ταχυκαρδιες/παλμιες-υπνος!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Junior Member
    66psy εχω αγχωδης διαταραχη για την ακριβεια δοξα τον θεο ειμαι στο τελος της πλεον δεν εχω κρισεις πανικου σχεδον καθολου βασηκα πλεον δεν τις φοβαμαι νιωθω συνεχως τους παλμους μου στα δαχτυλα μου στον λαιμο σχεδον σε ολο το σωμα παρ ολο που εχω λιγους παλμους πχ 60-70 τους νιωθω παρα πολυ συχνα ειμαι εξετασμενος και ειμαι μια χαρα ο καρδιολογος μου ειπε πως απλα καποιοι ανθρωποι κυριως οι αγχωδεις το εχουν αυτο χωρις αυτο να σημαινει κατι επικυνδινο ισα ισα μου ειπε οσο χτυπαει να εισαι χαρουμενος χαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by SteinSkin View Post
    66psy, οι ταχυπαλμίες και η αίσθηση παλμών το βράδυ όταν ξαπλώνεις, είναι χαρακτηριστικό της διαταραχής πανικού. Είναι το αποτέλεσμα της αγχώδους διαταραχής, και είναι ένα απο τα πιο εκνευριστικά συμπτώματα το οποίο περνάει πολύ δύσκολα γιατί εμφανίζεται όποτε να ναι, χωρίς να υπάρχει προφανείς λόγος. Να στο πω μπακαλίστικα, επειδή το σώμα σου έχει υποστεί μεγάλες δόσεις άγχους, δυσκολεύεται πλέον να κάνει shut down το βράδυ. Επίσης τις περισότερες φορές σ'αυτές τις περιπτώσεις, υποσυνείδητα συνδυάζεις την ώρα του ύπνου με την ταχυπαλμία, χωρίς να το καταλαβαίνεις, με αποτέλεσμα να συμβαίνει. Αν έχεις ψυχίατρο, να του το πεις. Είναι πιθανό να αποφύγεις τα αγχωλυτικά και να πάρεις κάτι σε β αναστολέα, όπως ιντεράλ να σε βοηθήσει. Εγω το πάθαινα συνέχεια, πριν καν εμφανιστούν οι κρίσεις πανικού, και δε το χα συνδυάσει. Ο ψυχίατρος μου το είπε. Πρέπει να αντιμετωπίσεις το άγχος στη ζωή σου. Δεν είναι κάτι που θα φύγει απλά με το να χεις μια καλή μέρα, όπως κι εσύ είπες.
    Δηλαδή, αν έχεις διαταραχή πανικού (που είναι αγχώδης διαταραχή), αυτό σημαίνει ότι έχεις άγχος γενικότερα, ακόμα κι αν δε το καταλαβαίνεις (ναι ακούγεται περίεργο αλλά έτσι είναι). Έχεις δει και σε άλλα πόστ που γραφω μονίμως, οι αγχώδεις διαταραχές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις συνθήκες στη ζωή σου, καθημερινές και μη, παλιά απωθημένα, άνθρωποι γύρω σου, το οτιδήποτε. Αυτό που λέμε, κάτι με αγχώνει και δε μπορώ να κοιμηθώ. Βρες το και πάτησε το σαν κατσαρίδα :D.
    Κάτι να σε βοηθήσει για το βράδυ, πέρα απο τα φάρμακα, είναι το να κάνεις κρύο μπάνιο πριν κοιμηθείς, και αν σε πιάνει όταν ξαπλώνεις, σήκω και κάτσε λίγο όρθια και πιές απότομα κρύο νερό. Δοκίμασε το :)
    γεια:)

να σου πω.. εμενα τα ιντεραλ μου τα ειχε δωσει ο γιατρος μου για την περιοδο των εξετασεων (λογω αγοροφοβιας φοβομουν να παω να δωσω στην σχολη τα μαθηματα).. κι οντως ηταν πολυ αποτελεσματικα.. εμενα το κυριο θεμα μου ειναι ταχυκαρδια και με τα ιντεραλ πραγματικα δεν ενιωθα τιποτα! πολυ ανακουφιστικα... ΩΣΤΟΣΟ δεν τα ξαναπηρα. δεν ξερω γιατι αλλα αγχωνομαι με τα συγκεκριμενα χαπια.. θελω να πω ειμαι μολις 20 χρονων κι αν απο τωρα παιρνω χαπια για την καρδια σε 10 χρονια απο τωρα τι θα γινει δλδ!? -καπως ετσι το σκεφτομαι-

επισης εγω παιρνω ζαναξ σε περιπτωσεις εκτατης αναγκης -π.χ αν ειμαι εξω και με πιασει κριση-. καταλλα τα αποφευγω..
    αν αρχισω να παιρνω χαπια απο τωρα για τον υπνο..... αστο...! εξαλλου μετα απο μια ωρα το πολυ η ταχυκαρδια σταματαει και κοιμαμαι.. και να προσθεσω πως προβλημα με τον υπνο δεν εχω.. απαξ και κοιμηθω δεν ξυπναω για κανενα λογο :P επισης αυτο δεν συμβαινει καθε βραδυ για να πεις οτι εχω απελπιστει πλεον... οποτε χαπια γι αυτο τον λογο ΔΕΝ χρειαζομαι ...

αυτο με το κρυο νερο πρωτη φορα το ακουω παλΙ!
    ΠΩς μπορει αυτο να βοηθησει? θελω να πω τι συμβαινει στον οργανισμο και σταματαει η ταχυκαρδια με το κρυο νερο?:confused:
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xristakos 2 View Post
    66psy εχω αγχωδης διαταραχη για την ακριβεια δοξα τον θεο ειμαι στο τελος της πλεον δεν εχω κρισεις πανικου σχεδον καθολου βασηκα πλεον δεν τις φοβαμαι νιωθω συνεχως τους παλμους μου στα δαχτυλα μου στον λαιμο σχεδον σε ολο το σωμα παρ ολο που εχω λιγους παλμους πχ 60-70 τους νιωθω παρα πολυ συχνα ειμαι εξετασμενος και ειμαι μια χαρα ο καρδιολογος μου ειπε πως απλα καποιοι ανθρωποι κυριως οι αγχωδεις το εχουν αυτο χωρις αυτο να σημαινει κατι επικυνδινο ισα ισα μου ειπε οσο χτυπαει να εισαι χαρουμενος χαχαχα
    χαχαχα ωραιος ο γιατρος!:p
    εγω βασικα δεν αγχωνομαι εκεινη την ωρα (π.χ οτι κατι θα παθω), απλως εκνευριζομαι... επειδη νιωθω την καρδια μου και τους παλμους δεν μπορω να κοιμηθω και με πιανει νευρικοτητα... βεβαια αυτο απεχει πολυ απο μια κριση πανικου...
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Κοίτα, όπως λέω συνέχεια, αυτό το "είμαι 20 χρονών για να παίρνω χάπια απο τώρα" δεν είναι γενικά η καλύτερη τακτική. Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της ψυχασθένειας, και βαράει τους νέους κυρίως. Το ιντεράλ δεν είναι τίποτα, ένας απλός β αναστολέας, και ελαφρύς μάλιστα. Απο τι στιγμή που σε βοηθάει δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το παίρνεις. Ούτε εθιστικό είναι, ούτε σε πειράζει πουθενά. Και το ζάναξ καλό είναι να το αποφεύγεις όσο μπορείς. Γενικά τα αγχωλυτικά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης όπως είπες. Αλλά μην έχεις φοβία με τα φάρμακα. Ακριβώς επειδή είσαι νέα, με αυτά τα προβλήματα πρέπει να είσαι όσο πιο επιθετική γίνεται, να τα βάλεις κάτω, και απο τι στιγμή που τα φάρμακα βοηθάνε, μην τα απορίπτεις έτσι.

Οι ταχυπαλμίες σου είναι καθαρά ψυχοσωματικές. Αυτό με το κρύο νερό πιάνει και στην κρίση πανικού. Αλλά γίνεται μόνο με κρύο νερό και θα πρέπει να πιεις απότομα, όχι μικρές γουλιές. Αυτό βοηθάει επειδή ο φάρυγγας και ο οισοφάγος έχουν πολλά κοινά νεύρα με τον εγκέφαλο, και το απότομο κρύο προκαλεί κάτι σαν μικρό σόκ που μερικές φορές μπορεί να σε ανακουφίση απο ψυχοσωματικά. Δεν πιάνει πάντα, αλλά δοκίμασε το :)

Senior Member
    SteinSkin κι απο αλλα σου ποστ φαινεται οτι το εχεις ψαξει στο θεμα , εχεις καποιο μαιλ ή σκαιπ να μιλησουμε λιγο πιο "πρακτικα" ας το πω ετσι γιατι απο τα σχολια δεν γινεται δουλεια?

Junior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    SteinSkin κι απο αλλα σου ποστ φαινεται οτι το εχεις ψαξει στο θεμα , εχεις καποιο μαιλ ή σκαιπ να μιλησουμε λιγο πιο "πρακτικα" ας το πω ετσι γιατι απο τα σχολια δεν γινεται δουλεια?
    SteinSkin είναι το username μου στο Skype. Κάντε με add όποτε θέλεις :)

Page 2 of 2 FirstFirst 12