Results 16 to 29 of 29
Thread: δευτερα ξαδερφια
-
04-05-2015, 20:28 #16
Νομίζω πως το πιο βασικό είναι πώς το αντιμετωπίζετε εσείς οι ίδιοι. Αν για παράδειγμα η κοπέλα σου έχει ενοχές, αναστολές, φόβο κλπ, αυτό θα σας επηρεάσει πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Πρώτα απ' όλα είναι καλό να ξεκαθαρίσετε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι, νομικά, θρησκευτικά, βιολογικά και τι μπορεί να συμβεί κοινωνικά και οικογενειακά.
Και το δεύτερο, αφού πάρετε τις πληροφορίες σας, να χαράξετε μια κοινή πορεία και να μείνετε σταθεροί σε αυτή. Αν μείνετε μαζί, να βάλετε αυστηρά όρια σε οποιονδήποτε δεν σας στηρίζει και να είστε ψυχολογικά δυνατοί ν' αντιμετωπίσετε τις όποιες επικρίσεις και πιέσεις.
Νομικά, δεν έχετε κανένα θέμα. Ο γάμος μεταξύ σας επιτρέπεται.
Βιολογικά, δεν έχετε επίσης κανένα θέμα, γιατί η γενετική ομοιότητα μεταξύ δεύτερων εξαδέλφων είναι πολύ μικρή για να δημιουργήσει προβλήματα στα παιδιά τους (είναι μόλις 6% περίπου)
Παρόλα αυτά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο θα ήταν καλό να κάνετε έλεγχο για οποιαδήποτε νοσήματα και για τον πραγματικό βαθμό ομοιότητας.
Θρησκευτικά, δεν γνωρίζω αν όντως επιτρέπεται για τα δεύτερα εξαδέλφια. Αν όχι, χρειάζεται ν' αποφασίσετε πόσο σημαντική είναι η άποψη της θρησκείας για εσάς.
Τώρα κοινωνικά και οικογενειακά, δεν γνωρίζω πού ζείτε ή τις απόψεις των οικογενειών σας. Και πάλι όμως θα είναι πιστεύω δική σας επιλογή πώς θα τις χειριστείτε.
Θα έλεγα λοιπόν να αντιμετωπίσετε τη σχέση σας σαν οποιαδήποτε άλλη σχέση κι όχι σαν μια 'απαγορευμένη' σχέση, γιατί δεν είναι. Εκτός αν όπως είπα, στο δικό σας το μυαλό υπάρχει θέμα, ή εάν δεν μπορείτε ν' αντιμετωπίσετε τυχόν αντιδράσεις του περίγυρου.
- 04-05-2015, 20:39 #17
^Και θρησκευτικά επιτρεπεται, μόνον τα πρώτα ξαδέρφια που έχουν 4ου βαθμού συγγένεια δεν μπορούν να κάνουν γάμο!
Και ναι, συμφωνώ, η σχέση σας δεν είναι καθόλου μα καθόλου παράλογη ή <<αφύσικη>> και μην ακούσω την λέξη αιμομιξία για τέτοιου είδους περιπτώσεις, αιμομιξία μπορεί να συμβεί μόνον με τους άμεσους/κοντινότερους συγγενείς, τον <<οικογενειακό πυρήνα>> στην ουσία...Και οι πρώτοι και οι τελευταίοι που μπορούν να αποφασίσουν για το τι θα γίνει είστε εσείς βέβαια όπως και κάθε normal σχέση...Τα θέμα θεωρείται λήξαν καλέ! :p
04-05-2015, 20:42 #18
Να προσθέσω και δυο ακόμα σκέψεις:
- Προσωπικά θα θεωρούσα ανασταλτικό παράγοντα μόνο τον βιολογικό σε μια τέτοια περίπτωση. Που επιστημονικά δεν υφίσταται, αλλά πρακτικά δεν βλάπτει να το ψάξεις... να σου πω μια περίπτωση που είχα συναντήσει: δύο ξαδέλφια, που τελικά ήταν ετεροθαλή αδέλφια... :p :p Οπότε, κάντε το γενετικό σας έλεγχο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
- Σε αυτό που λέει η Κασσάνδρα πιο πάνω, ότι αν είχαν φροντίσει οι γονείς σας να έχουν στενές σχέσεις και εν γένει αν δεν ήταν τόσο χαλαρές οι οικογενειακές σχέσεις, δεν θα ερωτευόσασταν... Συμφωνώ ότι αν μεγαλώσεις με κάποιον σαν αδέρφια, δεν παίζει ρόλο ο γενετικός βαθμός συγγένειας. Έχω τρίτα ξαδέρφια που τα θεωρώ 'συγγενείς', δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ερωτική επαφή μαζί τους. Από την άλλη έχω δεύτερα ξαδέρφια που δεν γνωρίζω ούτε ονομαστικά, ούτε τα έχω δει ποτέ, ούτε ξέρω τι κάνουν και πού ζουν. Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε μια χαρά να έχουμε γνωριστεί τυχαία κι ερωτευτεί. Δεν νομίζω όμως ότι θα έπρεπε οι γονείς μου να έχουν φροντίσει για καλές σχέσεις και γνωριμίες με όλους. Πού να προφτάσουν οι άνθρωποι... είναι πολύυυς κόσμος και πρακτικά δεν γίνεται. Είναι ωραίες οι ζεστές οικογενειακές σχέσεις, αλλά στη ζωή υπάρχουν και πολλά άλλα είδη σχέσεων, άλλα ενδιαφέροντα, άλλος τόπος διαμονής ενδεχομένως. Εντέλει όλοι κάνουμε τις επιλογές μας. :)
Συμφωνώ απόλυτα.
04-05-2015, 21:00 #19
ρε παιδια πραγματικα μεσα απο την καρδια μου σας ευχαριστω πολυ για ολο αυτο!!!με βοηθησατε πολυ πιστευω...κ μου εφυγε ενα βαρος!!!να ειστε καλααααααα :)
04-05-2015, 21:03 #20
04-05-2015, 21:28 #21
Ναι, τα ποσοστά εκεί γύρω κυμαίνονται.
Με τον καθένα από τους γονείς σου η γενετική σου ομοιότητα είναι 50%. Το ίδιο και με τ' αδέρφια σου.
Με τα αδέρφια των γονιών σου (θείους σου), τους παππούδες (γονείς των γονιών) και τ' ανίψια σου (παιδιά των αδελφών σου) είναι 25%.
Μέχρι αυτό το σημείο, ο βαθμός ομοιότητας είναι σημαντικά μεγάλος και πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα (γενετικών ασθενειών).
Στα πρώτα ξαδέλφια το ποσοστό ομοιότητας είναι 12.5%.
Στα δεύτερα είναι 6.25% και από εκεί και πέρα... το χάος :)
Στους μη-συγγενείς υποθέτουμε πως είναι 0%, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Συχνά υπάρχει μια μικρή γενετική ομοιότητα, λόγω κοινής καταγωγής ή άγνωστων συγγενών. Μάλιστα κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η μικρή γενετική ομοιότητα, βοηθά και να νιώσουμε έλξη και να έχουμε καλύτερη σχέση με κάποιον.
04-05-2015, 21:34 #22
05-05-2015, 02:29 #23
05-05-2015, 02:44 #24
Καλησπερα σου φιλε μου,Καλα κανετε κ καλο ειναι να το πατε κ σοβαρα,προτου γινει αυτο βεβαια επισκεφτειτε ορισμενους γιατρους κ κανετε εξετασεις για να δειτε τι παιζει κ ποσο επικινδυνο ειναι η αποκτηση παιδιων,στο σοι μου παντρευτηκαν ανθρωποι με συγγενεια κ απεκτησαν υγιες παιδι,εγω πιστευω οτι μονο αναμεσα σε πρωτα ξαδερφια δεν πρεπει να γινεται κατι σοβαρο μιας κ θα ειναι πολυ επιφοβο
05-05-2015, 08:54 #25
05-05-2015, 11:39 #26
white, δεν το λέει η εκκλησία και το κράτος. Η γενετική ομοιότητα μεταξύ δεύτερων εξαδέλφων είναι μικρή για να δημιουργεί προβλήματα. Αυτό το λέει πρωτίστως η σύγχρονη γενετική. Ούτε αυτό να μη λάβουμε υπόψη?
Η εκκλησία και το κράτος μπορεί να έχουν κι άλλους κανόνες, για άλλους λόγους πέραν των βιολογικών. Π.χ. η εκκλησία ενδιαφέρεται και για την πνευματική συγγένεια και θέτει απαγορεύσεις (δεν παντρεύεσαι τον νονό σου). Π.χ. το κράτος ενδιαφέρεται και για τη συγγένεια που προκύπτει μέσω της υιοθεσίας.
Εδώ όμως μας ενδιαφέρει άλλο: Ο κίνδυνος να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα δύο δεύτερα ξαδέρφια είναι πρακτικά ανύπαρκτος, ή ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με την επιστήμη, όχι με την εκκλησία και το κράτος. Το πιο σημαντικό αυτό δεν είναι?
05-05-2015, 15:26 #27
^Εννοείται ότι μόνο η επιστήμη μας ενδιαφέρει...Αλλά από την στιγμή που η Εκκλησία απαγορεύει την αιμομιξία τι νόημα θα είχε να επετρεπε τέτοιου ειδους γαμους?...Απλά αν θελουν ας κανουν εξετασεις και σιγουρα δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα...
05-05-2015, 16:41 #28
Να ρωτησω κατι?τα παιδια που μπορει να γεννηθουν θα ειναι εκτος απο αδερφια και τριτα ξαδερφια μεταξυ τους?
05-05-2015, 17:47 #29
Εγώ ξέρω μια περίτπωση που θείος παντρέυτηκε την ανηψιά του και έχουν και παιδιά κιόλας θυμάμαι τότε που το είχαν ανακαλύψει οι συγγενείς είχε γίνει σάλος..