Η περιπετειά μου με την διπολική διαταραχή...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Η περιπετειά μου με την διπολική διαταραχή...

Γεια σας! Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας! Είμαι ο Δημήτρης 31 χρ. και έχω διαγνωστεί με διπολική εδώ και τρία χρόνια από το 2012.

Από πολύ μικρό παιδί έχω περάσει κάποια πολύ ψυχοπιεστικα γεγονότα με ποιο σοβαρό αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήμουν 5 χρονών. Θυμάμαι γενικά τον εαυτό μου στην εφηβεία και στην νεότητα βουτηγμένο στην κατάθλιψη. Ποτέ δεν ζήτησα όμως βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Το 2011 όμως και συγκεκριμένα στις 11/11/11 μου συνέβη κάτι τελείως διαφορετικό. Εκείνη την ημέρα ξύπνησα και ήταν σαν να ξύπνησα σε έναν διαφορετικό κόσμο. Ένιωθα πολύ ανεβασμένος, ένιωθα πολύ κοντά στον Θεό, ένιωθα ότι ήξερα ότι δεν υπάρχει θάνατος. Βίωνα τις διάφορες αισθήσεις διαφορετικά. Ένιωθα πχ την μουσική να πάλλεται μέσα στο σώμα μου, ένιωθα διαφορετικά την αίσθηση της γεύσης και πολύ πιο έντονα την σεξουαλική απόλαυση. Παράλληλα βρισκόμουν σε κάποια υπερένταση πχ. ένιωθα ότι είχα μειωμένη ανάγκη για ύπνο. Παράλληλα άρχισα να ακούω και κάποιες φωνές από μέσα μου.

Επειδή τότε έμπαινα σε κάποια μεταφυσικού περιεχομένου sites που ασχολούνταν με το 2012 και την υποτιθέμενη μετάβαση της ανθρωπότητας σε κάποια ανώτερη διάσταση καθώς και την επαφή μας με εξωγήινους πολιτισμούς ερμήνευσα αυτές τις φωνές σαν επαφή με τον υποτιθέμενο ανώτερο εαυτό μου η κάποια ανώτερη οντότητα. Όπως καταλάβατε όλα αυτά ήταν σημάδια ενός μανιακού επεισοδίου.

Πριν εμφανιστεί το επεισόδιο μανίας είχα αποφασίσει να γράψω για την ζωή μου σε ένα blog και η όλη κατάσταση που βίωνα τότε επετεινε την επιθυμία μου αυτή. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η παρακάτω ιστοσελίδα
    www.rippingmygreekfatbody.blogspot.gr

Πίστευα ότι μέσω αυτής της ιστοσελίδας θα γινόμουν διάσημος και έτσι έκανα διάφορες βλακείες όπως το να δώσω σταδιακά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που είχα στην τράπεζα σε έναν μετανάστη από την Ρουμανία που μου έλεγε ότι ένιωθε όπως εγώ αλλά προφανώς με κορόιδευε.

Εκείνη την περίοδο είχα επισκεφτεί κάποιον ψυχίατρο αλλά με φόβισε κάνοντας μου περίεργες ερωτήσεις και δίνοντας μου φάρμακα για σχιζοφρένεια.

Όταν πέρασαν κάποιοι μήνες και φυσικά δεν συνέβη τίποτα από όσα περίμενα κάποια στιγμή κατέρρευσα και εισήχθη στο Αιγηνήτειο όπου και διαγνωστικά με διπολική. Από τότε παίρνω το abilify και είμαι καλά.

Το μόνο κακό είναι ότι είμαι κάπως σαν ζόμπι και δεν νιώθω πια έντονα συναισθήματα αλλά μάλλον αυτό είναι καλό στην περίπτωση μου σε σχέση με τα σκαμπανεβασματα και ότι έχω πάρει και μερικά κιλά αντί να χάσω όπως είχα στόχο στην ιστοσελίδα που είχα ανοίξει τότε.

Αυτή ήταν η μικρή μου περιπέτεια με την διπολική διαταραχη και ελπίζω να μην σας κούρασα. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα μου θα μάθετε περισσότερα για εμένα και ίσως για το πως καταλήγει κάποιος σε διπολική και πως νιώθει τότε...

Senior Member
    ouou! εντυπωσιακο στορυ μελος! θα μπορουσε να γινει ταινια κοινωνικο-δραματικου περιερχομενου :P

εγω δεν καταλαβα γιατι εδωσες εκεινα τα λεφτα σε εκεινον τον μεταναστη..?
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Moυ ζήταγε για διάφορους λόγους. Επειδή πχ. μου έλεγε ότι ήταν άρρωστο το παιδί του και ότι χρειάζονταν χειρουργείο να κάνει και άλλα τέτοια. Με δούλευε ψιλό γαζί αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω τότε, καθώς βρισκόμουν στην φάση της μανίας... Μου έλεγε ακόμα ότι ένιωθε όπως εγώ ότι ο κόσμος θα αλλάξει και τέτοια.

Senior Member
    αα μαλιστα! να ρωτησω κατι που μπορει να σου φανει κι αστειο, αλλα θα το ρωτησω..

αφου διατηρεις και μπλοκ που απο οτι ειδα εχει μπολικο πραγμα, γιατι δεν γραφεις ενα βιβλιο.. δηλαδη να εισαγεις το πραγματικο μεσα στην μυθοπλασια... το εχεις σκεφτει ποτε αυτο??
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Junior Member
    Μου φαίνεται κάπως δύσκολο αυτό. Το blog έχει τα χαρακτηριστικά μιας πιο άμεσης επικοινωνίας για αυτό μου αρέσει. Το βιβλίο μπορεί να θέλει και χρόνια για να το γράψεις και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα στο εκδώσει κάποιος... Θα μπορούσε πάντως η ζώη μου να γίνει ίσως έμπνευση για κάποιο μυθιστόρημα με τόσα που έχω περάσει. Να φανταστείς στο blog αυτή την στιγμή δεν τα έχω δημοσιεύσει όλα. Μου το έχει προτείνει και ο ψυχίατρος μου αυτό(να γράψω βιβλίο) χεχε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vjweb View Post
    Μου φαίνεται κάπως δύσκολο αυτό. Το blog έχει τα χαρακτηριστικά μιας πιο άμεσης επικοινωνίας για αυτό μου αρέσει. Το βιβλίο μπορεί να θέλει και χρόνια για να το γράψεις και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα στο εκδώσει κάποιος... Θα μπορούσε πάντως η ζώη μου να γίνει ίσως έμπνευση για κάποιο μυθιστόρημα με τόσα που έχω περάσει. Να φανταστείς στο blog αυτή την στιγμή δεν τα έχω δημοσιεύσει όλα. Μου το έχει προτείνει και ο ψυχίατρος μου αυτό(να γράψω βιβλίο) χεχε...
    διαβασε www.primaltherapy.com δεν εχεις ανακαλυψει τιποτε ακομη μεσα σου χρειαζεσαι τον τροπο...διαβασε

Member
    ego file epatha psyxosh apo ousies alla prin apo ayto evlepa synexeia to 11 11 opote phgaine to roloi kata ena periergo logo ta vlepes kai esy?

Junior Member
    Oχι όχι δεν το έβλεπα. Το έχω ακούσει αυτό το φαινόμενο με το 11 11 αλλά δεν μου είχε συμβεί. Στην περίπτωση μου υποτίθεται ότι στις 11/11/11 μπήκαν νέες ενέργειες στην γη που θα ανέβαζαν την συνειδητότητά μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sante View Post
    ego file epatha psyxosh apo ousies alla prin apo ayto evlepa synexeia to 11 11 opote phgaine to roloi kata ena periergo logo ta vlepes kai esy?
    αυτο το βλεπει και μια φιλη μου και δεν εχει καμια ψυχωση. ισως εχει μερικες κρισεις αγχους/πανικου, αλλα τπτ αλλο.
    ειναι αλλου ειδους φαινομενο αυτο, δεν νομιζω να συνδεεται με ψυχωσεις.
    απλα σου κολλαει στον εγκεφαλο οτι σου συμβαινει και προγραμματιζεις το εσωτερικο σου ρολοι και κοιταει παντα "τυχαια', οταν ειναι 11:11.
    μιλαω για ωρα. δεν ξερω αν εσυ μιλας για ημερομηνια.

Member
    για την ωρα μιλαω.και ναι ειναι λιγο κουλα οσα γραφονται στο ιντερνετ για το φαινομενο παρο ολα αυτα πριν την ψυχωση αρχισα να βλεπω διαφορετικα τον κοσμο και χαιρομουν τα παντα περισσοτερο απο χροματα αρωματα μεχρι φαι σεξ και υπνο και σκακι.μετα σαλεψα και επεσα απο το ροζ συννεφο αποτομα