Results 1 to 15 of 29
Thread: δευτερα ξαδερφια
-
04-05-2015, 02:31 #1
δευτερα ξαδερφια
καταρχην καλησπερα!!θα πω και εγω την δικια μου ιστορια..λοιπον!!περσι το καλοκαιρι γνωρισα μια δευτερη μου ξαδερφη..γνωριζω οτι εχουμε 6ο βαθμου συγγενειας!!αυτη 29 κ εγω 31...ειδαμε ο ενας τον αλλων για πρωτη φορα στην ζωη μας!!το θεμα ειναι οτι δεν μας βγηκε κατι το οικογενειακο γιατι ποτε δεν περασαμε κ δεν ζησαμε μαζι στιγμες!!μασ βγηκε ερωτικο!!ξεκινησαμε με μηνυματα απλα κ μετα καταληξαμε σε ερωτικα μηνυματα!!βρεθηκαμε ερωτευτηκαμε καναμε ερωτα κ τωρα ειμαστε πλεον μαζι!!ειναι αρχη ακομα που ξεκινησαμε την σχεση αυτη αλλα ταιριαζουμε απιστευτα σε πολλα πραγματα κ δεν διαφωνουμε ποτε!!το θεμα ειναι οτι θελουμε ο ενας τον αλλο πολυ κ φοβομαστε το μελλον...ειπαμε να ζησουμε αυτο που εχουμε τωρα κ αν μετα καταληξουμε σε κατι ποιο σοβαρο 8α πρεπει να μιλησουμε σοωαρα το τι θα κανουμε!!αυτη ομωσ τρεμει στην ιδεα να το μαθει καποιος δικος μας!!εγω ειμαι ποιο ψυχραιμος οχι ομως οτι δεν το σκεφτομαι!!για αρχη να σας πω οτι το γνωριζει η αδερφη της κ η δικη μου πρωτη ξαδερφη αυτο!!ετσι εχουμε καποιους να μας στηριζουν...δεν διαφωνουν με αυτο που εχουμε απλως κ αυτες σκεφτονται το μετα....οι γονεις μας ειναι πρωτα ξαδερφια αλλα ποτε δεν ειχανε καμια επαφη μεταξυ τους!!ακομα κ τωρα ουτε που μιλανε ουτε τπτ τπτ ομως!!ειμαστε ερωτευμενοι κ δεν ξερουμε που θα ωγει ολο αυτο!!σε 2 μηνες θα παμε να κανουμε τεστ DNA...να δουμε ακριβως το τι παιζει μεταξυ μας!!σας παρακαλω δεν θελω κραξιμο...συμβουλες το τι θα κανατε εσεις κ πως το σκεφτεστε..επισης αν εχει συμβει κατι παρομοιο στην δικη σας οικογενεια!!! ευχαριστω πολυ κ περιμενω απαντησεις!!
- 04-05-2015, 02:54 #2
τι κραξιμο καλε?? που ερωτευτηκατε? αν ειναι δυνατον!!
εγω ειμαι της αποψης ασφαλως και να διατηρησετε την σχεση σας καντε κι αυτο το τεστ και μετα βλεπετε πως θα παει!And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
04-05-2015, 03:03 #3
κραξιμο για το τι ειμαστε δευτερα ξαδερφια!!!εχω ακουσει πολλες ιστοριες...η αληθεια ειναι οτι στην δικια μας οικογενεια υπαρχει τετοια σχεση οπως η δικη μας με την κοπελα..ο αντρας εχει το δικο μου επωνυμο κ η γυναικα του το επωνυμο της κοπελας μου!!κ αυτοι ηταν δευτερα ξαδερφια παντρευτηκαν κ εχουν 3 παιδια!!!αλλα δεν θελω να πατησς εκει περα!!τωρα δεν ξερς η εκκλησια αμα επιτρεπει γαμο!!το τεστ θα το κανουμε φυσικα...ποιο πολυ για το κοριτσι γτ εχει ανχωθει πολυ...μου λεει αν δεν εχουμε το ιδιο αιμα κ ας θεωρουμαστε ξαδερφια τους γραφω ολους στα τετοια μου!!αν εχουμε ομως το ιδιο αιμα σε χωριζω εκεινη την στιγμη!!
04-05-2015, 03:14 #4
Ίσως είναι καλύτερα αν αποφασίσεται να είστε μαζί να μην κάνετε ποτέ παιδιά γιατί ίσως βγουν άρρωστα αλλιώς είναι πιο καλά να χωρίσετε όσο είναι νωρίς. Αν ήσασταν 4α 5α δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης
:-)
04-05-2015, 03:47 #5
αν ειμασταν ακομα κ 3α δεν θα ειχαμε προβλημα!!!γιαυτο θελουμε να κανουμε το τεστ dna για να δουμε αμα εχουμε το ιδιο αιμα!!!μετα τα δευτερα ξαδερφια αρχιζουν σπανε τα γονιδια!!
04-05-2015, 09:55 #6
Οι γονείς σας είναι πρώτα εξαδέλφια και οι παππούδες σας αδέλφια! Εάν δεν σκέφτεστε να κάνετε παιδιά δεν υπάρχει θέμα (βέβαια μπορεί να προκύψει και κάποιο "ατύχημα"). Το πρόβλημα με τους γάμους συγγενών είναι οτι έχουν κάποια ίδια ελαττωματικά γονίδια τα οποία όταν "δέσουν" μεταξύ τους τότε μπορεί να προκύψει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας του απογόνου. Μπορεί και να μην υπάρχει θέμα, επειδή είστε δεύτερα εξαδέλφια και όχι πρώτα. Όσον αφορά αυτή την εξέταση, μου φαίνεται δύσκολο να μπορεί να σας δώσει σαφή απάντηση για το αν το παιδί που θα κάνετε θα έχει πρόβλημα. Κάποια ίδια γονίδια θα έχετε, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να προβλεφθεί πιθανή ασθένεια απογόνων. Καλά κάνετε και το ψάχνετε και υπάρχουν και γιατροί γενετιστές που μπορούν να σας διαφωτίσουν παραπάνω.
Ήθελα να θίξω επ´ ευκαιρίας και το γεγονός της χαλαρότητας των συγγενικών σχέσεων στην εποχή μας, κάτι που οδηγεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν φρόντιζαν οι γονείς και οι παππούδες σας να γνωρίζεστε από μικρά δεν θα είχατε ερωτευτεί μεταξύ σας.
Αυτό είχε συμβεί και με την δική μου οικογένεια. Δεν ήταν κοινωνικοί άνθρωποι και γνώριζα πολύ λίγο τα εξαδέλφια μου και γενικά τους συγγενείς. Κάποια στιγμή λοιπόν, πολύ παλιά (ήμουν 16-17 χρονών) είχαμε αλληλοερωτευτεί με έναν τρίτο εξάδελφο, αλλά μας πέρασε σύντομα.
04-05-2015, 15:30 #7
Είστε πολύ κοντινοί συγγενείς φιλε μου.Ουσιαστικά δεν θα έπρεπε σε καμια περίπτωση να είστε μαζί.Βεβαια δεν ξέρω αν είστε συγγενείς μέσω πατέρα ή μητέρας.Είναι σαν να λέμε το εγγονι σου να παντρευτεί το εγγονι του/της αδερφού/ης σου.Δεν σου λέω σε καμια περίπτωση να χωρίσεις ούτε ότι είναι άρρωστο αυτό που έκανες,μιας και ουσιαστικά δεν γνωριζόσασταν,δεν είχατε τίποτα κοινό και θα μπορούσε η συνάντηση σας να είχε γίνει κάπου έξω.Όπως και να χει δεν είστε δυο ξένοι.Δεν μπορεί όμως να σας κρίνει κανεις.Δεν ξέρω κατά ποσο θα βοηθήσει το τεστ dna.
real eyes realise real lies
04-05-2015, 15:35 #8
04-05-2015, 15:46 #9
Βρήκα αυτό στο ιντερνετ, εδώ αναφερονται οι διαταξεις της εκκλησιας(και άρα και του κρατους) σχετικά με το πότε μπορεί να γίνει ένας γάμος...Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για συγγενεις 6ου βαθμού και άνω και άρα αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με τις παντριές, δεν υπάρχει και πρόβλημα να έχετε ερωτική σχέση(εκτός αν η οικογενεια σου είναι πολύ παλαιών αρχών οπότε σηκώνω τα χέρια μου)....
Ὅροι γιὰ τὴ σύναψη γάμου
Γιὰ τὴ σύναψη γάμου ἀπαιτεῖται συμφωνία τὼν μελλονύμφων. Οἱ σχετικὲς δηλώσεις ὑπογράφονται αὐτοπροσώπως καὶ χωρὶς αἵρεση ἤ προθεσμία. Οἱ μελλόνυμφοι πρέπει νὰ ἔχουν συμπλήρωσει τὸ δέκατο ὄγδοο ἔτος (18ο) τῆς ἡλικίας τους.
Στὴν περίπτωση τῶν ἀνηλίκων καὶ πρὶν ἀπὸ τὴ συμπλήρωση αὐτῆς τῆς ἡλικίας, ἄν ἡ τέλεση τοῦ γάμου ἐπιβάλλεται ἀπὸ σπουδαῖο λόγο (π.χ. ἐγκυμοσύνη, ἁρπαγή, κ.λπ.), τὰ πρόσωπα ποὺ ἀσκοῦν τὴν γονικὴ μέριμνα ἤ ἔχουν κατὰ νόμο τὴν ἐπιμέλεια τῶν ἀνηλίκων ὑποβάλλουν ἐγγράφως Αἴτηση στὴν οἰκεία Ἱερὰ Μητρόπολη, ὅτι συγκατατίθενται νὰ τελεσθῆ αὐτὸς ὁ γάμος. Ἡ Αἴτηση μὲ τὰ δικαιολογητικὰ ἤ ἀντίγραφα αὐτῶν διαβιβάζεται ἁρμοδίως στὴν Ἱερὰ Σύνοδο, ἡ ὁποία καὶ ἐγκρίνει τὴν "κατ' οἰκονομίαν" τέλεση τοῦ γάμου. Ἐπίσης, δύναται ὁ ἀνήλικος ἤ ὁ ἔχων τὴ γονικὴ μέριμνα νὰ προσφύγη στὸ ἁρμόδιο Δικαστήριο καὶ νὰ ἐκδώση δικαστικὴ ἀπόφαση, ἡ ὁποία νὰ ἐπιτρέπει τὴν τέλεση τοῦ θρησκευτικοῦ γάμου.
Ὁ ἀνίκανος γιὰ δικαιοπραξία δὲν μπορεῖ νὰ συνάψη γάμο, ἐπιτρέπεται ὅμως ἡ σύναψις γάμου στὸν νομίμως ἀπαγορευμένο.
Τὸ πρόσωπο ποὺ τελεῖ ὑπὸ δικαστικὴ ἀντίληψη συνάπτει γάμο μὲ τὴ συναίνεση τοῦ ἀντιλήπτορά του. Ἄν αὐτὸς ἀρνεῖται νὰ συναινέση, τὸ δικαστήριο μπορεῖ, ἀφοῦ τὸν ακούσει, νὰ δώση τὴν ἄδεια γιὰ τὴ σύναψη τοῦ γάμου, ἐφ' ὅσον τὸ ἐπιβάλλει τὸ συμφέρον αὐτοῦ ποὺ τελεῖ ὑπὸ ἀντίληψη.
Περὶ διαφορᾶς θρησκείας
Κωλύεται ὁ γάμος χριστιανοῦ μετ' ἀλλοθρήσκου.
Περὶ ὑφισταμένου γάμου
Κωλύεται ἡ σύναψις ἑτέρου γάμου, πρὶν ἤ ἀμετακλήτως λυθῆ ὁ ὑφιστάμενος γάμος.
Περὶ τετάρτου γάμου
Κωλύεται ὁ τέταρτος γάμος, προϋπάρξαντος τρίτου ἐγκύρου.
Ἕνεκα συγγενείας ἐξ αἵματος
Κωλύεται ὁ γάμος μετὰ συγγενῶν ἐξ αἵματος, κατ' εὐθεῖαν μὲν γραμμὴν ἀπεριορίστως, ἐκ πλαγίου δὲ μέχρι καὶ τοῦ τετάρτου βαθμοῦ (δ΄), (πρῶτα ἐξαδέλφια).
04-05-2015, 15:54 #10
Θα συμφωνήσω με τον περαστικό!! Νομικά είστε σίγουρα καταχυρωμένοι, δηλ. μπορείτε να κάνετε πολιτικό αλλά και θρησκευτικό από όσο ξέρω. Επίσης και γενετικά δεν θα έχετε θέμα αλλά κοιτάξτε το καλού κακού. Εγώ σας εύχομαι η ώρα η καλή!!!!
04-05-2015, 16:00 #11
Βασικά αποκλείεται να υπάρχει το παραμικρό θέμα και από άποψη dna...Εδώ η ίδια η εκκλησία επιτρέπει πλέον γάμο μεταξύ ξαδέρφων(που παραδοσιακά είναι και ο πιό συντηρητικός θεσμός), είναι δυνατόν οι επιστημονες να έχουν αντίθετη γνώμη?? Άντε θεματοθετή, με την ευχή μας...Τυχερός είσαι!!!
04-05-2015, 17:25 #12
Μην το λες, οτι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει θέμα με DNA. Πριν μερικά χρόνια που έψαχνα ένα θέμα υγείας και είχα κάνει κάποιες ανοσοβιολογικές εξετάσεις είχα ρωτηθεί ξανά και ξανά από την γιατρό αν έχω κάποια μακρινή συγγένεια με τον σύζυγό μου ή αν καταγόμαστε από ίδια περιοχή με μικρό πληθυσμό.
Η γνώμη μου είναι να προσέξουν και να ψάξουν αυτό το θέμα (όσο γίνεται). Υπάρχει πιθανότητα να διασταυρωθούν ίδια γονίδια με τις ίδιες διαμαρτίες (ελαττωματικό DNA στα ίδια σημεία).
04-05-2015, 17:34 #13
Bασικα αυτο που λεμε δευτερα ξαδελφια , ειναι πεμπτου ή εκτου βαθμου συγγενεια με ορους βιολογιας.
Μακρινη μεν , αλλα και παλι το κοινο dna ειναι 15πλασιο απο οτι αν δεν υπηρχε καμμια συγγενεια.
04-05-2015, 17:38 #14
Ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να γίνει μπέρδεμα με τα γονίδια δεν πιστεύω(βέβαια αν θελουν ας το ψάξουν)να είναι τόσο τρομαχτική ή μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα ζευγάρια...Και τα παιδιά με σύνδρομο down έχουν πιθανότητα 1:1000 να γεννηθούν έτσι, δεν σημαίνει αυτό πως οι γονείς είχαν κάποια συγγένεια, το ίδιο αναλογικά και μις υπόλοιπες χρωμμοσωματικές ανωμαλίες...Βέβαια εντάξει, από εδώ και πέρα η γνώμη ενός ειδικού είναι ισχυροτερη...
04-05-2015, 18:24 #15
[QUOTE=περαστικός;535679]Ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να γίνει μπέρδεμα με τα γονίδια δεν πιστεύω(βέβαια αν θελουν ας το ψάξουν)να είναι τόσο τρομαχτική ή μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα ζευγάρια...Και τα παιδιά με σύνδρομο down έχουν πιθανότητα 1:1000 να γεννηθούν έτσι, δεν σημαίνει αυτό πως οι γονείς είχαν κάποια συγγένεια, το ίδιο αναλογικά και μις υπόλοιπες χρωμμοσωματικές ανωμαλίες...Βέβαια εντάξει, από εδώ και πέρα η γνώμη ενός ειδικού είναι ισχυροτερη...[/QUOT
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας....με βοηθατε πολυ κ ψυχολογικα!!μου ανεβηκε η ψυχολογια με αυτα που διαβαζω...απλα θα το ψαξω καλα το θεμα μεταξυ μας!!αλλα πειτε κ αλλα να μαθαινω....