Results 1 to 13 of 13
-
08-05-2015, 18:26 #1
Στο μυαλό μου είμαι πάλι ετοιμοθάνατη.
Καλησπέρα σε ολους σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Πάσχω από υποχονδρίαση εδω και εναμιση χρονο αλλά έπειτα από φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία είμαι αρκετά καλύτερα.
Ωστώσο τον τελευταίο καιρό με ταλαιπωρεί αλλεργική βρογχίτιδα σύμωνα με τον γιατρό μου. Πήρα θεραπεία αντιισταμινικών και σχεδόν μου πέρασε οπότε και δεν έδωσα σημασία. Όμως τις τελευταίες μέρες ξαναάρχισαν τα προβλήματα. Λίγος βήχας, μια περίεργη αίσθηση στα πνευμόνια (σα να είναι κουρασμένα κάπως), ελαφρής πονόλεμος, λίγες ζαλάδες και φταρνισμα. Όμως με όλα αυτά εμφανίστικε και πόνος στην πλάτη, λίγα φτερουγίσματα στην καρδιά και κάτι μικρά σημαδάκια σε δυο μ νύχια που μιάζουν με αγγίδες. Διάβασα στο ίντερνετ ότι αυτά τα σημάδια σημαίνουν ότι πάσχω από μυοκαρδίτιδα και να πάλι η φοβία. Συνδίασα και όλα τα άλλα συμπτωματα και λέω εντάξει η βρογχίτιδα το γύρισε σε μυοκαρδίτιδα. Κάτι που συμβαινει αλλά λίγο σπάνια.
Δεν ξέρω τι να κάνω όμως. Ο ψυχοθεραπευτής μου είπε να αποφεύγω τους γιατρούς εκτώς κι αν είναι πραγματική ανάγκη. Το θέμα είναι όμως ότι δεν ξέρω αν είναι από το μυαλο μου η αν όντως πρεπει να πάω στο γιατρό.
- 08-05-2015, 20:30 #2
ο ψυχοθεραπευτής σου , σου είπε πολυ σωστα γιατι εμείς ευκολα πεφτουμε θυματα του οποιουδηποτε θελει να εκμεταλευτεί την κατασταση μας. Μπορείς να κανεις μια ακτινογραφία αν δεν εχεις ηδη κανει προσφατα να ελεγξεις την κατασταση ομως και να σου φυγει και η ιδεα.
08-05-2015, 21:10 #3
Πέρισυ είχα κάνει ακτινογραφία αλλά καλή ιδέα. από δευτέρα θα πάω να κάνω μια. Οσο για τους γιατρους έχεις απόλυτο δικιο. Εχω πάει σε καρδιολόγο, νευρολόγο και χίλιους δυο γιατρούς και μου έχουν δώσει τοσα πολλά χάπια. δε γίνεται άλλο αυτή η κατασταση. πραγματικά εκτώς από τα χάπια για το άγχος προσπαθώ να αποφύγω άλλα χάπια πλέον. είμαι μόνο 20 και έχω ένα ντουλάπι γεμάτο με χάπια.
08-05-2015, 21:20 #4
Οσες εξετασεις και να κανεις δεν θα σου φυγει ποτε η ιδεα για τιποτα.. Υπαρχει πληθωρα συμπτωματων τα οποια το μυαλο σου και ο φοβος σου μπορουν να σκαρφιστουν και να τους δωσουν σαρκα.
Η λυση ειναι ψυχοθεραπεια και λιγο συζητηση με τον εαυτο σου. Βαλε λιγο φρενο. Ναι δεν ειναι απλο το ξερω αλλα οχι και ανεφικτο,προσπαθησε να αγνοεις καποια πραγματα που νιωθεις.
08-05-2015, 21:30 #5
Κοιταξε παντως, τωρα με την ανοιξη ο οργανισμος φουντωνει με τα λουλουδια και τη γυρη, αυτα δε νομιζω να ναι πλασματικα.
08-05-2015, 21:35 #6
08-05-2015, 21:41 #7
Kerasi το ξέρω όπως ξέρω και ότι έχω κάποια αλλεργία (αν κ δν ξέρω που) καθώς τα xozal βοηθανε. Το θέμα είναι ο φόβος μου που μεγαλοποιεί τα πράγματα και φτανω σε σημείο να σκέφτομαι τα ποιο σοβαρά πράγματα που έχουν αυτά τα συμπτώματα. Fleur ευχαριστώ είσαι πολύ καλή. Έχω ήδη ηρεμίσει κάπως.
08-05-2015, 22:00 #8
τωρα τι να σου πω οτι ειναι στο μυαλο σου θα στο πω ψυχοσωματικα εχω και γω σχεδον απο οταν γεννηθηκα
και οταν μουδιαζουν τα ποδια μου γελαω πλεον και το ευχαριστιεμαι πιστεψε το η οχι εγω αυτο κανωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-05-2015, 22:23 #9
Άρια γεια σου :)
Βρε παιδί μου, τι μυοκαρδίτιδα λες? :P
Είναι πολύ άσχημο πράγμα η υποχονδρίαση οπότε θα σου πω μερικά πράγματα μπας και χαλαρώσεις λίγο.
Πρώτον η αλλεργική βρογχίτιδα είναι πάρα πάρα πολύ απίθανο να σου προκαλέσει μυοκαρδίτιδα. Επίσης στις περιπτώσεις ίωσης που προσβάλλει το μυοκάρδιο, η ίωση επιμένει για πάνω απο 10 μέρες, είτε είναι βρογχίτιδα, είτε κάτι άλλο.
Τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν δείχνουν μυοκαρδίτιδα. Το ίντερνετ είναι πηγή πληροφόρησης, αλλά στα ιατρικά θέματα θέλει λίγη προσοχή. Αν γράψεις στο google "αρρυθμίες" θα σου βγάλει ένα κατεβατό απο ασθένειες που θα σε τρελάνουν.
Η μυοκαρδίτιδα έχει πάρα πολλά συμπτώματα, αλλά τα πιο χαρακτηριστικά είναι oι πόνοι στο στήθος, η δύσπνοια (και σε άσκηση και σε ξεκούραση), έντονο αίσθημα κόπωσης συνδυασμένο με μυικούς πόνους, αρυθμίες και πυρετό. Τα χεις όλα αυτά?
Επίσης τα σημάδια που περιγράφεις στα δάχτυλά σου δε λένε τίποτα. Το πρήξιμο στα άκρα είναι συμπτωμα μυοκαρδίτιδας σε προχωρημένο στάδιο.
Εγω θα σου πρότεινα να μη μπεις καν στην διαδικασία να το ψάξεις, γιατί η διάγνωση της μυοκαρδίτιδας δεν είναι εύκολη. Η ακτινογραφία θώρακος δεν είναι ούτε στο ελάχιστο επαρκής. Πρέπει να γίνουν μια σειρά απο εξετάσεις που εμπεριέχουν αξονική θώρακος, ηλεκτρο καρδιογράφημα, υπέρηχο καρδιάς, αιματολογικές, και ακόμα και μετά απο όλες αυτές τις εξετάσεις, πολλές φορές δεν είναι δυνατή η διάγνωση και το μόνο που μπορείς να κάνεις για 100% διάγνωση είναι βιοψία μυοκαρδίου.
Βήχας, πονόλεμος, ζαλάδες, φτέρνισμα, ποναλάκι στην πλάτη, περίεργη αίσθηση στα πνευμόνια, φτερούγισμα στην καρδιά και δύο σημαδάκια στα νύχια.... Έλα μωρέ Άρια :)
Φτιάξε λίγο με τον ψυχίατρο σου την φαρμακευτική σου αγωγή και αν συνεχίσουν τα συμπτώματα που έχεις πήγαινε στον παθολόγο σου να δεις αν σου πέρασει η βρογχίτιδα και δες πως είναι και οι αλλεργίες σου. Και σταμάτα να σκέφτεσαι βλακείες για μυοκαρδίτιδες :D
Mια χαρά είσαι !!!
08-05-2015, 22:27 #10
Και να πω και να το τονίσω, μπας και ηρεμήσεις, η μυοκαρδίτιδα έχεις έντονους πόνους στο στήθος, οι οποίοι συνήθως επεκτείνονται στον αυχένα και τον ώμο, και σχεδόν πάντα πυρετό. Α και, 8 στις 10 φορές, η μυοκαρδίτιδα προκαλείται απο ιούς γαστρεντερίτιδας.
Ξαναλέω, είσαι μια χαρά!!!!!!!!! Πολλά θαυμαστικά μπας και το πιστέψεις :D
08-05-2015, 22:39 #11
SteinSkin δε μπορείς να φανταστείς πόσο με βοήθησε η απάντησή σου. Πραγματικά μου το έθεσες με τετοιο τρόπο που με ηρέμισες. Έχεις δίκιο σκέφτομαι χαζομάρες. Απλά με έπιασε η χαζομάρα μου πάλι. όσο για τα φάρμακα η αλήθεια είναι ότι από 100ρια τα κατεβασαμε στο 70αρι και ίσως και γιαυτό το άγχος. Αλλά θα το παλέψω όσο μπορώ γιατί δε θέλω να μου ξανα ανεβασει τη δώση μετα από τοσο κόπο που έκανα για να γίνω καλύτερα.
Οσο για τη μυοκαρδίτιδα, το κακό είναι ότι σπουδάζω φυσικοθεραπεία και όλα αυτά που διαβάζουμε με επηρεάζουν. Τη μυοκαρδίτιδα την είδα σε έναν ασθενή στην κλινική που κάνουμε πρακτική ... :/
08-05-2015, 22:45 #12
Ε άμα την έχεις δει σε ασθενή λογικό να το σκέφτεσαι. Είναι κλασική κατάσταση :).
Απλά επειδή ζω μέσα στην ιατρική, και ειδικά στη διαγνωστική (η μητέρα μου είναι γιατρός ακτινολόγος) σου λέω, μη πεις καν στο κόπο. Τα χάπια για αυτό υπάρχουν, να τα ανεβάζουμε, να τα κατεβάζουμε, να τα κόβουμε, δε τρέχει και τίποτα. Εσύ να ηρεμήσεις και τα κατεβάζεις πάλι. Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησα. Για αυτό είμαστε εδω :D
08-05-2015, 22:56 #13
και πάλι έχεις δίκιο. θα πάρω το γιατρό μου άυριο τον γιατρό μου να ρωτήσω αν πρέπει να τα ανεβάσω ή αν πρέπει να περιμένουμε λίγο πρώτα. :)