΝ στον κόπο να διαβασετε το Ιερό σας βιβλιαρακι, την Βίβλο, το και καλα βιβλιο των βιβλιων....Τι ξεκαρδιστική ειρωνία!!!!

Άρ'πα λοιπόν το τι λέει η Βίβλος περί του σχήματος της Γης: Και μετά τούτο είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις γωνίες της Γης, να κρατούνε τους τέσσερις ανέμους για να μη φυσάει ο αγέρας πάνω στη Γη ούτε στη θάλασσα μήτε στα δέντρα.
    (στην Αποκάλυψη του Ιωάννη), τώρα δεν ξέρω αν το ξέρεις(αν είσαι καλός/.η στα μαθηματικά αλλά οι σφαίρες δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμενο να έχουν γωνίες :p)

«και διασπερεί σε Κύριος ο Θεός σου ε0ς πάντα τα έθνη απ' άκρου της γης έως άκρου της γής ...;» (Δευτερονόμιον, 28: 64). Έχει η Γη άκρες?? οεο

- «Κι εσύ, γιε ανθρώπου, άκουσε... Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός προς τη γη τού Ισραήλ: “Τέλος, ήρθε το τέλος, επάνω στα τέσσερα άκρα τής γης”» (Ιεζεκιήλ, 7: 2).

Και μην ξεχνάμε ότι μαζί με την ιδέα μιάς επίπεδης γης πάει πακέτο και ο γεωκεντρισμός, ότι και καλά η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος γύρω από την οποία περιστρέφονται όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα...

- «Τότε, ο Ιησούς μίλησε στον Κύριο, την ημέρα που ο Κύριος παρέδωσε τους Αμορραίους μπροστά στους γιους Ισραήλ, και είπε μπροστά στον Ισραήλ: “Στάσου, ήλιε, επάνω στη Γαβαών, κι εσύ φεγγάρι, επάνω στη φάραγγα Αιαλών”. Και ο ήλιος στάθηκε, και το φεγγάρι έμεινε ακίνητο, μέχρις ότου ο λαός εκδικήθηκε τους εχθρούς του. Δεν είναι αυτό γραμμένο στο βιβλίο του Ιασήρ; Και ο ήλιος στάθηκε στο μέσον τού ουρανού, και δεν έσπευσε να δύσει μέχρι μια ολόκληρη ημέρα» (Ιησούς τού Ναυή, 10: 12-13).
    - «Και φάνηκαν οι πυθμένες της θάλασσας, ανακαλύφθηκαν τα θεμέλια της οικουμένης...» (Σαμουήλ Β', 22: 16).
    - «Αυτός σείει τη γη από τον τόπο της, και οι στύλοι της σαλεύονται» (Ιώβ, 8: 6).
    - «Και ο ήλιος ανατέλλει, και ο ήλιος δύει· και σπεύδει στον τόπο απ' όπου ανέτειλε» (Εκκλησιαστής, 1: 5).
    - «Όταν διέτασσε τα θεμέλια της γης...» (Παροιμίες, 8: 29).
    - «Και το χέρι μου θεμελίωσε τη γη...» (Ησαΐας, 48: 13).

Αλλά εκτός του ότι είστε τόσο αδιάφοροι για να μπείτε ΕΣΤΩ στον κόπο να διαβασετε τα ιερά σας κείμενα και να ξεστραβωθείτε μιάς και η Βίβλος είναι ο <<αλανθαστος>> λογος του Θεου, η πηγή της αληθειας(γκουχ γκουχ), είστε και ανιστοριτοι.....Δεν ξέρετε ότι ο Γαλιλαίος καταδικάστηκε στην Ιερά Εξέταση το 1616 ακριβώς επειδή υποστηριζε ότι η Γη περιστρεφεται γυρω απο τον ηλιο??
    Δεν έχετε έστω ακουστά για τον Κοπέρνικο και τις ηλιοκεντρικές θεωρίες του?? Οι οποίες φυσικά με διαταγές του Πάπα βρίσκονταν κρυμμένες στα μυστικά αρχεία του Βατικανό μέχρις του μέσα του 1800 ως <<απαγορευμένα βιβλία>>(μέχρις που τελικά επιστημονικά μυαλά όπως ο Λεων Φουκκώ στο Παρίσι απέδειξαντο αυτονοητο, ότι η Γη περιστρεφεται-και αφοτου ειχε αποδειχθει και πριν αιωνες οτι δεν ειναι επιπεδη)...Πραγματικά με αφήνετε εκπληκτο και με κανετε να αμφιμβαλω ειληκρινα για τις γνωσεις σας μα και για το διανοητικο σας επιπεδο.................Και την θρησκεία δεν την χαρακτηρίζουν μόνο μερικές αράδες που γράφτηκαν πριν πόσες χιλιετίες μα κυρίως οι πιστοί και ακόμη περισσότερο οι κληρικοί που οργανώνουν την πίστη και την θρησκεία, οι ίδιοι που εκτελεσαν τόσους και τόσους ανθρωπους στον μεσαιωνα(εντελως δημοσια)και οι ιδιοι που σημερα απαγορευουν την χρηση του προφυλακτικου ως κατι το ανηθικο συμβαλοντας ετσι στην εξαπλωση του AIDS και ολων των αφροδισιων νοσηματων.........Μα πραγματικά σε ποιά παραλληλη διασταση ζειτε εσεις οι χρστιανοί??? Με αφηνετε πραγματικα αφωνο και αυτο με την χειριστη εννοια...................

Αγαπητε Macgyver 1ον) δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αλλά σου παραθετω ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ φρασεις της Βίβλου και ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκονται(εκτός αν έχεις προχωρημενη μυωπία ή αστιγματισμό και δεν τα πρόσεξες) άρα ακυρωνεσαι απο τωρα, 2ον)εσύ ο ανόητος και λυπηρος που δεν μου έχει πει ούτε ένα επιχειρημα παρα μονο ενστασεις στον αερα και 3ον)έχεις αδυαμια κατανοησης κειμενου (ή κομπλεξ με τηνν δικη σου ευφυια), εγώ δεν συγκρινα ποτε τον Αϊσνταιν με εμενα, ειπα οτι ο Αινσταιν ΧΛΕΥΑΖΕ την θρησκεια μονο και μονο για να μην προλαβετε να κανετε την γνωστη επικλειση στην αυθεντια που κανει επι αιωνες ολακερους η εκκλησια....ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast