Results 91 to 105 of 134
Thread: Βάζω κιλά σε μία μέρα.
-
09-06-2015, 13:20 #91
Καταλαβαίνω πως νιώθεις...νομίζω οτι οι περισσότεροι έχουμε περάσει από μια τετοια ψυχολογική κατάσταση. Ξεπερνιέται όμως αρκεί να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και μην καθήσεις με σταυρωμένα τα χέρια. Σιγά-σιγά και όλα θα φτιάξουν με λίγη υπομονη αν έχεις. Είναι πολύ θετικό το οτι έχεις μελλοντικές σκέψεις για πράγματα που θα ήθελες να κάνεις..Το κίνητρο για την ζωή θα σου έρθει σιγα σιγά..μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι. Ο εαυτό σου θέλει χρόνο..περνάς μια φάση. Μην το βάζεις κάτω και αγωνίσου. Υπάρχει χαρά γύρω μας σε όλα όσα έγραψες...στους ανθρώπους, στα βιβλία,στις γνώσεις,στα ζώα...στα χόμπυ...παντού! αρκεί να βρεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτά...Κάνε βήμα βήμα τη φορά...
Όσο για την διατροφή..γνωρίζεις τίποτα γι αυτή? Αν δεν γνωρίζεις μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις κάτι δικό σου γτ τα αποτελέσματα μπορεί να σε απογοητεύσουν και να σου ρίξουν την ψυχολογία ακόμα περισσότερο... Μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές αν θες γτ γνωρίζω πράγματα σχετικά με την διατροφή και την γυμναστικη... Επίσης για την γυμναστική επειδή είναι δύσκολο για πολλούς να ασχοληθούν πρέπει να βρεις κάτι που σου αρέσει...εγώ θα σου πρότεινα ομαδικο αερόβιο και για να χάσεις αυτά που θες αλλά και για να βρίσκεσαι σε κόσμο το οποίο βοηθά...Όλα θα πάνε καλά! Λίγη πίστη στον εαυτό σου να έχεις!Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
- 09-06-2015, 14:46 #92favvelGuest
αχχ ομαδικό αερόβιο είχα ξεκινήσει φέτος (πιλάτες έκανα)..πήγα λίγο στην αρχή και μετά ενώ είχα πληρώσει για ένα εξάμηνο σταμάτησα γύρω στα χριστούγεννα και δεν ξαναπήγα..
δεν είναι ότι δε μου άρεσε είναι ότι δεν είχα καθόλου σταθερή διατροφή,έτρωγα συνέχεια,οπότε συνήθως ήμουνα φαγωμένη και δεν μπορούσα να πάω..
έπειτα τις μέρες που δεν έτρωγα πολύ,ήμουν απογοητευμένη για την κατάστασή μου,σκεφτόμουν ότι με έχει κουράσει η όλη κατάσταση και τα παράταγα..έλεγα και τι νόημα έχει να πάω μια φορά αφού μεθαύριο θα ξαναπέσω στο φαί..
Οπότε το άφησα και καλύτερα γιατί δεν ήμουν έτοιμη να το ξεκινήσω..πρέπει πρώτα να σταθεροποιήσω τη διατροφή μου και μετά να ξαναπάω αν είναι..
Σχετικά με τη διατροφή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα αν και υπάρχουν άπειρα να διαβάσω στο ίντερνετ..
Τώρα βρίσκομαι σε φάση που προσπαθώ να κόψω το κρέας..Τρώω τα πάντα εκτός από κρέας δλδ..
Μέχρι στιγμής δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι..Αλλά και πάλι δεν κάνω σωστή διατροφή..
Σ'ευχαριστώ πολύ που θέλεις να με βοηθήσεις!αν μου δινες κάποια συμβουλή γενική σχετικά με τη διατροφή ή τη γυμναστική θα με βοηθούσε πιστεύω!
πχ να σε ρωτήσω μιας και είναι ευκαρία..για να χάσω κιλά,πρέπει να τρώω υγιεινά και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι διαιτολόγοι?δλδ σαλάτες και κοτόπουλα και ψάρια?
ή μπορώ πχ να αδυνατίσω και με αυτά που τρώω τώρα όποτε θέλω απλά να μειώσω τις ποσότητες?
εγώ βλέπω ότι αδυνατίζω και με αυτά που τρώω τώρα δλδ χάνω έως 3 κιλά αλλά μετά αρχίζω να τρώω πάλι οπότε τα ξαναπαίρνω!
αν συνέχιζα να τρώω λίγο από όλα θα τα έχανα πιστεύεις?και με λίγη άσκηση τώρα το καλοκαίρι?
Αυτό σκέφτομαι να κάνω αλλά φοβάμαι μην απογοητευτώ όπως λες αν δω ότι δεν χάνω..
09-06-2015, 15:24 #93
Να αποφεύγεις το ιντερνετ...υπάρχει παραπληροφόριση. Το pilates δεν είναι αερόβιο. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν θα πρέπει να ακούς η να παίρνεις διατροφές από άλλους παρά μόνο απο κάποιον διατροφολόγο που σε έχει δει. Μπορώ να σε συμβουλεύσω εννοείται. Για το πως να τρέφεσαι σωστά. Το κρέας είναι λάθος να το κόψεις γτ αυτό μας δίνει δύναμη και μας κρατάει ωστέ να μην πεινάμε...το χρειαζόμαστε. Απλά να αποφεύγεις το κόκκινο και να τρως λευκά κατα κύριο λόγο...Αρχικά πες μου τι τρως και κάθε πότε....
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
09-06-2015, 15:28 #94
Εγώ επειδή βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με σένα, και στη ζωή γενικότερα αλλά και με τα κιλά έχω θέμα, θα έλεγα να προσαρμόσεις τη δίαιτα στις δικές σου ανάγκες, φυσικά και θα χάσεις άμα τρως λίγο από όλα, εγώ αυτό κάνω όταν κάνω δίαιτα, και άλλοι άνθρωποι. Το να τρώμε υγιεινά είναι μεν στόχος, αλλά αν δεν μπορείς καλύτερα μην πιέζεσαι!
09-06-2015, 15:50 #95favvelGuestναι κι εγώ αυτό λέω pillow να μην πιέζομαι να τρώω ό,τι θέλω από λίγο γιατί άμα πιεστώ μετά θα μου βγει σε υπερφαγία μετά..
Christina αυτό με το κρέας δεν ξέρω ακόμα τι είναι σωστό..μέχρι στιγμής είμαι καλά χωρίς αυτό και τα άλλα που τρώω με κρατάνε..
Γενικά εγώ έτρωγα πάρα πολύ ψωμί και φρυγανιές..τώρα μου τα'χουν κρύψει τις τελευταίες μέρες οπότε δεν τρώω..αλλά ευτυχώς δεν μου λείπουνε κιόλας..τα έτρωγα επειδή τα έβρισκα μπροστά μου..
Γενικά τρώω ό,τι βρίσκω έτοιμο..δεν κάθομαι να ετοιμάσω το φαγητό εκτός κι αν είναι να μαγειρέψω για όλους..
Το πρωί πίνω καφέ στιγμιαίο με γάλα νουνου και μπισκότα digestive (3-4),μετά τρώω ένα μήλο συνήθως,μετά μια μπανάνα μερικές μέρες,μετά πχ σήμερα έφαγα αμύγδαλα με γιαούρτι πρόβειο με μέλι και σταφίδες(δεν είχα ξαναφάει σταφίδες απλά τις βρήκα μπροστά μου),και τώρα έφαγα πατάτες στο φούρνο ντομάτα,αγγούρι,πιπεριά και θα φάω τώρα και δυο αυγά βραστά..
το βράδυ θα φάω από ένα γλυκό αααα και το πρωί σήμερα έφαγα ένα γλυκάκι..
θα φάω γλυκό το βράδυ γιατί έχει γενέθλια η αδερφή μου και ζελέ και δεν ξέρω τι άλλο!!
09-06-2015, 15:56 #96
Τι ώρες τα τρώς όλα αυτά? Κάθε πότε? Κάθε πόσες ώρες?Αυτά που τρως δεν είναι τόσο σωστά...
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
09-06-2015, 17:27 #97favvelGuestπχ τον καφέ σήμερα τον ήπια στις 6μιση με τα μπισκότα,μετά στις 8 έφαγα το μήλο,μετά στις 11 έφαγα το γιαούρτι με τα άλλα και τέλος από τις 3μμ με διαστήματα μέχρι τις 4μμ έτρωγα τις πατάτες,την αγγουροντομάτα και τα αυγά..
και τώρα πίνω πάλι καφέ με νουνου..καφέ πίνω 2 φορές τη μέρα γιατί μ'αρέσει..
θα φάω τώρα και λίγη κουβερτούρα που περίσσεψε από το γλυκό που φτιάξαμε..
γενικά σήμερα ήταν μια καλή διατροφική μέρα για μένα..βέβαια εσύ λες πως δεν είναι σωστά αυτά που τρώω αλλά συγκριτικά με τις άλλες μέρες σήμερα τα πάω καλύτερα!
εσύ πώς έχεις στο μυαλό σου δλδ ότι πρέπει να τρώμε?
αυτά που λέει ο διαιτολόγος είναι πολύ περιοριστικά..έτσι αισθάνομαι..ότι πρέπει να κάνω τους τάδε συνδυασμούς τροφίμων,να τρώω ανά 3 ώρες και συγκεκριμένη ποσότητα..
09-06-2015, 19:01 #98
favvel , τρως , τρως !! μην ακους τους διαιτολογους , θα σε μπερδεψουν . Τρωγε λιγο απ ολα , μην αποκλειεις ομαδες τροφων απο την διατροφη σου . Δωσε περισσοτερο βαρος στις πρωτεινες ( ψαρι , κοτοπουλο χωρις πετσα , αυγα , γιαουρτια 2% , και κρεας αμα θελεις ) . Περιορισε τους υδατανθρακες ( ψωμι , ρυζι , μακαρονια , πατατες ) , το νουνου φροντισε να ειναι 1.5% λιπαρα , κομμενα τα τηγανητα , κομμενα τα γλυκα ( κουβερτουρα τρωγε ) , τρωγε πολλα χοτραρικα , σαλατες , καλο το μηλο , φακες , και δεν υπαρχει λογος να τρως καθε 3 ωρες , ειναι υπερβολη , απλως μην υπερβαινεις τα 4-5 γευματα/ ημερα , 4 ειναι καλα . Πινε 2 λιτρα νερο την ημερα , αδυνατιζει , οχι αναψυκτικα , οχι ζαχαρες , παρε stevia , πουλανε σε σ.μαρκετ . Αλλη απορια ? Αγγελος .
09-06-2015, 19:26 #99favvelGuestχεχεε Άγγελε σ'ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές σου συμβουλές!!
κι εγώ πιστεύω οι διαιτολόγοι θα με μπερδέψουν παραπάνω..
γενικά έχω πολλές απορίες για το τι πρέπει να τρώμε..
αλλά γενικά έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής μας είναι ψυχολογική ανάγκη και πολύ λίγη τροφή χρειαζόμαστε πραγματικά ως σωματική ανάγκη καθαρά..
κι εγώ τρώω από ψυχολογική πείνα..αν καταφέρω να δαμάσω την ψυχολογική μου πείνα πιστεύω θα γίνω πιο υγιής και σωματικά και ψυχικά..
09-06-2015, 19:44 #100
Aμα θες , εχω κι αλλες ( συμβουλες ) . Καταλαβαινω οτι τρως για ψυχολογικους λογους , οι περισσοτεροι γι αυτο τρωνε . Βεβαια αμα εισαι ασχετη απο διατροφη , δυσκολευει το πραμα . Παντως , αμα τρως σωστα , μπορεις να φας και λιγο παραπανω . Αμα θες ψωμι , παρε ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ , κραταει τα επιπεδα της ινσουλινης χαμηλα = δεν παχαινει . Πινε το νερο πριν τα γευματα , ωστε να μπουχτιζεις . Τρωγε ντοματες , αυγα βραστα , και τα δυο μπουχτιζουν , και δεν παχαινουν . Η σαλατουλα παντως απαραιτητη ( η χορτα , η λαχανο ) . Σου ειπα να τρως παραπανω πρωτεινες , γιατι αλλιως ο οργανισμος , θα αρχισει να καιει μυς , αντι για λιπος .
09-06-2015, 19:55 #101
το να βαλεισ κιλα σε μια μερα ειναι ευκολο βαλε αμα μπορεισ μια μερα σε κατι κιλα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-06-2015, 20:28 #102favvelGuestelis τι λες πάλι?να βάλω κιλά σε κάτι..βάζω κιλά στο σώμα μου!αυτό λέω..
Άγγελε..πρώτα καίει τους υδατάνθρακες?μετά το λίπος και μετά τις πρωτεϊνες?κάτι τέτοιο έχω καταλάβει..αν είναι έτσι έχω αρκετό λίπος για να κάψει πρώτα πριν κάψει τις πρωτεϊνες..
09-06-2015, 22:22 #103
favvel , αυτο προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις . Τρωγωντας παραπανω πρωτεινες , ' ταιζεις ' τους μυς σου , συν οτι οι πρωτεινες δινουν ενα αισθημα πληροτητας ( χορτασμου ) , και ο οργανισμος αναγκαστικα θα στραφει στην καταναλωση του σωματικου σου λιπους . Αλλιως , η φυσικη ταση του οργανισμου , ειναι πρωτα να καταναλωσει μυς , και τελευταιο το λιπος . Τρωγωντας πρωτεινες εξτρα , το αποφευγεις αυτο . Οι υδατανθρακες το μονο που δινουν ειναι ενεργεια , ενω οι πρωτεινες , μυς . Αυτα τα ξερω , διοτι γυμναζομαι με βαρη καμμια 25αρια χρονια , και εχω διαβασει/μαθει παρα πολλα πραματα για την διατροφη , και μαθαινω ακομα .
Στο διευκρινιζω αυτο , γιατι γραφεις οτι ο οργανισμος καταναλωνει υδατανθρακες , δεν παει ετσι . Και συνεχιζεις γραφοντας οτι ο οργανισμος μετα καει λιπος και μετα πρωτεινες . Δεν καιει ο οργανισμος πρωτεινες , καιει μυς , οι οποιοι φτιαχνονται απο τις πρωτεινες . Το λιπος δημιουργειται απο τις εξτρα θερμιδες που καταναλωνεις + λαθος διατροφη + ελλειψη ασκησης , πχ ελλειψη περπατηματος .
Σε αντιθεση με οτι πιστευεται , η ασκηση ειναι μονο 20% υπευθυνη για την απωλεια κιλων , και το 80% ειναι σωστη διατροφη .
09-06-2015, 23:06 #104
Πρέπει να τρως ανα 3-4 ώρες ασυζητητη για να μην πεινάς! Και ΟΧΙ ανα 1 με 2 ώρες γτ παχαίνει. Οι διαιοτολόγοι ειναι μια καλή λύση για ανθρώπους σαν εσένα...θα σε βοηθήσει πολύ. Δεν ξέρω γτ τους έχεις τόσο άσχημα στο μυαλό σου. Ο διαιτολόγος θα σου βάλει τροφές τις οποίες μπορείς να τρως ευχάριστα, να μην πεινάς και να τρως σωστα..δεν σε περιορίζει παρα μόνο τα τηγανιτά και τα γλυκά οπού αυτό εννοείται. Θα σου φτιάξει μια διατροφή στα μέτρα σου ανάλογα τα κιλά που είσαι..τους στόχους σου..τις διατροφικές σου συνήθειες..ιατρικό ιστορικό κλπ.
Στο επόμενο μνμ θα σου γράψω περίπου πως πρέπει να τρώμε αλλά ξεκαθαρίζω οτι είναι ενδεικτικό γτ δεν ξέρω λεπτομέρειες για σένα και το βάρος σου.Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
09-06-2015, 23:18 #105
Πρωινο:
1 τοστ με 1 ποτήρι γάλα ή δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα
Δεκατιανό:
1 φρούτο
Μεσημεριανό:
1 μερίδα κοτόπουλο (οποιοδήποτε μέρος του και μαγειρεμένο χωρίς την πέτσα)/1 μερίδα ψάρι/1 μερίδα μπιφτέκια + 1 πιάτο σαλάτα + 1 φρυγανιά και τυρί φέτα (όσο 1 σπιρτόκουτο/30gr)
λαδερα(οτι σου αρέσει) 2 φορές την εβδομάδα σε διαφορετικές μέρες +μισό πιάτο σαλάτα + μιαμιση φέτα ψωμί + τυρί φέτα (30γρ.)
Μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας
Στην σαλάτα 3 κουταλιές λάδι
Στα μπιφτέκια καθόλου λάδι αλλά μπορείς να το συνοδεύσεις με λεμόνι ή όση μουστάρδα θέλεις.
Δεκατιανό:
1 φρούτο
Βραδυνo:
1 τοστ με γάλα ή δημητριακά (8-10 κουταλιές) ή γιαούρτι 2% με 2 κουταλιές δημητριακά και 1 κουταλάκι μέλι ή την μισή ποσότητα του μεσημεριανού σου εκτός απο τις ημέρες που θα φας λαδερα.
Απορίες?Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά